Gratis bildbehandlingsprogram

Alternativen är två:

1. Bildbehandlingsprogram att ladda ner och installera på sin dator

2. Bildbehandlingsprogram som ligger på webben och kan användas där. 

1.1
Photofiltre
Photofiltre är ett enkelt och samtidigt kraftfullt bildredigerings- program med många funktioner. Dessutom är det gratis för privat bruk och i utbildningssyfte, och kan fritt installeras på datorer som har Windows operativsystem. Menyerna är på svenska och funktionerna är upplagda på ett intuitivt och överskådligt sätt. Har du tidigare arbetat i Adobe Photoshop, känner du igen vissa funktioner och kortkommandon. I Photofiltre saknas dock lagerfunktionen. På Photofiltres hemsida,www.photofiltre.com, kan du ladda ner mängder av olika plug-ins, mönster, masker och andra moduler.
(Multimediabyrån)

1.2.
Gimp
Gimp är ett bildbehandlingsprogram som inte står Photoshop lång efter. Programmet har många funktioner (också lager) och utvecklas ständigt. 
Programmet kan laddas ner här

1.3
PaintNet
Paint.NET är ett gratis bildredigeringsprogram för Windows Vistaoch XP, och startade ursprungligen som ett projekt vid Washington State University (WSU) med vägledning av Microsoft. Grundidén var att utveckla ett enkelt och gratis alternativ tillMicrosoft Paint, men programmet har idag många avancerade funktioner såsom lagerhantering, transparens och diverse effekter, som vanligen hittas i kommersiella bildredigeringsprogram.
(Wikipedia)
Programmet kan laddas ner här

2.1.
SumoPaint
är ett finländskt bildbehandlingsprogram på nätet.
Språket är dock engelska.
Programmet är bra och kan användas utan inloggning eller registrering. 
Här finns programmet!

2.2
Picknik
En av veteranerna då det gäller bildredigering på nätet. Inte heller här behövs registrering, fast du får tillgång till flera funktioner ifall du gör det (gratis).
Dethär programmet är roligt!
Här finns programmet!

2.3.
Photoshop
Jo, Photoshop finns också på nätet. Programmet, som inte liknar originalet alls, går att testköra utan registrering. Bestämmer man sig för att använda programmet skall man registrera sig (gratis) och får 2 gigabytes lagring.

Programmet är ungefär som Picknik. Här finns adressen