Startpagina


De meeting in Zutphen 8-9 en 10 juli 2011.

Verschillende onderdelen staan op het programma, zo zijn er twee ritten geplanned door historisch Zutphen en de directe omgeving. De Achterhoek en de IJssel-vallei.
Verder is er een veiling waar in ieder geval al drie van deze auto's/fietsen worden verkocht en een markt voor de soms zo moeilijk te vinden Sinclair originele onderdelen.
Ook een bezoek aan de Burton Car Factory in Zutphen staat op het programma die in 2011 zelf ook de markt opgaan met een elektrisch aangedreven Burton.
En natuurlijk lopen er vele C5 fans rond waar je terecht komt met vragen en oplossingen voor je problemen.
In ieder geval zullen er al ± 30 C5's meerijden van vier verschillende nationaliteiten
Vrijdag 8 juli, Aankomst britse gasten bij hotel Intell. 
Zaterdag 9 juli. Run Hotel Intell te Zutphen(verzamelen van 9 tot 9.30 uur), Warnsveld, sluis Eefde, Gorssel, ooievaarsdorp via uiterwaarden naar Zutphen, de Mars voor bezoek aan Burton Car Factory. http://www.burtoncar.com/
20.00 uur tot 22.00 uur. Veiling en verkoop onderdelen in Hotel Intell te Zutphen.

Zondag run vanaf Intell naar  Zutphen en Achterhoek - kastelen-tocht
met lunch in duurzaamheidscentrum de Kaardebol in buitenlucht of vroegmiddeleeuwse hoeve. (hangt van het weer af)
Centrum de Kaardebol staat voor het uitdragen en steunen van duurzaamheids initiatieven.
http://www.zutphen.nl/9475/Over_De_Kaardebol.html
Daarna afsluiting bij Inntel Hotel Zutphen.Het Animo is groot en ik zie er naar uit om jullie op de 9de en de tiende te ontmoeten voor een naar het er nu naar uitziet, geweldig mooie meeting.

FrankEven wat informatie over de Sinclair C5

De Sinclair C5, de elektrische ligfiets uit 1985 was oorspronkelijk een zakelijke mislukking van Sir Clive Sinclair. Een excentrieke engelse uitvinder die ons o.a. de zakrekenmachine, de eerste thuis Pc, (de Sinclair ZX spectrum) en nog vele andere zaken gaf, had behoorlijk verdient met zijn succes. Hij werd hiervoor geridderd en mocht zich voortaan Sir laten noemen. Hij bouwde vervolgens de Sinclair-C5. Een elektrisch aangedreven driewielfiets en voorzag dat dit het vervoersmiddel van de toekomst zou worden. Hij pakte dit groots aan. Het frame werd ontwikkeld door de Lotus autofabrieken en voorzien van een speciaal door Philips ontworpen motor. Voorzien van een on-board computer systeem voor het motor management en een speciaal, aërodynamisch gevormde body, een ergonomisch onderstuur en nog vele nieuwigheden werd de Sinclair C5 in november 1984 aan de pers getoond en begin januari 1985, voor 399 engelse ponden, op de markt gezet. Het werd echter niet het succes waar hij op gehoopt had.
De engelse pers schreef het project de prullenbak in. Dit had natuurlijk te maken met het onhandige moment van uitkomen, het was winter en koud, maar ook het feit dat Engeland eigenlijk nauwelijks fietspaden heeft betekende dat het handige auto/fietsje met zijn maximumsnelheid van 25 km/u al gauw werd gezien als een veroorzaker van files en, door de geringe hoogte van 80 cm, nauwelijks opviel en dus als levensgevaarlijk en lastig werd weggeschreven
Natuurlijk gaf Clive het niet meteen op. Vele extra's kwamen op de markt. Een reflecterende mast, spiegels, knipperlichten en zelfs speciale kleding voor de mindere dagen.
Het kwaad was al geschied. Slechts 17.000 stuks zijn er in totaal geproduceerd en Sir Sinclair ging er aan failliet.
Nu 26 jaar later, zijn er nog steeds vele enthousiastelingen die hun C5 in prima conditie hebben gehouden.
Mede door zijn milieuvriendelijkheid en het compleet vastgelopen verkeer in de grote steden is de populariteit van de Sinclair C5 weer enorm aan het groeien en speuren liefhebbers stad en land af op zoek naar zo'n oorspronkelijk hebbedingetje.
Vele particuliere verbeteringen zoals bijvoorbeeld versnellingen en beter motor management maken het tot een bijzondere prettige weggebruiker en vooral in het vlakke Nederland met zijn vele fietspaden kun je er geweldig goed mee uit de voeten.
Buienradar houdt het op mooi weer voor een Run!