1. Asentaminen

Tehtävä 1: Asentaminen

Tämä tehtävä tehdään ensisijaisesti yhdessä, sillä asentaminen on vaikein osuus. Netistä löytyy kyllä ohjeita, jos haluat tehdä sen itsenäisesti.

Vaihe 1: Asenna ensin WampServer. Sen voi ladata osoitteesta http://www.wampserver.com/en/ > Start using WampServer > valitse käyttöjärjestelmäsi mukaan 32- tai 64-bittinen versio. Seuraa asennusohjelman ohjeita.

Jos kaikki menee hyvin (ei virheilmoituksia), käynnistä WampServer käynnistysvalikon kohdasta "start WampServer". Salli ohjelman tehdä muutoksia koneeseen / läpäistä palomuuri, jos tällaisia varoituksia ilmestyy. Näytön oikeaan alanurkkaan ilmestyy WampServerin kuvake, jonka pitäisi muuttua hetken kuluttua vihreäksi. Paikallinen palvelin (localhost) on toiminnassa. Jätetään se kuitenkin hetkeksi odottamaan.

Vaihe 2: Tietokanta

Napsauta WampServerin kuvaketta ja valitse "phpMyAdmin". Tämä on tietokannan graafinen käyttöliittymä.

Jos phpMyAdmin pyytää kirjautumistietoja, tunnus on todennäköisesti "root" ja salasana tyhjä (ei asetettu).

Tietokannat > kirjoita Luo tietokanta -kenttään "wordpress" ja paina Luo-nappia.

Sulje phpMyAdmin.

Vaihe 3: Lataa WordPress:in asennuspaketti osoitteesta http://fi.wordpress.org/

Pura pakattu tiedosto WampServerin www-kansioon (esim. C:\wamp\www). Purkaminen luo alikansion "wordpress", joka sisältää kaikki WordPress:n tarvitsemat tiedostot.

Lue readme-tiedosto (http://localhost/wordpress/readme.html). Tämä sisältää mm. tiedot asennusprosessista (suomeksi, jos latasit suomenkielisen version). Seuraa ohjeita. Tietokannan käyttäjätunnus / salasana ovat "root" / tyhjä. Sähköpostiosoitteella ei ole väliä - WampServer ei pysty lähettämään oletusasetuksilla sähköpostia. (Älä siis myöskään unohda tunnustasi ja salasanaasi, sillä niitä ei saa takaisin.)

Vaihe 4: Käytön aloitus

Siirry osoitteeseen http://localhost/wordpress. Tämä on sivustosi etusivu.

Seuraavaksi kirjaudu ohjauspaneeliin osoitteessa http://localhost/wordpress/wp-login.php (ethän unohtanut salasanaasi?).

Kirjauduttuasi edessäsi pitäisi olla seuraava näkymä:

Comments