Evaluarea Nationala clasa a VIII-a - 2015 si Admiterea la liceu-2015

Simulare Evaluarea Nationala si BAC 2015: Elevii de clasa a VIII-a vor sustine simularea examenului in februarie, iar liceenii in martie


Evaluarea elevilor
Evaluarea elevilor
Foto: Agerpres
 Ministerul Educatiei organizeaza pentru al doilea an simulari nationale ale examenelor de Evaluare Nationala si Bacalaureat. Elevii de clasa a VIII-a vor sustine simulari ale examenului in zilele de 23, 24 si 25 februarie. Vor sustine astfel de testari si liceenii de clasele a XI-a si a XII-a, care vor simula probe din cadrul Bacalaureatului in luna martie.Ministerul Educatiei precizeaza ca aceste simulari au ca scop sa ii obisnuiasca pe elevi cu rigoarea unui examen si sa optimizeze rezultatele copiilor. 

Calendarul simularilor de Evaluare Nationala 2015
23 februarie 2015: Simulare Limba si literatura romana
24 februarie 2015: Simulare Matematica
25 februarie 2015: Simulare Limba si literatura materna - pentru elevii apartinand minoritatilor nationale care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna
6 martie 2015: Afisarea rezultatelor 

Rezultatele de la simulari vor fi analizate la nivelul fiecarei scoli prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, potrivit Ministerului.

Materia de simulare - ce capitole intra la simulare pe fiecare disciplina in parte -este aceeasi cu cea de anul trecut

Potrivit Ordinului privind organizarea si desfasurarea simularii Evaluarii nationale pentru elevii clasei a VIII-a si a simularii probelor scrise ale examenului de bacalaureat national, in anul scolar 2014 - 2015, modul in care vor fi organizate simularile in 2015 "se realizeaza in baza unei proceduri separate, care va fi comunicata ulterior".

Descarca de aici Ordinul de ministru si Anexa cu calendarul simularilor din 2015