Seo оптимизация - Сео

Оптимизацията за търсачки и маркетингът на търсенето би трябвало да са приоритети за компании във всяка индустрия. Но особено при B2B нишата, стратегиите за онлайн успехи са различни.

B2B кампаниите на фирмите са по-малки, усложнени, а реализирането на продажби отнема повече време. Ето защо маркетинговите им консултанти трябва да бъдат по-креативни и да поемат различен подход към целевите ключови думи, съдържание и линк билдинг тактики.1. Да бъдете намерени е само началото.


Проучете внимателно потенциалните ви клиенти, процесите им на вземане на решения за покупка, тъй като цикълът на продажби на B2B компаниите е много по-продължителен.

Разглеждайте подробно статистиките на аналитичен софтуер като Google Analytics, прекараното време на всяка страница, clickthrough rate на призивите за действие към посетителите и цялострана продължителност на посещенията. Свържете се с професионален SEO консултант, който да анализира тази информация и да даде адекватни SEO съвети за подобряване на потребителското преживяване във фирмения уебсайт.
2. Съдържанието е цар.

Повечето уебсайтове на B2B фирми акцентират своето съдържание единствено върху продуктова информация.

Нека съдържанието ви позиционира като лидери в нишата и авторитетен източник. Използвайте видео демонстрации, проучвания и мейл кампании, за да изградите връзка с потенциалните ви клиенти. Създайте корпоративен блог, създавайки добре оптимизирани за ключови думи статии.
3. Обърнете внимание на ключовите думи.

Със сигурност вече знаете, че подбирането на подходящите ключови думи и фрази е ключово за успешната интернет маркетингова кампания. Стремете се към повече разнообразие отколкото уебсайт на бизнес, обслужващ клиенти.
4. Прилагайте нестандартен линк билдинг.

Понеже B2B пазарите обикновено са по-малки отколкото B2C пазарите, по-малък брой уебсайтове биха имали възможността да им предоставят линкове.

Ако съставяте маркетингова стратегия за B2B фирма, проявете повече творчество. Разработете блог с линкбейт на различен (но близък пазар), засягайте по-основни теми в интересите на разнообразни клиенти, за да привлечете тяхното внимание и споделяйте тези статии в социалните мрежи.
5. Пишете за разнообразна аудитория.

Ако дадена компания продава ERP системи, тя може да бъде посетена от маркетинговия екип на потенциална фирма-клиент, но в същото време от друг раздел, за да се оцени продукта (примерно персонала във финансовия раздел), а е също толкова вероятно и системния администратор да желае да разгледа дали софтуерът би се интегрирал успешно във всички системи.

Comments