8. Ancheta

    Trebuie sa stiti ca, in elucidarea acestui caz, nu si-au batut capul decat trei politisti, din cei peste 13.000 de angajati ai LAPD. Cel putin, asa spun ziarele americane:www.radaronline.com/exclusives/2009/08/exclusive-witnesses-not-interviewed-because-only-3-lapd-detectives-assigned. De ce oare?

    Investigatiile au demarat chiar in ziua decesului. Doi agenti au cautat in casa si au iesit cu doua pungi mari pline cu medicamente. Cam atatea am si eu acasa, una ar fi plina numai cu bandaje, vata si spirt. Dar cand au venit sa culeaga probe? Dupa ce Katherine si La Toya au scotocit prin casa lui Michael dupa bijuterii si bani. La Toya stia ca frate-su tine cateva milioane prin casa, bani pentru zile negre. N-a gasit nimic. Nici pana azi n-au fost gasite bijuteriile si tabloul (apropos, ati auzit sa fie vreo ancheta cu acest presupus furt?), dar s-au gasit, la un manager, 5 milioane $, dati de MJ spre pastrare. Dar nu numai ca s-a scotocot. In curtea lui MJ a stat o camioneta in care s-au incarcat din greu lucrurile lui MJ. LAPD a venit abia dupa ce s-a umplut camioneta.
    Apoi, s-a trecut la perchezitii prin farmacii si la doctori, acasa si la cabinete. Dupa o luna de zile. Ce naiba se asteptau sa mai gaseasca? Am inteles ca n-au dat peste nimic sau aproape nimic. La fel de ciudat si penibil e si faptul ca LAPD a anuntat ca "peste doua saptamani il vom aresta pe dr. Murray". Ati mai auzit un asemenea anunt? E ca si cum ar profeti ca in ziua Z se vor gasi dovezi. E ca si cum as spune: "Vezi ca iti fac o surpriza, vin la tine maine, la ora H". E un teatru absurd sau doar incompetenta? Sau e vorba de ceva ce se stie ca trebuie si se va intampla in aceste doua saptamani?
    De-a lungul anchetei, au rasuflat informatii in fiecare zi. TMZ a fost beneficiarul cel mai norocos. Incepand cu mandatele de perchezitie, raidurile, banuielile politiei, ba chiar si rezultatele analizelor toxicologice (obsedantul Propofol vehiculat de TMZ s-a dovedit in final chiar cauza mortii), toate au ajuns in presa uimitor de repede. Asa ca, de ochii lumii, sau chiar enervati, sefii LAPD au declansat o ancheta asupra politistilor care au suflat presei secretele investigatiei. Ati mai auzit ceva de acea ancheta? Media americana a obtinut tot ce ce a vrut? Sau informatiile au iesit pe rand, intr-o ordine prestabilita, gradat, pentru a induce o singura concluzie? Sau autoritati mai lipsite de profesionalism ca astea americane nu exista nici in Lesotho?

    Politistii s-au grabit sa-l acuze pe dr. Murray, indirect, prin presa. Cum au reusit asta din moment ce cauza mortii nu era stabilita? Seamana sau chiar e manipulare a opiniei publice? Oricum, in primele zile, s-a declarat ca nu exista nicio suspiciune de "joc periculos", ca peste doua zile sa apara banuiala de homicid. Asta, simultan cu interviul La Toyei, in care a spus ca fratele ei a fost ucis. Un interviu platit de un tabloid britanic, care a dezamagit pe toata lumea. Daca tot o durea adevarul, putea sa spuna ce are de spus si gratis. Lucrurile au evoluat ciudat si cu dr. Murray. In primele zile, politistii o tineau una si buna ca omul e martor, nu suspect. Adica disparuse 30 de ore, fusese ultimul care l-a vazut in viata pe mort, dar nu se emite un mandat de arestare pe numele lui. Intr-un tarziu, anchetatorii s-au razgandit si au inceput sa-l ia in calcul. Dar numai dupa o luna si ceva a fost anchetat serios. La inceput a refuzat sa colaboreze, abia cand s-a ingrosat acuzatia a deschis usa pentru perchezitie si a acceptat interogatoriul.

   Politia a acceptat dupa o saptamana ca e vorba de o crima si a dat oficial verdictul abia dupa doua luni.  Asta dupa ce au fost eliminate: moartea din cauze naturale, accidentale, supradozajul accidental şi sinuciderea. Mie imi vine greu sa cred ca au avut suficiente dovezi care sa anuleze toate aceste ipoteze.
    

    Mai trebuie sa stiti ca, in timpul acestei anchete lungite la nesfarsit (iar dupa unele declaratii, va dura inca multe luni de zile), s-au petrecut doua evenimente deloc lipsite de importanta: 

- pe 7 iulie, la ora 21,00, Susan Clemmer, detectiv la LAPD, sectia narcotice, s-a sinucis, tragandu-si un glont in cap. 

- pe 5 august, William Braton, seful cel mare al LAPD, i-a scris o scrisoare primarului in care isi anunta intentia de a demisiona. Buf! In plina ancheta a mortii unei celebritati, pe care sta cu ochii intreaga planeta, seful politiei se retrage, ca sa se dedice sectorului privat. „Nu exista niciodata un moment bun pentru a lasa un loc de munca si un departament care iti place, dar exista intotdeauna momentul potrivit. Acest moment a sosit pentru mine, profesional si personal", spune el in declaratia de pe site/ul LAPD: www.lapdonline.org/newsroom/news_view/42447. Cat de mari trebuie sa fi fost presiunile asupra lui? Cand moare MJ e un moment potrivit? Dimpotriva. E cel mai nepotrivit, ancheta luase o cale definita, nu urma decat sa culeaga laurii. Cine renunta la un punct asa important in CV cum ar fi ancheta asupra mortii lui MJ? Si, mai ales, de ce? Va continua cazul de pe pozitia detectivului particular? Fuge de implicatiile de care ar putea fi acuzata politia? Ce stie acest om de il ingrozeste atat de tare ideea de a mai detine o functie in politie? Uitasem sa va spun: iese din serviciu incepand cu 31 octombrie. Waw! Exact cand se lanseaza filmul!
    La prima perchezitie, nu au gasit medicamentele, le-au gasit la a doua. Dar la a cata, Doamne Sfinte, au gasit bluza de femeie? De ce nu le-a sarit de la inceput in ochi o bluza plina de sange? A cui putea fi aceasta bluza ieftina? De femeie? In dulapul lui MJ? Cu sange pe piept, dar nepurtata? Politia nu ne-a dat nicio informatie. Bluza asta e iesita din cadru, nu pare sa aiba nicio legatura cu nimic. Dar, pe cat pariu, ca va avea un rol foarte important in concluzia anchetei? Totul e emis cu grija, la momentul potrivit. Iata bluza de 4$:


    Joshua Perper, cel care a recoltat probele in cazul mortii Annei Nicole Smith, considera ca raportul testelor toxicologice nu va furniza probe evidente pentru a putea acuza pe cineva de omor prin imprudenta. Identificarea anestezicului e un test aproape inutil. „Propofolul, practic dispare din sange in cateva minute. Ca si în cazul Annei Nicole, ma astept sa se gaseasca o combinatie de medicamente“. Ei, dah! Si ce daca esti tu mare specialist, uite ca Propofolul a iesit din pamant, din iarba verde. Si inca dupa vreo 3-4 ore de la administrare, conform calculelor. Niste specialisti, vreo 7 la numar, semneaza un articol in revista de medicina de la Oxford in care spun ca urmele de Propofol dispar in 20 de minute din organism. Atunci, cum naiba, au gasit Propofol? Si la autopsia privata au gasit Propofol? Niciun medic legist nu contesta acest miracol?    Dar mai sunt si alte semne de intrebare. Murray a spus politiei ca, desi era medicul lui MJ de 11 zile, il trata de insomnie de 6 saptamani, administrandu-i intravenos 50 mg de Propofol pe noapte. Temandu-se sa nu-i dea dependenta, i-a redus doza la jumatate. Si acum, dupa dezvaluirea declaratiilor sub juramant ale doctorului, fiti atenti cum s-au petrecut lucrurile si ce i-a bagat pe vena:

- 1:30: 10 mg Propofol si o tableta de 10 mg de valium, dar MJ n-a adormit.

- 2;00: 2 mg Lorazepam (Ativan, un anxiolitic), tot n-a adormit.

- 3:00: 2 mg Midazolam (Versed-sedativ). Tot nu l-a luat somnul.
- 5:00: 2 mg Lorazepam. Degeaba.
- 7:30: 2 mg Midazolam si i-a urmarit pulsul cu oximetrul. Cred ca l-a luat somnul pe Murraz, dar MJ tot treaz era.
- 10:40: 25 mg de Propofol diluat cu Lidocaina si 2 mg Flumanezil (anxiolitic). In sfarsit, a adormit.
    Doctorul a mai stat cu el 10 minute, apoi a iesit 2 minute, iar cand s-a intors, lui MJ i se facuse rau. Asa ca, a iesit sa dea 3 telefoane, timp de 47 de minute. S-a intors, l-a resuscitat inca 25 de minute. A chemat asistentul personal al lui MJ, Michael Amir Williams, de pe propriul celular!!! Dar nici asta n-a sunat la 911. Intr-un tarziu, a n-spea persoana a sunat la 911, la 12:21.
    In casa s-au gasit 8 sticle de Propofol, perfuzia goala, un tub de oxigen folosit si alte 15 in magazia paznicului, si alte medicamente: Valium, Tamsulosin, Lorazepam, Temazepam, Clonazepam, Trazodone, Tizanidine. Erau prescrise de urmatorii doctori: Murray, Klein si Allan Metzger.
Exista specialisti care contesta cauza mortii pe motivul ca doza de Propofol era mult prea mica pentru a ucide pe cineva, insa un cocktail de de toate, da: www.webmd.com/pain-management/news/20090824/propofol-linked-to-michael-jacksons-death. Conform anestezistilor, orice pacient caruia i se administreaza intravenos cate 2-2,5 mg per kg, nu pateste nimic. "As propofol is generally not recognized as a substance of abuse, and because of its safe profile, it is important to remember that rare adverse reactions of propofol could produce death in a context of abuse, even at therapeutic dose range, in the absence of ventilatory and medical assistance", se spune prin cercetarile medicale. Deci, la naiba cu Propofolul, daca se da si la copii si gravide, e clar ca NU el este cauza mortii! 
 
Intrebari de bun simt
 
- Nu vi se pare ca anchetatorii nu merg decat pe o singura pista? Nu vi se pare ca nu stiu decat sa caute medicamente si medici care le-au prescris, si nimic altceva?
- Nu e ciudat ca, la prima perchezitie nu s-a gasit nici urma de medicamente, dar, dupa ce rudele au cotrobait in voie, au fost gasite brusc tone de medicamente?
- Daca aceste medicamente erau acolo, de ce nu le-au luat? Salvau astfel onoarea lui MJ.

- De ce angajatii casei au fost concediati toti, imediat ce a murit MJ?

- Cum de au disparut casete de pe camerele de supraveghere? Cum de s-au sters toate imaginile stocate pe hard? Cica, in momentul colapsului, sistemul, unul foarte sofisticat, nu era pornit. In casa lui MJ? Greu de crezut. Si telefonul era dezafectat. Macar aragazul mergea in casa aia?

- De ce bodyguard-ul care a sunat la 911 n-a fost inca anchetat?

- Daca o persoana este gasita moarta fara o cauza aparenta a decesului, de ce n-a intervenit CSI?

- Politia s-a comportat ciudat, nu s-a dat peste cap, macar de frica presei, daca nu din profesionalism, sa rezolve cazul. Chiar n-au inteles ca lucreaza la cazul secolului?

- De ce media a avut voie sa filmeze scena crimei?

- Opriti la 2:19. Unde e covorul de sub pat (vedeti poza de la capitolul "Autopsia")? O sa ziceti ca s-a facut curat. Asa repede? Filmul e din 2 iulie (la ES TV). Imediat dupa imaginea patului, avocatul lui Murray spune ca "era un pat ferm". Daca patul asta umflat e tare, inseamna ca eu dorm pe ciment!
- Cu toate ca s-au aflat multe, nu e clar nici azi unde i s-a facut rau lui MJ. In dormitorul lui sau al dr. Murray?
- De ce politia nu a emis un mandat de arestare pe numele lui Murray imediat ce a vazut ca acesta a disparut?
- Exista sau nu acea polita de asigurare pe numele lui MJ, de 17,5 milioane $, in caz de moarte prin supradoza incheiata de AEG, atentie!, cu doua saptamani inainte de colaps?
- Cum de nu s-a gasit nimic la prima perchezitie, dar s-au gasit medicamente periculoase la a doua? Adica dupa intrarea surorilor in casa lui MJ? De ce politia a permis familiei sa umble in voie printre dovezi? Si daca femeile astea n-au luat nimic, dar au plantat dovezi?
- La Toya a spus ca fratele ei a fost ucis pentru Catalogul Beatles. Atunci, unde e acest catalog? Nu se stie. A spus ca MJ valoreaza mai mult mort decat viu. Nu inteleg de ce crede ea ca AEG ar scoate mai mult de pe spinarea lui MJ acum (mai vinde cateva luni niste albume si mai face vreo doua concerte), cand putea castiga enorm din cele 50 de concerte? Dar ca MJ valoreaza mai mult mort decat viu pentru familie, asta da, e adevarat. De pe concerte ar fi castigat doar el, de pe urma mortii lui castiga tot clanul. De ce a spus ca stie cine l-a asasinat pe MJ? Chiar stie sau a spus si ea ceva tare de banii primiti? Daca stie, de ce nu spune politiei? Daca a spus deja, de ce criminalul nu e arestat?
- De ce intepaturile de injectii n-au fost vazute de nimeni? Mai ales de catre dr. Murray.
- De ce mama lui MJ nu vorbeste public?
- Cum s-a murdarit cu sange o buza noua, de pe umeras?
- Dr. Arnold Klein şi Dr. Conrad Murray n-au prezentat anchetatorilor dosare complete ale prescripţiilor medicale. Asemenea atitudine se lasa cu arestare imediata. De ce nu li s-a intamplat nimic?
- Surse din politie au spus ca „numeroase dovezi flagrante“ conduc spre medicul Conrad Murray. Care-s alea? Si daca-s asa de flagrante, de ce nu e arestat nici acum? - Se stie ca efectul anestezicului este rapid, maximum 3 minute. De ce nu si-a facut efectul nici macar la dupa 9 ore? Inteleg, toleranta in caz de folosire frecventa, dar ineficienta totala?
- Stiati ca politia a spus ca, desi MJ se pregatea de turneu, n-au gasit bagaje facute? N-au gasit nici valize.
- De ce nici acum, la 70 de zile fix, nu e nicio persoana arestata in cazul omuciderii?
Cautati in documentele din attach, poate descoperiti si alte ciudatenii.
 

