Mednarodni mojstrski tečaji
Škofja Loka, 28.8.2013 - 1.9.2013
      

VOKALNA DELAVNICA:
dr. Michael Malkiewicz, Avstrija

KLJUNASTA FLAVTA:
Mateja Bajt, Slovenija

RENESANČNI, BAROČNI IN KLASIČNI TRAVERSO:
Stefano Bet, Italija

LUTNJA:
Xavier Díaz-Latorre, Španija

PLES:
Tanja Skok, Slovenija

ASISTENTKA ZA KOMORNO GLASBO:


Musica Locopolitana ponuja ustvarjalno druženje mladim glasbenikom, ki pri svojem rednem glasbenem izobraževanju posebno pozornost posvečajo zgodnji glasbi. Potekala bo od 28. 8. 2013 do 1. 9. 2013 v Škofji Loki, enem najbolje ohranjenih slovenskih srednjeveških mest, ki s številnimi avtentičnimi ambienti udeležencem ponuja enkratno navdihujoče okolje. Udeleženci posamezne ustvarjalne dneve začenjajo s skupnim jutranjim plesom, ki mu sledijo mojstrske delavnice oziroma individualni pouk z vrhunskimi domačimi in tujimi mentorji. Popoldnevi so posvečeni skupinski igri in predavanjem. 

Delovno vzdušje mojstrskih tečajev želimo prenesti tudi na mestne trge in ulice in ga s kratkimi opoldanskimi in večernimi koncerti predstaviti njenim prebivalcem in obiskovalcem. Dan zaključimo z večernico na grajskem srednjeveškem vrtu:

ŠKOFJELOŠKE SPOMINČICE smo poimenovali okruške preteklosti, ki jih hranijo in čuvajo Škofja Loka in njeni prebivalci. Njihovo oživljanje ni le nostalgičen pogled v preteklost, ampak jih vidimo kot pomoč sodobnemu človeku pri njegovi vse večji odtujenosti od okolja - narave in soljudi. Začenjajo se ob 16. uri in so namenjene vsem starostnim skupinam. Posebno bomo veseli obiskov družin in medgeneracijskega druženja. Srečanja s pogovori in delavnicami bodo potekala na srednjeveškem vrtu Loškega gradu in v njegovi okolici. Kratka plesna delavnica bo udeležence uvajala v večerne koncerte (ob 20.30). 
V okviru mednarodnih mojstrskih delavnic Musica Locopolitana smo pripravili štiri tematsko zaokrožene sklope: PO POTI TREH GRADOV (sreda, 28. 8.), ZELIŠČA IN OGNJIŠČE NA PROSTEM (četrtek, 29. 8.), MITOLOŠKA BITJA ŠKOFJE LOKE (petek, 30. 8.) in LJUDSKE IGRE (sobota, 31. 8.).

Dneve bomo zaključili z VEČERNICAMI, ki so namenjene sproščenemu druženju z izvajalci koncertov in degustaciji tipičnih loških jedi in pijač.

Posebej lepo vas vabimo na zaključni koncert mojstrskih tečajev: 

Kje: Občina Škofja Loka - Škofja Loka, Sokolski dom
Kdaj: 1.9.2013 ob 20:30

Zaključni koncert mojstskih tečajev iz razredov: dr. Michael Malkiewicz (AT): vokalna delavnica, Mateja Bajt (SI): kljunasta flavta, komorna igra, Stefano Bet (IT): renesančni, baročni in klasični traverso, Xavier Díaz-Latorre (ES): lutnja, Tanja Skok (SI): ples, Tineke Steenbrink (NL): asistentka za komorno glasbo

Na zaključnem koncertu mojstrskih tečajev bomo prisluhnili strnjenemu programu petdnevnega delovnega vzdušja mladih umetnikov in njihovih profesorjev. Več informacij...