Kuulumisia


 

Vuoden 2008 kuulumiset löytyvät täältä.

Tervetuloa 

Sirius 

Tulokset 

Koiraystävät 

Galleria

Linkit

 • 22.01.2010

 Milo täyttää tänään 7 vuotta! Onneksi olkoon vanhemmaksi (muttei yhtään viisaammaksi) tulleelle :D

 Kovat pakkaset estävät tokon harjoittelun suhteellisen onnistuneesti eikä agilityssakaan pysty revittelemään täysillä, ettei satu vahinkoja. Lämpimämpiä ilmoja odotellessa on keskitytty hierontaan sekä kesän kisojen suunnitteluun :)

 Viime agilitytreeneissä tosin ei Siriusta yli 20-asteen pakkanen haitannut, tykitti esteitä samalla tavalla kuin ennenkin! Minä itse olen varmaan suuruuden hullu, toivon vaan Siriuksesta löytyvän vielä lisää vauhtia (muttei niitä vaarallisia tilanteita, kiitos) ja kontaktivarmuutta. Tuntuu että jätkässä kyllä olisi voimaa mennä lujempaa, mutta en saa sitä Siriuksesta irti.

 Tänä vuonna tarkotuksena on osallistua BH -kokeeseen huhtikuussa, startata tokon avoimessa luokassa jossain vaiheessa vuotta, ja kisata agilityssa silloin kun siltä sattuu tuntumaan. Ehkä käytän Siriuksen myös luonnetestissä, taipparitkin toivottavasti saada ahdettua johonkin väliin jos vaan lähistöllä sellaisia järjestetään.

 Lisäksi Best Friend Group on lähettänyt minulle 1kg painoisen paketin, jonka sisällöksi on merkitty 'palkinto'. Kyllä kannatti osallistua BF -kisaan Vuoden Voittajassa :D

  Ja kennelin kotisivut edelleen työn alla, jospa ne kohta olisivat valmiit.

 

 • 23.12.2009

 Vaihteen vuoksi Joroisissa joulua viettämässä :)

 Siriuksen hieronta on jatkunut, nyt ostin jopa Back-On-Track -pintelin murtuneeseen jalkaan, jos se helpottaisi. BoT -verkkoloimi on myös haaveissa, ehkä sitten synttärirahoista saa säästettyä sen ostoon.

  Agility on nyt kuukauden verran tauolla minun joululomani takia, olen kuukauden ajan Joroisissa ja agilitytreenit pidetään Joensuussa. Mutta ehkä tauko tekee ihan hyvää, tämän vuoden viimeiset treenit menivät ainakin ihan nappiin :D Kontaktien vahvistus jatkuu ensi vuoden puolella, pitänee ottaa naksutin sekä kosketusalusta käyttöön.

 Toko pitäisi treenata, mutta ensin tulivat kaameat pakkaset ja nyt kinoksittain lunta. Keväällä tosin opiskelupuoli näyttää sen verran väljältä, että tokoliikkeiden hiomiselle jää aikaa päivälläkin. Mikäs sen mukavampoaa :)

 Nyt täytyy tunnustaa, että näyttelyt eivät kiinnosta enää yhtään, melkein väkipakolla raahaan itseni ja Siriuksen johonkin näyttelyyn, jos se viimeinen serti irtoaisi jostain. Ei vaan jaksa enää huvittaa moinen - agility ja toko ovat minusta paljon hauskempia lajeja!

 Ja edelleen etsin Siriukselle morsianta, ulkomaiset kennelit on kohta koluttu läpi ja nyt sitten pitäisi vielä löytää sopiva yhdistelmä ennenkaikkea sopivaan aikaan! Helpommin sanottu kuin tehty. Mutta tulevalle kooikkerinartulleni on jo nimi päätetty, sehän helpottaakin jo etsintää ;)

 

 Rauhallista Joulua & Riehakasta  Uutta Vuotta 2010!

 

 • 10.11.2009 

 Siriuksen hieronta jatkuu samaan malliin, samoin jalkajumppa murtuneelle jalalle. Toivottavasti osaan hieroa ja vatvoa jätkää oikein, että tuloksiakin saadaan aikaan.