20 septembrie: Dr. Steven Hoefflin, fostul chirurg palastician al lui MJ zice ca stie cine trebuie arestat. Din cate se intelege, dr. Klein ar fi unul din vinovati. In declaratia de aici: www.radaronline.com/exclusives/2009/09/exclusive-documents-michael-jackson%E2%80%99s-doctor-says-he-has-evidence-put-people, doctorul se lauda cu o hartie de mana semnata de MJ acum 100 de ani din care reiese ca avea incredere maxima in el. Mai interesant decat cum incearca sa iasa basma curata infundandu-i pe altii, este faptul ca acest doctor cere ca o investigatie a Congresului sa vizeze toate departamentele LAPD, cu tot cu serif, fiindca aici se pare ca s-au produs acte de coruptie in cazul MJ. Cam asta ziceam si eu, cu mica deosebire ca pe politisti nu i-au corupt doctorii, ci chiar Michael. Depinde din ce unghi privesti. Actul semnat de MJ in 1999 si scrisoarea dr. Hoefflin catre Colin Powell, in attach.

 

18 octombrie 2009: Anchetatorii s-au prins in sfarsit ca trebuie sa mai caute si in alta parte suspecti. www.dailystar.co.uk/news/view/104075/Hunt-for-new-Jacko-suspect. Totul a pornit de la telefoanele lui Murray care, inainte de a-si salva pacientul, a vorbit 47 de minute la telefon cu trei persoane. Una a fost avocatul lui, alta dr. Klein si a treia, un necunoscut. Politia a incercat sa dea de urma numarului de telefon, dar n-a gasit nimic. Ah, de-as avea eu numarul ala!
Nu inteleg trei chestii:
1. convorbirea nu e inregistrata? Continutul ei conteaza, daca e o aiureala, de ce ne-ar mai interesa persoana? dar, probabil, acea discutie contine multe indicii, din moment ce politia insista pe identificarea celui apelat.
2. De ce nu e deranjat dr. Murray in aceasta problema? De ce nu e anchetat si somat sa spuna cu cine a vorbit?
3. De ce nu e anchetat dr. Klein? De ce nu stim ce a vorbit cu presupusul ucigas? Au vorbit banalitati? Uite ca nu cred. Iar daca au discutat despre starea lui Michael, atunci sa inteleg ca dr. Klein e liber pentru ca acea convorbire nu se referea la nimic important pentru ancheta? Cum poate fi neimportanta o discutie intre doi doctori pe tema mortii pacientului lor comun? Si, mai ales, cum poate fi lasata deoparte o convorbire intre Murray si Klein, cel care a declarat ca nu-l cunoaste pe Murray? Ori poate isi anuntau unul altuia ca aceasta etapa a inscenarii a mers bine? Poate de-aia a si asteptat atat Murray pana sa sune la salvare: mai avea Michael ceva de facut. Daca al treilea interlocutor e MJ insusi, care era departe deja?.
Cele trei telefoane au fost, de fapt, patru:
11:18 - 32 de minute la Las Vegas
11:49 - 3 minute la Las Vegas (celular)
11:51 - 11 minute la Houston
12:12 - 1 minut cu asociatul lui MJ de la Neverland.
Nu stiu ce a facut de la 10:52 sau 11:00, cand spune ca a vazut ca pacientul nu mai respira, pana la 11:18.
Primul telefon cred ca l-a dat la avocat, al treilea, la Klein, iar al doilea la cineva pe care l-a chemat sa-l ia de la spital. Asociatul de la Neverland e tipul de la AEG care a cumparat ferma. Dupa care, a coborat sa-l aduca pe Prince cel mare de martor.
Deci, cum a gandit? Mai intai, sa-mi scap pielea in fata legii, apoi sa-mi scap pielea la propriu, apoi sa-l intreb pe Klein, care i-a dat si el Propofol, daca are vreo idee cum l-as putea readuce la viata, si, in cele din urma, l-as suna pe ala care m-a angajat sa-l anunt ca MJ e kaput. Sau, daca a ajuns la Neverland.

28 octombrie 2009: In ziua marii lansari a filmului This Is It, TMZ scoate din cutia fermecata un document care arata ca dr. Klein il injecta si il opera pe MJ intr-un ritm la care nicio fiinta normala la cap nu s-ar supune: 179 de proceduri cosmetice in trei luni (23 martie-22 iunie).
Totul in valoare de 48.500$. Avocatul lui spune ca tratamentele erau necesare si deloc daunatoare (acnee, botox, protectie solara etc). Totusi, cica, IM injection ar fi argoul pentru Demerol.
Intrebari de bun simt: De ce i-ar fi facut Demerol? Sa doarma la cabinet? Si dupa aia, se scula si mergea la repetitii unde dansa si canta juma de zi? 3 anestezice pe zi si alte 4 peste 2 zile, si omul asta era in cea mai buna forma? De ce au aparut amanuntele astea chiar azi? De unde au scos-o ca injectia intramusculara inseamna neaparat Demerol? De ce autopsia n-a dat niciun indiciu asupra acestei colectii de interventii cosmetice? Daca aceste dovezi exista, de ce macar dr. Klein nu e dupa gratii? 
Stirea e aici:www.tmz.com/2009/10/28/michael-jackson-affection-for-injection. Eu cred doar ca dr Klein s-a folosit de fisa medicala a lui MJ ca sa acopere niste proceduri dermatologice la cine stie ce cumnata. Cam tot ce scrie ca ii facea lui MJ, isi fac femeile, in general.
15noiembrie 2009: E ceata mare in sectia de politie din LA. Ancheta treneaza pentru ca "am avut ghinion cu cazuri asemanatoare in trecut, nu vrem sa mai repetam aceleasi greseli". Asa ca, politistii isi vad de treaba. Ce-au invatat, aia fac. S-au fixat pe Murray, numai pe el si farmaciile unde apare semnatura lui se face investigatie. TMZ ne zice ca le-ar placea politistilor sa incheie balciul pana de Craciun, dar e posibil sa se prelungeasca pana in ianuarie. Din ianuarie, pana-n primavara. Si tot asa ne vor tine detectivii americani, pana simt ei ca au scapat de ghinion. Un caz tratat in felul asta, pe baza de superstitii, devine o gluma.

23 noiembrie 2009: Murray merge la biserica, ba chiar s-a intors la munca. Are voie, n-a fost acuzat de crima. Daca vreti sa vedeti cum se smiorcaie, priviti-l aici: www.myfoxhouston.com/dpp/news/local/091122-dr-conrad-murray-houston-church-michael-jackson. Daca vreti sa stiti cum trateaza pacientii, nu va sfatuiesc sa treceti pe la cabinetul lui. E mai bun actor decat doctor. Cum e posibil ca principalului suspect intr-un caz de crima sa i se permita sa trateze oameni? Cum e posibil sa fie lasat inca in libertate? Daca nu el, care naiba va fi arestat, si cand?

26 decembrie 2009: In timp ce Murray se pregateste sa devina protagonistul unui film documentar despre cum e sa te intorci la munca in timp ce esti suspectul numarul 1 inr-un caz de crima, maryb03@gmail.com se intreaba„Dermatologul a spus ca Propofol-ul se elimina foarte repede din organism. Atunci cum a fost descoperit la autopsie? Si a mai spus ceva chiar interesant ca daca Murray a stat cu el in camera, atunci a inhalat si el Propofol expirat de Michael. Din cauza asta o fi adormit de nu a putut sa-i dea primul ajutor? Un medic nu ar fi trebuit sa stie lucrul asta? Am citit pe net ca Propofol-ul provoaca durere la injectare. Parca Michael fugea de durere, cum de a fost de acord cu acest medicament? www.med.ugal.ro/SITE%20FINAL%20ATI/files/STUDIUL%20FARMACOCINETICII%20%20AMESTECULUI%20PROPOFOL.pdf"

dana_mj92@yahoo.com a facut fisa tehnica a Propofol-ului:
"- Autorizatie de punere pe piata – Germania.
-  Emulsie tip ulei in apa, de culoare alba, izotona.
     -Emulsie injectabila sau perfuzabila.
- Inducerea si mentinerea anesteziei generale.
- Sunt necesare aparaturi speciale pentru monitorizarea pulsului, oximetriei, ECG-ului.
- De obicei se asociaza cu alte medicamente.
- Doze: Inducerea somnului : 20-40 mg la fiecare 10 secunde, pana se instaleaza starea de anestezie.
- Majoritatea pacientilor adulti cu varsta sub 55 ani necesita o doza de 1,5 – 2,5 mg propofol/kg.
-Pentru mentinerea anesteziei prin administrare in bolus intravenous repetat sunt necesare doze crescute de 25-50 mg propofol.
- in vederea reducerii durerii la locul aldimistrarii, propofolul se dilueaza cu Lidocaina.
- Durata administrarii nu trebuie sa depaseasca 7 zile. (Parca in fiecare seara adormea cu propofolul in vena).
- Trebuie avuta in vedere administrarea intravenoasa a unui anticalinergic.
- FOARTE RAR s-au raportat aparitia acidozei metabolice, rabdamiolizei, hiperkalimiei sau INSUFICIENTEI CARDIACE RAPID-PROGRESIVE ( IN UNELE CAZURI LETALE) la adulti carora l-I s-au administrat doze mari de 5 mg/kg.
- Doza maxima – 4mg/kg/ora.
- Dupa tratamentul cu suxametoniu sau neostigmine pot sa apara BRADICARDIE  si  STOP CARDIAC!!!
- De obicei in timpul mentinerii anestezice s-a observat TUSE!!
-  In cazuri RARE  s-a observant aparitia INSUFICIENTEI CARDIACE uneori LETALE dupa administrarea in doze mai mari de 4 mg/kg.
- Durata anesteziei : 4-6 minute.
- Etape: - Faza de distributie rapida : 1,8 – 4,1 minute.
                -Faza de eliminare rapida: 34 – 64 minute.
- Propofolul este eliminate rapid din organism, aproximativ 2L/minut.
- Lista excipientilor: ulei de soia, lecitina din ou, glycerol, acid oleic, hidroxid de sodium , apa.
La 1:30 lui Michael i-au fost administrate 10 mg de propofol.
La 10:40 a mai primit 25 de mg de propofol.
O doza normala este de 1,5 – 2,5 mg/kg/ora.
Presupunem:
Doza normala: 2 mg/kg/ora
Masa corporala : 55 kg
2*55=110mg/ora o doza normal
Doza maxima: 4 mg/kg/ora
Masa corporala: 55/ kg
4*55=220mg/ora o doza maxima
Supradoza: 5 mg/kg/ora
Masa corporala: 55kg
5*55= 275 mg/ora o supradoza
- In cazul supradozajului NU s-au intalnit propleme CARDIACE!!!!
Lui Michael i-au fost administrate 35 mg propofol in decursul a 9 ore…Si a murit! (WTF!!!)"

24 noiembrie 2009: Cum ziceam, din capul lui Murray nu se va clinti niciun fir de par. Mai mult, omul da semne ca-si revine, merge la biserica, ba chiar s-a intors la munca. Are voie, n-a fost acuzat de crima. Credeati cumva ca Michael il lasa sa infunde puscaria dupa ce a avut cel mai greu rol? Daca vreti sa vedeti cum se smiorcaie, priviti-l aici: www.myfoxhouston.com/dpp/news/local/091122-dr-conrad-murray-houston-church-michael-jackson. Daca vreti sa stiti cum trateaza pacientii, nu va sfatuiesc sa treceti pe la cabinetul lui. E mai bun actor decat doctor. Cum e posibil ca principalului suspect intr-un caz de crima sa i se permita sa trateze oameni? Cum e posibil sa fie lasat inca in libertate? Daca nu el, care naiba va fi arestat, si cand?

29 noiembrie 2009: Ancheta e o treaba de viitor. "A decision (on whether to prosecute) will be made in 2010. It is not going to be made this year," LAPD Commander Patrick Gannon tells PEOPLE.

Toata lumea joaca in filme. Personajele acestui caz, printr-o ciudata coincidenta, sunt lovite de talent actoricesc. Nu ma refer la cei care oricum si-au petrecut toata viata pe scena, ci la autoritati, medici si politisti care, naiba stie de ce si cum, s-au familiarizat cu cinematografia. Cu Murray s-au lamurit treburile, nu e el actorul listat de imdb. Dar, in aceasta baza de date, il gasim pe zambitorul dr. Arnold Klein care a jucat in 1970 intr-un documentar de Martin Scorsese, „Street Scenes".

