Bemutatkozás

A Schäfer Épületgépészet Kft. 1982-ben alakult, azzal a céllal, hogy az épületgépészet területén minőségi tervezéssel maradandót alkosson, a megrendelők igényeit teljesítve. A cég alapítója Schäfer József, fő tevékenységi köre épületgépészeti tervezés.

Az üzleti filozófiánk középpontjában az áll, hogy Megrendelőink részére minél színvonalasabb tervezési szolgáltatást biztosítsunk. Munkáinkban mindig az energiatakarékosság elve vezet. A megrendelő által üzemeltetni szánt épületgépészeti rendszert a lehetőségekhez képest a költségek optimalizálása mellett alakítjuk ki. A beruházási és üzemeltetési költségek elemzésével a beruházó döntésének megfelelően megújuló energiaforrásokat (napkollektor, hőszivattyú, pellet tüzelésű berendezések, egyéb szilárdtüzelésű berendezések,  stb.) hasznosító rendszereket tervezünk. Munkatársaink elméleti és gyakorlati tudása mellett a legkorszerűbb számítógépes programok, méretezési eljárások használata teszi munkánkat megbízhatóvá, pontossá és gyorssá.
Rendszeresen részt veszünk épületgépész szakkiállításokon műszaki ismereteink folyamatos bővítése érdekében. Jó kapcsolatokat ápolunk a kapcsolódó szakágak kollégáival, kivitelező kollégákkal. Munkáinkat mindenkor az érvényes rendeleteknek, szabványoknak és műszaki előírásoknak megfelelően végezzük.

Irodánk az épületgépészeti tervezés minden szakterületével: fűtés, hűtés, légtechnika, vízellátás, csatornázás, gázellátás, PB-gáz ellátással, foglalkozik. 2010-es évtől  az épületgépészeti tervezés mellett épületenergetikai tanúsítással is foglalkozunk. Pályázatokhoz szükséges energetikai számítások mellékletének elkészítését válaljuk.

2015 decemberétől vállaljuk az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény valamint annak végrehajtásáról szóló 122/2015. (V. 26.) Korm. rendelet szerinti energetikai audit lebonyolítását.