Wat vinden zij?

Ik geloof niet in Luchthaven Twente.
Twente is te klein voor een luchthaven.
 
Frans van Vught, Europees topadviseur, oud Rector Magnificus en Voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Twente, 4 december 2010.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Als u VTM aanvalt, valt u ons aan. 
 
Burgemeester Peter den Oudsten bevestigt, in reactie op de aantijgingen van manipulatie van de onderzoeksrapporten tijdens de raadsvergadering van 14 december 2009, ongewild de NIET-ONafhankelijkheid van de projectorganisatie VTM door aan te geven dat wethouder Erik Helder en hijzelf als bestuurders van VTM verantwoordelijk zijn voor het werk van VTM.
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
De uitwerking van een alternatief plan voor de voormalige vliegbasis zonder luchthaven is het hele afgelopen jaar een zinloze bezigheid geweest.
 
Dat verklaarde gedeputeerde Klaasen tijdens een ondervraging door fractievoorzitter Dalhuizen van de PvdA-statenfractie tijdens de beslissende statenvergadering van woensdag 16 december (bron: Tubantia 17 december) 
 
 
  
 
 
 

Dat wij mochten kiezen voor of tegen het vliegveld was grote flauwekul. Dat is ons toen door minister Eurlings verzekerd, maar gaandeweg is duidelijk geworden dat hij slechts op één plan aanstuurde. De toezegging was een wassen neus.

Fractievoorzitter Dalhuisen van de Overijsselse PvdA-statenfractie die samen met de CDA-fractievoorzitter Antuma in 2008 in een motie het Rijk opgeroepen heeft twee twee plannen voor het gebied voor te bereiden – één met en één zonder luchthaven – en deze gelijkwaardig te behandelen. (bron/TV Oost 16 december 2009)

 
 
 
 
 
 
 
ZOALS DE WIND WAAIT, WAAIT MIJN JASJE
Drie ministers over het belang van Luchthaven Twente

De voormalige vliegbasis Twente is in potentie een goed bereikbare luchthaven met uitstekende luchthaveninfrastructuur. Ten noorden van het gebied ligt het treinspoor van Hengelo naar Duitsland en daarboven ligt de A1. Op het vliegveldterrein zelf ligt een landingsbaan van 3 kilometer lang en er liggen diverse taxibanen en toegangswegen. De luchthaven heeft een flinke (militaire) geluidsruimte en door het voormalig militair gebruik zijn andere ruimtelijke ontwikkelingen op redelijke afstand van de luchthaven gebleven. Dit is een combinatie die zich niet vaak voordoet en die in de toekomst niet makkelijk te creëren zal zijn.

Minister Eurlings, bron: luchtvaartnota van medio 2009
 
 
"Ten eerste is de Vliegbasis Twenthe de kleinste van de drie militaire vliegbases. Ten Tweede ligt de vliegbasis Twenthe in een stedelijke agglomeratie. Er liggen meer steden en dorpen rondom deze vliegbasis dan om Leeuwarden en Volkel."
 
Toenmalig minister van Defensie Henk van de Kamp (VVD) over de redenen voor sluiting van de militaire Vliegbasis Twenthe, juni 2003, bron: Dit is de dag, EO-radio, 30 november 2009

 

 

Er is geen luchthaven en hij is niet open. Dat er geen functionerende luchthaven is, moeten wij wel onder ogen zien. Een heleboel essentiële diensten ontbreken. De luchtverkeersleiding, een goed functionerende verkeerstoren, een goede landingsbaan, veiligheid, brandweer: het is er allemaal niet. Het beeld dat er al iets ligt en dat ik dat nu bruut afbreek, is onjuist. Er ligt een terrein met een aantal voorzieningen, waarin fors geïnvesteerd moet worden om de luchthaven weer te kunnen openen. Bij die investeringen moet gedacht worden aan aanpassing van de infrastructuur, beheer en beveiliging van het vastgoed en de luchtleiding, zaken als een havendienst, luchtverkeersleiding, meteo, brandweer, bagageafhandeling, passagiersterminal en de ontheffing van allerlei vergunningen.