  Agilitytreeneissä ollaan siirrytty maneesille harjoittelemaan, tuossa lumituiskussa tuskin ulkona pystyisikään mitään harrastamaan. Tänään on vuorossa takaaleikkauksia oikein olan takaa, mitään muita ohjauskuvioita ei saanut radalla tehdä. 

 Ahdistuin jo valmiiksi treenistä, koska Sirius ei kestä takaaleikkausta - tai ei kestänyt ennen! Nyt ei jätkää voinut vähempää kiinnostaa minne minä menin, kunhan vain annoin estekäskyt ajoissa. Keppikulmakin oli vaativahko, mutta eipä se Siriusta haitannut kun painettiin menemään :D Ihan uskomatonta millainen kooikkeri Siriuksesta on kuoriutunut kesän jälkeen, odotan innosta täristen että millainen ihanuus siitä tulee, kunhan jätkä täysin aikuistuu.

  Kolmosluokkaan ollaan kuulemma jo täysin valmiita, kunhan vaan paahdetaan ensin tarvittavat nollat kakkosluokastakin. Edistyminen on ihanaa!

 

 •  20.10.2009

 Miten pitkään menikään viime päivityksestä.

 Ensimmäinen Tarumaisen -italiaanopentue on muuttanut, poika Jali löysi uuden kodin Lappeenrannasta ja musta Meri -tyttö pääsi Helsinkiin asti. Lula jäi yhteisomistukseen meille, katsotaan mitä tuleman pitää. Ainakin minä haaveilen kovasti toisesta agilitykoirasta :)

 Sirius alkoi oireilla lihaksiaaPieksämäen agilitykisoissa (jotka menivätkin vähän niin ja näin), vauhti oli hukassa ja hyppytekniikka kamalan näköinen. Sen jälkeen kutsui heti fysioterapeutin tutkimaan Siriusta ja hän löysikin jätkältä revähtymän takajalasta - reisilihaksen lähentäjästä muistaakseni - jonka luulen tulleen kesällä Milon juostessa Siriuksen päälle. Tuolloin ainakin jätkä varoijalkaansa pari päivää ilman näkyvää tai tuntuvaa syytä. 

 Jalka oireili selkään, ja takaosan lihakset olivatkin selvästi arkoina kun fysioterapeutti hieroi Siriusta. Sain paljon hierontaohjeita ja nyt tuloksia onkin jo tullut!

Agility maistuu jälleen, ainakin jos kaksien treenien perusteella näin voi sanoa. Minä saan juosta niin lujaa kuin jaksan, ja Sirius paahtaa mukana. Kontaktit kärsivät vauhdista, mutta kepit sen sijaan mennään hujauksessa ja täysin oikein :D Äänikin on jostain löytynyt, Sirius haukkuu minulle koko ajan kun lämmittelemme ennen omaa suoritusta. Louskuttaa vaan ja heiluttaa häntää, enkä viitsi kieltää kun kerran kivaa on - olkoon vaikka millainen johtajuusongelma!

 Tokoakin olemme harjoitelleet pienimuotoisesti, yleensä otan pari liikettä lenkillä ollessamme ennenkuin lasken Siriuksen juoksemaan vapaana. Nouto alkaa näyttää noudolta, tosin ei kuulostaa sillä Sirius ärisee nykyisin kapulalle ottaessaan sitä suuhunsa... Taitaa jätkä olla hieman innoissaan ;)

 

 • 09.09.2009

 Pikku italianvinttikoirat ovat kasvaneet hurjasti, meno on jo melkoinen ja hampaita käytellään ahkerasti :) Koditkin ovat pikkuisille löytyneet, tosin vielä arvuutellaan viime hetkillä että kumpikohan tytöistä jääkään yhteisomistukseen.

