Baggrund

Et hurtigt overblik over menneskehedens historie:


Året er 2956.

Efter menneskeheden i slutningen af det 21. århundrede lavede den første koloni på månen tog udforskning af andre planeter hurtigt fart. Man spredte sig hurtigt til andre planeter i solsystemet og i det 22. århundrede opdagede man teknologien der gjorde det muligt at omforme planeters økosystem og atmosfære så de kunne opfylde betingelserne for at mennesker kunne leve der. Teknologien var ikke perfekt og skønt den er blevet forbedret gennem århundrederne er det stadig kun ca. 30 % af alle beboede planeter i galaksen man har kunnet terraforme. Efter koloniseringen af solsystemet skulle der gå 200 år før man i slutningen af det 24. århundrede havde udviklet teknologi der gjorde det muligt at rejse mellem solsystemer. I perioden herefter har menneskeheden spredt sig til de fjerneste afkroge i galaksen og der opdages og koloniseres stadig nye solsystemer i vores galakse.

I takt med at menneskeheden blev spredt ud over et stadig større og større område blev det sværere og sværere at administrere det hele centralt. Staten blev derfor omstruktureret til Den Forenede Galaktiske Føderation hvor hvert solsystem fungerer som en stat ledet af en demokratisk valgt guvanør der er ansvarlig for sin egen befolkning og er fri til at lave og håndhæve sine egne love, så længe disse love ikke går imod Føderationens love der altid tager præcedens over alle love et solsystem måtte have.

Lederen af Føderationen er en demokratisk valgt præsident der besidder sit embede i 10 år før der skal udskrives genvalg. Der er ingen grænse for hvor mange gange en præsident kan genvælges til sin post. Begge dele gør sig også gældende for en guvenør. Føderationens hovedsæde ligger i menneskehedens oprindelige solsystem, på Saturns Ringe.

Der er blevet koloniseret mange planeter galaksen over og man har opdaget liv på mange af disse planeter. Dog er de mest avancerede af disse på primat stadiet og man har endnu ikke opdaget civiliseret liv.


White Star Travels:

White Star Travels opstod i det 25. århundrede da rumrejse var en besværlig og omkostningsfuld affære. Som det første firma der tilbød rumrejser til almindelige (velhavende) mennesker startede de småt men der skulle ikke gå mange år før de kunne tilbyde rejser til destinationer over hele galaksen så længe destinationen var civiliseret. Med tiden kunne de tilbyde mere luksuriøse rejser og deres transport midler strakte sig fra almindelige rumbusser til store luksus linere. White Star Travels har lidt en smule tilbagegang i takt med at teknologien der gør det muligt at rejse i rummet er blevet mere almindelig og kan købes af almindelige mennesker til ganske overkommelige priser. På trods af denne tilbagegang er White Star Travels stadig galaksens førende indenfor rejser og deres luksus krydstogt rejser er en af de mest eksklusive oplevelser man kan købe sig til i galaksen.


Olympic:

Det ekstravagante krydstogt skib Olympic blev bygget i 2722 og er White Star Travels største og mest moderne skib af sin art. Skibet har rejst til mere end 100 forskellige solsystemer med galaksens rigeste og mest berømte mennesker om bord. På skibet finder man blandt andet restaurant, diner, soldæk, kasino og bar samt talrige lækkert indrettede kabiner til skibets gæster. Skibet har desuden en stor stab af uddannede personale der inkluderer skibets kaptajn, navigatører, sikkerhedsfolk, service personel, og maskinfolk.De vigtigste beboede planeter i vores solsystemJORDEN:

Efter man begyndte at bosætte sig på andre planeter mistede jorden sin epeal som bosted. De fleste resurser var brugt op, arbejdspladserne flyttede til andre planeter og befolkningen begyndte langsomt at rejse der fra. Det nåede et punkt hvor der til sidst ingen mennesker var tilbage på jorden. Den galaktiske regering besluttede derfor at frede Jorden og gøre den til et stort reservat for alle Jordens dyrearter der var tilbage. I løbet af få år havde man fjernet alle bygninger og tegn på civilisation og jorden var dækket af skove, enge og lignende. De vigtigste historiske monumenter er bevaret i et stort museum der ligger i kredsløb om jorden men i dag er jorden et gigantisk natur reservat uden menneskelig indflydelse.


