SGPolitici‎ > ‎Kandidatenlijsten‎ > ‎

George van Heukelom

Loopbaan
1972-1992:                    groepsleerkracht/leidinggevende basisonderwijs
1986-1991:                    voorzitter SGP-Jongeren
1987-2003:                    lid Provinciale Staten van Zeeland
1992-2003:                    locatiedirecteur "Calvijn College" te Tholen
2003-2015:                    lid Gedeputeerde Staten van Zeeland

Opleiding
1968-1972:                    pedagogische academie "De Driestar" te Gouda


Foto: dhr. G.R.J. (George) van Heukelom

Van Heukelom werd 9 augustus 1949 geboren te Delft. Hij moest in zijn jeugd vaak verhuizen, omdat zijn vader werkte bij de rechtbank. 

Van Heukelom is afkomstig uit een onchristelijk gezin, maar deed op z'n 19de jaar toch belijdenis en bezocht de pedagogische academie te Gouda, waarna hij leerkracht en algauw directeur werd in het basisonderwijs. 

George startte zijn politieke carrière in 1986, als voorzitter van de SGP-Jongeren. Later kwam hij in de Provinciale Staten van Zeeland terecht, terwijl hij in 2003 lid van de Zeeuwse Gedeputeerde Staten werd. Daar was hij laatst o.m. belast met toezicht en handhaving, mobiliteit, onderwijs en welzijn; en daarvoor ook met gezondheidszorg, economische zaken, demografie en samenleving, milieu en duurzaamheid, openbaar vervoer, jeugdzorg en jeugdwelzijn, etc. In 2015 nam hij op 66-jarige leeftijd afscheid van de Gedeputeerde Staten.

Voordat hij Gedeputeerde werd, maakte hij de overstap van het basis-/lagere onderwijs naar het middelbaar onderwijs: hij werd locatiedirecteur van het "Calvijn College" te Tholen, een pittoresk stadje in het Zeeuwse gemenebest. 

Van Heukelom is als praeses-ouderling verbonden aan de Gereformeerde Gemeente in Nederland te Nieuwerkerk (Zeeland). Ouderling was hij vóór 2008 ook al, maar dan van de Ger. Gem. in Ned. Buiten Verband. Onder zijn leiding kwam hij in 2008 met deze gemeente over naar de Gereformeerde Gemeenten in Nederland.

Hij is gehuwd met Hanneke Geluk. Samen hebben ze inmiddels elf kinderen.

Van Heukelom is vijfde op de Eerste Kamer-kandidatenlijst van de SGP. Dikwijls heeft hij op de kandidatenlijst gestaan van de Tweede Kamerverkiezingen, in 1996 zelfs op nummer drie! Helaas kreeg de SGP toen geen drie zetels, maar Van Heukelom heeft zich later gelukkig wel kunnen ontplooien als Gedeputeerde.