БЕСПЛАТНИ ТРОМЕСЕЧНИ КУРС СРПСКОГ ЈЕЗИКА

lagt inn 21. des. 2017, 10:42 av Serbisk Riksforbund   [ oppdatert 21. des. 2017, 11:02 ]

Позив за бесплатни тромесечни курс

српског језика преко СКАЈПА (Skype)

По пројекту „ONLINE УЧЕЊЕ СРПСКОГ ЈЕЗИКА КАО ЗАВИЧАЈНОГ

Филозофски факултет Универзитета у Нишу и удружење Академска Српска Асоцијација позивају припаднике дијаспоре стаорости од 7 до 30 година да се пријаве на бесплатни индивидуални тромесечни курс српског језика преко Скајпа (Skype).

Покровитељством Министарства културе и информисања, наставља се са популаризацијом и даљом реализацијом он-лајн наставе. Циљ пројекта је популаризација српског језика код дијаспоре преко вршњачког образовања, односно држање индивидуалних часова српског језика преко Скајпа (Skype) омладини из дијаспоре, од стране студената са Департмана за српски језик.

Конкурс за заинтересовану децу и омладину из дијаспоре траје од од 20. 12. 2017. до 10. 1. 2018. године. Почетак наставе планиран је за 22. 1. 2018, а завршетак за 13. 4. 2018. године.  а након завршетка курса полазници ће добити потврду о похађању курса Филозофског факултета у Нишу (са одговарајућим нивоом знања).

Часови ће се одржавати два пута недељно у трајању од 45 минута, у терминима у којима се договоре наставник и ученик. Филозофски факултет у Нишу и удружења Академска Српска Асоцијација Града Ниша ће водити рачуна да се часови изводе квалитетно и предвиђеном динамиком.

Сви заинтересовани треба да пошаљу пријаву (која се налази овде) удружењу Академској Српској Асоцијацији Града Ниша на: asasocijacija@gmail.com са насловом Скајп (Skype) часови. На основу пријава, удружењу Академскa Српскa Асоцијацијa Града Ниша ће одабрати парове наставник - ученик.

Неопходно је да потенцијални ученик има солидан рачунар са звучницима и камером и добру интернет везу, да има основно знање српског и енглеског језика и жељу за учењем.

За више информација можете се обратити удружењу Академскa Српскa Асоцијацијa Града Ниша на   asasocijacija@gmail.com

Радујемо се будућој сарадњи.

http://www.kultura.gov.rs/
https://www.filfak.ni.ac.rs/

Comments