4. Asetukset ja ylläpito

Näyttöasetukset

Nämä käsittelimmekin jo lyhyesti. Näyttöasetukset-nappi löytyy useimmilta ohjauspaneelin sivuilta ja sillä säädellään, mitä sivulla näytetään. Huom! Nämä asetukset ovat käyttäjätunnus-kohtaisia eli et voi vaihtaa niitä toisen puolesta.

Muut asetukset

Enemmistöä sivuston asetuksia voi säätää ohjauspaneelin kohdasta Asetukset. Näitäkin olemme jo osaa muuttaneet, joko suoraan tai Mukauta-sivun kautta. Kiinnitetään kuitenkin vielä huomiota kohtaan Keskustelu. Nimestä huolimatta tästä muokataan kommentoinnin asetuksia.

Vähintään kannattaa olla ruksittuna toinen tai molemmat kommenttien hyväksymisasetuksista ("Ennen kuin kommentti näytetään"). Tämä suojaa roskakommenteilta.

Tehtävä: Poista kommentointi käytöstä uusissa artikkeleissa ja sulje kommentointi automaattisesti yli 5 päivää vanhoista artikkeleista.

Tehtävä: Varmista, että kommentit pitää hyväksyä ennen niiden näyttämistä, seuraavaa tehtävää varten.

Kommentit

Kommentteja voi hallinnoida kohdasta Kommentit. Tekstin vieressä näkyy myös numero, jos kommentteja odottaa hyväksyntää.

Tehtävä: Lisää ainakin kaksi kommenttia (sivustolla, ei ohjauspaneelista). Hylkää toinen. Hyväksy toinen ja vastaa siihen samalla.

Käyttäjähallinta

Käyttäjiä hallitaan kohdasta Käyttäjät. Vain sivuston pääkäyttäjä voi lisätä tai poistaa käyttäjiä - kirjoittaja ei voi.

Tehtävä: Lisää uusi käyttäjä "WordPress" käyttäjätasolla kirjoittaja.

Tehtävä: Muokkaa omaa profiiliasi (napsauta omaa nimeäsi käyttäjähallinnasta tai ohjauspaneelin oikeasta yläkulmasta tai valitsemalla Käyttäjät > Omat tietosi). Lisää etunimi, sukunimi ja jotain "elämänkerrallista tietoa".

Tietojen tuominen ja vieminen sivustolta

WordPress:ssä on oma toiminnallisuus, jolla voi siirtää kokonaisen sivuston sisällön uudelle sivustolle. Selvitä miten tämä tehdään ja luo vientitiedosto. (Vihje: Ohjauspaneelin kohdista ei ole enää montaa käymättä.)

Comments