Nieuws‎ > ‎

Limburg Open & BBQ

Geplaatst 31 mei 2015 02:43 door Joost de Bruin   [ 31 mei 2015 03:12 bijgewerkt ]
Het Limburg Open was dit jaar niet enkel een succes voor de organisatie (nogmaals felicitaties!), maar leverde dit jaar ook hele goede resultaten op voor spelers van Maastricht!

In de B-groep trok Hans Hoornstra zijn ijzersterke vorm glansrijk door. Met maar liefst 5,5 uit 7 wist hij de B-groep te winnen en werd daarmee de opvolger van Jacob Perrenet, die hetzelfde kunstje een aantal jaar geleden flikte. Gefeliciteerd Hans, een geweldige prestatie! Hans Ouwersloot, die na jaren van organisatie dit keer zelf ook eens mee kon doen, behaalde 4,5 punt en viel daarmee net buiten de prijzen. De andere deelnemers namens Maastricht - Ashraf Ibrahim en Philippe Ramaekers - eindigden met respectievelijk 4 en 2 punten.

De revelatie van dit toernooi speelde namens Maastricht in de A-groep. We wisten natuurlijk allemaal al dat Jacob Perrenet met aantrekkelijk spel ver kon komen, maar dat hij met 3,5 uit 5 zou kunnen starten in de A-groep was toch wel verrassend te noemen. Het leverde hem 2 potjes tegen IM's op de liveborden op die helaas beiden verloren gingen. De laatste tegen IM Koen Leenhouts overigens op bijzonder spectaculaire wijze. Maarten van Laatum en Juan Pablo de Mey haalden met 2,5 en 2 punten prima resultaten.
In de (door kinderen overspoelde) C-groep waren Reinier Overtoom en Joost de Bruin het gehele weekend op de topborden te vinden. Beiden speelden in de laatste ronde op bord 1 en 2 remise tegen hun tegenstanders en werden zo allebei gedeeld derde in hun groep. Deelname aan de B-groep volgend jaar ligt in de lijn der verwachting.


Verrassend goed speelde ook Cris Borsten. Door onder meer tot tweemaal toe een 1700+ speler te verslaan wist hij een prachtig resultaat bij elkaar te schaken. Voor zijn TPR was het jammer dat hij de Nederlands kampioen onder de 9-jaar trof, die een TPR van 900 had, maar schaakte als iemand van 1700. Cris dolf helaas het onderspit. 

In de lagere regionen kwam ik Dien Knuit, Mano Deckers en helaas ook Jos Uiterwijk tegen. Na enkele jaren om de prijzen meegespeeld te hebben, moest Jos constateren dat het dit jaar niet zijn jaar zou worden. Volgend jaar beter.Op de dinsdag na het Limburg Open vond de (inmiddels al) traditionele barbecue plaats, georganiseerd door de AAS-commissie. Een prima gelegenheid om rustig af te kicken van al dat schaken. Met een groter deelnemersaantal dan vorig jaar werd lang nagepraat over van alles en nog wat. Bij enkele mensen kroop het bloed waar het niet gaan kan en zo werden wat later op de avond toch de schaakborden tevoorschijn getoverd. Wederom een zeer geslaagde avond!


Comments