Persberichten Versturen

De Telecommunicatiewet is inmiddels aangescherpt.
 
Er mogen zonder voorafgaande duidelijke toestemming niet alleen geen reclameberichten aan bedrijven worden toegestuurd, dat mag in de meeste gevallen ook niet meer met persberichten en nieuwsbrieven.
 
In alle gevallen mag men nooit meer een persbericht met een vorm van reclame daarin, of een nieuwsbrief versturen via een door de verzender zelf opgebouwd bestand van emailadressen.
 
Als men expliciet verklaart akkoord te zijn met het ontvangen van persberichten, dan geldt dat niet voor het ontvangen van reclameberichten waarin diensten of producten worden aangeboden. Maar ook niet voor nieuwsbrieven.
 
In de Telecommunicatiewet is opgenomen dat een absolute toestemming van de ontvanger in het bezit van de verzender dient te zijn, wat er op neer komt dat een aanvinkvakje moet worden getoond met de tekst: "Ik wil graag de Persberichten ontvangen". Alleen als dat vakje door de komende ontvanger zelf is aangekruist, dan mag het emailadres van de ontvanger in de verzendlijst worden opgenomen. Maar dan alleen voor wat betreft de Nieuwsbrief.
 
Het geldt dan ook niet voor het kunnen verzenden van nieuwsbrieven.
 
Wil men dus 3 soorten berichten versturen, dan moeten er 3 aanvinkvakjes worden geplaatst, zodat de ontvanger zelf expliciet aan kan vinken welke soort emailberichten hij wenst te ontvangen.
 
Het beste kan men voor de meest veilige methode kiezen en dat is de opt-in mét opt-out methode.
 
-------
Wilt u een vrijblijvend, dus mijn gratis bericht, wat u tot niets verplicht, of uw website wel of niet kan worden verbeterd, zodat u dan betere resultaten bij de zoekmachines kunt realiseren?  Kijkt u dan via het linkermenu even onder het "Hoofdstuk"  S.E.O.- / Contact.