 

Minister Bos in een spoeddebat met de Tweede kamer op 29 mei 2008.

 
 
 
 
 
 
"Twente kiest met een luchthaven voor de vooruitgang van gisteren en gaat zich daarmee te buiten aan pure destructie. Nog afgezien van de concurrentie van een vliegveld op zestig kilometer afstand (Münster- Osnabrück, red.) schiet men zich geweldig in de voet als voor een luchthaven wordt gekozen."
 
Arnold Heertje, econoom en emiritus hoogleraar, op de informatiebijeenkomst in Oldenzaal, 25 augustus 2009 - Lees meer 
 
 
  
 
 
 
"Ik zie met lede ogen aan hoe het Twentse landschap wordt vermorzeld door blokkendozen langs de snelwegen."
 
Stedenbouwkundige Jan Astrego constateert dat met de vliegveldplannen lintbebouwing langs de A1 in Twente compleet is van Hengelo tot Oldenzaal (bron: Tubantia 11 juli)
 
 
 
Foto: Gijs van Ouwerkerk 
 
 
 
Produceren, geld verdienen en snelheid is het enige dat tegenwoordig telt. Ik denk niet zoals traditionele economen vanuit financiële plaatjes. Ik ben een welvaartseconoom. Mijn uitgangspunt is dat onze welvaart verkleint als het 'product' natuur wordt vernietigd. De subjectieve opbrengst van de natuur stijgt uit boven eendimensionale begrippen als duur of goedkoop.
 
Arnold Heertje, econoom en emiritus hoogleraar,
schrijver van het boek Echte Economie, waarin hij pleit voor Duurzaamheid
 
 
 
 
 
  

"De overige vliegvelden voorzien ongetwijfeld in enige regionale behoefte, lesvluchten, reclamevluchten en recreatie door bromvliegen die erin en eruit vliegen. Maar economisch is het niet serieus te nemen. Met name Eelde en Twente kunnen het schudden." 

Prof.dr. Jaap de Wit, hoogleraar vervoerseconomie UvA, directeur van de Sectie Luchtvaart van SEO Economisch Onderzoek Amsterdam, vm hoofd van de afdeling luchtvaartecenomie van de Rijks Luchtvaartdienst en enthousiast schermvlieger, over het economisch potentieel van de andere regionale luchthavens dan Rotterdam, Eindhoven en "misschien Maastricht" (bron: De Regionale Luchtvaart der Volkeren, oktober 2003) 

  
 

 
 

"Meer vliegbewegingen? Prima! Maar dan van de IJsvogel!" 

Eddy Oude Voshaar, fotograaf, www.landvandedinkel.nl

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
"Vooruitgang kun je niet tegenhouden, achteruitgang wel."
 
Herman Finkers, cabaretier
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
   
 
 "Ik wens met mijn bedrijf niet te zitten in een regio waar men kiest voor de economie van gisteren."
 
Job Elders, directeur van C2V, een internationaal opererend hoogtechnologisch bedrijf te Enschede dat nieuwe microtechnologische producten ontwikkelt, over de ontwikkeling van een luchthaven (inspreker in Provinciale Staten op 13 december 2008 zie video
 
 
 

Foto: Arjan Reef 

 

 
 "Voor de inwoners van Zuid Berghuizen is het erg belangrijk dat de overlast van het (voormalige) vliegveld Twente minimaal zal zijn. Dan kan er meer gedaan worden aan het steeds verder verbeteren van de leefkwaliteit in de wijk."
 
Harry Tossaint, directeur WBO Wonen, Oldenzaal
 
 
    
  
 
 
  
 "Als er voor januari 2008 geen investeerder  gevonden is,  gaat de stekker eruit."
 