 Siriuksen kanssa on tullut treenattua vähän kaikkea, eniten kuitenkin agilitya. Kakkosluokan radatkin sujuvat jo erinomaisesti, tosin vauhdin lisääntyessä kontaktivirheet ovat myös lisääntyneet... Katsotaan milloin saadaan viimeinen nousunolla ja päästään kakkosiin kisaamaan! Kepit sen sijaan menevät mallikkaasti ja vauhdilla, keinuunkin ollaan saatu nopeutta lisää. Paras kuitenkin koputtaa puuta, kisoissa meininki on aina eri kuin treeneissä :)

  Tokossa harjoitellaan noutoa, pysähtymistä luoksetulossa sekä seuraamisesta jäävissä liikkeissä koiran taakse menoa. Pientä takkuilua on, mutta ei mitään ylitsepääsemätöntä jota harjoitteleminen ei korjaisi. Seuraaminen alkaa näyttää jo ihan oikealta :D

  Tänään käytiin vielä ensimmäistä kertaa viehejuoksutreeneissä, MH -kuvaus ei selvästikään kertonut asian oikeaa laitaa. Jätkä syttyi vieheelle oikein mukavasti; muovinauhakimpun kiinni saatuaan, se piti tappaa raivokkaasti ravistellen ja repien! Sirius on mahtava monitoimikoira, vielä en ole lajia löytänyt jossa Sirius ei olisi toiminut. Ihanan kooikkerin olen itselleni saanut.

 

 • 18.08.2009

 Aika on mennyt kesäloman loppua viettäessä sekä Mytyn pentuja hoitaessa. Kolme pientä italianvinttikoiraa syntyi sunnuntaiaamuna 9. elokuuta; musta poika Sid, mustahopeinen tyttö Meg sekä fawntyttö Lula. Kaikilla on jo kodit, Lula jää näillä näkymin minulla ja siskolleni yhteisomistukseen mahdollisesti jalostuskoiraksi :)  Nyt pitäisi entistä suuremmalla syyllä saada tehdyksi Tarumaisen kennelille omat kotisivut.

 Siriuksen kanssa olemme muuttaneet Joensuuhun Noljakkaan, kotinamme on nyt iso omakotitalo, jonka jaan kahden muun tytön kanssa. Mahtavat lenkkipolut sekä järven ranta ovat kutsuneet useampina päivinä, myös kaupungilla on tullut pyörittyä Siriuksen kanssa. Opiskelut alkavat kahden viikon päästä, vielä siis voin hetken nauttia vapaudesta.

 Lauantaina kävimme pyörähtämässä Joensuun KR-näyttelyssä ilman sen suurempaa tulosta. Sunnuntaina suuntasimme Kuopioon agilityn piirinmestaruuskisoihin WaU:n joukkueen jäsenenä ja tulokseksi tuli joukkuepronssia!! Mahtava Sirius ja mahtavat kisakaverit :D

 

 • 01.08.2009

 Aikaa on mennyt hieman enemmänkin edellisestä päivityksestä.

 Tässä välissä olemme ehtineet käydä agirodussa joukkuekilpailussa (Oranje Vliegeniere), tuloksia ei juurikaan tullut. Mitä nyt Sirius kompastui omaa rataan suorittaessaan okseriin ja sai ruvet nenänsä päälle... Lisäksi Milo muutti virallisesti asumaan vanhempieni luokse maalle, eli minä ja Sirius saamme kestää kahdestaan kaupunkielämää :)

Agilitya olemme myös käyneet treenaamassa, puhtaita ratoja tulee harjoituksissa mutta nopeus ei ole samaa luokkaa kuin kisoissa. Olisiko syynä kentän huono pohja, joka on täynnä teräviä pieniä kiviä? Lanaus sekä tasoitus nostivat ne mukavasti pinnalle, nyt odotellaan kivituhkaa, jos vaikka vauhtikin löytyisi.

 Tänään oli vuorossa MH-kuvaus Maaningalla, josta tuli juuri sellaiset tulokset joita olin odottanutkin - hyvin siis tunnen kooikkerini! Ampuminen tosin jännitti, koska Siriukselle ei oltu ammuttu ennen. Turhaan kuitenkin pelkäsin, eipä olisi voinut jätkää vähemmän moinen meteli kiinnostaa :) Tulokset -osiossa löytyy asiasta tarkemmin, videoita Siriuksen osa-alueista tulee kunhan saan videot ladattua :)

 

 • 29.06.2009

 Agilityssa Siriuksen kakkosluokkaan siirtyminen on enää yhden nollatuloksen päässä! Eikä olisi sitäkään, jos minä olisi ohjannut kunnolla enkä ruvennut miettimään kesken radan, että missä seuraava este olikaan... Mutta virheistä voi vain oppia, ensi kerralla yritän olla sähläämättä ;)

 Helteet ovat hellineet ja uimassa on käyty monen monta kertaa. Sirius hakee innokkaana keppiä vaikka keskeltä järveä, ja uinnin jälkeen on ihan parasta kuivata itsensä minun vaatteisiini!

