θεατρική παράσταση « Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ» του Αντωνίου Μάτεση


     Αγαπητοί συνάδελφοι,

το νέο Δ.Σ. του Σ.Φ.Α. σε μια προσπάθεια για γνωριμία και επαφή μέσω της τέχνης, διοργανώνει εκδρομή στην Αθήνα τo Σάββατο  17 Δεκεμβρίου 2011 με σκοπό την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης « Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ» του Αντωνίου Μάτεση σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου, στο Εθνικό Θέατρο,  στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου (κτήριο Τσίλλερ), Ομόνοια.  Ώρα παράστασης 17:00΄ μ.μ.

Για τη διευκόλυνση της διοργάνωσης, παρακαλούμε, όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει  στην εκδρομή από κάθε σχολείο να το δηλώσει   αναγράφοντας το όνομά του, το τηλέφωνό του και την ηλεκτρονική του διεύθυνση πάνω  στο προτεινόμενο πλαίσιο που βρίσκεται στη τελευταία σελίδα της ανακοίνωσης που έχει σταλεί με email στα σχολεία και στη συνέχεια να αποσταλεί  με φαξ στο 1ο ΓΕΛ. Άργους ( φαξ: 2751066977)  μέχρι την Παρασκευή,  2 /12 / 2011 
 Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

  Μετά τις εκλογές που έγιναν στις 2 Νοεμβρίου 2011, το νέο Δ.Σ. του    

  Συνδέσμου για τη διετία 2011 -2013 συγκροτήθηκε ως εξής:

   Πρόεδρος:                                  Άννα  Μπουλμέτη

   Αντιπρόεδρος:                           Ανθή    Θεοδώρου

   Γενική Γραμματέας:                  Κωνσταντίνα      Πατούρα

   Ταμίας:                                       Χριστίνα Σιδέρη

   Οργανωτικός Γραμματέας:        Βασίλειος  Βασιλείου

   Ειδικός Γραμματέας:                  Καλλιόπη   Καλποδήμου

   Έφορος Βιβλιοθήκης:                Νικόλαος   Μπουμπάρης

           

           Για κάθε επικοινωνία με το Σύνδεσμο:

  Στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: filologiargolidas@gmail.com
Κατερίνα Μπαζίγου, Ερευνητικές Εργασίες (project) Α'Λυκείου

Μετά από τη θερμή ανταπόκριση των συναδέλφων και την εξαιρετική παρουσίαση από την ακούραστη κ. Κατερίνα Μπαζίγου μοιραζόμαστε μαζί σας τα αρχεία που χρησιμοποιήθηκαν στο σεμινάριο.

Αν ακόμη υπάρχει πρόβλημα με την προβολή των αρχείων επικοινωνήστε μαζί μας :)


Σας ανακοινώνουμε ότι η ενημέρωση για τις ερευνητικές εργασίες από την κ. Κ. Μπαζίγου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14/10/2011 από τις 5 ως τις 9 (με διάλειμμα!) στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου. Λόγω μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων επιλέχθηκαν  όσοι έχουν αναλάβει φέτος project, ανεξάρτητα από ειδικότητα και ακολούθως οι φιλόλογοι των λυκείων. Όσοι έχουν ήδη επιμορφωθεί από τον ΟΕΠΕΚ δεν επιλέχθηκαν. Η κατάσταση με τα ονόματα των συμμετεχόντων θα αποσταλεί στα σχολεία.

«Διδακτικές προτάσεις για τα Αρχαία Ελληνικά»

Αγαπητοί συνάδελφοι,
το Δ.Σ. του Σ.Φ.Α. διοργανώνει σεμινάριο με θέμα: «Διδακτικές προτάσεις για τα Αρχαία Ελληνικά» 

Εισηγητές θα είναι :
η κα Μαρία Ξέστερνου, λέκτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με θέμα «"Δύο προτάσεις για τη διδασκαλία αρχαίων ελληνικών με νέες τεχνολογίες: Το τρενάκι των ρημάτων (λογισμικό) - Αντιγόνη και Δίκαιο (διαθεματικό σχέδιο μαθήματος)"
και ο κ. Β.Βασιλείου με θέμα : "Συστήματα Διαχείρισης Μάθησης στη σχολική εκπαίδευση: Παράδειγμα χρήσης του moodle για τη διδασκαλία Αρχαίων Ελληνικών Α' Λυκείου"

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Εμπορικό Επιμελητήριο στο Άργος, την Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 6.30΄μ.μ.
ΗΜΕΡΙΔΑ

ΕΦΗΒΙΚΗ  ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011

Αίθουσα Βουλευτικού,  Ναύπλιο

Ώρα έναρξης: 7.00΄μ.μ.