 Theo Rietkerk, Gedeputeerde provincie Overijssel, over de Luchthaven Twente, Oldenzaal, 19 maart 2006 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    
  
 
 
 
"De Twentse Basis. De enige duurzame oplossing."
 
                               Gerda Minkjan, Bewonersbelangen Groot Driene
 
 

 

 

 

There is a growing feeling that policies are being made for minorities or a certain clientele, like large corporations, and that this government does not see it as necessary to work for the good of the whole population.

 

Dirk Seifert, spokesman for the environmental protest group Robin Wood

 
 
 
 
 
 
 
 
Je moet een overheid nooit geloven op haar mooie woorden, maar alleen op haar begroting.
 
Befaamde wijsheid van wijlen oud-minister Jan de Koning (CDA) doet ons nogmaals de vraag stellen: waar is de begroting van het beoogde plan voor een Luchthaven Twente?
 
 
 
 
 
 

Hoe dan ook: er komt een luchthaven.

Dit blijkt ook uit uitspraken van Overijssels gedeputeerde Klaasen die stelt dat als Provinciale Staten tegen een luchthaven stemmen, het Rijk alsnog een luchthaven zal realiseren. Naar zijn mening komt er hoe dan ook een luchthaven. (bron/2 december 2009).

 
 
 
 
 

 

 

Ik heb zeker dertig punten gesignaleerd die niet kloppen. De aannames zijn boterzacht. Er wordt bijvoorbeeld gerekend op parkeergelden van een pretpark. Dat lijkt mij in deze tijden van crisis veel te onzeker. Er zal voor zo’n plan geen exploitant te vinden zijn. De drie betrokken overheden zijn geen van drieën van plan risico’s af te dekken. Het moet niet zo zijn dat we in een glijdende schaal terechtkomen, zoals bij vergelijkbare grote projecten. 

Fractievoorzitter Dalhuisen Dalhuisen van de Overijsselse PvdA-statenfractie omschrijft het voorstel om komen tot een luchthaven voor 1.2 miljoen passagiers als een ‘rammelend’ plan (2 december 2009)

 

 

 

 
 
 

 
 
 

 

 

"Het ging zoals bij Lucky Luke: we geven ze een eerlijk proces en daarna hangen we ze op."

Herman Finkers over de wijze waarop VTM omging met het veelgeprezen alternatief plan De Twentse Basis van de Stichting Alternatieven Vliegveld Twente, de Volkskrant, 25 november 2009

 

 

"Enschede zit straks met een compacte luchthaven in het rood."

Diet Gerritsen, zangeres en actrice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Er is voor een functie gekozen, niet voor een concept. Dat is wel de kracht van het care en cure-model. Het mag uit verzet zijn geboren, maar er zit wel een duidelijke gedacht achter. Ze zijn uitgegaan van de kracht van deze streek - rust en ruimte - weten welk type bedrijvigheid ze willen aantrekken. Dat mis ik in het luchtvaartplan. Dat is toch een beetje een poldermodel.(...) hoe kun je de kennis die in Twente verzameld is in samenhang zien met de luchthaven en zorgen dat al die activiteiten elkaar versterken? Dat idee mis ik. (...) Nu dreigt het gevaar van bedrijfje hier, bedrijfje daar. (...) Voor de komst van lowcostcarriers - charters van maatschappijen die voor weinig geld een zonvakantie aanbieden - hoeft Twente geen luchthaven op te tuigen. En voor de see-buy-fly-winkeltjes hoeven ze het ook niet te doen. Schiphol verdient daar goed mee, maar dat is ook een wereld op zich. Die omvang zal het in Twente nooit krijgen."

