Home

Praten met jonge kinderen over emoties hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Het kan speels, eenvoudige en creatief. Als je op een ontspannen moment begint met het bespreken van emoties legt dat de basis om ingewikkelde gebeurtenissen beter te verwerken. Kinderen staan weliswaar dichtbij hun gevoelsleven, ze zijn niet altijd goed in staat ze te uiten doordat ze simpelweg de woorden ervoor nog niet kennen. Maar net zo goed als dat je een kind leert fietsen, zo kun je het ook helpen leren om te gaan met gebeurtenissen in zijn of haar leven. Daardoor zullen zij beter in staat zijn emoties te herkennen. Ze ontwikkelen meer begrip voor anderen waardoor ze beter leren rekening te houden met elkaar. 


E-BOEKJE
Download nu GRATIS ons 
E-boekje over Rouw en Verdriet.
Hierin het verhaal van Ashia en oma Nuru. Er staan ook tips in om samen te doen en
hoe om te gaan met kinderen die rouwen.

Agenda

Voorjaar 2018 zullen wij weer starten met 

Workshop SensiArt


Sociale Media
Een glimlach kun je gratis geven.

https://twitter.com/SensicirkelDe Sensicirkel twittert en inspireert. Volg ons via @Sensicirkel.

Kijk ook op onze Facebook pagina!

Lees ook

Kiind Magazine schreef over De Sensicirkel. Benieuwd wat zij schreven? Lees hier het artikel!


Reageren? 

Mail naar: info@sensicirkel.nl


Citaat
Je kan een mens niets leren; je kan hem alleen helpen het zelf te ontdekken in zichzelf. 
Galileo Galilei
BOEK BESTELLEN
Simone de Bruin schreef diverse verhalen met een boodschap en bundelde een aantal tot een heerlijk voorleesboek!  ‘Aan de Etor’ bevat metaforische verhalen over universele onderwerpen die je bespreekbaar kunt maken met kinderen.

Het is rijk geïllustreerd door Ann van der Meer en er staan tips in om samen met je kind te doen. Natuurlijk staat er ook een uitleg in over het gebruik van 'De Sensicirkel'. Je kunt het bestellen via deze website. Het is ook verkrijgbaar via de boekhandel of internet. ISBN 978.94.90177.19.5

LESPAKKET PROFESSIONALS

Emoties stoppen niet bij de voordeur dus voor
professionals zoals leerkrachten en kindercoaches, is er ook een lespakket beschikbaar.
Het pakket bevat o.a. lessuggesties, achtergrondinformatie, aanwijs- en kopieerbladen. Klik hier voor meer informatie.WORKSHOP SENSI-ART
Heeft je kind last van faalangst? Of is het perfectionistisch? Kan je kind wel wat extra zelfvertrouwen gebruiken? Misschien is SensiArt dan iets voor jouw kind! Een creatieve workshop voor kinderen met als thema: ik ben ik, jij bent jij. Op speelse en vooral creatieve wijze ervaren kinderen dat praten over emoties eenvoudig kan zijn. Ze schilderen hun eigen schoolbord (MDF) of masker en krijgen het palet van emoties aangereikt dat elke dag gebruikt kan worden!


EMOTIEWERK VOOR OUDER EN KIND
Soms verloopt het ouderschap iets anders dan je had gedacht. Zodanig dat er vervelende situaties ontstaan of ongemakkelijke momenten. Dan kan het helpen om samen te kijken hoe jullie communicatie verloopt en te ontdekken wat er werkelijk is. Meer weten? Neem contact op.
VERHALEN
Onze verhalen hebben een universeel thema zoals faalangst, perfectionisme, angst voor het onbekende.

Jabari wil ook graag bij de oude boom spelen maar hij is onzeker of hij wel goed kan slingeren. Zal het hem lukken? 


TIP

Probleem of kans?

Problemen zijn pas problemen als je het er een probleem van maakt. Als je er anders naar kijkt, zie je een uitdaging of mogelijkheid. Dat biedt weer kansen en brengt oplossingen. Als je kind dus gedrag laat zien waar je ongelukkig van wordt of zelfs stress van krijgt, bedenk dan dat het kind gewoon aandacht en liefde wilt, net als iedereen.