Nyheder‎ > ‎

Bronze i fri carambole

indsendt 27. maj 2018 06.56 af Karsten Brath
I fri carambole for 2-mands hold blev SBK hold 2 en klar vinder af sæsonens grundspil, hvorved adgangen til Landsfinalen på fornemste vis blev sikret.

I Landsfinalen var modstanderene Nexø fra Bornholm og Svendborg fra Sydfyn samt SBK hold 2 bestående af Erik Brogaard og Michael Fischer.

Bornholmerne havde højeste seedning og dermed fordel af hjemmebane. Af snørklede veje lykkedes det imidlertid SBK´s turneringsleder at få Landsfinalen placeret i Tårs.

Vores naboklub tog hånd om en rigtig god afvikling af Landsfinalen, hvor materiel, afvikling og fortæring var i top. En særlig tak herfor til Bent Mortensen og Esther Andreasen.

Efter morgenkaffe med rundstykker var fortæret kunne stævnet tage sin begyndelse.

Åbningskampen stod mellem Sindal og Sydfyn. 
Erik (0,46) fik her en meget svær start, hvilket betød at han hurtigt blev spillet agterud. Selv om der trods alt blev pyntet lidt på resultatet kunne han på ingen måde forhindre et nederlag. 

Michael (1,64) kom fantastisk godt fra start. Ret hurtigt havde han bragt sig i en særdeles gunstig situation. Selv om de sidste par point var lidt træge at få ind på kontoen var en meget stor sejr aldrig i fare.

Slutfacit for kampen blev dermed uafgjort 2-2.

På grund af størst opnået scoreprocent i kampen vandt Sindalholdet retten som oversidder i næste runde.

Her tørnede Sydfyn og Nexø således sammen. Dette opgør blev samlet set en meget lige affære. Så endnu et uafgjort resultat 2-2 blev en kendsgerning.

Før den afsluttende kamp mod Nexø havde Sindalmandskabet således muligheden for med en sejr at stryge helt til tops. Uafgjort ville give sølvmedalje og måske guldmedaljen, mens et nederlag ville henvise holdet til bronzepladsen.

Erik (0,71) kom meget fint ud af startblokken. I kampens første halvdel var han således toneangivende. Et par dessiner, hvor marginalerne pludselig ikke var med, bragte desværre fornyet balance i opgøret. Lidt stillingskrig opstod. Modstanderen havde desværre heldet til først at komme ud af dødvandet. Selv om håbet svandt blev der stadig kæmpet forbilledligt. Facit blev dog slutteligt et lille nederlag.

Michael (0,57) blev budt meget vanskelige forhold at dyste under. Modstanderen agerede simpelthen som en meget snu ræv. Der blev simpelthen ikke foræret point væk. Små scoringer blev det dog sporatisk til, men der kom desværre aldrig et flow ind i spillet. Usikkerheden bredte sig i takt hermed, og da marginalerne tillige begyndte at drille blev det rigtig svært. Således endte det hele med et meget klart nederlag.

Resultatet 4-0 til Nexø sendte således Bornholmerne op på en meget sikker førsteplads med 3 matchpoints. 
Sydfyn snuppede andenpladsen og dermed sølvmedaljerne med 2 matchpoints.
Sindal fik 1 matchpoints og måtte således se sig henvist til tredjepladsen og dermed bronzemedalje.

Efter præmieoverrækkelsen sluttede Landsfinalen med et måltid mad og en masse hyggesnak.
Comments