Home

Aktualno

 

 

 

 
 
 
 
 
 

Sekcija za splošne knjižnice in Sekcija za potujoče knjižnice

 

najavljata

 

12. strokovno posvetovanje Sekcije za splošne knjižnice in

17. strokovno posvetovanje Sekcije za potujoče knjižnice

z naslovom

 

»Knjižničar v akciji«

(Maribor, Hotel City Maribor, 6. - 7. september 2012 in

Ptuj, Knjižnica Ivana Potrča Ptuj, 8. september 2012)
 

DSSK 2011: Semenj idej

Dan slovenskih splošnih knjižnic je bil sejemsko obarvan

 

Letošnji dan splošnih knjižnic je sekcija za splošne knjižnice pod vodstvom novoizvoljene Brede Podbrežnik poskusno izpeljala v sejemski različici. Med snovanjem dneva je bilo izhodišče to, da je to naš dan, da je najlepše, da  ga praznujemo skupaj, da se poveselimo, se vidimo in da si hkrati pokažemo, kaj delamo in na kakšen način širimo bralno kulturo v posamezni knjižnici. Več...

 
 
 
Obvestilo!

v sredo, 23.11., bomo praznovali dan slovenskih splošnih knjižnic v žalski knjižnici.

Pripravljamo semenj idej, ki ga posvečamo bibliopedagoškim dejavnostim v splošnih knjižnicam. Na semnju boste brezplačno dobili ali pa podarili dobre ideje, navdih, voljo, spodbudo za razvoj teh dejavnosti za različne ciljne skupine. Na voljo bodo promocijski materiali knjižnic in različne delavnice, ki se jih lahko udeležimo, da se naučimo, kaj dobrega počnejo naši kolegi širom po Sloveniji.

Spodbujamo vas, da s seboj pripeljete naše odločevalce, župane, predstavnike občin, vaših svetov, zunanje sodelavce ali druge, da jih seznanimo z našim poslanstvom ter dejavnostmi. Vabljeni vsi knjižničarji, študentje in ostali strokovnjaki, ki se trudimo za knjižničarske blagre.

 

Lepo vabljeni!

 

Vabilo

Program

Plakat A4

PlakatA3

Priponka

Knjižnica po mojem okusu

Ob dnevu slovenskih splošnih knjižnic vas Sekcija za splošne knjižnice pri ZBDS vljudno vabi na enodnevno posvetovanje Knjižnica po mojem okusu: primeri dobre prakse spodbujanja bralne kulture v slovenskih splošnih knjižnicah.
 
 

11. strokovno posvetovanje Sekcije za splošne knjižnice

Zveza bibliotekarskih društev, Sekcija za splošne knjižnice, najavlja 11. strokovno posvetovanje Sekcija za splošne knjižnice "Bralna kultura in knjižnične zbirke v splošnih knjižnicah"
 
 
 

Posvetovanje Knjižnica - srce mesta

Mestna knjižnica Ljubljana in Sekcija za splošne knjižnice pri ZBDS napovedujeta enodnevno strokovno posvetovanje z okroglo mizo Knjižnica, srce mesta: med tradicijo in prihodnostjo...
 
 
 

Comments