10ο ΔΗΜ. ΣΧ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ


Την ιστοσελίδα του 10ου Δημ. Σχ. Ηλιούπολης θα τη βρείτε στην παρακάτω διεύθυνση:
http://10dim-ilioup.att.sch.gr/


Το 10ο Δημοτικό Σχολείο Hλιoύπoλης βρίσκεται στην οδό Μυκόνου 3
4 στην Κάτω Ηλιούπολη Αττικής. Ιδρύθηκε το 1968 μετά από πιέσεις και προσπάθειες των γονιών της περιοχής, που τα παιδιά τους ήταν αναγκασμένα να πηγαίνοuν σε απομακρυσμένα σχολεία.
Τα εγκαίνια του έγιναν στις 17 Μαρτίου τοu 1968.
Στην αρχή στεγάστηκε σε νοικιασμένο κτίριο, στην οδό 'Ηβης 3 και λειτούργησε εκεί μέχρι το Σεπτέμβριo του 1983 για 15 ολόκληρα χρόνια. Το Σεπτέμβριο του 1983 μεταφέρθηκε στο ιδιόκτητο κτίριο που στεγάζεται μέχρι σήμερα. Την πρώτη χρονιά λειτούργησε με τέσσερις μονο τάξεις. Δεν είχε πρώτη και έκτη. Την επόμενη χρονιά λειτούργησε ως 6/θεσιο και πολύ γρήγορα η οργανικότητά του αυξήθηκε και λειτουργούσε σαν 12/θέσιο.

10ο Δημοτικό Σχολείο ΗλιούποληςΜυκόνου 34
Ηλιούπολη 16346
mail@10dim-ilioup.att.sch.gr
2109700139
2109700139
Άλλες πληροφορίες

Διευθύντρια:Λυμπεροπούλου Κλεοπάτρα


10ο Δημ. Σχ. Ηλιούπολης1ο Ευρωπαϊκό Βραβείο eTwinning για το 10ο Δ.Σχ. Ηλιούπολης


Η Ε.Ρ.Τ στο 10ο Δημ. Σχ. Ηλιούπολης για το 1ο Ευρωπαϊκό βραβείο eTwinning 2017

ΚΑΙ

Το 10ο Δημ. Σχ. Ηλιούπολης στην Ε.Ρ.Τ.

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ανακοινώνουμε ότι το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης διακρίθηκε στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό eTwinning 2017 καταλαμβάνοντας την 1η θέση στην ηλικιακή κατηγορία 4-11 με το έργο "In Darwin's Steps" που εκπόνησαν τα δύο τμήματα της Στ' τάξης κατά το σχολικό έτος 2015-2016.

Ενημερωτικά επισημαίνουμε ότι έγκυρες συμμετοχές για τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό αποτελούν μόνο τα έργα που έχουν λάβει Εθνική και Ευρωπαϊκή Ετικέττα Ποιότητας.

Η Διεύθυνση του 10OY Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης θα ήθελε ευχαριστήσει:

 • το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης για την πλατφόρμα ΜΗΤΙΔΑ (θεματική ενότητα: Φυσικό & Αστικό Περιβάλλον, Εκπαιδευτικό Σενάριο: Προσαρμογή των ειδών) απ'όπου αντλήθηκε το βασικό υλικό του έργου
 • την κ. Ελένη Σβορώνου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκαίδευσης του WWF Ελλάς και την κ. Λυδία Μανιάτη, Βιολόγο-Εθελόντρια του WWF Ελλάς για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα
 • την κ. Μαρία Δημοπούλου, Υπεύθυνη του Γραφείου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄Αθήνας για την έμπνευση του προγράμματος & την υποστήριξή της
 • την κ. Αγγελική Πολίτη (Ελλάδα), την κ. Loreta Vaičiulienė (Λιθουανία), την κ. Raminta Sakavičienė (Λιθουανία) και τον κ. Hanefi Zobar (Τουρκία), συνεργάτες του eTwinning έργου
 • την κ. Μαρία Σαραντινοπούλου, καθηγήτρια Γαλλικών, συνεργάτιδα του έργου
 • τους δασκάλους των τμημάτων της Στ΄τάξης, τον κ. Κυριάκο Ντούμο & την κ. Αριστέα Ντάφου
 • όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την βοήθεια και την υποστήριξή τους
 • τους γονείς των παιδιών της Στ΄για την υποστήριξη και τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα
 • το Σύλλογο Γονέων του Σχολείου για την αμέριστη συμπαράστασή του
 • Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning (Τμήμα Υποστήριξης Νέων Τεχνολογιών και Καινοτομίας, Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων) που υποστηρίζει τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας στην εκπόνηση eTwinning έργων από το 2005.
 • Τέλος, θα θέλαμε να συγχαρούμε την Υπεύθυνη του έργου κ. Ναταλία Τζίτζη και όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ΄τάξης του σχ. έτους 2015-2016 για την εξαιρετική εργασία και συνεργασία τους με τους eTwinning συνεργάτες τους.
ΣΤ1
 ΣΤ2
 1. ΒΕΡΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 2. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
 3. ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΕΛΠΙΔΑ
 4. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΛΥΔΙΑ
 5. ΔΡΙΖΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
 6. ΗΛΙΑΔΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
 7. ΚΑΛΥΒΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
 8. ΚΑΝΤΑΡΗ ΗΛΙΑΝΑ ΕΙΡΗΝΗ
 9. ΝΤΟΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
 10. ΠΕΤΚΟΒ ΦΩΤΗΣ
 11. ΜΠΑΡΔΗ ΤΖΟΑΝΑ
 12. ΜΟΥΡΚΟΚΩΣΤΑ ΜΑΡΙΑ
 13. ΧΑΛΑΤΣΗ ΑΡΙΣΤΕΑ
 1. ΜΟΥΤΣΑΤΣΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
 2. ΜΠΑΙΛΑ ΜΑΡΙΑΝΤΖΕΛΑ
 3. ΠΡΑΣΣΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
 4. ΣΕΡΜΕΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
 5. ΣΕΡΦΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
 6. ΣΜΑΡΑΙΔΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
 7. ΤΕΝΣΩΦ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 8. ΤΣΙΓΚΟΥΝΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ
 9. ΨΥΧΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
 10. ΣΚΙΑΟΥ ΣΙΛΒΑ
 11. ΜΑΡΗ ΕΡΜΙΟΝΗ
 12. ΤΣΑΜΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
 13. ΔΟΥΒΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
 14. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Στην Ε.Ρ.Τ. το 10ο Δ.Σχ. Ηλιούπολης για το 1ο Ευρωπαϊκό Βραβείο eTwinning
ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
 ΤΟΥ 10ΟΥ ΔΗΜ. ΣΧ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ


Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣτα πλαίσια του εγκεκριμένου προγράμματος της Α' Δ/νσης Α'/θμιας Εκπ/σης Αθηνών με θέμα την "Ομαλή Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο", τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2013 επισκέφθηκαν το Σχολείο μας οι μαθητές και οι μαθήτριες του 17ου Νηπιαγωγείου Ηλιούπολης. Τα παιδιά, με τη συνοδεία των Νηπιαγωγών τους κ. Ευαγγελίας Γκιντίδου, κ. Δήμητρας Σορούτη, κ. Παναγιώτας Τριανταφύλλου και κ. Μαρίας Κολοτούρα, Υπεύθ. Παράλληλης Στήριξης περιηγήθηκαν στους χώρους του Σχολείου, παρακολούθησαν το μάθημα της Γυμναστικής με τον κ. Νίκο Κούκη, ζωγράφισαν στους υπολογιστές του Σχολείου με την καθοδήγηση του κ. Βαγγέλη Χριστόπουλου και φιλοξενήθηκαν στις αίθουσες των τάξεων Α', Ε', Στ' και στην αίθουσα των Αγγλικών με την επίβλεψη των εκπαιδευτικών κ. Αριστέας Ντάφου, κ. Ελένης Κιζιρίδου, κ. Όλγας Χριστοδουλοπούλου, κ. Αναστάσιου Πάλλη και κ. Ναταλίας Τζίτζη. Επίσης, ενημερώθηκαν για τη ζωή στο Δημοτικό Σχολείο από τον Υποδ/ντή κ. Κυριάκο Ντούμο και την εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής κ. Νατάσσα Μπελίτσου και γνωρίστηκαν με τα ... κατοικίδια του Σχολείου μας! Φεύγοντας μας χάρισαν τις όμορφες ζωγραφιές τους και μας ευχήθηκαν ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ. Ήταν μια ευχάριστη εμπειρία για όλους εμάς κι ελπίζουμε οι μικροί μας φίλοι να ένιωσαν το ίδιο!


Τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2013 το 17ο Νηπιαγωγείο Ηλιούπολης πραγματοποίησε άλλη μια επίσκεψη. Τα νήπια τα υποδέχτηκαν οι μαθητές των δύο τμημάτων της Α΄ Τάξης. Ειδικότερα οι μαθητές της Α1 Τάξης διάβασαν το παραμύθι του Αισώπου «Ο λαγός και ο σκαντζόχοιρος», απάντησαν σε ερωτήσεις κατανόησης και συζήτησαν μικροί και μεγάλοι το πάθημα του λαγού.Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013 μας επισκέφτηκε το 6ο Νηπιαγωγείο Ηλιούπολης και γνωρίστηκαν με τους μαθητές της Α΄ Τάξης. Τα παιδιά, με τη συνοδεία των Νηπιαγωγών τους κ. Σοφία, και κ. Μαρία περιηγήθηκαν στους χώρους του Σχολείου και παρακολούθησαν το μάθημα της Γυμναστικής με τον κ. Νίκο Κούκη και το μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας στα δύο τμήματα της Α΄ Τάξης. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Νηπιαγωγείου διασκέδασαν σχολιάζοντας αρχικά κάποιες εικόνες και στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α1 Τάξης διάβασαν τα κείμενά τους που έγραψαν βασισμένα σ` αυτές τις εικόνες. Μας χάρισαν και την ομαδική τους εργασία με θέμα «Ο βυθός της θάλασσας».


Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013 μας επισκέφτηκε το 6ο Νηπιαγωγείο Ηλιούπολης και γνωρίστηκαν με τους μαθητές της Α΄ Τάξης. Τα παιδιά, με τη συνοδεία των Νηπιαγωγών τους κ. Σοφία, και κ. Μαρία περιηγήθηκαν στους χώρους του Σχολείου και παρακολούθησαν το μάθημα της Γυμναστικής με τον κ. Νίκο Κούκη και το μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας στα δύο τμήματα της Α΄ Τάξης. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Νηπιαγωγείου μας τραγούδησαν το τραγούδι "Ο μάγειρας", διασκέδασαν σχολιάζοντας αρχικά κάποιες εικόνες και στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α1 Τάξης διάβασαν τα κείμενά τους που έγραψαν βασισμένα σ` αυτές τις εικόνες. Μας χάρισαν και την ομαδική τους εργασία με θέμα «Ο βυθός της θάλασσας».


Τη Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 οι μαθητές της Α΄ Τάξης επισκέφτηκαν το 17ο Νηπιαγωγείο Ηλιούπολης. Τους καλοσώρισαν με τραγούδια και στη συνέχεια προχώρησαν στην κατασκευή σελιδοδεικτών. Κάθε μαθητής/τρια της Α΄Τάξης διάλεγε το ζευγαράκι του από τους μαθητές/τριες του Νηπιαγωγείου και ζωγραφίζανε μαζί. Οι σελιδοδείκτες θα αποτελέσουν ενθύμιο από τη δραστηριότητά μας αυτή.