Mai gasim si pe seful legistilor din LA, cel care a iesit in 25 iunie cu o declaratie catre presa despre moartea lui MJ. Craig R. Harvey a fost consultant stiintific pentru zeci de episoade de seriale, filme ca "Navy NCIS: Naval Criminal Investigative Service", "Deja Vu", "Pathology". Ditamai legistul a fost actor in "20 Most Horrifying Hollywood Murders" si alte patru filme. 

Pare surprinzator, si chiar este, ca seful politiei din LA, cel care a anuntat ca nu mai poate si-si da demisia, in mijlocul cazului MJ; este si el obisnuit cu platourile de filmare. William J. Braton a jucat in "People I Know", alaturi de Al Pacino si Kim Basinger. Plus doua documentare. Si, nu in ultimul rand, cel mai desavarsit actor al povestii, in dublu, triplu si multiplu rol, ladies and gentlemen...Michael Jackson! Nu ma refer la rolurile din filmele artistice, ci la cele din acest film, pe care-l urmarim cu totii de 5 luni incoace. La emisiunea lui Larry King, dr. Klein a spus: „MJ e cel mai talentat actor din cati s-au vazut". Afirmatia a socat, pentru cine n-a trecut-o cu vederea. Actor? Lumea il stie de cantaret. Doar daca dr. Klein nu se refera la

usurinta cu care MJ aparea in public, cu mai multe chipuri si atitudini. Dexteritate pe care a insuflat-o si familiei, in special lui Paris.  Dar Michael era preocupat mai nou si de regie. In revista Ebony, a declarat ca nu vrea sa-si petreaca ultimii ani pe scena, ci in spatele camerei de filmat. Ceea ce a si reusit, initiindu-se in Dome Project, exersand pe „This Is IT“ si desavarsindu-si geniul in acest minunat reality show la care participam cu totii.


1 ianuarie 2010: Joe Jackson nu se lasa. Vrea toate documentele medicale de la UCLA si morga, plus fotografiile, ca sa afle cum a murit MJ. Nu inteleg, au comandat o autopsie privata, au deja rezultatele. Ce mai pun la cale?


Mai nou, aflam ca Murray era cam beat, fiindca fusese la striptease in seara aceea. www.newsoftheworld.co.uk/news/765565/Docs-got-brief-heartbeat-1hr-after-superstar-collapsed.html. Si asta nu-i enerveaza pe avocatii lui, ci pe Joe, care habar n-am ce vrea sa zica in aceasta fraza: "Murray lied to Richelle Cooper, the hospital doctor who took over the stricken star's treatment, telling her Jacko had not been ill when he had pneumonia, bronchitis and brain swelling".  www.radaronline.com/exclusives/2010/03/report-joe-jackson-has-filed-wrongful-death-suit-against-dr-conrad-murray Care a fost dom'le problema de la creier? 


3 februarie 2010:Dupa ce a lasat balta ideea deshumarii (pe mine ma infierbantase ideea), Murray a iesit cu declaratia ca se pune la dispozitia autoritatilor. Dar uite ca nu-i baga nimeni in seama onestitatea, si, saracul, s-a enervat groaznic tot asteptand confirmarea prin telefon. Dragii mei, problema nu e ca nu apare Murray, nici ca nu se preda, ci ca inca n-a fost acuzat. Deci, problema nu e in curtea avocatilor lui, ci e inca la procuratura. Acolo nu s-a hotarat inca o acuzatie clara. De-aia avocatul zice una, si sursele TMZ-ului, alta. Inca o observatie de bun simtpustoaica_de_la_7@yahoo.com: "prima data au dat verdictul omucidere (prin neglijenta) iar acum este involuntara? Pana unde se va merge, daca Michael va trage cateva "sforicele" pentru a-si scapa "personajul" secundar din "scenariul "sau? Ma intreb ce miza o fi la mijloc de se lasa individul asta asa tarat prin tribunale?" 

S-a bagat TMZ-ul si vestea predarii doctorului a ajuns prea repede la noi. Mai era de negociat. Inca nu s-a aflat ce judecator va fi repartizat, in ce e ala specialist sau usor influentabil/sensibil/corupt, sau poate se asteapta pana pica "de serviciu" judecatorul care trebuie. Pana acum, a fost timp sa se analizeze sub ce acuzatie Murray are sanse mai mari sa fie achitat. Trebuie studiat bine judecatorul, atunci cand va aparea. Am o mare presimtire ca intr-un fel sau altul, a avut contacte cu Michael. 

In seara asta se discuta si poate se si negociaza deja, cum e obiceiul la americani. Murray va fi cat se poate de cocolosit, se pare ca 4 ani, cel mult, e pedeapsa cea mai ieftina, va accepta si va primi cu suspendare. Cum ar putea un medic apreciat sa stea inchis cand comunitatea are nevoie de el, nu? Sau, nu stiu daca la ei exista asa ceva, va primi o condamnare la locul de munca. Cati bani a primit sarmanul Dr. Murray? Cat sa-si acopere mormanul de datorii si sa traiasca bine cat salariul lui se duce in cufarul comunitatii. Plus inca niste conturi substantiale, bineinteles. Nu vad ce e rau in asta. Statul e obligat sa-l tina pe locul de munca, rezolvare mai buna nici ca se putea. Daca ar fi scapat chiar perfect curat, abia atunci incepeau suspiciunile si nu-l mai angaja nicio clinica. Iata ca in 7 luni s-a pus la punct o strategie destul de simpla, nebatatoare la ochi, dar care impaca toate caprele cu toate verzele. Sa vedem ce o mai fi.


10 februarie 2010: S-au facut publice mai multe documente: rezultatul autopsiei, al testelor toxicologice si ceva rapoarte politienesti: Autopsia


16 februarie 2010: Multe intrebari despre convorbirea telefonica aparuta din senin. In primul rand, politia a spus ca a dat 3 telefoane identificate. Asta al catelea ar fi, dupa cel catre amanta, asociatul de la Neverland si Klein? De ce a tinut secreta aceasta convorbire? Mai bine zis, de ce politia a tinut-o secreta? Fiindca a avut tot timpul la dispozitie toate convorbirile lui Murray, dar ne-a spus doar de 3. Si daca a butonat cu succes mobilul, de ce se plangea ca nu merg telefoanele din casa? In al doilea rand, Murray a declarat ca pacientul a incetat sa mai respire la ora 11,00, de aceea s-a putut calcula ca a intarziat sa cheme ambulanta 81 de minute. In cazul asta, cum se explica vocea lui calma de la ora 12,00? "The District Attorney's Office, through homicide detectives Smith and Martinez, say Murray never informed them of these calls". La ora aia nici nu putea, acea discutie nici nu exista, e de fabricatie recenta. www.newsoftheworld.co.uk/news/728051/Tape-could-clear-Jacko-Doc-Hear-tape-that-could-clear-Doctor-Murray-or-send-him-to-jail.html

"This is Doctor Murray, Bob. Hi, how are you? Um, sorry I missed you. Just wanted to talk to you about your results of the EECP. You did quite well on the study. We would love to continue to see you as a patient even though I may have to be absent from my practice for, uh, because of an overseas sabbatical."

Nu cred ca este un telefon catre un pacient oarecare. Daca am sti cine e Bob, ne-am da seama cat de reala a fost aceasta convorbire. Sau cat de veche. Va amintiti scrisoarea de adio al lui Murray (in attach) atunci cand si-a lasat pacientii pentru Michael? A anuntat oficial ca nu se mai poate ocupa de pacienti pentru ca i s-a oferit o ocazie unica in viata. Atunci, daca i-a lasat balta, ba chiar le sugereaza sa se duca la alt doctor, de ce l-a apucat ingrijorarea fata de un pacient vechi, pe care nu l-a vazut de 10 zile? Si in legatura cu ce problema? EECP? Asta e o procedura care se face pe loc. Consta in niste manevre mecanice asupra picioarelor prin care se ajuta inima sa bata mai bine. Deci, de ce era el ingrijorat de efectele tratamentului unui alt doctor? Si cum naiba de s-a nimerit ca Bob sa aiba o problema medicala atat de asemanatoare cu cea a pacientului din ambulanta? Conform raportului autopsiei, manevre EECP au fost aplicate si la spital, dar direct pe inima. Ce coincidenta! Si despre ce studiu e vorba? Adica Murray participa la o cercetare despre proceduri care-i erau vitale lui MJ, dar, nu numai ca nu i le aplica, dar si pe cele mai simple posibile le greseste? Incep sa cred ca trebuie studiat si mai adanc cat de doctor e acest Murray. Despre ce inseamna EECP cititi aici, articolul e scris de un doctor genial care, intamplator, mai e si romanhttp://heartdisease.about.com/cs/coronarydisease/a/EECP.htm Ce inseamna "overseas sabbatical"? Sabbath-ul e ziua de odihna a adventistilor. Adica, slujba la MJ, turneul la Londra, era o imensa zi de odihna? Sau se refera la concediul pe viata pe care si l-a luat in 25 iunie?


Si ca veni vorba de scrisoarea din 15 iunie, atentie la fraza: am decis sa incetez practica medicala pentru o vreme..Sinceri sa fim, s-a tinut de cuvant. Ce a facut cu Michael nu se poate numi medicina. Deci, cam in aceeasi perioada, Michael isi ia adio de la cabinetul lui Klein, pe de o parte, Murray, de la cabinetul lui, pe de alta parte. Si nu e nimic de banuit aici? 


28 februarie 2010: VH1 a facut o reconstituire a cazului. Buna realizare, dar plina de erori. Incepand cu aparatul de la capul patului cu care Murray ii monitoriza semnele vitale si care n-a existat si terminand cu ambulanta care nu semana nici cu slujbe cu cea originala. Nu stiu la ce foloseste daca nu urmareste scenariul original. Dar, nu-i condamn, poate ambulanta nu mai e de gasit. Ma rog, oamenii au incercat si au fost primii. Totusi, daca au folosit personaje reale, puteau sa gaseasca si obiecte reale. 

Videoclip YouTube

Ceea ce mi-a atras atentia la prima vizionare: pacientul a ajuns gol fiindca i s-au taiat hainele, 25 ml de Propofol e doza de adormire pentru un copil, paramedicii s-au prins ca e mort dupa 20 de minute (dupa spusele lui Eickstein, distribuit si el in filme, nu mai insist, nu ma mai surpinde, toti sunt actori), inca 20 ce au mai facut (o cafea, un fursec?), soferita de la Starline care s-a nimerit in fata salvarii este Lisa Staub si, nu stiu din ce motiv, se invarte si pe la casa din Gary. www.mirror.co.uk/celebs/news/2009/06/29/michael-jackson-s-rented-home-becomes-shrine-to-the-star-as-all-traces-of-him-are-removed-115875-21480483. Iar Evan spune senin ca s-a uitat nu stiu cum peste poarta si "am putut sa vad ca era Michael". Pai, bine, mai Ochi de Vultur, daca tu ai vazut ceva si ai zis ca e persoana, si ca acea persoana cu tuburi in gura si oameni peste ea este Michael, atunci de ce noi nici azi nu suntem siguri ca e el? Plus ca la usile din spate erau cel putin 3 paparazzi, niciunul n-a scos vreo poza, numai Evan vede bine si pozeaza bine. Din poza cu sonda traheala vedem pozitia corecta a aceseia, adica pacientul are capul dat mult pe spate. Ceea ce nu face si pacientul din ambulanta, ba chiar ma intrebam cum de nu-i rupe traheea. Nu i-a rupt-o, raportul autopsiei nu a gasit leziuni. 


Iar articolul asta e cel mai tare din parcare: 

www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-1254183/Chilling-enactment-Michael-Jacksons-death-broadcast-featuring-uncanny-lookalike-lying-naked-mortuary-slab.html
. Lookalike in sus, lookalike in jos. Dom'le, daca zici ca e un film de fictiune, o reconstituire fara personajele reale, nu repeti incontinuu ca e vorba de o sosie. Cititorul ajunge sa creada ca sosia a patit ceva. Sau poate asta trebuie sa intelegem? Apropo, n-am vazut, cine joaca rolul principal? 

Raportul nu se potriveste cu scena crimei, obiectele nu sunt toate la locurile din poza, ceea ce inseamna ca s-a umblat pe-acolo pana a sosit politia: Dimineata fatala. 

Dupa asemenea cuprinzator raport, cand vom avea si unul al criminalistilor, despre pata de sange de pe bluza, amprentele de pe seringi si perfuzii, ADN-ul de pe masca de oxigen?


maryb03@gmail.com: „Murray stia foarte bine ce face. Cu dotarile precare pe care le-a avut a demonstrat ca se descurca. Cum treaba a mers pana in 25 iunie tot asa de bine putea sa functioneze si mai departe. Murray i-a administrat o doza de propofol de dimineata, sa zicem in jurul orei 7 (acest lucru este mai plauzibil decat ora 11, ce rost mai avea sa-l adoarma la ora aia). O cantitate mica, dupa cum spune, pentru ca probabil s-a gandit ca Michael sa mai doarma o ora cel mult doua. Dar a mintit. Daca ar fi fost o doza mica, ar fi vazut ca Michael are probleme si probabil ca altul ar fi fost deznodamantul. Ar fi dat primul ajutor, ar fi sunat la 911. Asa, Michael ar fi ajuns la spital in timp util sau cine stie, Murray ar fi rezolvat situatia si nu am fi stiut niciodata ca a fost in pericol. Spitalul este unul  cu renume (in primele 20 din lume, cu dotarile la cel mai inalt standard si cu cei mai buni medici) ar fi rezolvat mai mult ca sigur aceasta problema. Nu cred ca Murray ar fi ezitat sa dea telefon la 911, daca lucrurile ar fi scapat de sub control (nu e un prost). Ipoteza mea e ca Murray a adormit. Klein a spus ca aerul expirat de Michael contine propofol asa ca Murray a fost si el sedat. In raport scrie ca butelia de oxigen era goala. Cum Murray dormea, aparate de monitorizare nu erau, cine sa observe ca Michael are probleme? Murray nu a avut nici un dubiu ca Michael a murit. Mai mult ca sigur ca nu poate sa spuna cand s-a produs incidentul. Le suna pe angajate sa faca ceva „curatenie” prin depozitul inchiriat pe numele lui cu cateva luni in urma. Lucrul asta se intampla la 11:22 AM ora Houston, adica 9:22 AM ora Los Angeles. Cele doua dau informatii contradictorii in legatura cu ce au luat din depozit. Administratorul depozitului spune ca in jurul orei 9:22 acestea au luat 3-5 cutii si alte cateva lucruri pe care le-au carat cu mana. Tipele sunt surori. Ele au alta versiune si anume una in ziua de 25 iunie a stat la birou, iar cealalta a mers la depozit de unde a luat o cutie cu ace. Mai spune ca acest lucru nu a fost cerut de Murray. 