 Mytyn vatsa on pyöristynyt selvästi ja se taitaa kärsiä aamupahoinvoinnista, sillä ruoka ei maistu ja välillä on oksennellutkin vähän. Muuten Mytty on oma ihana itsensä - mitä nyt pitää pojille tiukkaa kuria ;)

 

 • 20.06.2009

 Tänään on kulunut kaksi vuotta Maricosan's P -pentueen syntymästä. Suurensuuret onnittelut Kajsalle ja Rasselle!!

 Sirius odottaa vielä lahjaansa, jotain hyvää herkkuja olen luvannut nuorelle miehelle tarjota aikuistumisen kunniaksi. Vaikka mieleltään ja kropaltaakin Titituu on vielä aikamoinen teini ;)  Omasta rakkaasta pikkuisestani on tullut jo iso poika.

 

 • 15.06.2009

 Nyt löytyy jo FCI:n sivuilta kennelnimi Tarumaisen!

 Eli läpi meni, ihanaa! Eipä tarvitse enää miettiä, mille kennelnimelle Mytyn tulevat pennut menevät ja kuinka järjestää nimen mahdollinen vaihdos :) Nyt on edessä uusien kotisivujen teko, mutta tässä kesän mittaan ehtii kyllä.

 • 11.06.2009

 Nyt on tullut tokoiltua vähän enemmänkin! Kävin Joensuussa möllitokokisoissa 26. toukokuuta, tuloksena 172p ja kolmas sija. Minä itse onnistuin hienosti nollaamaan liikkeestä seisomisen, kun oli nami kädessä... Että voinkin olla tyhmä joskus!

 Samalla reissulla kävin pääsykokeissa yliopistolla ja tapasin Joensuun kooikkeri-ihmisiä, kun kokoonnuttiin Hennan luokse. Shanti oli innoissaan, varsinkin minä tuoksuin ihanalla nartulle ;)

 Tänään käytiin Pieksämäellä tokokisoissa Sarin ja Bondin kanssa, ja saimme kuin saimmekin Siriuksen kanssa kaivatun TK1:n!! Hurraa! Riemu repesi kun kuulin saaneeni tarvittavan ykköstuloksen :D Sari ja Bondikin saivat hienosti 163p, heillä alokoulari on enää yhden ykköstuloksen päässä. Tuomarina ollut Mauri Pehkonen oli yllättävän tiukka tuomari, ainoastaan 3kpl 1-tuloksia! Loput koirakot jäivätkin sitten reilusti alle 160p.

 Nyt voimmekin Siriuksen kanssa yrittää keskittyä agilityyn, jos siitä nyt mitään tulee kun poitsu on aika hidas radalla. Eikä asiaa auta, kun minä sählään ohjauksessa ja huidon minne sattuu... Mutta ehkäpä virheistä oppii :) ?

 

 • 23.05.2009

 Tänään kävimme Pieksämäellä tokokisoissa Siriuksen kanssa, mukana olivat myös Sari ja Bondi -collie. Molemmat pojat tekivät hienot suoritukset, Bondillekin saatiin kaivattu 1 -tulos ja päällepäätteksi vielä 5. sija! Siriuksen kanssa alokasluokan koulutustunnus on enää yhden 1 -tuloksen päässä, hurraa!

 Viime viikonloppuna kävin Varkauden KR -näyttelyssä Siriuksen ja Mytyn kanssa, EH ja ERI luokkavoittoineen tuli molemmille mutta ei sitten sen enempää. Näyttelystä mukaan tarttui myös kooikerhondje Manta (Cavalriina's Una Umbrella), Sirius oli innoissaan uudesta tyttökaverista! Kovasti kooikkerit leikkivätkin, varsinkin hyvin nukutun yön jälkeen. Valitettavasti minun piti palauttaa Manta Hennalle, joka toimitti sen eteenpäin omistajalleen, Ullalle. En millään olisi tahtonut antaa suloista tyttöä takaisin. Onneksi sentään näin 4kk vanhan Pyry -kooikerhondjen, joka oli juuri haettu uuteen kotiin Raumalta asti :)

 Nyt treenaillaan vielä vähän tokoa, että saadaan TK1 ja sen jälkeen keskitytäänkin agilityyn. Jos sieltäkin alkaisi tulla 0 -ratoja ja vaikka sijoituksiakin :D

 Manta ja Sirius "käsi kädessä".

