Naučno tehnološki park Beograd

lagt inn 22. des. 2017, 14:42 av Serbisk Riksforbund
Naučno tehnološki park Beograd - NTP Beograd osnovan je u partnerstvu Vlade Republike Srbije, Grada Beograda i Univerziteta u Beogradu, uz podršku Vlade Švajcarske, sa ciljem stvaranja povoljnog okruženja za razvoj novih tehnologija i komercijalizaciju inovacija, razvijanjem veza između nauke i privrede. NTP Beograd trenutno okuplja više od 50 kompanija – startap i rastućih tehnološko-razvojnih kompanija.
 
NTP Beograd nudi atraktivan paket infrastrukturnih usluga i poslovne podrške svojim korisnicima, a sve u cilju da ove kompanije ubrzaju rast. Osim toga, NTP nudi saradnju, zajedničke projekte, organizaciju naučnih i preduzetničkih konferencija koje otvaraju mogućnosti za zapošljavanje novih kadrova. Veliki uspeh koji je postignut nakon dve godine rada delimično je rezultat prethodne podrške tehnološkog razvoja i preduzetništva u Srbiji od strane srpske dijaspore. Zato pozivamo sve članove srpske dijaspore da učestvuju u jednom ili više NTP programa za buduću uspešnu saradnju.
 
Ponuda NTP Beograd našoj dijaspori obuhvata:
•        Započinjanje sopstvenog start-ap biznisa u Srbiji
•        Osnivanje razvojnog centra u Beogradu za strane kompanije
•        Podrška start-ap kompanijama za izlazak na inostrana tržišta
•        Mogućnosti ulaganja u razvoj novih tehnologija
•        Mentoring program za podršku razvoja novih visoko-tehnoloških proizvoda i usluga
•        Mogućnost zapošljavanja visoko-kvalifikovanih povratnika iz dijaspore u kompanijama – članicama NTP Beograd
 
U prilogu na srpskom i engleskom jeziku se nalazi detaljniji opis programa NTP Beograd, kao i iskustva povratnika iz inostranstva koji u okviru NTP Beograd razvijaju svoje start-ap firme ili vode razvojna odeljenja inostranih tehnološko-razvojnih kompanijaComments