Teoria politistilor este urmatoarea: Murray dupa ce a descoperit ca Michael era in primejdie sau chiar mort, suna angajatele din Houston si le spune sa mearga la depozit si sa inlature anumite cutii. Angajatele spun ca Murray nu le-a sunat, dar politia are dubii in privinta celor spuse de ele. Un unchi al celor doua surori spune ca una din ele a primit un telefon de la Murray in jurul orei 9 AM ora Houston asta inseamna ora 7 AM Los Angeles. Deci mai mult de 5 ore inainte de apelul de urgenta. Politia crede ca Murray a petrecut ore „cleaning up” inainte de apelul 911. Conform TMZ, Murray administreaza propofolul la 10:40. In 28 august, LAPD-ul cere California Attorney General Jerry Brown sa inceapa o investigatie in legatura cu medicii care l-au tratat pe Michael. Ce o fi facut Murray numai el stie. O fi asteptat ca angajatele sa rezolve problema (cat de compromitatoare puteau sa fie acele dosare?). Cert este ca s-a bazat si pe faptul ca nu va intra nici o persoana peste el in dormitor. Daca s-a gandit sa ascunda atatea, nu inteleg de ce a lasat „multe sticle desfacute de propofol”. 


Permite-mi niste observatii: Un doctor care face ceva ilegal (administrare de anestezic in afara spitalului) nu bate toba, indiferent ce doza a administrat. Putin sau mult, drogul a fost injectat. Deci, teama lui de autoritati nu e un indiciu cu privire la doza. Eu chiar cred ca doza de propofol a fost mica, tocmai pentru ca Murray nu e tampit. Dupa ce a bagat zeci de medicamente in pacient, nu-i punea capac cu un drog puternic, in conditiile in care peste 2 ore era asteptat la repetitii. A sperat ca-l adoarme pentru o ora, cum spuneai. Dimpotriva, cred ca avea totul sub control, ca isi cunostea perfect pacientul si stia ca e un organism rezistent. Ca dovada, nu avea la indemana niciun aparat din cele necesare. Ce-l costa sa se doteze cu tot ce trebuie? Nu a facut-o pentru ca pacientul dovedise pana atunci ca nu da probleme deosebite. Singura reactie grava a fost deficienta respiratorie, ca dovada, prezenta din belsug a tuburilor de oxigen. Deci, Murray nu se astepta ca pacientul sa-i faca figuri. Dar sunt de acord ca Murray stia ca pacientul a murit, tocmai de aceea si-a folosit influenta ca sa-l duca la spital, sa cada pisica in ograda altuia, decesul sa fie al medicilor de la urgenta, ei sa semneze certificatul, ei sa-si asume insuccesul. Si, fiindca au acceptat sa-l resusciteze inca o ora si ceva, inseamna ca au acceptat ca e intre viata si moarte, Deci, Murray a castigat. Mortul nu e al lui. 

Cat despre ora la care s-a produs incidentul, sunt perfect de acord ca moartea a survenit mai de dimineata. Atacurile de cord au si ele orele lor preferate. Una din ele este 8 dimineata. Dar, tot acum este si ora ideala pentru facut injectii, medicamentele se absorb foarte bine. Deci, daca Propofol-ul a ajuns in sange, efectul a fost maxim. Asa s-ar explica de ce o doza mica a facut ravagii. 

Intrebari de bun simt: 

 - cele 8 sticle de propofol golite insumeaza o cantitate considerabila. Zic astia de la TMZ, cat pentru 8 ore de somn. Atentie! Alte sticle nu s-au gasit nici macar la gunoi. Deci, fix pentru o noapte de somn. Murray nu-i mai dadea pacientului propofol decat cu portioara. Perfect adevarat, mortul nu prezenta tesuturi distruse si alte semne ale administrarii constante. Atunci, cine a golit sticlele? Refuz sub orice forma sa admit ca Michael tinea in dulap 8 sticle cu un lichid nociv, asemanator cu laptele, pe care le-ar fi putut desface copiii! Deci nu era o aprovizionare pe termen lung. Dar nici una in priza unica, in aceeasi noapte, fiindca autopsia a aratat o cantitate infima de propofol (calculele mele arata 0,05 grame in total. Va explic alta data socoteala). Atunci, cum a fost luat acest Propofol? Si, mai ales, de catre cine? 

- pacientul a dormit cateva ore in acea noapte, spune raportul. Ba n-a dormit deloc, spune Murray. Cine nu a dormit si ce a facut de fapt toata noaptea? Cine a dormit si de ce s-a trezit? 
- benzodiazepinele incriminate ca au sporit efectul propofolului sunt medicamente care se dau pentru stari anxiolitice. Somnul e doar un efect secundar si poate sa vina, poate sa nu vina. De ce Murray i-ar fi dat lui Michael niste apa de ploaie daca voia sa-l adoarma, si nu un somnifer? Sunt atatea cu efecte secundare slabe si mult mai putin periculoase decat benzodiazepinele. Pe de alta parte, efedrina produce insomnie. In casa, s-a mai gasit si cofeina. Inca o data intreb: cine voia sa doarma si cine voia sa stea treaz? Si, mai cu seama, cine si de ce era atat de speriat in acea noapte incat trebuia sa ia ceva pentru linistire?

- de ce tubul de oxigen era gol? Cine a respirat un tub intreg? Mortul? Murray? O fi lesinat si l-a ventilat Michael. 

Aceste intrebari si multe altele si-ar gasi raspuns logic daca ar fi vorba de doi barbati diferiti. Unul care moare si unul care asista la acest episod. Un barbat care a luat propofol cu galeata, si unul care se straduia sa nu adoarma in noptile cat veghea, il stim bine, perfect lucid, dansa fara sa se epuizeze (benzodiazepinele au timpi de injumatatire de peste 14 ore, practic, daca iei asa ceva, a doua zi esti ca beat, nu-ti poti coordona miscarile). Unul care era sub tratament drastic (zecile de intepaturi), si altul care mai lua medicamente de linistire, ca sa poata face fata. Unul care dormea in dormitorul in care a fost gasit, si altul care dormea in "his usual bedroom". Unul care a plecat spre spital, si altul care a plecat spre aeroport. 

Vreti sa stiti si de ce cel care, sanatos fiind, a luat o doza mare de propofol si benzodiazepine? Eu cred ca n-a luat, ci i s-a dat. Asa era planul pentru acea noapte. Murray nu i-a facut niciun rau lui Michael, de-aia e asa de linistit in raport cu justitia, nu l-a omorat pe Michael Jackson. Dar pe celalalt, da. In cazul in care a facut ce a facut fara aprobarea lui Michael, e logic sa nu aiba liniste. Iar daca e un killer platit de altii ca sa-l omoare pe MJ, vai de pielea lui. Il cauta si aia care l-au angajat, si Michael. Daca nici Murray nu stia pe cine trateaza? Daca a crezut ca l-a omorat pe MJ? La asta v-ati gandit? 

De ce nu se gasesc fisele dentare? 

De ce credeti ca legistii s-au dus sa mai ia niste fire de par cu cateva ore inainte sa-l ingroape? O ultima proba cu privire la identitatea celui care urma sa fie pus in groapa. De ce sa mai aiba dubii dupa 3 luni? Pentru ca abia atunci incepeau sa aiba.


23 martie 2010: Ceea ce s-a intamplat pe 25 iunie inca nu e clar. A iesit la iveala declaratia lui Alvarez, despre care cu totii ne intrebam deunazi oare ce mai face. Recita poezii, dar incurca versurile. Are cel putin doua declaratii diferite pana acum. Ce ne aduce nou acest articol? http://hosted.ap.org/dynamic/stories/U/US_MICHAEL_JACKSON?SITE=VAROA&SECTION=HOME&TEMPLATE=DEFAULT 

ro_cami_ro@yahoo.com: "Acum reiese din spusele lui nenea Alvarez ca Prince nu a fost chemat de Murray sa asiste la resurscitare, resuscitare facuta cu o singura mana de catre domnul licentiat in cardiologie, si ca de fapt, Murray, panicat, l-a sunat pe Alvarez sa vina repede ca Mj are o reactie naspa, de parca rolul era invers, Murray un bagator de seama si Alvarez mare dr. specialist. Cand Alvarez a ajuns sus, Price si Paris plangeau la usa si se uitau la Murray care se chinuia de mama focului sa-l salveze pe Mike. Nu au mai apucat sa 

vada deznodamantul, ca au fost goniti. Murray incepe sa stranga sticlutele cu lichidul magic, intrerupand CPR-ul. Dar nea Alvarez n-a reactionat la ce facea Dr. Minune. Aaaaa si alta nebunie! Murray, ingrijorat, a trebuit sa se intoarca repede la casa lui Jackson sa ascunda nu stiu ce crema incriminatoare de care nu trebuia sa afle lumea, ma intreb daca a existat aceasta scena pana la urma, din cate vad tot apar si dispar lucruri din aceasta "ancheta"."

Prima inadvertenta: Murray a explicat ca a facut nu cu una, ci cu 2 maini CPR, una in spatele pacientului, alta pe piept. Si chiar daca ar fi folosit o singura mana, care ar fi diferenta intre procedura lui si cea a paramedicului din ambulanta?

A doua: Michael Amir Williams, seful lui, il suna la 12:17 sa-l cheme in dormitor. Alvarez astepta de doua ore in masina, in fata casei, sa primeasca ordine pe ziua aia. De fapt, stim unde era, la Beverly Hills Hotel, unde ne duc si coordonatele de pe monitorul paramedicilor. Apelul la 911 

A treia: de ce Murray i-ar fi facut respiratie gura la gura, cand avea balon special la indemana si tuburi de oxigen? 

Lucrurile devin foarte serioase, nimic nu se mai pupa cu nimic. In declaratii apar personaje in plus (de ex. soferul Faheem Muhammad), dispar cele importante (de ex. bucatareasa). Faptele nu sunt aceleasi si mi se pare ca avem de-a face cu un roman de fictiune povestit de 10 cititori diferiti. 

Poate ca ar fi momentul sa reamintim cele 3 telefoane de 47 de minute ale lui Murray care au fost, de fapt, vreo 10. Cu ocazia unei noi dezvaluiri, au aparut alte si alte persoane pe lista convorbirilor: Michael Amir Williams (seful pazei), Chernoff (avocatul), dr. Klein, asociatul lui MJ de la Neverland, amanta, AEG, biroul lui Murray, cele doua asistente ale lui Murray, Bob (mesaj pe robot) si unul ramas inca necunoscut (3 min). Daca mai punem la socoteala si telefonul primit de la Ortega, putem sa ni-l imaginam pe Murray in chip de centralista, inchizand o convorbire si raspunzand la alta. Poate de-asta nu putea adormi pacientul, ca-i suna lui mobilul. Lasand gluma la o parte, un medic care nu-si inchide telefonul cand e langa pacient este o nesimitire. Dar cand mai si foloseste acel telefon, inseamna ca pacientul n-are probleme medicale. Iar daca vorbeste cu 10 pesoane, as zice ca in cele 47 de minute a circulat informatia intre oamenii unei retele, oameni care asteptau sau dadeau un semnal. 


pustoaica_de_la_7@yahoo.com ne aminteste un citat din Michael, pe care e bine sa-l tinem minte inainte de a citi articolul: www.newsoftheworld.co.uk/news/500267/Michael-Jackson-Im-a-magnet-for-miracles-Read-Jacko-messages.html.

"You see what I want you to see, when I want you to see it and how I want you to see it" - intr-un interviu pentru Ebony Magazine/noiembrie 2007. 

"I am so grateful that I am a magnet for miracles."

"Love, no violence ever!"

"Remember a beautiful future promise of tomorrow"

"Do We Are The World in show"

Expresia "magnet for miracles" este adesea folosita in SUA, in programele de "self-help". Oare Michael se refera la o terapie anume? Magnetic Field Therapy? "Magnetic field therapy is a method that penetrates the whole human body and can treat every organ without chemical side effects." 

