Agenda 2013‎ > ‎

Waarom is Shantykoor Tolbert voor u een hele goede keus?

Shantykoor Tolbert is al vanaf de oprichting in 1996 in de regio een begrip. De vele optredens, ook tot ver buiten de eigen streek, zijn het bewijs dat het koor een graag geziene gast is. De specifieke (wat meer melodieuze) repertoirekeuze en uitgebreide muzikale ondersteuning geven het koor een eigen, herkenbare "sound". Daarnaast staan ook kleding en presentatie hoog op de aandachtslijst. 

Het koor beschikt over een professionele geluidsinstallatie, die bediend wordt door speciaal daarvoor opgeleide geluidstechnici.

Het koor zingt/repeteert elke woensdagavond van 20.00-22.00 in café restaurant De Postwagen te Tolbert.

De artistieke/muzikale leiding is in handen van een deskundige dirigent.

De muzikale begeleiding bestaat uit meerdere accordeons en een wasbord. 

Het koor straalt plezier uit en dat slaat in positieve zin over op het publiek! Waar Shantykoor Tolbert verschijnt, is het feest!

Het repertoire omvat ruim 100 zeemansliederen en shanties in vooral de Nederlandse, Engelse en Duitse taal. Daarnaast zingt het koor zeemansmusicals en liederen uit andere repertoires, zoals country-western, nostalgie, enz. Het koor is daardoor in staat een gevarieerd, avondvullend programma te verzorgen.

Gedeelde vreugd is dubbele vreugd, dus treedt het koor zo'n 20 keer per jaar naar buiten in vooral de 3 noordelijke provincies. Optredens variëren van besloten optredens in bejaarden- en verzorgingscentra t/m voor het publiek toegankelijke feestavonden en festivals.

Wilt u inzage in alle voor het publiek toegankelijke optredens, klik dan in het menu op: agenda en optredens.