Αρχική σελίδα

Στόχος της ημερίδας είναι να δοθούν επιστημονικές απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τα εμβόλια κατά του ιού SARS-CoV-2. Οι ομιλητές θα σχεδιάσουν τις ομιλίες τους βάσει των ερωτημάτων που θα θέσει εκ των προτέρων το ακροατήριο. Για τον σκοπό αυτό, παρακαλούμε συμπληρώστε έγκαιρα, ως την 20 Φεβρουαρίου 2021, το ηλεκτρονικό ανώνυμο ερωτηματολόγιο στο σύνδεσμο: https://forms.gle/fwnW3kUHUPZ5mzyS6
Την ημερίδα θα μπορεί να την παρακολουθήσει όποιος επιθυμεί στο YouTube μέσω του συνδέσμου: https://tinyurl.com/35fmwmfl


Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ neKeT ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΔΙΕ ΟΜΙΑΣ& Β/ΘΜΙΑΣ ΣυL(())έ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΓΙΑΜΙΑΖΩΗΜΕΝΟΗΡΑ Κέντρο Πρόληψης Δίοδος Διαδικτυακή ημερίδα Εμβόλιο: εχθρός ή φίλος; Στα ερωτήματά σας απαντούν: Θεοδώρα Χατζηϊωάννου Av. καθηγήτρια Ιολογίας Παν/μιο Ροκφέλερ Νέα Υόρκη Συγγραφέας: Principles of Virology Άννα Ζαγοριανού Ιατρός Human Nature YouTube Channel Γιώργος Καργιολάκης Βιολόγος, Μοριακή Ιατρική (MSc) Κλινικές Μελέτες & Ασφάλεια Ασθενών Ελένη Κατζάκη Βιολόγος, Γενετική και Ογκολογία (PhD) Βιοπληροφορική (ΜSϲ),εκπαιδευτικός ΔΕ Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021 18:00 Παρακολουθήστε την ημερίδα στο κανάλι YouTube του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου: https://tinyurl.com/35fmwmfl Χορηγός επικοινωνίας θυχνάρι"

Χρόνια Πολλά, ευτυχισμένο το 2021

Χρόνια Πολλά

Ευτυχισμένο το 2021
Πρόγραμμα

Εκπαιδευτικής διαδικτυακής συνάντησης με θέμα: Αξιολόγηση των μαθητών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση- σχέδια δράσης

Παιδαγωγικές διαστάσεις της αξιολόγησης, στοχοθεσία, η αξιολόγηση ως μέσο για την ενεργοποίηση του ενδιαφέροντος των μαθητών και η συμβολή της στο περιβόητο να μάθουν πως να μαθαίνουν, αξιολόγηση των πειραματικών δραστηριοτήτων και των προσομοιώσεων, νομοθετικό πλαίσιο, ρεαλιστικές προσεγγίσεις στην παρούσα εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Εισηγητές κατά σειρά παρουσιάσεων: Στέλιος Ορφανός, Σπύρος Παπασιδέρης, Χαρά Ματζαβίνου, Γιάννης Μάγκος, Αγγελική Τενέντε, Ελένη Φλουρή.

Μετά το τέλος της κάθε εισήγησης θα ακολουθεί συζήτηση.

Δευτέρα 21/12/2020, ώρα έναρξης 12.00.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Ρόδος,   14-12-2020

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ


Αρ. Πρωτ. 377


ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


Προς:

Εκπαιδευτικούς ΠΕ04 όλων των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου

2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥΤαχ. Δ/νση: Γ. Μαύρου 2

Ταχ. Κώδ: 85100, Ρόδος

Πληροφορίες: Ρόζα Βλάχου

Τηλέφωνο: 2241364806

Ηλ. Ταχυδρ.: 2pekesna@sch.gr


Θέμα: «Πρόσκληση σε διαδικτυακή εκπαιδευτική συνάντηση εκπαιδευτικών ΠΕ04»

Αγαπητές/οί συνάδελφοι,

Σας προσκαλώ σε διαδικτυακή εκπαιδευτική συνάντηση τη Δευτέρα 21/12/2020, με θέμα: “Αξιολόγηση των μαθητών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση- σχέδια δράσης”, ώρα προσέλευσης 11.40 με 14.30 και ώρα έναρξης 12.00. 