Pe mine ma intereseaza de ce aceste mesaje scrise pe oglinda din baie n-au fost mentionate in raportul de la prima descindere a politiei si nici in altele. "Magnet pentru miracole" n-are nicio treaba cu nicio terapie, pentru ca nu e singiular, ci langa alte mesaje, care nu sunt catre el, ci catre noi. E adevarat ca oamenii cu probleme, sunt sfatuiti de terapeuti sa scrie pe perete "Sunt frumoasa", "Ma simt bine" si alte chestii d-astea care sa le dea incredere si sa le inoculeze ideea ca pot scapa de complexul respectiv. Dar, oameni buni, acest text e ditamai scrisoarea. Si nu are niciun rol terapeutic pentru simplul motiv ca nu e o plansa creata special si amplasata intr-un loc frecventat, de regula sufrageria, nu baia unde te duci rar. Nu sunt fraze cu rolul de a-i influenta lui mintea, ci niste ganduri foarte sintetice, transmise altor cititori decat el: un indemn la iubire, o incurajare pentru viitorul promis si o sarcina pentru spectacol (sau o atentionare ca noi, lumea, suntem toti in show). Omul era preocupat de munca lui si de fanii lui. E foarte posibil ca unele din fraze sa fie adaugate numai ca sa nu fie singura cea esentiala, adevaratul mesaj. Intrebarea e de ce a scris aceste randuri pe oglinda? Voi scrieti din cand in cand pe oglinda? Eu, nu. Nu inteleg nici cu ce instrument a scris. Si nici nu cred ca aparatul de ras a stat acolo pornit pana cine stie cand, chiar si dupa ce femeile Jackson au trecut pe-acolo. Nu cred nici ca Michael se barbierea noaptea. Nici ca, daca tot se barbierea, l-a uitat deschis. Nici ca Murray nu i-a auzit bazaitul toata noaptea. Ramane o singura posibilitate: chestia cu aparatul de ras e pusa din burta, ca noi sa nu ne intrebam ce cauta la baie un om cu sonda urinara. Sau: Michael se barbierea, ca toti barbatii normali, dimineata, inainte sa inceapa o noua zi de munca. Dar ceva l-a intrerupt, a lasat aparatul si s-a dus in graba sa vada ce. Probabil unul din miracolele care trebuiau sa se produca. 


29 martie 2010Mai nou, aflam ca Murray era cam beat, fiindca fusese la striptease in seara aceeawww.newsoftheworld.co.uk/news/765565/Docs-got-brief-heartbeat-1hr-after-superstar-collapsed.html. In acest articol, www.newsoftheworld.co.uk/news/734308/Jacko-I-trust-doc-with-my-life-Michael-Jackson-praised-Dr-Conrad-Murray-two-days-before-he-died.html , e interesant de citit cum Michael era innebunit sa il aiba pe Murray si numai pe Murray ca medic de familie. A insistat sa i se dea salariu urias, desi Murray n-a indraznit sa ceara 95.000$ pe luna, si chiar a spus ca nu mai face turneele daca AEG nu-l accepta. Ce credeti ca i-a raspuns Frank Dileo? "I said, "Michael, for $5 million, I'll buy you a hospital". Deci, cam 5 milioane episodul de la UCLA. Nici nu-i mult. Dr. Tohme sustine ca Michael n-a avut niciodata medic de familie. Si-atunci, ce rol avea? O sa ne intoarcem vesnic la intrebarea: cine e Conrad Murray?, e interesant de citit cum Michael era innebunit sa il aiba pe Murray si numai pe Murray ca medic de familie. A insistat sa i se dea salariu urias, desi Murray n-a indraznit sa ceara 95.000$ pe luna, si chiar a spus ca nu mai face turneele daca AEG nu-l accepta. Ce credeti ca i-a raspuns Frank Dileo? "I said, "Michael, for $5 million, I'll buy you a hospital". Deci, cam 5 milioane episodul de la UCLA. Nici nu-i mult. Dr. Tohme sustine ca Michael n-a avut niciodata medic de familie. Si-atunci, ce rol avea? O sa ne intoarcem vesnic la intrebarea: cine e Conrad Murray?


31 martie 2010: Nu numai ca MJ a avut activitate cardiaca la spital, dar a avut si inainte de venirea paramedicilor, ba chiar si in timpul transportului. Probabil, si in elicopter, si la morga. ca sa fie completa toata calatoria. Murray sustine ca l-a resuscitat cu succes, dar paramedicii de idioti ce erau, cu tot cu aparatele lor, au vrut sa duca pacientul direct la morga. El, cardiolog  genial, a pompat pieptul lui MJ tot drumul si i-a mentinut ritmul. Sa inteleg ca l-a predat spitalului cu inima batand? Pai, asta schimba socoteala. Inseamna ca medicii n-au vrut sa semneze certificatul de deces nu fiindca n-a murit la ei, daca era asa, semnau si incheiau balciu. Dar se pare ca altul e motivul, poate niste indoieli cu privire la identitatea pacientului. www.okmagazine.com/2010/03/conrad-murray-claims-michael-jackson-was-alive-at-medical-center

Medicii de la UCLA zic si ei ca au inregistrat doua EKG-uri cu puls (oare de ce n-au masurat si activitatea cerebrala?). Dar si ei sunt niste idioti. Pentru ca Oxman e cel mai tare medic din toti, el stie ca MJ a murit de la bun inceput. Dar a mai indulcit-o, in loc de 3 ore, acum zice ca a murit cu numai jumatate de ora inainte de venirea Ambulantei. Iar ceea ce au vazut pe aparate (de doua ori) specialistii de la spital e doar efectul manevrelor mecanice, de fapt inima doar tresarea, nu batea singura. Ei bine, razboaiele sunt acum intre medici: Murray-UCLA contra Ambulanta. Eu i-as baga in arena si pe legisti. M-as bucura cu aceasta ocazie sa iasa la interviuri si doctorii de la UCLA. Poate chiar romanca noastra a carei specialitate e chiar cardiologia si careia i-am scris in iulie, dar n-a vrut sa raspunda nici pana in ziua de azi. Scrieti-i si voi, poate aveti mai mult succes: www.uclahealth.org/body.cfm?id=458&action=detail&ref=21810 .Va dati seama ca una din aceste tabere trebuie sa se dea batuta. Spitalul sau ambulanta? Inclin sa cred ca paramedicii vor pierde. Din doua motive: 1. raportul lor e inconsecvent sau de-a binelea fals (daca e cel publicat) si 2. nu o tineau una si buna sa se indrepte spre Morga fiindca nu voiau sa acorde o sansa unui pacient celebru. Doar nu-s nebuni. Chiar trebuiau sa ajunga la morga, daca ma intelegeti. Repede si fara spital si alte persoane implicate. Dar tantalaul de Murray a stricat tot planul si l-a obligat pe Michael sa treaca la planul B: fuga prin spatalatoria spitalului, substitutiri in elicopter, manechine pe targa si alte amanunte. 
Acuma, uitandu-ma la articolul asta http://mix1041.radio.com/2010/03/31/was-m-j-still-alive-at-the-hospital, mi-a venit o alta intrebare. Fraza cheie e aici: "Reports from TMZ say doctors at the UCLA Medical Center ran two EKG tests on the night of June 25 when Michael was rushed there, and found a faint heartbeat." Deci, un MJ a ajuns la spital in noaptea de 25 iunie cu inima batand lesinat (buna expresie, de un lesin trebuie sa fi fost vorba, din cele de asteptat la Michael, cand facea repetitii istovitoare). Atunci, cine cu numele de MJ a ajuns pe la pranz? La 1,30, MJ1 nu putea sa doarma, in timp ce MJ2 facea EKG-uri la spital. Marturisesc ca scenariul meu incepe sa se apropie de forma finala cu acest element, fara de care nu intelegeam de ce lui MJ ii e atat de mila de Murray si-l ajuta sa iasa cu cat mai putine pierderi. 

5 aprilie 2010: Avocatul lui Murray isi construieste pledoaria din mers, mi-e din ce in ce mai clar acest lucru. Cred ca noi am citit mai atent decat ei raportul autopsiei, marele specialist in anestezii si tuneluri sustine fara dubiu ca MJ nu-si putea injecta singur propofol sau orice altceva prin branula din spatele genunchiului. Acuma avocatul lui Murray s-a dus la TMZ sa marturiseasca noua strategie: MJ s-a sinucis din greseala, iar de vina e personalitatea lui. Adica, s-a trezit in timp ce Murray nu era in camera, s-a enervat si si-a bagat singur 20 ml de Propofol. Deci, putea sa o faca. Stia si cata substanta, si-a injectat chiar mai putina decat ii dadea Murray (cam doza pentru un copil). Murray trebuie sa faca dovada acestui scenariu. Sunt amprentele pacientului pe seringa? Sunt sigur ale lui? Pe unde mai e seringa? Din toate probele cazului, doar despre seringa exista zvonul ca e de vanzare. Doar despre piesa care ii trebuie lui Murray. Baiatul ne-a deranjat azi sarbatorile cu o noua infatisare la tribunal. Nu s-a schimbat nimic, pana pe 14, poate face mai departe medicina, jogging pe malul marii si antrenamente la sala.

Expertii pe care i-a consultat TMZ se insala. Se poate muri in somn, dar cu ochii deschisi. In momentul crizei, te poti trezi, oricat de adanc ar fi somnul. E clasica scena cu muribundul care deschide ochii pentru ultima oara. Deci, faptul ca mortul a fost gasit cu ochii deschisi nu e un indiciu ca era complet treaz in momentul colapsului, cel mult putea fi constient pentru o secunda. Dar, uitandu-ma cu atentie in ochii negri ai lui Michael, ma intreb cum au vazut Murray si paramedicii ca pupilele sunt dilatate. Karatistii isi doresc in competitii adversari cu ochi deschisi la culoare, tocmai pentru ca in cei negri nu pot sesiza contractarea pupilelor, adica momentul atacului. Ma rog, specialistii vad mai bine pe negru.

    Niste intrebari despre stilul Alvarez. mihai-stoica@hotmail.com: „Pe unde i-or luci ochii lui Alvarez? Cam brusc a iesit din scena baiatul asta. Luni de zile tine ascuns ca Murray a incetat sa mai faca CPR ca sa ascunda flacoanele cu medicamente. Marturiseste acum, pe Murray nici nu prea il mai afecteaza, ca oricum spusese politiei despre medicamente, in schimb Alvarez se baga singur in gura lupului. Urmarea? E concediat, dar nu din cauza asta, ci din cauza unui comportament agresiv din trecut, opinia publica pare multumita, ca doar nu era sa-l mai tina ca bodyguard dupa ce l-a ajutat pe "cremenal", dar nimanui nu-i trece prin cap sa-l acuze de complicitate la omucidere. Va supun atentiei o postare a lui Alvarez pe un site, cu ocazia unui eveniment legat de diaspora africana din Mexico: “To see the Black, Brown and Red families come together in peace, unity, cultural exchange and with an economic agenda we can ALL benefit from. With project MXODUS, we can bring in a change to the way we conduct business and present a new business paradigm where we can show what we can accomplish when we come together and pool our resources. I pray that Allah (God) will grant us success. I am humbled and honored to be a part of such a Spiritual and Divine mission that the Honorable Elijah Muhammad has set in motion many years ago. Thank you for letting me serve.”—Alberto Alvarez, Pomona, California, of Mexican Descent. www.finalcall.com/artman/publish/article_4999.shtml
De ce am pus postarea asta? Pentru ca, dupa cum scrie, Alvarez nu pare doar genul "uita-te la mine, numai muschi si vitamine". De ce s-ar fi lasat dominat de Murray in momentele critice din 25 iunie? Si in clipa in care Murray i-a cerut sa ascunda pungile cu medicamente nu ar fi fost normal si logic sa spuna "stop joc"? Ar fi trebuit sa-l oblige pe Murray sa le spuna paramedicilor ce medicamente i-a dat lui Michael sau sa le arate flacoanele.“
Interesting. Alvarez e cu Allah?

