Vissza shivamantra oldalaihoz!

Olvasd shivamantra blogját!

Írj levelet shivamantrának!

Az ezüstkolloid ionizált vízben elkevert szubmikroszkopikus (nagyon-nagyon pici, 0,0001 mikron méretű) ezüstrészecskék (tulajdonképpen ionizált ezüst). Minden részecskét pozitív töltéssel látnak el viszonylag egyszerű módszerrel. Az ilyen módon ionizált részecskék töltése éppen elegendő ahhoz, hogy a gravitációs erővel dacolva lebegjenek az oldatban. Azért kolloid formában használjuk az ezüstöt, mert a kristályos oldatokat a szervezet amúgy is kolloid formában tudja csak hasznosítani.

 Az ezüst (mindenféle formájában) évszázadok óta ismert fertőtlenítő, antibakteriális szer. Bizonyos bőrbetegségeket mind a mai napig ezüsttartalmú gyógyszerekkel kezelünk. Sokáig szokásban volt a laboratóriumokban, hogy a petricsészékbe ezüstpénzt helyeztek, és azzal fertőtlenítették, és nem véletlen, hogy az evőeszközök is ezüstből vagy ezüstötvözetből (alpakka) készültek, ugyanis az higiénikusabb.
Mindez sajnos nem jelenti azt, hogy ha megnyalod nagyanyád gyertyatartóját, akkor elmúlik a HIV-fertőzésed.
Folytak olyan laboratóriumi kísérletek, amelyekben az ezüstkolloid kémcsőben hatékonyan elpusztította a hivet. Ugyanakkor ezt az eredményt nem sikerült sem állat-, sem emberkísérletekben igazolni. Az FDA (Food and Drug Administration = az Egyesült Államok legfőbb gyógyszerügyi hatósága) 1999-ben kimondta, hogy semmilyen ezüsttartalmú gyógyhatású készítmény nem tekinthető sem biztonságosnak (túl nagy mennyiségben és a nem megfelelő technológia esetén mérgező), sem pedig a HIV vagy az AIDS ellen.

Ennek ellenére ezrek szednek ezüstkolloidot. Mindig minden hatásosságról szóló hír ellenében találunk egy hatástalanságról szóló hírt is. Az ezüstkolloid olcsó, viszonylag könnyen előállítható, mégsem foglalkozik egyik nagy gyógyszergyártó sem ezüsttartalmú HIV-gyógyszer fejlesztésével.

Inkább sétáljatok sokat a friss levegőn, és gondoljatok szép dolgokat.