En toch is Geert Dewulf, hoogleraar planvorming en conceptontwikkeling aan de UT, vóór een luchthaven: "Economie is psychologie, het is imago, met een luchthaven zet je Twente op de kaart". (bron: Tubantia 11 juli)

 

 
                                                

 “Ik heb de sterke overtuiging dat een concept als De Twentse Basis meerwaarde heeft voor Het Roessingh en andere zorgverleners in de regio en daarbuiten met name op het gebied van nabehandeling. De patiënten kunnen dan nabehandeld worden op De Twentse Basis. Dat heeft twee financiële voordelen: ten eerste bespaar je daarmee op relatief dure behandeldagen in een specialistische omgeving en ten tweede zal de patiënt in een rustieke welness-care-omgeving sneller herstellen en zijn er dus minder behandeldagen nodig. Dat is zowel voor zorginstellingen als voor zorgverzekeraars als voor de rijksoverheid, vanwege de steeds oplopende zorgkosten, zeer interessant.”

Jan van Amstel, voorzitter Raad van Bestuur van Het Roessingh (in gesprek met SAVT)

 

  

 
  
 
 
"Zo er al meetbaar economisch voordeel is, moeten bestuurders zich realiseren dat het afgelopen is met de steun en subsidies van de rijksoverheid. Ze dienen zich bovendien rekenschap te geven van de lasten die bij de lusten horen."
 
Prof.dr. Piet Rietveld, hoogleraar transporteconomie aan de VU te Amsterdam, over de perspectieven voor de regionale luchtvaart (bron: De Regionale Luchtvaart der Volkeren, oktober 2003)
 
 
  
 
 
  
 
 
"Bouwen in Twente is een heel verantwoordelijke opgave. Je moet enorm goed nadenken over wat je waar doet. (...) Soms moet je het even van buiten bezien om te beseffen hoe mooi het twentse landschap is en hoe groot de bedreigingen zijn. Heel vaak worden interventies gepleegd in het landschap met misschien wel de beste bedoelingen. (...) Maar je moet de waarde van het landschap proberen te beschouwen vanaf een grote afstand en met een grote horizon in de tijd gezien. Je moet je bij alles wat je bouwt afvragen of je het ook nog een goede ingreep zou vinden als je daar over vijftig jaar op terug zou kunnen kijken."
 
Architect Harry Abels (bron: Tubantia, Nieuwbouw, nummer 2, 29 mei 2009) Lees meer
 
 
 
 
 

“Ik ben er van overtuigd dat er over vijf tot tien jaar een markt is voor een concept a là De Twentse Basis. Zo’n concept sluit perfect aan bij de bestaande voorzieningen in Twente, variërend van grote zorginstellingen als het MST en het Roessingh, kennisinstellingen als UT en Saxion die beide speerpunten hebben op het gebied van health en niet in de laatste plaats het prachtige rustieke landschap dat het onderscheidende kenmerk van zo’n concept kan zijn. Dilemma is dat zo’n concept langzaam moet groeien: dat zet je niet in een paar jaar neer. Op de korte termijn geredeneerd lijkt een concept op basis van productie- of maintainance gekoppeld aan een vliegveld daarom veel aantrekkelijker: dan kun je op een kortere termijn uitrollen. Ik betwijfel echter of toekomstige generaties ons daarvoor dankbaar zullen zijn.”

Jorrit de Jong, directeur Salland Verzekeringen (in gesprek met SAVT)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Low-cost luchtverkeer zorgt voor extra vluchten, maar voegt verder vrijwel niets toe in termen van regionale economische activiteit."
 
Hans Heerkens, luchtvaartdeskundige Universiteit Twente
 
 
 
  
 
 
 
 
 
"Toerisme is een van de belangrijkste werkgevers van Twente, dus: laten we de lucht schoon houden!"
 
Ad Ruiter, oud-directeur VVV De Lutte/Losser
 
 
 
  
  
 

Bewijs uitspraak Theo Rietkerk

 
  
 
"Wij worden niet wakker van gemiddelden, maar van geluidspieken."
 
Maaike Fritz en Johan Roodhart, inwoners van De Lutte.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Comments