MÅNEN:
Som menneskehedens første koloni er den gået i forfald siden den først blev bebygget. Månens overflade er dækket af dusin vis af storbyer med skyskrabere på flere hundrede etager og slum i alle afskygninger. 99.8 % af månens befolkning lever langt under fattigdomsgrænsen og har store problemer med arbejdsløshed, kriminalitet, mangel på lægehjælp, forurening og urent drikkevand for bare at nævne nogle få. Alle byer er omgivet af gigantiske kupler der giver dem deres atmosfære og beskytter dem mod meteor nedslag. Kuplerne er forbundet af et stort netværk af underjordiske tunneller hvor der kører hundredvis af tog på magnetiske skinner. Den eneste måde at komme til og fra månen på er, via den store rumhavn hvor masse vis af skibe lægger til og tager fra igen hver eneste dag. Rumhavnen er som regel tæt pakket af mennesker der forsøger at skaffe sig hyre på et af skibene for at komme væk.


MARS:
Mars kaldes også i daglig tale Suburbia. Det mest karakteristiske træk ved Mars er at man, efter den blev terraformet, primært byggede parcelhus og villa kvarterer. Nu, få hundrede år efter, er hele dens overflade dækket af disse forstadslignende huse. Alle essentielle nødvendigheder som vandværker, politistationer, brandstationer og dets lige ligger under jorden og er 100 % automatiseret og drives primært af robotter. Ligeledes bliver næsten alle offentlige funktioner som brandmandskorpset, politi, vedligeholdelse o.s.v. i praksis udført af disse automatiserede robotter. Alle indbyggere på Mars tilhører middelklassen og selv de fattigste familier på Mars har mindst 2 flyvende biler og en enkelt robot til husarbejdet. Det er uhørt og ilde set selv at lave mad eller arbejde i haven. 95 % af befolkningen arbejder i en af de mange administrative stillinger i de mange kontorbygninger der ligger i kredsløb om Mars og Mars har på den led den højeste procent af offentligt ansatte i hele galaksen.

Firmaet Britannic Industries er leverandør af alle essentielle nødvendigheder der må importeres til Mars da planeten ikke selv har en produktion af nogen art. Britannic Industries har bygget dusin vis af kæmpe indkøbscentre der tjener som eneste mulighed for indkøb, underholdning og sociale aktiviteter. De sidste 5 % af befolkningen der ikke har en administrativ stilling i kontorbygningerne der ligger i kredsløb har en administrativ stilling i Britannic Industries Mars afdeling.

NEPTUN:
Neptun er en stor intergalaktisk gas mine der drives af Britannic Industries. Der høstes årligt uanede store mængder brint og helium der bland andet bruges til fremstilling af rumskibs brændstof. Neptuns befolkning bor på store rumstationer der ligger i kredsløb om planeten da dens overflade er for varm til nogen form for bebyggelse. 60% af befolkningen arbejder enten med at høste gasserne eller på et af de mange bearbejdningsanlæg der ligger på Triton der er Neptuns største måne. De sidste 40% arbejder i de mange forretninger og service fag der er nødvendige for at et samfund kan fungere. Alle disse forretninger er ejet af Britannic Industries.

URANUS:
Med en temperatur på -224.2 °C (49 fra absolut nul) og bestående mest af super komprimeret is er Uranus det perfekte sted at gøre af uønskede typer. Under overfladen på den store is-gigant ligger et komplekst netværk af bunkere der tjener som solsystemets mest flugt sikre fængsel. De værste af de værste tjener livstidsdomme her for massemord, bombninger og andre forbrydelser mod menneskeheden og Den Galaktiske Føderation. Ingen der sendes til Uranus bliver nogen sinde set eller hørt fra igen og de der idømmes fængsling på Uranus udtaler ofte at de hellere ville dømmes til døden.

