Seniorennieuws en activiteiten


Activiteiten:

Seniorenkampioenschap Winter 2017 - 2018


vrijdag 16/02/18 Vergadering Senioren Beker Kempen 11.15 uur
dinsdag 27/02/18 Algemene vergadering senioren 11.15 uur
zaterdag 03/03/18 Tennisavond senioren 20 uur

Eind april Start Senioren Beker Kempen
Dindag 24/07/18 Barbecue 12.45 uur
dinsdag ???? Ontmoeting op ISC voor SBK deelnemeres
donderdag 13/09/18 Fietstocht of wandeling 13 uur
vrijdag 12/10/18 Kampioenenviering Senioren Beker Kempen 13 uur
dinsdag 20/11/18 Brunch 13 uur


Clubactiviteiten en tornooien

Activiteiten

  • Nieuwjaarsreceptie : zondag 21 januari 2018 van 16h00 tot 19h00
  • Fluoavond : 27 januari 2018 vanaf 20h00
  • Tennisavond : 10 maart 2018 (thema nog te bepalen)
  • Clubkampioenschap 2018 : 24 augustus tem 9 september 2018

Tornooien/competitie :

  • Kidstoer winter : 24 februari 2018
  • Kidstoer zomer : 19 mei 2018
  • Dubbeltornooi : 1 juni tot 10 juni 2018
  • Enkeltornooi : 3 augustus tot en met 12 augustus 2018
  • Dubbel indoortornooi : 27 oktober tot en met 4 november 2018

 

Nieuws


Link naar de Nieuwsbrief T.C. De Dageraad    Nieuwsbrief


Sterk uitgebreide verzekeringspolis voor alle leden
Beker Kempen: 

Bij de dames 30 punten reeks 2 is Dageraad F kampioen.
Bij de heren 60 punten is Dageraad A Kampioen.
Niet in het minst belangrijk voor de senioren in de club.
( Kopie uit de nieuwsbrief )

Sinds kort hangt er aan de inkom aan veld 1 ook een AED toestel. We hebben het toestel via de sportdienst gekregen en het hangt op een strategische plaats midden in het sportpark op die manier.

Voor de mensen die geïnteresseerd zijn, zal er in de nabije toekomst ook een cursus gegeven worden over hoe je een AED toestel kan bedienen in combinatie met basis EHBO over reanimeren. Vanaf het moment dat we hier meer info over hebben, zal er ook een nieuwsbrief hierover rondgestuurd worden.

Het hoeft niet gezegd hoe belangrijk deze kennis kan zijn, aangezien elke seconde telt bij een hartstilstand !
Het betalen van de velden op vrijdagvoormiddag verloopt niet optimaal.

Jef Lauwerijs haalt 2,50 euro op bij de spelers van 9 uur.

Rita Mostmans haalt 2,50 euro op bij de spelers van 10 uur.

André Van Deun haalt 2,50 euro op bij de spelers van 11 uur.

-De senioren wordt gevraagd om minimum 5 minuten voor aanvang van de match    aanwezig te zijn voor de goede regeling van de matchen.

-Bij het eindsignaal wordt de match onmiddellijk stopgezet, de tennisballen worden  aan het net bij elkaar gelegd voor de volgende match.

-Senioren die willen deelnemen aan de Beker der Kempen, kunnen hun naam  opgeven. Aanvang SBK: eind april 2017.De VE-werking boomt bij T.C. De Dageraad Link

Verschillende mensen worstelen blijkbaar nog steeds met de tennisregels. Hier is de link. De regels.

In onze seniorengroep zijn er momenteel 4 tachtigers die nog elke week mee sporten. Bovendien zorgt Rik Wouters er ook nog eens voor dat onze pinten perfect opgediend worden.Dat sporten gezond is, weten we al langer. Nu blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Oxford bij 80.000 Europeanen en Australiërs dat het ook tot een langer leven kan leiden.

De wetenschappers ontdekten dat het overlijdensrisico maar liefst 47% lager is als je aan racketsport als tennis, badminton of squash doet. Bij zwemmers is dat 28%, bij aerobics-beoefenaars 27% en bij wielrenners 15%. Regelmatig gaan lopen, rugbyen of voetballen draagt opvallend genoeg niet bij tot een langer leven.

Het verschil tussen tennis en hardlopen, is volgens de wetenschappers te wijten aan het sociale contact. “Racketsport biedt niet alleen fysieke voordelen, maar het is ook goed voor je geestelijke gezondheid. De sociale voordelen zijn uniek binnen de sportwereld”, vertelt Charlie Foster aan The Guardian.

Het team van Foster controleerde eveneens het effect op hart- en vaatziekten. Ook hier kwamen de racketsporten als winnaar uit de bus. Tennissers lopen ruim de helft (56%) minder risico om te overlijden aan hart- en vaatziekten. Zwemmen (41%) en aerobics (36%) sluiten de top drie af

 Langer levenAfspraken die gemaakt zijn voor het winterseizoen.
Om het organiseren van de winteruren zoveel mogelijk in goede banen te leiden vraagt André in het geval dat je niet kunt komen af te bellen of een smsje te sturen. Dit moet voor iedereen haalbaar zijn en maakt het opstellen van de ploegen een stuk eenvoudiger.

Tijdens het winterseizoen wordt ieder uur betaalt zowel binnen als buiten. Uitzondering: wanneer alle pleinen binnen volzet zijn en er kan buiten gespeeld worden betalen de senioren 2,5 euro voor het 1ste uur, het 2de uur is gratis. (de opbrengst wordt gebruikt voor velden die tijdens dinsdag of vrijdagvoormiddag niet gebruikt worden of voor aankoop van tennisballen).

Senioren die voor dinsdag 55 euro betalen kunnen gegarandeerd op dinsdagvoormiddag spelen. Voor een 2de uur tennis wordt 2,5 euro betaalt.
Senioren die geen 55 euro betaald hebben kunnen spelen op dinsdagvoormiddag wanneer er plaatsen vrij zijn, zij krijgen voorrang op senioren die reeds een uur gespeeld hebben.
Vrijdagvoormiddag wordt er per uur 2,5 euro betaalt.