Ο σύνδεσμος της συνάντησης είναι: https://minedu-secondary2.webex.com/meet/stelioso 

Στη συνάντηση, εκτός από την παρουσίαση του πλαισίου της αξιολόγησης στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, θα γίνει και διάλογος για την προσέγγιση ρεαλιστικών λύσεων. 

Παρακαλώ τους συναδέλφους που επιθυμούν να τοποθετηθούν, με σύντομες εισηγήσεις της τάξης των 4 με 7 λεπτών, παρουσιάζοντας ένα σχέδιο δράσης αναφορικά με την προσαρμογή του νομοθετικού πλαισίου στις συνθήκες που καθορίζουν το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα, όπως συμπληρώσουν την φόρμα: 

https://forms.gle/GsnB28TP2XEDC9UJ9   

μέχρι και την Πέμπτη 17/12/2020, ώστε να ρυθμιστεί ανάλογα το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής συνάντησης.

Το πρόγραμμα της συνάντησης θα αναρτηθεί από την Παρασκευή 18/12/2020:

1. στο σύνδεσμο: https://sites.google.com/site/sciencedodeka/home 

2. στην ομάδα f/b: dodekanisape04

Η διάρκεια της συνάντησης μπορεί να παραταθεί ανάλογα με τις συμμετοχές στις παρουσιάσεις.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές και Διευθύντριες των εκπαιδευτικών μονάδων όπως διευκολύνουν τους συναδέλφους ώστε να συμμετάσχουν.

Ρόδος 14/12/2020

 Ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ04

Στέλιος Ορφανός


Παρατήρηση βαρυτικών κυμάτων


NASA: Ενδείξεις νερού στον Άρη
Επιβεβαιώθηκε η ανακάλυψη του νέου χημικού στοιχείου 117Την εντυπωσιακή διαδραστική έκθεση που δημιούργησε το CERN, προκειμένου να φέρει το κοινό όλου του κόσμου πιο κοντά στην καρδιά του μεγάλου πειράματος, φιλοξενεί το Ίδρυμα Ευγενίδου από τις 12 Απριλίου έως και τις 31 Μαΐου.

Πρόκειται για την έκθεση «Επιταχύνοντας την Επιστήμη», που έχει ήδη πραγματοποιήσει το δικό της μακρινό ταξίδι σε όλη την Ευρώπη, κερδίζοντας το ενδιαφέρον.

Την έκθεση φέρνουν στην Ελλάδα το Ίδρυμα Ευγενίδου και η Ελληνογερμανική Αγωγή και την υλοποιούν σε συνεργασία με τον τομέα Φυσικής της Σχολής ΕΜΦΕ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, τον Τομέα Πυρηνικής Φυσικής και Στοιχειωδών Σωματιδίων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Ινστιτούτο Επιταχυντικών Συστημάτων και Εφαρμογών και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών.http://www.eugenfound.edu.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=3564&cnode=180


Η ιστορία μας σε 2 λεπτά, μπορεί να αξιοποιηθεί και διδακτικά διαθεματικά


εκπληκτικό βίντεο που φτιάχτηκε με σκοπό να αναδείξει την προσφορά του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στην ανθρωπότητα


OLYMPUS THE MOUNTAIN OF GODS* *Ο Όλυμπος σε 10 λεπτά!

Χρόνια Πολλά

Ο παρών ιστοχώρος φιλοδοξεί να καταστεί ένα χρήσιμο εργαλείο στη διδασκαλία των Φυσικών επιστημών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Συνδημιουργείται από εκπαιδευτικούς με υλικό προσωπικής δημιουργίας ή συλλογές από το διαδίκτυο.

Βασικός στόχος είναι να συνδεθούν οι διδασκόμενες ενότητες με βοηθητικό εκπαιδευτικό υλικό.

Ανάπτυξη του ιστοχώρου

Ο ιστοχώρος εμπλουτίζεται:

Στις κατηγορίες Εκπαιδευτικό υλικό, τοποθετούνται σύνδεσμοι δίπλα στα περιεχόμενα των διδασκόμενων βιβλίων.

Στον εμπλουτισμό του ιστοχώρου μπορείτε να συμμετέχετε συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας σε ηλεκτρονικό δελτίο. Για να μεταβείτε στο ηλεκτρονικό δελτίο συμπλήρωσης των στοιχείων σας ώστε να σας εγκριθούν δικαιώματα επεξεργασίας στον παρόντα ιστοτόπο πατείστε εδώ.

Επικοινωνία:

steliosorfanos@sch.grΥποσελίδες (1): Μένουμε σπίτι
Comments