Despre Școala Gaudeamus

Școala Gaudeamus propune cursuri de familiarizare și de aprofundare a limbii române pentru copiii și adolescenții de origine română care trăiesc în spațiul francofon, cursuri de exprimare corectă și coerentă în limba română prin intermediul unor activități de învățare ludice, atractive, adaptate în funcție de nivelul de limbă română al copiilor.

Să dăm copiilor noștri gust de limba română, să le deschidem apetitul de cunoaștere a basmelor și poveștilor noastre, să le împărtășim trecutul istoric și valorile lui și, nu în ultimul rând să le vorbim despre România contemporană - sunt doar câteva din principiile educaționale care au stat la baza fondării Școlii de limbă și cultură românească „Gaudeamus” din Paris.

Obiectivul major al școlii este acela de a acompania copiii pe drumul descoperirii basmelor și poveștilor populare românești, a valorilor istoriei și a personalităților românești care au contribuit la progresul cultural și științific al omenirii. Cursurile se adresează tuturor copiilor școlarizați în sistemul francez care vorbesc româna sau care vor să o învețe. Copii și adolescenți, cu vârsta începând de la 4-5 ani până la 18 ani, sunt invitați și așteptați la aceste cursuri.

Ocazional, activitățile Școlii Gaudeamus se vor desfășura la Médiathèque Margueritte Yourcenar, etaj 1, Espace Jeunesse - 41 Rue d'Alleray, Paris, 75015. Acces metro: Vaugirard (M12). Bus: 62, 88, 89, 95. Deschiderea școlii: 1 Decembrie 2014.