Verenigingen

Wijkschoolvereniging:

 Omschrijving:
Doelgroep:


 Turnen


Aanbieder: 

Gymnastiek-/Turnvereniging Axia

www.axia-schiedam.nl


            
 
Turnen

Is een individuele sport die wordt uitgevoerd met behulp van toestellen. Het is een onderdeel van de Olympische spelen en is ontstaan in de zogenaamde Duitse school uit de 19e eeuw. Het (toestel)turnen is een onderdeel van de gymnastieksport.Groep 
1 t/m 8

  Bootcamp


                                    
Aanbieder:

Ambition Personal Training

 
Bootcamp:

Bootcamp is een groepstraining waarbij krachtoefeningen en oefeningen voor het algehele uithoudingsvermogen (conditie) worden gecombineerd. Deze training vindt plaats in een zaal en wordt gebruik gemaakt van verschillende trainingsmaterialen zoals o.a: pionnetjes, speedladder en gewichtjes.

De intensiteit van de training wordt aangepast aan het trainingsniveau van de sporters.

Bootcamp trainingen kunnen door iedereen worden beoefend en is ideaal voor personen die vet willen verbranden, de conditie willen verbeteren en/of sterk willen worden etc.   

De training bestaat uit 3 delen:

1. De warm up.

2. De bootcamp.

3. De cooling down.

 

Ik ben er klaar voor, jij ook?

 
Groep 
3 t/m 8

 
Tennis

 

Aanbieder: 

Tennispark
van Vliet

www.tennisschiedam.nl

 

 

 


 

Tennis

Is een balsport voor twee (enkelspel) of vier (dubbelspel) spelers, waarbij een kleine, meestal gele, bal met een racket over een net en binnen de speelhelft van de tegenstander(s) wordt geslagen, met als doel de bal een keer vaker goed te slaan dan de tegenstander. 
 
Groep 

3 t/m 8 
HipHop/Freerunning

 Aanbieder:

010 hiphop

http://www.010hiphop.nl


Afbeeldingsresultaat voor 010 hiphop
 
HipHop/Freerunning 

Tijdens de HipHop/Freerunning lessen leren de kinderen de basistechnieken van de verschillende dansstijlen die HipHop te bieden heeft. Los van de dansstijlen die ze aangeleerd krijgen, leren ze ook toffe moves en trucjes vanuit de Breakdance, Freerunning en Tricking disciplines. Hierbij wordt er vooral aandacht besteed aan het ontwikkelen van de creativiteit van de kinderen. Om de ontwikkeling van de kinderen te blijven stimuleren en ook te blijven uitdagen, werken ze bij 010HipHop naar verschillende optredens en wedstrijden toe. 

 
Groep 

3 t/m 8Afbeeldingsresultaat voor 010 hiphop
Budosporten

 

Aanbieder: 

Peds Sports Centre

http://www.pedssportscentre.nl 

 

Judo
Judo is afkomstig uit Japan en oorspronkelijk ontstaan uit het Jiu-Jitsu, een zelfverdedigingssport. Spelenderwijs leren de kinderen onder de hoede van een bevoegde leraar de fijne kneepjes van het moderne Judo. Daarbij leren de kinderen 'door vallen en opstaan' en door het aanleren van een zekere discipline, rekening met elkaar te houden.

Taekwondo
Het oorspronkelijke Taekwon-do is afkomstig uit Noord-Korea. De toenmalige legergeneraal Choi Hong Hi ontwikkelde deze krijgskunst in 1955 uit het Japanse Karate en de oude Koreaanse kunst van het Taekyon. Ruwweg zijn er drie onderdelen in het Taekwon-do namelijk de sparring, techniek (tuls) en breektesten.

Karate
Bij karate, één van de oudste krijgskunsten, wordt gebruik gemaakt van een combinatie van trappen, stoten en slagen. Vanwege het mogelijke lichamelijke contact wordt er veel aandacht besteed aan discipline en respect. Van de 4 erkende stijlen wordt bij Ped's de stijl Shotokan onderwezen met de lage standen en harde technieken als voornaamste onderscheidende kenmerken.

              MMA:              
Mixed martial arts (Engels voor: gemengde gevechtskunsten), meestal afgekort tot MMA, is een multidisciplinaire vechtsport die zich richt op het combineren van technieken uit verschillende vechtkunsten
(en vechtsporten) zoals worstelen (grappling) judo, karate, kungfu, kickboksen, thaiboksen, boksen en jiujitsu.

Thaiboksen:
Twee tegenstanders proberen punten te scoren door elkaar op de juiste trefvlakken te raken. Dat kan door enkele stoten of combinatie van verschillende stoten; de directe stoot, de opstoot en de hoek. Kracht is hierbij minder nodig, wel pure snelheid. Daarom is boksen geen krachtsport.


Jiu-jitsu:
Jiu-jitsu is de oudste vorm van zelfverdediging. De technieken worden op een begrijpelijke manier aangeleerd zodat ze door een ieder zijn uit te voeren. Als u zich deze techniek heeft eigengemaakt, zal het u niet ontbreken aan zelfvertrouwen en weerbaarheid.
Judo:
        Groep 1 t/m 8        
Taekwondo:
Groep 4 t/m 8

       


Karate:      
Groep 2 t/m 8

           MMA:     
Groep 5 t/m 8

    Thaiboksen:
Groep 4 t/m 8

        
 Jiu Jitsu:
Groep 3 t/m 8