Школе српског језика у Норвешкој почеле са радом

lagt inn 28. aug. 2017, 15:32 av Serbisk Riksforbund   [ oppdatert 28. aug. 2017, 15:37 ]
Осло

Допунска настава на српском језику у Ослу одржава се трећу годину за редом. Родитељски састанак је одржан 24. августа у просторијама Фриденберг школе у присуству конзула Републике Србије у Норвешкој, Оливере Маринковић.

За наставу је већ уписано преко 110 деце, а учитељица Јелена Диклић је рекла да се и даље пријављују нови ученици. Министарство просвете је одобрило две додатне групе ученика, тако да ће они бити распоређени у пет група: три суботом и две недељом. Први часови у овој школској години су одржани 26. и 27. августа.

Српско академско друштво у Норвешкој је наставило своју подршку настави и обезбедило бесплатне просторије и за ову школску годину. Наставићемо и наше ангажовање да се настава прошири на друге градове у Норвешкој, првенствено на Берген.
Берген

Друштво Срба и пријатеља Србије Берген организује бесплатну наставу за сву школску децу својих чланова.Настава почиње 2 септембра у 11:00 часова у Слетебакен школи Улаз А Вилхеим Бјеркнес веи 15. За све информације контактирајте drustvosrba2008@gmail.com

За сада је пријављено 23 школске деце. Постоји могућност пријављивања и деце предшколског узраста.

http://www.srbijaubergenu.com/

Comments