Hieman reissussa rähjääntynyt tokotähti!

 

 • 19.04.2009

 Viikonloppu oli oikea menestys! Lauantaina olin Pieksämäellä Siriuksen kanssa ensimmäistä kertaa tottelevaisuuskisoissa, heti rapsahti hienot pisteet ja ykköstulos! Kaksi hienoa pokaalia ja KP-ruusukekin saatiin kotiinviemiseksi :) Sari oli mukana kannustamassa ja rauhoittelemassa ohjaajaa eli minua. Jännitykseni oli tosin aiheellista, paikallamakuussa Siriuksen vieressä ollut dobermanni päätti minuutin kohdalla, että kooikkeri olisi tosi kiva leikkikaveri! Se juoksi Siriuksen päälle ja jatkoi matkaansa toisenkin koirakon luokse. Häiriö oli kohtuuton, eli sain käskeä Siriuksen takaisin makuulle ja jatkaa liikettä. 

 Sunnuntaina olin taas Pieksämäellä, tällä kertaa match show'ssa. Milo sai sinisen nauhan monirotuisissa ja oli sinisten kolmas. Sirius sai aikusten luokassa punaisen nauhan, ollen punaisten neljäs! Kaksi ruusuketta ja ruokasäkki lähtivät mukaan mätsäristä :)

 Tässä kuva Siriuksesta tokopalkintoineen, onnea taitavalle poitsulleni!

 

 

 • 12.04.2009

 Kennelliitto vahvisti vihdoinkin Siriuksen lonkkakuvat, poitsulla on A:n lonkat! Hurraa!

 Pitkäperjantai meni match show'ssa Mikkelissä. Mukana oli myös Bondi -collie, joka pääsi esiintymään sekä isojen aikuisten luokassa että lapsi ja koira -kisassa. Mikkelissä nähtiin myös 10kk vanha kooikertyttö Vella, joka oli suloinen ilmestys :)

 Sirius osallistui pienten aikuisten luokkaan, saaden punaisen nauhan mutta siihen loppui sitten koohottajan taival mätsärissä. Milo esiintyi monirotuisten luokassa, sai punaisen ja oli monirotuisten ykkönen! Molemmat pojat esiintyivät ja käyttäytyivät kerrassaan upeasti säästä huolimatta (joka oli kaamea), ja vaikka paikalla oli 149 koiraa!

 Pääsiäinen on mennyt levätessä ja Siriuksen kanssa treenatessa. Tokokisat lähestyvät uhkaavaa vauhtia ja tuntuu, että kaikki on vielä kesken. Tärkeintä että kisakynnys ylittyy, siitä on sitten helpompi jatkaa vaikka hyvää tulosta tulisikaan :)

 Pari kuvaa match show'sta, kuvaajana Eija Taipalinen.

  • 23.03.2009

 Viikonloppuna olin Siriuksen kanssa Anders Stensin agilityn tehotreenissä. Lauantaina harjoiteltiin irtoamista sekä vauhdin lisäämistä Siriuksen kanssa, ja nyt selvisi syykin Siriuksen hieman hatariin kontakteihin: minä ja minun pomppiva käsiohjaukseni.

 Sunnuntaina sitten keskityttiinkin minun liikeratoihini ja valmennukseeni, siinä taitaa ollakin enemmän työtä kuin Siriuksessa ikinä! Pätkä Siriuksen suorituksesta täällä.

