Nieuws‎ > ‎

Schaakles in Maastricht

Geplaatst 30 apr. 2015 11:41 door Joost de Bruin
Op dinsdag 28 april vond de 5e AAS-avond (Avondje Anders Schaken) van het jaar plaats. Het doel van deze avonden is om ook eens wat anders te doen dan het spelen van een potje schaak. Dit keer was er door de AAS-commissie gekozen voor een lesavond die werd verzorgd door Jasper Zilverberg (zie foto). Thema van de les was 'Rennen of Kruipen?'. Er werden stellingen gepresenteerd waarbij de aanwezigen in tweetallen moesten beoordelen of het reeds gegeven 'snelle' plan te verkiezen was boven een (zelf te vinden) rustiger plan. Erg interessante stellingen en het werken in tweetallen was zeer geslaagd. Chapeau Jasper. 

In de andere ruimte werd door achtereenvolgens Joost de Bruin en Jeroen van Ginneken les gegeven aan diegenen voor wie de stellingen van Jasper wat pittig waren. De daar behandelde thema's waren het veroveren van de open lijn voor je toren en het offeren van stukken in de aanval.

Al met al was het een zeer geslaagde avond. De laatste AAS-avond zal net als vorig jaar bestaan uit een barbecue die de dinsdag na het Limburg Open (26 mei)
zal worden georganiseerd.
Comments