Mednarodni mojstrski tečaji
Škofja Loka, 28.8.2013 - 1.9.2013
      

VOKALNA DELAVNICA:
dr. Michael Malkiewicz, Avstrija

KLJUNASTA FLAVTA:
Mateja Bajt, Slovenija

RENESANČNI, BAROČNI IN KLASIČNI TRAVERSO:
Stefano Bet, Italija

LUTNJA:
Xavier Díaz-Latorre, Španija

PLES:
Tanja Skok, Slovenija

ASISTENTKA ZA KOMORNO GLASBO:


Musica Locopolitana ponuja ustvarjalno druženje mladim glasbenikom, ki pri svojem rednem glasbenem izobraževanju posebno pozornost posvečajo zgodnji glasbi. Potekala bo od 28. 8. 2013 do 1. 9. 2013 v Škofji Loki, enem najbolje ohranjenih slovenskih srednjeveških mest, ki s številnimi avtentičnimi ambienti udeležencem ponuja enkratno navdihujoče okolje. Udeleženci posamezne ustvarjalne dneve začenjajo s skupnim jutranjim plesom, ki mu sledijo mojstrske delavnice oziroma individualni pouk z vrhunskimi domačimi in tujimi mentorji. Popoldnevi so posvečeni skupinski igri in predavanjem. 

Delovno vzdušje mojstrskih tečajev želimo prenesti tudi na mestne trge in ulice in ga s kratkimi opoldanskimi in večernimi koncerti predstaviti njenim prebivalcem in obiskovalcem. Dan zaključimo z večernico na grajskem srednjeveškem vrtu:

ŠKOFJELOŠKE SPOMINČICE smo poimenovali okruške preteklosti, ki jih hranijo in čuvajo Škofja Loka in njeni prebivalci. Njihovo oživljanje ni le nostalgičen pogled v preteklost, ampak jih vidimo kot pomoč sodobnemu človeku pri njegovi vse večji odtujenosti od okolja - narave in soljudi. Začenjajo se ob 16. uri in so namenjene vsem starostnim skupinam. Posebno bomo veseli obiskov družin in medgeneracijskega druženja. Srečanja s pogovori in delavnicami bodo potekala na srednjeveškem vrtu Loškega gradu in v njegovi okolici. Kratka plesna delavnica bo udeležence uvajala v večerne koncerte (ob 20.30). 
V okviru mednarodnih mojstrskih delavnic Musica Locopolitana smo pripravili štiri tematsko zaokrožene sklope: PO POTI TREH GRADOV (sreda, 28. 8.), ZELIŠČA IN OGNJIŠČE NA PROSTEM (četrtek, 29. 8.), MITOLOŠKA BITJA ŠKOFJE LOKE (petek, 30. 8.) in LJUDSKE IGRE (sobota, 31. 8.).

Dneve bomo zaključili z VEČERNICAMI, ki so namenjene sproščenemu druženju z izvajalci koncertov in degustaciji tipičnih loških jedi in pijač.

Posebej lepo vas vabimo na zaključni koncert mojstrskih tečajev: 

Kje: Občina Škofja Loka - Škofja Loka, Sokolski dom
Kdaj: 1.9.2013 ob 20:30

Zaključni koncert mojstskih tečajev iz razredov: dr. Michael Malkiewicz (AT): vokalna delavnica, Mateja Bajt (SI): kljunasta flavta, komorna igra, Stefano Bet (IT): renesančni, baročni in klasični traverso, Xavier Díaz-Latorre (ES): lutnja, Tanja Skok (SI): ples, Tineke Steenbrink (NL): asistentka za komorno glasbo

Na zaključnem koncertu mojstrskih tečajev bomo prisluhnili strnjenemu programu petdnevnega delovnega vzdušja mladih umetnikov in njihovih profesorjev. Več informacij...Če želite dodajati pripomočke, ki jih ne vidi nihče drug, morate bit prijavljeni.