    Cred ca Joe banuieste ceva si e suparat ca n-a fost inclus in joc. Nici Murray n-a fost inclus in joc, dar s-a trezit in el. De-aia nu intelege de ce i-a murit pacientul, medical a actionat corect. Iar in momentul cand a inceput si el sa banuiasca adevarul, i-a fortat mana lui Michael: a amenintat cu deshumarea. Teoria mea poate fi ridicola. Dar mi-am amintit de cele 179 proceduri cosmetice pe care Klein i le-a facut lui Michael in doar 3 luni. Ultimele 3 luni. E ceva in neregula cu numarul asta imens. Michael tinea la felul cum arata, le-ar fi facut si pana acum, pe rand. Dar nu, le-a ingramadit pe toate in trei luni. Cred ca acest doctor a construit un personaj dupa chipul si asemanarea lui MJ. Proceduri cosmetice fara urme vizibile la autopsie nu se poate. Iar la buze nu cred ca trebuie lucrat 3 luni. Oricum tatuajul buzelor era vechi. $48,522.89. Atat au costat niste sulemeneli? 40.000$ a dat Valentino pe un set de operatii estetice acum 30 de ani. Azi, nu mai sunt atat de scumpe. De banii aia oricine se poate face Michael Jackson. Ca Michael a intrat in acel cabinet nu e nicio indoiala. Dar nu el era cel modelat, fiindca "lui Michael ii era frica de ace", remember? Insa trebuia sa fie acolo, marele artist Klein trebuia sa lucreze cu originalul in fata.
    Luand la mana niste articole vechi, de pe vremea cand presa inca nu era indrumata ce si cum sa scrie, am gasit ca versiunea pe care o stim acum n-are nimic in comun cu ce se scria atunci. Toata lumea a inteles ca, in dimineata de 25 iunie, Michael era in pat, concentrandu-se sa adoarma. Doctorul ii mai servea cate un cocktail de medicamente. Era pustiu in jur, doar ei doi. Dupa ultima picatura de Propofol, Murray a iesit sa dea telefoane. O fi stat si in pat, dupa cum arata asternuturile. Ba chiar a dat si telefoane de pe fix, dupa urma patului langa noptiera. S-a intors, a descoperit ca lui MJ i-a stat ceasul si i-a chemat pe baietii cu muschi. S-a dat telefon la salvare. Au facut CPR, cand el, cand soferul, au ascuns sticla cu Propofol la vedere, in dulap, dupa care Murray l-a chemat pe ala micu sa vada cum ii face lui taica-su gimnastica de inviorare. A venit ambulanta, pacientului i s-a pus sonda traheala si a fost urcat in ambulanta. La scena venirii/plecarii paramedicilor au asistat bucatareasa Khai, toti cei trei copii, parca si Grace, toate garzile. Am recapitulat filmul evenimentelor, asa cum a fost relatat in presa si in declaratiile scrise. New York Post e o publicatie foarte serioasa dar, la 3 zile de la explozia din toata presa, a venit cu o noua versiune. Fara frica. Asta inseamna ca a avut o sursa de incredere. Una din ele ar fi biograful Stacy Brown despre care cine ce a mai auzit www.nypost.com/p/news/national/item_iG4b6TRpeMPBrJnd2QlgQL;jsessionid=C02266DF27210EBF920FBC0AAAA0BEAC#ixzz0n5fHbevG. Am mai pomenit de aceste inadvertente, dar merita recapitulate niste chestii: 
- MJ a intrat in stop cardiac pe cand era in living (nu in dormitorul 1, nici in dormitorul 2). Erau oameni de fata care au vazut momentul cu ochii lor. Deci, imposibil ca Michael sa-si fi intampinat musafirii in acea dimineata cu perfuziile dupa el.
- De fata erau: Stacy Brown (nimeni nu a pomenit-o in nicio declaratie), Frank DiLeo (el sustine ca a venit chemat la spital, nicidecum ca a fost martor la colaps), Murray, Alvarez (care sustine ca era in masina si de acolo a fost chemat de seful Amir), Prince Michael I care credea ca taica-su face o clovnerie (Khai zice ca Murray a venit la ea si i-a cerut sa-l aduca pe pusti, deci copilul nu avea cum sa-l vada prabusindu-se).
- In acea dimineata, Michael si-a facut bagajele. Chiar in acea dimineata. (Oficial, pentru Londra, neoficial, pentru unde e acum)
- La 11,30 (si nu la 11,00), MJ a luat niste Demerol (nu Propofol) si s-a prabusit pe podeaua din living (deci era in picioare, nu in pat).
- Alvarez l-a carat pe Michael in pat impreuna cu Murray. 
- Alvarez (si nu soferul) si Murray i-au facut pacientului CPR. 
- Alvarez a dat primul telefon la Joe (si nu la salvare). 
- Joe a tipat la ei: Sunati la 911! Dupa care, toata gasca s-a fastacit minute bune pana sa formeze numarul de urgenta. O fraza absolut penibila care trebuie sa tina loc de explicatie pentru cele 51 de minute pierdute: "A huge commotion ensued about why 911 wasn't being called and why he wasn't getting help."
- In sfarsit, Alvarez suna. Vine salvarea, pleaca salvarea.
- Pacientul a fost intubat abia la UCLA, si nu in salvare sau acasa.
- Numai Prince Michael a ajuns la spital, adus de un verisor (probabil Jafaar cel ratacit prin spitalul vecin). Paris si Blanket au fost dusi in casa din Encino. (In varianta La Toyei, toti trei au fost la spital)
- DiLeo n-a raspuns la telefon trei zile, casuta vocala era full.
- 25 iunie: Michael l-a sunat pe Di Leo noaptea tarziu sa-i spuna ca nu se simte bine. Politia subliniaza ca nu sunt dovezi de intentii criminale. www.cnn.com/2009/SHOWBIZ/Music/06/25/michael.jackson:
- peste tot fraza: "Dr. Murray refused to sign the death certificate at the UCLA Medical Center." Dar ce treaba avea Murray cu pacientul celor de la urgenta? De ce i-au cerut medicii o asemenea tampenie? 
- Va amintiti celebrele raiduri prin farmacii. Ce se mai aude de ele? A fost vreun farmacist arestat?


Articolele vechi din TMZ. O adevarata comoara arhiva asta. 
- 26 iunie: Masina ridicata de la resedinta lui Michael e pe numele sorei lui Murray? Cine e? A auzit cineva ceva de aceasta misterioasa sora?
- 27 iunie: un camion muta lucrurile lui Michael, la indicatia lui Joe, intr-un depozit.
- 1 iulie: la doua saptamani de la moartea prietenului lui, Audgier anunta ca a cumparat in casa lui in leasing. Repede, sa n-o ia altul. In decembrie, chiar s-a mutat. De la cine a cumparat? De la Ed Hardy CEO Hubert Guez. Nu mai inteleg, el a cumparat de el insusi?
- 26 iulie: - "Murray i-a administrat Propofol cantaretului, apoi a parasit incaperea ca sa se intoarca, eventual, la un corp mort."
- Paramedicii au gasit pacientul cu o perfuzie in brat.
- Murray a continuat resuscitarea si dupa ce medicii de la UCLA au declarat pacientul mort!
- 29 iulie: Prima persoana care a sustinut ca testamentul nu e legal a fost Katherine, care a observat ca nu e legalizat la notar. (Se pare ca in California e perfect legal si asa)
- 31 iulie: "MJ si-a petrecut ultimele ore in dormitorul lui Murray". (paramedicii l-au gasit in dormitorul oaspetilor.) "Cantaretul se afla in patul lui Murray". (Probabil a stat in picioare, asternutul e nedesfacut).
- 10 septembrie: doua camioane au incarcat lucrurile lui Michael.
- 1 septembrie: Ce titlu dragut: "MJ face curatenie in casa". E vorba de cea din Las Vegas. Iar TMZ crede ca in acele cutii sunt lucruri interesante. Sunt lucruri, de ce interesante?  
- Aceeasi firma de mutari care a incarcat si lucrurile din LA. 
In ordine, pozele sunt de la cele trei transporturi. Intrebare: daca pentru lucrurile personale a fost necesar ditamai van-ul, cum de pentru mobile si alte chestii a fost de-ajuns o singura duba? 

26 mai 2010: De ce era Michael gol-golut cand a fost luat cu salvarea?

 
 
 
 

1. pentru ca asa dormea el. Fals. Era friguros, Lisa n-a povestit ca ar avea asemenea obicei, iar daca dormea gol n-avea cum sa colapseze in pielea goala in fata musafirilor, cu perfuzii si sonda urinara.
2. pentru ca a fost o exceptie. Cand se dezbraca omul in patul lui? Cand face sex. Nu se stie nimic despre asa ceva. Desi nu m-ar mira sa aflu de vreo nebuna care zice ca pe Michael l-a lasat inima in timp ce facea sex. Se mai putea dezbraca complet si daca avea perfuzii in mai multe locuri. Ceea ce nu se poate, pentru ca n-ar mai fi avut cum sa stea intins in pat. In plus, autopsia nu vorbeste de alte intepaturi decat cele din zona gatului si a bratelor (cea inghinala e a paramedicilor), pentru care nu trebuia sa se dezbrace. 
3. pentru ca a fost dezbracat (de Murray si garzi). De ce trebuia neaparat dezbracat de haine? Ce indiciu ar fi oferit acele haine? Etichete, pete de diverse substante. Sau poate erau mai mari si ne-am fi dat seama ca nu sunt ale lui Michael. Sau prea jerpelite. Sau erau o deghizare. 
4. pentru ca el insusi le-a dat jos, sa faca dus (vezi aparatul de ras pornit, pomenit odata cu mesajele de pe oglinda). 
Eliminand ipotezele care nu stau in picioare, mai raman doar cele in care hainele trebuiau indepartate fiindca ne-am fi prins ca nu Michael e pacientul cu atac de cord.

mihai-stoica@hotmail.com: "La congres am auzit varianta ca pacientulului dus de urgenta la spital i se taie hainele. OK, i-au taiat hainele, dar nu ar fi logic sa se fi gasit pijamaua (sau cu ce era imbracat) asa taiata pe pat?
Tot la congres s-a dezbatut pe marginea aparatului de ras gasit pornit in baia lui Michael. Aruncandu-mi ochii pe raportul autopsiei vad un minunat "unshaven". Pai poza din ambulanta arata un Michael perfect barbierit, cum a ajuns neras la spital? Ce dovada mai buna ca aici ceva nu se potriveste? OK, sa zicem ca poza e falsa, dar daca presupunem ca cel mort e intr-adevar MJ cum se explica prezenta aparatului de ras din baie gasit pornit? Orice barbat se barbiereste dimineata, nu pare probabil ca Michael sa se fi barbierit seara dupa 1.30 si apoi sa lase aparatul sa bazaie toata noaptea, zgomotul ar fi fost deranjant. Atunci, daca s-a barbierit dimineata inseamna ca nu era sedat, nici chinuit de insomnie, nici cu Propofolul in vena, ci s-a trezit, s-a barbierit si atunci probabil a aflat ceva care a precipitat lucrurile si l-a facut sa uite aparatul pornit, iar ceilalti angajati au fost si ei in alerta pentru ca nimeni nu a sesizat zgomotul. Daca ar fi facut stop cardiac in timp ce se barbierea, ar fi fost gasit in baie, varianta de care nu
am auzit. Iar posibilitatea ca altcineva sa foloseasca un obiect personal al sefului dupa ce acesta e dus de urgenta la spital mi se pare inacceptabila. Poate hoax-ul nu era prevazut chiar fix pe 25 iunie, ci se astepta moartea unei dubluri bolnave in faza terminala, dublura care inclin sa cred ca era deja la spital, prezenta ei in casa ar fi generat multe intrebari si ingrijirea ei ar fi necesitat echipament medical care nu a fost gasit. De aceea au fost nedumeriri, Liz Taylor primea mesaje ca Michael e OK, iar Ortega le spunea dansatorilor sa-l astepte la repetitie. Si daca poza e falsa, e greu de crezut ca a fost "photoshopata" pe fuga, cam in 2-3 ore trebuia sa fie gata, acesta e intervalul orar intre momentul fotografiei din ambulanta si vanzarea ei revistei. Nu se poate ca un fotograf, oricat de experimentat ar fi el, sa gaseasca rapid o poza cu o ambulanta identica cu cea venita acasa la Michael si o poza cu chipul lui Michael care sa se potriveasca situatiei. Si nu cred ca revista ar fi dat cu ochii inchisi 500.000$ pe o poza neverificata de niste speciallisti care probabil au vazut sute de falsuri la viata lor. Atunci singura posibilitate ramane ca poza sa fie pregatita dinainte, ceea ce dovedeste inscenarea."
Am zis eu bine ca raportul autopsiei e o sursa inepuizabila de comentarii. Revazandu-l, am observat ca se subliniaza devotamentul si abnegatia cu care Murray a insistat ca pacientului sa i se acorde o sansa la spital. Eu cred ca trebuia sa ajunga la UCLA oricum. Daca era vorba doar de viata, ar fi insistat de la inceput, nu dupa 40 de minute. Intai i-a lasat pe paramedici sa-si faca damblaua, dar vazand ca au de gand sa-l declare mort acasa, si-a folosit autoritatea si a ordonat: directia UCLA! 
Tot in raport: legistii s-au apucat sa faca autopsia a doua zi, pe la 10 dimineata. Dar in ce zi? Data e clar modificata, pare sa fie din aprilie. Daca greseau ori ziua, ori luna, intelegeam ca inca nu si-a facut cafeaua efectul. Dar si una si alta, in timp ce ora o nimeresc perfect?

iunie 2010mihai-stoica@hotmail.com: "Au aparut noi detalii despre ziua de 25 iunie http://news.yahoo.com/s/ap/20100620/ap_en_mu/us_michael_jackson_final_hours. Murray, descoperind ca Michael nu mai respira, i-a trimis un SMS asistentului personal Williams cu textul "Call me right away, call me right away", iar acesta i-a sunat pe bodyguarzii Muhammad si apoi pe Alvarez care se afla intr-un trailer de securitate in afara casei. Alvarez a urcat in dormitorul lui Michael si l-a gasit acolo pe Murray facand CPR cu o singura mana. Apoi l-au asezat pe Michael pe podea, iar in timp ce Muhammad ii apasa pieptul, Murray facea resuscitare gura la gura. La spital, dupa ce MJ a fost declarat mort, Murray a spus ca ii e foame(!), ca vrea sa isi ia masina si sa se duca acasa, dar bodyguarzii au inventat o poveste cum ca politia ar fi confiscat cheile de la vehicule. Atunci Murray a luat un taxi, iar Williams a declarat ca l-a vazut pe acesta parasind spitalul pe o usa laterala. Tot Williams i-a spus lui Muhammad sa sune securitatea si sa se asigure ca nimeni nu intra in casa si sa incuie totul.  
Acum si Alvarez declara ca nu poate sa doarma noaptea gandindu-se la ce a vazut, dar cand ne va spune toata povestea, acest lucru se va intampla doar intr-un tribunal. www.mirror.co.uk/celebs/news/2010/06/20/bodyguard-who-watched-michael-jackson-die-reveals-his-anguish-115875-22346120".

mihai-stoica@hotmail.com"Din plangerea depusa de Joe Jackson impotriva AEG aflam un lucru surprinzator si anume ca Murray solicitase  catre AEG o unitate de resuscitare cardio-pulmonara portabila.
E-mail-urile intre Murray si reprezentantul AEG arata ca Murray a semnat contractul cu o zi inainte de moartea lui MJ.