MERKUR:
Merkur er base for selskabet Mercury Mining som er galaksens største uafhængige mineselskab. Selskabet startede på Merkur og har siden spredt sig til en håndfuld planeter og asteroidebælter rundt om i Galaksen. Merkurs kerne er rig på jernmalm som bruges i fremstilling af de fleste forbrugsgoder der produceres. På Merkurs overflade er placeret store mine platforme der både fungerer som bysamfund og mine base på samme tid. Indbyggerne i disse platforme henter, behandler og videresender jernmalm som sælges til andre industrier i Galaksen hvor af Britannic Industries årligt aftager op mod 65 % af al jernmalm der udvindes af hele Mercury Mining selskabet.

PLUTO:
Pluto og dens måner påregnes som en rede af pirater, slyngler og copyright brydere. Ingen organiseret indsats har på noget tidspunkt officielt koloniseret Pluto systemet og alle bebyggelser er bygget af skrot metal fra ødelagte rumskibe og andre slags vrag.
Indbyggerne lever i en tilstand af anarki hvor de stærkeste regerer og hvor de må røve og plyndre for at overleve. Pirater har i over 150 år kapret handels skibe og ført dem tilbage til Pluto hvor byttet er blevet delt. Alle forsøg på at rense Pluto for piraterne er endt i katastrofe da asteroider og improviserede miner har udøvet stor skade på alle angribere før resterne af dem er blevet sønderknust af de mange kanoner piraterne har taget fra de skibe de har plyndret.

Pluto er nu spærret af og systemet afpatruljeres konstant af Føderationens flåde men det lykkedes stadig med jævne mellemrum et piratskib at slippe igennem blokaden og tilbage igen. Indbyggerne lever usikre liv men ser et frit liv som mere værdifuldt end som slave af Føderationen eller et stort selskab og har i afsky for resten af galaksen omdøbt Pluto til Ny Tortuga. Et navn der ikke anerkendes af den Galaktiske Føderation.

VENUS:

I starten da Venus blev terraformet og koloniseret vakte den ikke megen interesse. Den forblev tyndt befolket i flere hundrede år mens føderationen spredte sig til andre, efter deres mening, mere interessante planeter. For få år siden blev store mængder af guld opdaget og siden da har Venus ændret sig radikalt. Hundred vis af folk flokkedes til planeten for at grave guld i hvad der nu kaldes Den Galaktiske Guld Feber. Normalt bliver rettighederne til minedrift på planeter hurtigt sikret af dem der lander der først men da Venus allerede var koloniseret af Føderationen havde almindelige mennesker for første gang i århundreder muligheden for at eje deres egen mine.
Venus tiltrækker stadig mange håbefulde mennesker i drømmen om guld og rigdomme men kun få bliver rige mens andre lige finder guld nok til at kunne overleve. De fleste uafhængige minere på Venus sælger deres guld videre til Britannic Industries der til gengæld er leveringsdygtige i alt hvad minearbejderne måtte behøve af mad, alkohol, underholdning m.m.

SATURN:
Befolkningen på Saturn er blandt de rigeste i hele galaksen og Føderationens hovedsæde er placeret ved Saturn. Hele befolkningen bor på store luksuriøse rumstationer på Saturns Ringe og lever et liv i rigdom og dekadent luksus. Filmstjerner, vigtige politikere og ejerne af de største firmaer har deres hjem på Saturn Ringe. Alle manuelle opgaver varetages af robotter og androider. Ingen almindelige mennesker vil nogensinde få råd til at bo på Saturn og selv om man har pengene til det kræver et ophold at man forinden skal godkendes af mindst 1 indbygger der siger god for en.