Tehtävä 1:
Materiaalissa väitettiin, että hyväkin laite on väärin käytettynä mahdollinen tietoturvariski. Millaisia tietoturvariskejä liittyy - Kannettavaan tietokoneeseen
- Älykelloon
- Älypuhelimeen
Käytettävyyttä voidaan mitata viidellä eri mittarilla: nopeudella, tehokkuudella, opittavuudella, muistettavuudella ja käyttäjätottumuksilla. Kaikkia näitä viittä vastaan voidaan hyökätä. Mieti erilaiset tietoturvahyökkäykset
- Nopeutta vastaan
- Tehokkuutta vastaan
- Opittavuutta vastaan
- Muistettavuutta vastaan
- Käyttäjätottumuksia vastaan
Apusanoja tehtävää varten: "Common cyber attacks", "Phishing", "Keylogger", "Social Phishing", "Unpatched software"
Tehtävä 3:
- Tehtävässä 2 suunnittelit erilaisia tietoturvahyökkäyksiä käytettävyyden perusteella. Ota selvää millaisia tuomioita ko. hyökkäyksistä voi Suomessa saada.
- Entä maailmalla (teet tietoturvahyökkäyksen Suomesta ja se toteutuu vaikkapa Yhdysvalloissa). Minkä maan lakien mukaan sinut voidaan tuomita?
Tehtävä 4:
Vaihda vastauksia kaverisi kanssa. Lue kaverisi vastaukset ja pohdi, miten voisimme suojautua kaverisi suunnittelemilta hyökkäyksiltä.
Tehtävä 5:
- Etsi verkkosivusto, jonka tietyn tehtävän (task) käytettävyyden tietoturva/tietosuoja on erinomainen. Perustele vastauksesi. Ota sivustosta (tarkemmin sanottuna sivuston tietosuoja/tietoturva -kohdasta) kuvankaappaus. Googlea ei saa esimerkkinä käyttää, sillä se on selitetty jo materiaalissa. Etsi oma vastauksesi.
- Etsi verkkosivusto, jonka tietyn tehtävän (task) käytettävyyden tietoturva/tietosuoja on huono. Perustele vastauksesi. Ota sivustosta (tarkemmin sanottuna sivuston tietosuoja/tietoturva -kohdasta) kuvankaappaus.
Ylimääräistä taustalukemista (jos haluat tietää lisää):
|
|