2 iulie 2010: Jermaine s-a impacat cu Murray, doctorul i se pare mic, pe langa cat de mari sunt cei din spatele lui, asa ca nu mai are mult si trece de partea apararii. www.aceshowbiz.com/news/view/w0004175.html. Oricum, pacientii il iubesc, Michael a aratat ca il iubea, unul i-a achitat datoriile, de ce nu l-ar iubi si restul familiei Jackson? www.king5.com/video/featured-videos/Patients-of-Michael-Jacksons-doctor-are-standing-by-him-96332589.html."

mihai-stoica@hotmail.com
"http://i2.cdn.turner.com/cnn/2009/images/07/30/jacksonwarrant.pdf Nici unul dintre aceste pseudonime sub care au fost eliberate retete pentru Michael nu este inventat, unele apartin unor persoane cu functii importante in firme de internet, video, tehnologie digitala.
Omar Arnold - detine firma Quantum Sales & Technology Incorporated. Compania are sediul in California si se ocupa cu sisteme audio.
Paul Farnce - este director executiv la Fantastic One, o companie media care utilizeaza tehnologii de ultima generatie. El declara: "Am fost asociat cu dezvoltarea internetului. Fantastic One are tehnologia si experienta sa ceeze o revolutie in Digital Broadband Multimedia."
Bryan Singleton - este director de creatie la Attention Span Media. Compania este situata in Los Angeles. Bryan a lucrat in industria de divertisment prin intermediul producţiei de diverse sitcom-uri, a fost un producator de stiri pentru KHIZ TV, iar acum se concentrează pe new media.
- Jimmy Nicholas - este vice-presedinte  la Moka Five, o companie californianp cu specific IT, mai exact furnizeaza platforme pentru administrarea desktop-ului. Nicholas a fost si director executiv la Oxford Media Corporation, o companie specializata in furnizarea de tehnologie video digitala.
Peter Madonie se refera la Peter Madonia. Din 2006 lucreaza ca director executiv al Fundatiei Rockefeller si supravegeaza resurse umane si financiare, tehnologia informatiei si alte facilitati. Fundatia Rockefeller a sponsorizat World Congress of Children, gazduit la Neverland in aprilie 1995. A fost si seful staff-ului primarului din New York, Michael Bloomberg, care i-a adus un tribut lui MJ. Pe 7 iulie 2009, Bloomberg a anuntat ca doreste sa ajute industria mass-media prin crearea unor noi locuri de munca si a unor parteneriate intre industria mass-media traditionala si cea digitala, precum si prin atragerea unor investitii straine in mass-media.
Exista o posibilitate foarte mare ca alias-urile sa fie nume ale unor persoane pe care Michael le cunostea, cu care colabora. Toate aceste persoane sunt asociate cu mass-media si inalta tehnologie, domenii de interes pentru Michael. Si daca acesta obisnuia sa foloseasca alias-uri, de ce nu ne-am gandi ca poate a investit bani in domeniile care il interesau sub diferite nume sau chiar in nume propriu?"
 
23 august 2010: mihai-stoica@hotmail.com: "Cateva nelamuriri si intrebari suplimentare:
Dormitorul unde a facut atac de cord este la etajul doi, in dreapta scarilor, iar dormitorul uzual al lui Michael era in capatul scarilor. Pai ce cauta toata noaptea in alt dormitor decat cel obisnuit? Si daca nu era dormitorul unde dormea de obicei, ce cauta papusa aceea in pat? La fel si sticlele de apa si suc. Tot in pat s-au gasit si o carte, un laptop si ochelari de vedere. Toate aceste obiecte ne duc cu gandul la cineva care lucra la ceva sau citea ceva, nu o persoana care voia sa doarma cu orice pret.  E posibil ca aceste obiecte personale, inclusiv rozariul pe care il purta mereu, sa fie asezate ulterior pe pat, ca sa nu avem nici un dubiu ca acolo era chiar Michael? Si apropos de acel laptop, ati mai auzit ceva despre el? Nu era o proba importanta? Putea contine informatii pretioase. Tot pe pat era si un pad pentru incontinenta urinara. Stiti ce e absolut interzis pentru o persoana care sufera de aceasta afectiune? Bauturile carbogazoase, mai ales cele care contin cafeina. Cum ramane atunci cu Coca-Cola? Si ce cauta sticla cu urina langa piciorul patului? Daca tot nu a dormit toata noaptea nu se putea duce la toaleta? Sau in acest dormitor a fost altcineva, probabil aflat in stare grava care nu se putea deplasa?  Nu gasesc nici o explicatie pentru tubul de pasta de dinti, dar poate avea alta intrebuintare, de exemplu sa scoata petele.
In contractul intre Murray si AEG se specifica ca acesta avea o camera in casa lui Michael, atunci unde era in acea noapte, de a trebuit sa fie sunat ?Daca Michael adormea numai injectat cu propofol, inseamna ca Murray trebuia sa fie acasa in fiecare noapte pentru a-i putea face injectia si a-l monitoriza. Si pana sa-l angajeze pe Murray cum dormea? Ma intreb cum oare pe 22 iunie a adormit cu o doza de 25 mg propofol si alte doua medicamente, pe 23 iunie a adormit si fara propofol, iar pe 25 iunie, cu o farmacie intreaga in el nu a mai putut adormi (ca sa nu mai vorbesc ca si datele sunt incurcate in aceste documente: 22 iunie, cu doua zile inainte de moarte ar insemna ca a murit pe 24 iunie).
O alta nedumerire am cu privire la examinarea corpului la spital. Corpul a fost identificat ca "black male", ma intreb daca nu s-ar fi stiut ca e vorba de MJ cum naiba si-au dat seama ca e vorba de un negru?                   
E foarte ciudat si ca detectivii impreuna cu cei de la morga s-au dus pe 6 august la Forest Lawn sa mai ia ca probe niste fire de par. De ce atat de tarziu, or fi banuit ca identitatea mortului nu era chiar cea cunoscuta? Oricum, din cadavru au vazut doar maiinile si varful capului, suficient ca sa ia probele de par si ca sa nu vada altceva nimic. La aceasta operatiune nu a fost prezenta din partea familiei decat La Toya. Se pare ca numai ea e prezenta peste tot. E singura care a declarat ca l-a vazut la spital dupa deces, tot numele ei apare si pe certificatul de deces si acum la prelevarea de fire de par tot ea este de fata. Ea si "her male companion". Nu ar fi trebuit sa-i precizeze numele, doar asista la o operatiune oficiala si toti cei prezenti au fost atent identificati cu functia si numele complete.
Si daca tot a venit vorba de precizarea numelui, cineva de pe MJHD a scris la morga din LA intreband de ce s-a folosit numele Michael Joseph Jackson in loc de Michael Joe Jackson. Raspunsul dat de Craig Harvey e cu dus-intors: ca s-a dat numele la inceputul investigatiei, la acel moment trebuiau facute ajustari la raport, au dorit sa protejeze ancheta, bla-bla, asa ca s-a luat decizia "to remove the case from our database". What? Pe urma o scalda ca certificatul de deces a fost pregatit cu acest nume, acest nume le-a fost dat etc. Si cu Soule Shaun cum ramane?"

4 septembrie 2010: Michael a distrus exteriorul si interiorul casei din Las Vegas. Dar le-a distrus bine, din moment ce daunele pe care le cere proprietarul sunt de 235.000$. Cu banii astia faceam o alta casa, ce demolari radicale au putut produce Michael si niste copii? In aceeasi bani intra si deteriorarea sistemului video si a liniei telefonice. Asta pot s-o inteleg. Michael a exersat. Sa fim intelesi, sistemul video a functionat in casa din Holmby Hills, cu toate ca s-a scris ca tocmai in acea zi nu era pornit. Dupa miezul noptii, Murray a fost filmat intrand in curte. Peste 12 ore, sistemul de supraveghere era la pamant. Cum a fost posibila una ca asta? Chestiunea inregistrarilor care au disparut am lasat-o nediscutata si e timpul sa ne gandim la ea.
1. Fragmentul din care aflam ca sistemul video a functionat este semnat de politistul Orlando Martinez (acelasi care a perchezitionat casa lui MJ, dar si pe a lui Murray, in Texas!) si 
face parte din declaratia pe care i-a luat-o Murray in 29 iunie 2009 (mandatul era emis in 27, dar pana l-a gasit pe doctor a durat ceva). attach Daca politia spune ca a vazut sosirea la ora 1,00 a masinii, inseamna ca inregistrarile video nu au disparut. Atunci cum ramane cu declaratia oficiala a politiei care sustine ca nu a gasit o caseta (de unde stia ca exista?), iar cea pe care a gasit-o este alterata/modificata? http://musicouch.com/genres/pop/michael-jackson-videotape-and-the-black-leather-bag-missing%E2%80%93-was-michael-murdered/ Tot in acest articol dintr-o publicatie mica, dar pertinenta, gasim ca mai lipsea ceva important din casa: o geanta de piele neagra. Ati mai auzit ceva de ea?
2. Ce imagini s-au obtinut de pe acea caseta alterata? Doar sosirea masinilor? Chiar nimic nu e recuperabil in afara de secventa cu sosirea lui Murray, dovada care in demersul anchetei nici nu cred ca ajuta la ceva?
3. Cum a fost deteriorata caseta? A luat foc, a fost strivita, a cazut in oala cu ciorba? Cine a umblat cu ea? Alte publicatii spun ca nu era vorba de casete, filmarile se stocau in computer. www.examiner.com/celebrity-headlines-in-miami/michael-jackson-death-video-missing Presupunand ca nu sunt virusi, un film proaspat salvat nu se poate deteriora singur. De fapt, nu se poate strica deloc, poate fi bucatit sau prelucrat ca sa arate ca si cum ar fi stricat. Iar acest lucru se poate afla usor. Daca s-a deteriorat hard-disk-ul, atunci e chiar culmea! Unitatea HDD sta intr-un loc sigur, nu cade, nu ploua peste ea, e o prostie sa acceptam ca s-a stricat din senin sau din cauza unui accident stupid gen cafeaua care s-a varsat si a distrus fix probele cruciale ale cazului. "Critical video evidence was removed before investigators obtained their first search warrant". Asta da deteriorare, simpla, dar radicala: delete. Dar si asta se poate afla. Orice se poate recupera de pe hard. Si chiar daca totul ar fi pierdut pe vecie, insasi gestul celui care a sters aceste imagini e cumplit de important. Politia trebuia sa afle pana acum cine e omul care s-a ocupat de asta. Si care nu poate fi Murray, nici macar Michael. E mana de informatician bine pregatit. De ce trebuiau sterse imaginile? Ce personaj umbla prin casa in acea zi si ce facea atat de covarsitor de important incat sa se ia disperata masura de distrugere a probelor?
4. Michael avea un sistem de securitate sofisticat, pentru exterior, dar si in interior, chiar si-n dormitor. Presupunand ca doar supravegherea exterioara s-a salvat, inseamna ca afara nu s-a intamplat nimic compromitator. Nimic care sa dea nastere la speculatii. 
5. Sa ne mai intrebam si cine ar fi avut interesul sa faca disparute aceste inregistrari si daca putea realmente sa le distruga. 
a. Murray. Elimina astfel dovada in care se vedea ca l-a lasat singur pe Michael cu orele. Asta prespune ca s-a dus in camera cu sistemul de supraveghere si a intrat ca la el acasa, apoi a manipulat computerul. Imposibil, o fi el doctor, dar aici iti trebuie ceva inginerie. Plus ca trebuie sa fi fost un gardian in camera aia sau chiar un supraveghetor. Sau s-a dus la omul cu sistemul de securitate, i-a facut propunerea, a negociat, l-a convins, au distrus inregistrarea si s-a intors in dormitorul lui Michael, a dat calm niste telefoane intre 11,08-12,05 (conform politistului Martinez), apoi s-a prefact alarmat. E o stupizenie. N-a avut timp sa ascunda o sticla, dar a avut timp sa mituiasca ad-hoc un necunoscut? Putea sa revina a doua zi si sa faca treaba, in timpul celor 30 de ore cat a fost. Ceea ce numai in filmele cu Bruce Willis se mai poate, in conditiile in care politia misuna peste tot, iar el era cel mai cautat om din LA.
b. Complicele lui Murray. Sa zicem ca Murray a planuit sa-l ucida pe MJ, si-a facut un complice din interior care trebuia doar sa distruga niste inregistrari. Si asta tot a film cu prosti arata. Acel complice s-a cam complicat. Nu era o treaba mai curata sa nu se inregistreze nimic, sabotand, bruind sau pur si simplu inchizand sistemul? De ce ar fi riscat sa se bage intr-o porcarie, din moment ce a fost primul suspect in disparitia inregistrarilor? De ce s-ar fi lasat mituit sa participe la crima un om loial lui Michael? 
c. Femeile Jackson. La Toya ar fi putut sa aranjeze inregistrarile atunci cand s-a intors in casa lui MJ, ba chiar a dormit acolo. Dat fiind ca a avut acces la inregistrari si timp berechet, ramane singura suspecta, cu toate ca nu e capabila. Dar de ce si-ar fi omorat fratele? Pentru bani, doar asta cauta in casa lui. Poate de-aia e atat de lacramoasa acum, are remuscari. Eu nu cred ca La Toya  este o criminala (directa sau prin complice), dar nici ca era degeaba in Holmby Hills. Ea a lansat ipoteza asasinatului, a semnat certificatul de deces, l-a insotit pe legist sa ia ultimele fire de par, ea e peste tot. Deci ea a distrus probele video. Nu fiindca vrea sa apere asasinul, ci fiindca asa era stabilit.