 

Πρόγραμμα ημερίδας

 7.οο΄ -   7.30΄:   

Άντα Κατσίκη -  Γκίβαλου:

«Το εφηβικό μυθιστόρημα και ο ρόλος του στους σύγχρονους εφήβους»

7.30΄ -   8.οο΄:   

Σοφία Παράσχου – Χατζηδημητρίου:

«Το σύγχρονο μυθιστόρημα για εφήβους: Μια νησίδα διάσωσης του μαθητή αναγνώστη».

 8.οο΄ -   8.30΄:   

Γιώργος Περαντωνάκης:

«Η παιδική και νεανική λογοτεχνία στον νεοελληνικό κανόνα: συμμέτοχος ή παρίας;»

Συζήτηση με τους ομιλητές

 

 

ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Η Άντα Κατσίκη – Γκίβαλου είναι καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο Ελληνική Φιλολογία. Διδάσκει σε προπτυχιακό επίπεδο τα μαθήματα “Νεοελληνική Λογοτεχνία: Ποίηση και Πεζογραφία (19ος – 20ος αι.)”, “Λογοτεχνία για παιδιά και νέους”, “Παράδοση και Νεοτερικότητα στην Ποίηση” και σε μεταπτυχιακό επίπεδο τα μαθήματα “Αισθητικά ρεύματα και θεωρητικές προσεγγίσεις της Λογοτεχνίας”, ” Νεοελληνική Ποίηση (19ος – 20ος αι.)”, τα οποία αποτελούν και αντικείμενα των ερευνητικών ενδιαφερόντων της. Είναι υπεύθυνη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην κατεύθυνση Διδακτική Γλώσσας – Λογοτεχνία – Θέατρο και Εκπαίδευση.

 

Η Σοφία Παράσχου – Χατζηδημητρίου είναι σχολική σύμβουλος φιλολόγων στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην ειδίκευση "Διδακτική Γλώσσας-Λογοτεχνία-Θέατρο στην Εκπαίδευση" και διδακτορικό στην Παιδική Λογοτεχνία. Έχει εκδώσει λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά εφήβους  και συμμετείχε στη συγγραφική ομάδα των βιβλίων της λογοτεχνίας του Γυμνασίου.

 

Ο Γιώργος Περαντωνάκης είναι Διδάκτορας Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνεργάζεται ως κριτικός λογοτεχνίας με την “Ελευθεροτυπία” (Βιβλιοθήκη), το περιοδικό “διαβάζω” και το περιοδικό “Εντευκτήριο”.

 Αγαπητοί φίλοι,
Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στo τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στην Αρχαιοελληνική Ποίηση και ειδικότερα στην ποίηση της Σαπφούς, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 4, 5 και 6 Ιουνίου στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του
Πανεπιστημίου Harvard στο Ναύπλιον (αίθουσα διαλέξεων «Οικογενείας Νίκου Μαζαράκη»).
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
Μετά τιμής
Ιωάννης Πετρόπουλος
Διευθυντής Κέντρου Ελληνικών
Σπουδών (Ελλάδος)
Πανεπιστημίου Harvard
 Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας

σας προσκαλεί στη διάλεξη του Θανάση Βαλτινού

με θέμα «Η τύχη της νεοελληνικής λογοτεχνίας και

των νεοελλήνων συγγραφέων στοσύγχρονο κόσμο» 

που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

και  ώρα 20.00 στο χώρο του Βουλευτικού στοΝαύπλιο.

Υποσελίδες (1): Απολογισμός 25ετίας
Comments