EL CONTE DE LA EMILY PEARL KINSLEY

Emily Pearl Kinsgley, escriptora del programa de TV " Barri Sésam" i mare d´un nen amb Síndrome de Down, va escriure aquest conte per descriure l´experiència d´educar un fill amb necessitats especials.
 
Personalment, el trobo fantàstic i explica molt bé com ens sentim molts pares i mares que hem passat i passem, dia a dia, per  la mateixa situació. El conte, és el següent:

 
Esperar un fill, és com planificar un fabulós viatge de vacances a Itàlia : compres moltes guies de turisme i fas uns plans meravellosos: El Coliseu, el David de Miquel Àngel, les góndoles de Venècia... També pots aprendre algunes frases en italià. Tot és molt excitant.
 
Després de mesos de preparació finalment arriba el dia: prepares les bosses i estàs molt nerviós.
Algunes hores després, a l´avió, l´hostessa diu:
 
"Benvinguts a Holanda"
 
- "Holanda?"- preguntes. Tota la meva vida he somiat amb anar a Itàlia.
 
Però hi ha hagut un canvi de vol i l´avió ha aterrat a Holanda i t´hi has de quedar.
Així que has de sortir i comprar noves guies de turisme, fins i tot aprendre un idioma nou.
 
El que és important és que no t´han portat a un lloc horrible: es tracta, simplement, d´un lloc diferent. És més lent i menys enlluernador que Itàlia, però després de passar-hi algun temps i recuperar la respiració, comences a mirar al teu voltant, i notes que a Holanda té molins de vent, tulipes, fins i tot Rembrandts...
 
Però tots els qui coneixes estan ocupats anant i venint d´Itàlia i pressumint del temps meravellós que hi han passat.
I duran la resta de la teva vida, et diràs: " Sí, aquí és on se suposava que jo anava. Això és el que jo havia planejat."
 
Aquest dolor mai desapareix, perquè la pèrdua d´aquest somni és una pèrdua molt significativa. Però si malgastes la teva vida lamentant no haver arribat a Itàlia, mai no podràs ser lliure per gaudir del que és especial i de totes les coses encantadores que t´ofereix Holanda.

 
Comments