9 noiembrie 2010: mihai-stoica@hotmail.com: In emisiunea lui Oprah, Katherine a facut dezvaluiri care se bat cap in cap cu ce stiam pana acum. Ea afirma ca Murray a fost cel care i-a spus ca Michael a murit, asta dupa ce doctorul s-a pierdut in amanunte, incapabil sa explice clar ce s-a intamplat. Nici nu e de mirare, nici pana acum n-a reusit. Noroc ca a pus Katherine piciorul in prag si l-a intrebat direct: "Did he make it?". Adica ce? Planul? Ciudat mod de a formula intrebarea! Si cum ramane cu declaratia lui Dileo din interviul de pe CNN cu Larry King http://archives.cnn.com/TRANSCRIPTS/0908/04/lkl.01.html unde a spus clar: "I had to tell Katherine first". Apoi le-a spus si copiilor. Cine minte, cine spune adevarul?
Si alta declaratie interesanta din partea Katherinei: "But Joseph had called in between and told me somebody had left Michael's house in an ambulance and they had the whole body covered up." Atunci cum a reusit Chris Weiss sa faca poza faimoasa si atat de clara? Cum de a vazut Ben ca cel de pe targa era Michael? De obicei se acopera complet un cadavru, atunci pe cine resuscitau paramedicii si doctorii de la spital?  De unde stim ca era Michael daca intreg corpul era acoperit cu un cearceaf? Noroc ca a existat acea poza sa ne convinga pe toti :).
Cand Katherine l-a intrebat pe Michael daca e dependent de medicamente, acesta a negat vehement spunand : "My own mother don't believe me." www.rollingstone.com/music/news/51942/231405#ooid=M5Z3lzMTrbk_vO_UH61TuBBeCVsTsUYv 
Totusi, desi a spus clar ca nu suferea de asa ceva, familia se gandea la o rapire ca singura modalitate de a-l tine departe de abuzul de medicamente.

Tot din emisiunea lui Oprah aflam ca atunci cand ambulanta intra pe poarta casei lui Michael, Katherine era in misiune iehovista  Suna pe la usi, cu brosuri bogat ilustrate, spunand: „Imi puteti 
acorda un minut?“. In acest timp, Joe a sunat-o si i-a spus ca o persoana acoperita cu un cearsaf a fost luata cu ambulanta din casa lui Michael. Deci, „o persoana“. Sinonim cu „un gentleman“. Joe poate sa se ia de mana cu Alvarez. Niciunul nu a spus numele. Apoi, Katherine a primit un telefon de la spital care i-a confirmat ca e vorba de fiul ei. La spital, copiii au stat intr-o camera, dar ea habar n-a avut unde e acea camera. Sa ne amintim ca DiLeo a spus ca i-a gasit impreuna si ca a trebuit sa le dea vestea cea proasta. In varianta Katherine, Murray a fost mesagerul. 
- Paris, la spital: „Tati, nu pot face asta fara tine. Vreau sa fiu cu tine, vreau sa merg cu tine“. Normal, pentru toata lumea "He's gone", nu "He's dead". 
- Katherine, despre copii: „Nu pot spune ca i-am cunoscut...bine“. 
- Paris: "Uneori faceam numere de improvizatie cu tatal meu".
- Michael era un bun bucatar, se pricepea la prajit painea. Mai mult, el pregatea micul dejun. Deci cobora, gatea, se intorcea in pat si astepta sa-i aduca Murray tava? Kai lucra doar schimbul doi?

Intre timp, pe dr. Klein l-a ars focul, dar a fost salvat. www.baltimoresun.com/entertainment/ktla-dr-klein-fire,0,6849348.story 
mihai-stoica@hotmail.com: Se cunosc imaginile cu dr.Klein salvat dintr-un incendiu izbucnit in propria casa, dar nu s-a spus nimic despre incendiul izbucnit in august 2009 la cabinetul aceluiasi doctor, imagini surprinse intamplator de niste amatori. Daca doctorul nu e vreun piroman, mi se pare destul de curios ca incendiul sa-i afecteze intai biroul, apoi casa. Ce documente importante o pastra doctorul de cineva doreste cu tot dinadinsul sa scape de ele?

In august 2009, Chernoff, avocatul lui Murray, a contrazis intregul film al evenimentelor pe care-l stim din declaratiile oficiale. Pur si simplu le neaga exactitatea spunand ca toate sunt preupozitiile politiei si, implicit, nu e adevarata ora la care MJ a fot gasit fara repiratie, iar Murray nici macar n-a iesit sa dea telefoane. "Dr. Murray simply never told investigators that he found Michael Jackson at 11:00 a.m. not breathing. He also never said that he waited a mere 10 minutes before leaving to make several phone calls. In fact, Dr. Murray never said that he left Michael Jackson's room to make phone calls at all." www.mtv.com/news/articles/1619415/20090825/jackson_michael.jhtml

11 decembrie 2010: Seringile lui Murray nu vor fi analizate. Dupa o luna de discutii cu judecatorul si procurorii, avocatii doctorului au obtinut doar un "nu credem ca testarea e relevanta". Fluidele s-au degradat. Dar povestea asta e veche. De cinci luni se chinuie sa aiba acces la seringi. Oare de ce n-a primit aprobarea pe vremea cand inca se mai puteau face analize? Pe 4 ianuarie, judecatorul va stabili doar daca exista suficiente dovezi pentru ca Murray sa fie judecat pentru omucidere involuntara. Dar s-ar putea sa se amane. Cica 35 de martori vor depune marturie? 35?!! www.latimes.com/sns-ap-us-michael-jackson-doctor,0,3068912.story

Bucatarii au declarat ca l-au vazut pe Murray carand cate doua tuburi de oxigen, in fiecare dimineata. In mare, exista doua feluri de astfel de tuburi pentru uz medical: de 6.500 de litri si de 170 de litri (de gaz, altfel, cantareste max. 3 kg). Cu care se spetea Murray in fiecare dimineata? Probabil cu rezervoarele mici. Oxigenul se foloseste la un debit de maximum 12 litri pe minut, in functie de tipul de masca. Sa zicem ca pacientul era slabut, deci breo 10 LPM. Asta inseamna ca doua tuburi ajungeau o jumatate de ora. Dar madam Fleak a gasit doar unul (dar nu precizeaza daca era gol), deci cat pentru o ventilare de 15 minute. Eu imi pun niste intrebari de bun simt:
1. Daca Murray cara cu greu tuburile goale la vale, atunci cine le urca pline? Si cand, daca nimeni n-a vazut nimic?

2. Aceste tuburi sunt extrem de periculoase, mai ales in uzul la domiciliu. Atunci cum de risca Michael sa stea in aceeasi camera cu ele si cu focul aprins in semineu? Cu copiii in casa?
3. Va explica vreodata Murray cum adormea pacientul cu masca pe figura, apoi ii oprea robinetul si ii dadea masca jos, fara sa-l trezeasca?
4. Poti administra Propofol fara ventilare. Daca ajungi la masca de oxigen, situatia e grava. Deci, in fiecare noapte, Michael cadea in coma, apoi isi revenea, se spala pe dinti si pleca la repetitii?
5. De ce in perchezitia din 26 iunie, tubul gasit era verde, iar cel descris de Kai la audieri era negru?
6. De ce Amir n-a fost intrebat nimic despre tuburi din moment ce punctul de depozitare era tocmai in camera lui?


20 martie 2011: Chernoff incepe sa gandeasca bine si se concentreaza pe identificare, amprente si imagini. Ceea ce e total neobisnuit pentru un caz in care se stie bine identitatea victimei. Numai ca, iata, nici avocatul nu poate sa demonstreze ca omul care a murit e MJ. Probele au disparut. Filmarile s-au sters. Dar nu accidental, ci de mana politistilor, cu o scuza stupida. Sa ne amintim ce stim despre aceste inregistrari.
1. Mai intai, s-a spus ca sistemul n-a functionat deloc.
2. Apoi, ca o caseta e deteriorata total, iar de pe cealalta s-au salvat cateva imagini cu sosirea masinilor.
3. Alta versiune spune ca imaginile erau stocate in computer (asa e si logic), deci n-a existat niciodata nicio caseta.
4. Dupa care, politia recunoaste ca n-a recuperat nimic pentru ca a ajuns la inregistrari dupa ce au fost sterse: "Critical video evidence was removed before investigators obtained their first search warrant".
5. In fine, politia spune ca a fost in posesia inregistrarilor complete, dar le-a sters fiindca nu prezentau interes pentru caz. Dar, atentie!, nu a salvat cu greu 4 minute, ci a selectat 4 minute pe care le-a copiat.
Politia se joaca cu noi. Daca se inregistreaza automat peste filmarile vechi de 24 de ore, la ce ora incepe acest proces de suprapunere, din moment ce au ramas inregistrarile din 25 iunie, ora 0,30? Ca sa nu mai gasesti decat 4 minute, de la 0,26 la 0,30, inseamna ca sistemul se reseta la miezul noptii. Inregistrarea abia incepea si trebuie sa mai existe inca 24 de ore de filmare!!! Sau, ma rog, atatea ore cate s-au scurs pana cineva a oprit sistemul inainte de 26 iunie, ora 0,00. Ca sa fie mai clar, nu poti inregistra de la coada la cap. Adica sa tragi peste momentul sosirii ambulantei, inainte de a sterge momentul venirii acasa a lui MJ. Daca banda a prins ora asta, a prins tot ce a urmat. Iar daca e vorba de stocare pe computer, la revedere, ori ai tot, ori ai pierdut tot. Dar politistii spun ca au avut tot filmul zilei in fata ochilor, deci chestia cu recircularea filmarilor e o prostie atat de mare ca ma si mir ca TMZ a publicat-o. Eu nu cred ca politistii nu si-au facut copii, ca nu le-au vazut si altii, nu numai politisti. Nu cred ca acele inregistrari s-au sters nici din greseala, nici automat, nici din prostie. Apropo, de ce trebuiau sterse? Umpleau hard-ul? I-a apucat pe politisti curatenia de toamna? Observati ce voia Chernoff sa afle: cine a intrat si a iesit din casa. Omul banuieste bine ce banuieste: au fost doi MJ, dar n-are cum sa demonstreze fara filmari. In cazul asta, sa-i dam un sfat: nene Chernoff, orice se poate recupera de pe un hard, cere un expert IT si se va face lumina!      
Sa luam si povestea seringii.
1. Dupa cum bine observa mihai-stoica@hotmail.com, avand in vedere ca nu suntem in Evul Mediu, seringa era de plastic. Daca MJ s-a injectat singur, sigur n-a mai apucat sa-si uneasca fortele ca sa sparga o seringa. Nu poti sparge un tub de plastic inchis la capete decat cu o lovitura dura cu calcaiul. Presupunand ca Michael nu dormea incaltat, cu piciorul gol ar fi fost prea dureros. Si trauma ar fi fost observata la autopsie. Si nici n-ar fi putut sa se ridice cu toate perfuziile in el. Gestul spargerii seringii n-are niciun sens. De ce sa spargi intentionat biata seringa? Fiindca accidental, nu se poate sparge singura. Nici pe Murray nu-l vad calcand pe seringi, pentru simplul motiv ca un medic are gesturi automate: face injectia, pune seringa direct la cos, in cel mai rau caz, pe noptiera. Este limpede ca nici pacientul, nici doctorul n-au spart nicio seringa. Insist pe ideea asta pentru ca TMZ spune clar "seringa sparta", nu indoita, nu strivita.
2. Celebra seringa sparta nu era sparta, chiar daca asa apare in raportul politistei Fleak. La audieri a spus ca doar i s-a parut sparta. In realitate, era pe masuta, iar acul, pe podea. Bun. Ne imaginam ca doctorul a facut injectia si a pus pe noptiera seringa goala. Dupa cum bine stiti, tot un gest automat este sa puna capacelul peste ac. Si sunt sigura ca a facut asta, nu cred ca voia sa se intepe cu sangele lui MJ. Dar madam Fleak nu spune nimic de acest capac, dimpotriva, spune ca acul era vizibil. Unde e capacelul? Nu exista seringa fara el. Unde e ambalajul? Unde sunt aceste probe? Se mai pune si intrebarea de ce s-a detasat acul de restul seringii? De obicei, se baga in forta, nu iese cu una, cu doua. Daca pacientul este cel care a injectat in punga Propofol si l-a cuprins brusc somnul si n-a mai avut timp sa puna capacelul, atunci cum de a putut sa desfaca seringa de ac si de ce? Madam Fleak recunoaste ca in perfuzie mai era un ac cu seringa cu tot. Atunci, la ce mama naibii a servit seringa de pe noptiera? Si mai e o intrebare: de ce seringa lui Fleak e pe masuta, iar cea a TMZ-ului sub pat? Si sparta, si sub pat? Parca ar fi doua cazuri diferite!
3. S-au gasit manusi chirurgicale, mai mult ca sigur ca Murray le-a folosit. Atunci a cui sa fie amprenta prelevata de pe seringa? Sa presupunem ca e a lui MJ, atunci trebuie sa fie si pe ambalajul seringii si pe capacel (eventual, si saliva) si pe sacul perfuziei. Si trebuie sa fie mai mult de una pentru ca nu se pricepea si o fi bajbait pana a reusit sa le manevreze. O singura amprenta, si aia cica vaga, nu ma convinge. Doar daca a fost plantata, si asta e atat de usor. Si-apoi, amprenta n-a fost ceruta politistilor, ci FBI-ului. Nu mai e vorba de identificarea faptasului, ci a pacientului. "First generation fingerprint" inseamna accesarea bazei de date, ceea ce nu s-a mai facut pana acum in cazul MJ. Avem de-a face cu o cerere subtila din partea lui Chernoff de a afla cine a murit. "The defense said it had been given a poor copy of the print that was insufficient for identification and analysis." E clar, nu-i asa?

Subpages (2): Procesul The Timeline
Ċ
Sophie Smith,
Apr 16, 2012, 12:42 PM
Ċ
Sophie Smith,
Apr 16, 2012, 12:42 PM
Ċ
Sophie Smith,
Apr 16, 2012, 12:42 PM
Ċ
Sophie Smith,
Apr 16, 2012, 12:42 PM
Ċ
Sophie Smith,
Apr 16, 2012, 12:42 PM
Ċ
Sophie Smith,
Apr 16, 2012, 12:42 PM
Comments