Introducció‎ > ‎

Picaxe amb Scrath


Usant PICAXE amb Scratch

En principi totes les plaques PICAXE poden enviar informació de les seves entrades al programari SCRATCH oficial, emulant la seva placa que es diu Picoboard.

La placa Imagina, que és la que s'explica en aquesta ocasió, proporciona fins a 7 sensors per al programa Scratch (recordeu que la versió original del MIT anomenada Scratch no controla els dispositius de sortida).

A part de la placa Imagina, també caldrà tenir el cable de programació USB anomenat AXE027 PICAXE, per transferir el firmware i connectar la targeta amb l'ordinador.

Inici ràpid:

Com que el Scratch es creu que està utilitzant la Picoboard, el programari realment no té idea de que està utilitzant un sistema PICAXE en lloc de la Picoboard original. Així que, totes les instruccions genèriques que ajuden a realitzar la configuració i la connexió d'una Picoboard, també s'aplicaràn a l'ús de la versió de la placa PICAXE Imagina.

El programa intèrpret de la placa Imagina s'ha configurat amb la correlació de referències entre SCRATCH i PICAXE tal i com es detalla tot seguit, però si us interessa us el podeu personalitzar segons els vostres interessos:


PICAXE 20m2

ENTRADES

; Button Push Switch S2         C.2 (polsador S2 de la placa imagina)
; Slider Potentiometer(adc3)     C.3 (entrada analògica placa imagina)
; Light Light (LDR1)         C.1 (LDR1 placa imagina)
; Sound light (LDR7         C.7 (LDR7 placa imagina)
; A Analogue Sensor C.2 (polsador S2 digitalitzat, dóna un 0 o un 100)
; B Analogue Sensor C.5  (polsador S5 digitalitzat, dóna un 0 o un 100)
; C Analogue Sensor C.4  ( cny70 digitalitzat, dóna un 0 o un 100)
; D Analogue Sensor C.6  ( cny70 digitalitzat, dóna un 0 o un 100)

1.Descarregueu l'arxiu firmware 'SCRATCH_FIRMWARE_IMAGINA_V1.BAS ' i transferiu-lo al picaxe-20m2 (o X2) de la placa Imagina mitjançant l'editor de programació PICAXE o l' AXEpadAquest procediment farà que la vostra placa Imagina es pugui comunicar amb SCRATCH, emulant una PicoboardPer als no iniciats amb PICAXE consulteu com transferir el firmware al microcontrolador:  http://humanoideimagina.weebly.com/act-prog.html.

2. Amb el cable axe027 connectat a l'ordinador i la placa Imagina alimentada, obriu el SCRATCH, seleccioneu el grup SENSORS, feu clic amb el botó dret damunt de VALOR DEL SENSOR (LLISCADOR) i seleccioneu MOSTRA L'INSPECTOR DE LA PLACA SCRATCH (taula de sensors). Feu botó dret damunt del inspector de propietats, trieu TRIA PORT SÈRIE/USB i seleccioneu el vostre port COM. Aleshores veureu que els valors dels sensors que es mostren a l'inspector de propietats es van actualizant. 

3.Tot seguit ja podeu utilitzar el SCRATCH per desenvolupar programes que reaccionin als diferents sensors fent funcionar animacions a l'escenari.

4.Si voleu fer mesures de so cal que connecteu el dispositiu  ref. po1620 de picaxe.es a l'entrada ADC3. També podeu connectar un LM35 a l'entrada ADC3 de la placa Imagina i podreu fer mesures de temperatura.


Subpàgines (1): Firmwares de PICAXE
ċ
Scratch_firmware_imagina_v1.bas
(3k)
Equip Robolot,
31 de des. 2011, 6:17
Comments