 Pidin kovasti Andersin tavasta kouluttaa meitä ja hänen terävästä huomiokyvystään, parasta oli että myös Sirius ihastui miekkoseen ja tunki itsensä tämän syliin! Minulta varmaan putosi leuka polviin, enpä muista milloin viimeksi Sirius olisi noin sydämellisesti suhtautunut ventovieraaseen mieheen. Mahtava juttu kuitenkin :)

 Milokin pääsi lauantaina agiliitämään vuosien jälkeen, uskomattoman hyvin poika muisti esteet sekä erilaiset ohjauskuviot (Täältä voi käydä katsomassa Milon menoa.) Kepit olivat ainoa hankalampi kohta, mutta jos vain treenaisin Milonkin kanssa agilitya, niin eiköhän homma alkaisi sujua entiseen malliin :) 

 Lisäksi vielä  palanen alkanutta kevättä, jonka ihanuus tuli huomattua Siriuksen kanssa lenkillä (klikkaa isommaksi):

 

 • 16.03.2009

 Viikonloppu meni mukavasti agilitykisoissa ja sitten Joensuussa. Milo pääsi hoitoon vanhempieni luokse, kun itse suuntasin Siriuksen kanssa siskoni hoivoon. Sirius pääsi leikkimään oikein olan takaa Vili ja Mytyn kanssa, yöllä nukkui sikeästi sängyn jalkopäässä.

 Maanantaina käytimme kaikki kolme koiraa eläinlääkärillä, italiaanoilta tutkittiin vain silmät, Sirius sai diagnoosin polvistaan, silmistään sekä lopuksi kuvattiin vielä lonkatkin. Silmät ja polvet olivat puhtaat, lonkatkin lähtivät Kennelliittoon A:na! Näin itsekin Siriuksen röntgenkuvat ja totesin, että noin hienot lonkat kävisivät vaikka esimerkkinä A-lonkista.

 Nyt odotellaan vielä virallista lausuntoa SKL:stä ja sitten voinkin siirtää Siriuksen tiedot  kooikkereiden jalostustietokantaan. Nyt poitsu on vielä ihan taju kankaalla nukutuksen jälkeen, vähän jaksaa häntäänsä heiluttaa kun sille juttelee mukavia :)

 

 • 09.03.2009

 Sunnuntai meni kooikkermaisissa merkeissä. Heti aamusta menimme Kuopion Lemmikkiareenalle, tarkoituksena treenata agilitya kooikkeriporukalla. Paikalla olivat Hilppa, Pimu ja Beta, Manta, Shanti ja Preeti sekä tietysti Sirius - omistajat päälle lukien.

 Shanti, Sirius ja Beta tekivät ihan koko radan, hieman vaihtelevalla menestyksellä sillä ihanat lajitoverit kiinnostivat esteitä enemmän. Saimme kuitenkin lopulta nähdä ihan oikeaakin agiliitoa. Kiitokset Hennalle hauskan agilitytempauksen järjestämisestä ja Annalle hyvistä herkuista!

  Agilitysta menimmekin suoraan ryhmänäyttelyyn, Sirius sai EH:n ja sitä voi nyt virallisesti käyttää jalostukseen, jos vaan poika saa terveet paperit! Mantakin sai EH:n hienolla arvostelulla, tällä kertaa ROP oli suloinen hollannintuonti Sinkku :)

 Tulevalla viikolla yritän kovasti treenata Siriuksen kanssa agilitya (jos vain olisi esteitä), lauantaina on jälleen edessä kisat ja tavoitteena on ensimmäinen nolla! Katsotaan jääkö haaveeksi, vai osaanko minä kerrankin ohjata kunnolla ja saada Siriuksen kanssa puhtaan radan. 

 Tässä vielä kuva kooikertapaamisesta (klikkaa isommaksi).

(Pimu, Beta, Shanti, Preeti, Manta, Sirius ja Hilppa; kuvaajana Anna?)

 

 • 11.02.2009

 Agilitykisat lähestyvät, eikä treenaamattomuus auta yhtään. Tyypillistä tuuriani, kun juuri ennen kisapäivää ei tietenkään järjestetä agitreenejä... Olemme treenanneet haltuunottoa sekä täällä- ja tässä -käskyjä lenkillä Siriuksen ollessa irti.  On se tyhjää parempi.

 Ja ilmoitin Siriuksen maaliskuussa pidettävään Kuopion ryhmänäyttelyyn, kiitokset informaatiosta Hennalle! Hän yrittää järjestää sinne samalle päivälle pienimuotoista kooikertapaamista ja mahdollisesti agilitytreeniäkin kooikkeriporukalla. Mikäs sen mukavampaa!

