Tipus de càmeras: Compactes, rèflex, evil i bridge

Evil: Una càmera "EVIL" (acrònim anglès "d'Electronic Viewfinder with Interchangeable Lens") es una càmera fotogràfica digital d'objectius intercambiables ( també es coneguda per l'acrònim "MILC", de l'anglès mirrorless interchangeable lens camera) amb visor electrónic i sense miralls. Altres noms que té habitualment son Micro, o càmera de sistema "Digital Interchangeable Lens".

La diferencia amb les "DSLR" es que no hi ha un visor de miralls per veure l'imatge a fotografiar, en aquest model hi ha una pantalla com la de les càmeres compactes.

En aquest tipus de càmera seguim tenint objectius intercanviables, reduint el volum i pes de la càmera, i mantenint el control manual.

La primera càmera important d'aquest tipus va ser la Olympus PEN E-P1, que va sortir al mercat en juny de 2009.

Càmeres EVIL de Sony

Brigde:  Una càmera bridge és una càmera digital amb funcions avançades (modes manuals, control de format RAW), amb una lent de gran abast i versàtil, no intercanviable i un visor electrònic.

El nom ve de l'anglès "camera bridge" (que vol dir càmera pont en català), ja que les bridge es troben en un punt entre les càmeres compactes i les càmeres digitals DSLR categories d'equips entre les que es troben tant en termes de rendiment, mida i preu.

Tècnicament, les càmeres bridge incorporen sensors més petits, que les distingeix de les DSLR (generalment equipades amb un sensor del format APS-C) fet que les apropa a les càmeres compactes, incloent el terme de qualitat fotogràfica, els sensors més petits estan més exposats al soroll digital, proporcional a la sensibilitat ISO que utilitzin.

Però aquests petits sensors, que per la seva naturalesa redueixen l'estrès de l'òptica, permeten el disseny de Zooms brillants d'alta amplitud - fins 30X - (equivalent 720mm - crop factor), donant a aquests aparells una gran versatilitat per al fotògraf aficionat en un format relativament compacte.

Una càmera bridge en general no permet acoblar-li un altre objectiu, llevat que el fabricant hagi previst un anell adaptador.

Càmera Bridge Nikon Coolpix P90

Compacta: Una càmera compacta és una càmera petita i lleugera, en general totalment automàtica, on l'objectiu està en un visor separat o en una pantalla LCD. És adequat per a persones que volen un simple dispositiu sense haver-se de preocupar sobre la tecnologia, l'obertura, el temps d'exposició, la sensibilitat.
Les càmeres compaoctes venudes a l'agost de 2009, tenen un sensor de 7 a 14 megapíxels. El zoom òptic és generalment de 3 a 4 sabent que el màxim és 10 . Permet acostar-se sense perdre qualitat d'imatge a diferència de zoom digital. Els seus pesos oscil.len entre 70 grams (sense zoom òptic) a 220 grams (amb zoom òptic de 10x) i les dimensions al voltant de 9 x 6 x 2 cm (agost de 2007). Algunes càmeres tenen funcions auxiliars: Wi-Fi, pantalla tàctil, reproducció de música i vídeo, ràdio. Altres dispositius estan equipats amb funcions avançades (mode manual, el control de format RAW).

Càmera compacta manual Kodak

Reflex: Una càmera rèflex és una càmera fotogràfica on la imatge al visor és produïda pel propi objectiu, de manera que no hi ha el típic error de paralatge i veiem el mateix que sortirà a la foto. Hi ha dos tipus de càmeres rèflex: les SLR (rèflex d'un objectiu) i les TLR (rèflex de dos objectius).

Càmera Reflex: Nikon