Districten‎ > ‎

't Brugse Vrije

Met onze twaalf groepen zijn we veruit het grootste district binnen gouw Noordzee en het derde grootste binnen Scouts en Gidsen Vlaanderen.
Naast het feit dat we allemaal vrij dicht bij elkaar zitten en dat we zoveel groepen in ons district hebben is er nog een andere reden waarom we min of meer een buitenbeentje zijn binnen onze gouw: wij hebben een districtsJIN (jij & ik, noodzaak) waar alleJINners (achttienjarigen) van de twaalf groepen van ons district welkom zijn. Enkel de zeescouts hebben hun eigen specifieke loodsenwerking. 
 
We zijn ook trots u voor te stellen aan onze Akabe-groep. Akabe staat voor Anders KAn BEst. Waarom precies deze naam? Wel, omdat Akabe zich specifiek richt op jongeren met een handicap. Net als de andere jongeren in onze scouts komen de akabe-leden op zaterdag samen om van de ene scoutsactiviteit in de andere te tuimelen, te ravotten, samen te bouwen aan een groepssfeer, op weekend en op kamp gaan,... 
 
Frederiek - Maarten Kerckhof is naast groepsleider bij scouts Don Bosco (W1214G) ook nog 2 jaar districtsleider : hij staat klaar om de groepen met raad en daad te ondersteunen.
Naast het doorgeven van info vanuit gouw, verbond, stad,... zorgt hij onder andere voor de uitwisseling tussen de verschillende groepen, de controle van de kampvisa, de jaarlijkse kampbezoeken, de voorbereiding van de maandelijkse districtsraden, ...
 
Naast een jaarlijks districtstornooi waarbij de leiding van elke groep het in een sportieve competitie tegen elkaar opneemt, worden ook elk jaar districtsactiviteiten georganiseerd voor de verschillende takken. Alsook 'duodagen', een weekend voor alle 3e jaars jonggivers van het hele district.
 
Matthias Claeys, Marlies Scheemaker en Frederiek - Maarten Kerckhof, Districtscommisaris 't Bruse Vrije

Sint-Leo : groep
W1202G Brugge
Sint-Leo : afdeling zee
W1202G Brugge
Sint-Leo : afdeling land
W1202G Brugge
Tilleghem
W1203G Sint-Michiels
Grimmertinge
W1204M
Sint-Andries
Permeke
W1206G
Jabbeke
Kerlinga
W1207M
Brugge
Savio
W1209S
Sint-Andries
Sint-Hubertus
W1210S
Sint-Andries
A. De Pauw
W1211S
Brugge
Karel De Goede
W1212G
Assebroek
Karel De Goede AKABE   
W1213G
Assebroek
Don Bosco
W1214G
Sint-Kruis
JIN Brugse Vrije
W1222G
Sint-Andries