  Kennelnimeä odotellessa on myös hyvä muistaa juhlistaa 21-vuotispäiväänsä! Odotan innolla viikonloppua, joilloin on tiedossa kahdet pirskeet! Pitänee paastota koko viikko, että jaksaa sitten ahtaa itsensä täyteen herkkuja :)

 

 • 02.02.2009

 Nyt on tullut agiliideltyä Siriuksen kanssa oikein kunnolla! Ensin oli Harri Husaarin treeniviikonloppu ja sitten vielä normit agilitytreenit. Milo on toimittanut posteljoonin/siivojan/imurin virkaa; hakenut postit, siivonnut koirien lelut lattialta koriin sekä putsannut lattille pudonneet ruoat :)

 Harrilta sain uusia vinkkejä vauhdin parantamiseksi, kuulemma myös huidon liikaa käsillä mikä varmasti hämää Siriusta jonkin verran, eikä poitsu ole sitten ollenkaan varma että mihin päin pitäisi mennä... Harri tykkäsi kovasti Siriuksen rakenteesta, sanoi että on hyvä kroppa agilitya ajatellen - kun vaan vielä ohjaajankin rakenteen saisi kuntoon!

 Tavallisissa treeneissä meni hyvin, kunhan ensin sain Siriuksen syttymään. Ensimmäisellä kerralla rata meni vähän lönkytellen, laukkasi kyllä mutta hitaanpuoleisesta ja kontaktiesteillä jäi vaan nuuskuttelemaan alastuloa. Ohjaaja käski ottaa lelun avuksi, jota sitten viskelin ympäri hallia ja taistelin naama punaisena siitä Siriuksen kanssa.  Sitten alkoikin löytyä vauhtia ihan eri tavalla ja kun aloin vielä ärjymään käskyt (kun vauhtia alkoi olla niin paljon, että minä en enää meinannut pysyä perässä), niin siitäkös Sirius innostui! Aiemmin olen sanonut käskyt melko pehmeästi, mutta nyt kun otin armeijaäänen käyttöön, sai poitsukin vauhtia.

 Nähtävästi itseenkin tulee erilaista varmuutta, kun oikeasti komentaa koiraa tekemään, eikä epäröi ja jää miettimään, että "tuleekohan se koira nyt sieltä ja suorittaakohan se nyt tämän esteen". Huutamaan ei sentään tarvitse ruveta, mutta tietynlainen napakkuus käskyissä on Siriukselle mieleen. Oppia ikä kaikki, kun puolitoista vuotta on yhdessä porskutettu ja nyt vasta opin tuntemaan tuollaisenkin puolen kooikkeristani :D

 

 • 22.01.2009

 Onnea vanhimmalle hurtalle! Milo täytti tänään 6 vuotta, ja päivää juhlistettiin nakeille, lihapateella sekä muillla koirien herkuilla! Ihmisille leivoin sitruunakakkua, joka kuolasta päätellen olisi kelvannut koirillekin :)

 

 • 20.01.2009

 Viimepäivät on menneet oikeaa talvea ihastellessa, nyt kun ei enää ole niin kylmäkään että nenänpää jäätyisi heti, kun nokkansa ulos pistää. Synttärijuhliakin pitää alkaa järjestää, Milo täyttää kohta 6 vuotta ja itse juhlin helmikuussa 21. syntymäpäivääni. Vanhaksi sitä on tulossa ;)

  Lauantaina oli taas  agilitytreenit,  ensin rakennettiin rata hikihatussa (2- tai 3-luokan rata, yritän saada piirroksen nettiin jossain vaiheessa), ja sitten päästiin treenaamaan. Sirius teki taas ihan mahtavaa työtä! Vauhtia olisi saanut tosin olla vähän enemmän vaikka laukkasikin koko ajan, mutta poika teki työnsä innokkaasti ja tarkasti, mikä on minusta aloittelijalle tärkeintä. Ainuttakaan virhettä ei radalta tullut ja koulutusohjaajakin totesi että: "Ei siis mitään moitittavaa, se meni kerrassaan upeasti!" Lopputreenien ajan hymyilinkin kuin Hangon keksi!

 Mahtava tunne, kun koiran kanssa menee kaikki nappiin, yhdessä tekeminen on saumatonta ja soljuvaa. Vaikka se olikin vain harjoitus eikä virallinen kisa, ja kyseessä oli vain yhden päivän suoritus, niin silti tuli mukava fiilis. Jos yhteistyö jatkuu tällaisena Siriuksen kanssa ja varmaan vielä paraneekin ajan myötä, niin vapiskaa kilpakentät :D

 

 • 11.01.2009

 Viikonloppu meni mukavaste Joensuussa ja Kajaanissa. Perjantaina kävin treenamassa vielä viime hetkillä agilitya tuttavani Ninkan suunnittelemalla radalla ja Sirius pääsi sitten treenien lopuksi leikkimään Ninkan Vappu -pyrrin kanssa. Suloinen otus :)

 Lauantaina lähdettiinkin Kajaaniin, illalla olin Siriuksen kanssa ensimmäisissä agilitykisoissani ikinä (lisää tulokset -sivulla) !  Siellä tapasin myös kaksi muuta kooikkeria; Ronjan joka osallistui myös agilitykisaan, sekä Antjen joka oli turistina katselemassa muiden suorituksia.

 Sunnuntaina pyörähdettiin nopeasti näyttelyssä, kävin esittämässä koiranpuolikkaani Mytyn kehässä,  ja tulokseksi saatin PN1, ROP sekä serti! Cacib meni sivusuun, koska etuliikkeet eivät olleet tarpeeksi suorat. Nyt Mytylle on vielä metsästettävä yksi serti, jonka jälkeen rouvasta tulee Suomen MVA :D

 

 •  07.01.2009

 Muokkailin taas kotisivuja toisenlaisiksi, ja nyt yritän saada aikaiseksi virallisia kennelin kotisivuja ihan kotisivujen tekoon tarkoitetulla ohjemalla. Html -koodaus ei vaan ihan ota luonnistuakseen vielä, mutta onhan tässä aikaa opetella ennenkuin FCI antaa virallisen päätöksen kennelnimestä.

 Joulu meni mukavasti vanhempieni luona, koirat saivat vinot pinot lahjoja. Herkut olivat tietysti kaikista mielekkäimpiä, Sirius sai myös uuden takin sekä tossut lahjaksi - pehmeät paketit eivät ole koiristakaan kivoja ;)

 Uutta vuotta juhlittiin kavereiden kesken, Milo ja Sirius mukana riemussa. Tosin Milo tapansa mukaan pelkäsi raketteja ja yritti ahtautua mitä pienimpiin koloihin turvaan. Malttoi sentään syödä, mikä on bonusta. Sirius kuunteli korvat höröllä rakettien ääntä ja katseli niitä kanssani ikkunasta, kunnes uni vei poitsusta voiton jonka jälkeen eivät minkäänlaiset pamaukset olisi voineet vähempää kiinnostaa.

 Ensimmäiset viralliset agilitykisatkin lähestyvät uhkaavaa vauhtia, onneksi kaverini Joensuusta varasi hallin perjantaille vielä viime hetken harjoittelua varten. Nollatulosta tuskin tulee, keinu on sen verran epävarmalla pohjalla sekä rengas ja kepit tökkivät aina välillä. Kunhan kisakynnys ylittyy, niin siitä on helppo jatkaa.

  Mukaan mahtuu myös huonoja uutisia, Milon lonkat ovat alkaneet oireilemaan. Varmuutta ei vielä ole, että onko vika todella lonkissa vai selän lihaksissa, mutta jotain ongelmaa takapäässä kuitenkin on. Pitkät lenkit ja kova alusta saavat Milon varomaan takapäätään, erityisesti oikeaa takajalkaa, jota se on myös ontunut. Lisäksi Milo tekee oikealla takajalalla oudon kiertoliikkeen kävellessään. Tarkoituksena on käyttää Milo kuvautettavana maaliskuussa yhtä aikaa Siriuksen kanssa, sitä ennen todennäköisesti käydään fysioterapeutilla kuulemmassa hänen arvionsa tilanteesta.

 Toivotaan parasta ja pelätään pahinta, eletään päivä kerrallaan.