Ubojstvo obitelji ČengićHTML clipboard

Nakon izručenja Hrvatskoj pripadnika  jugosrpske paravojske Damira Travice iz Ervenika kod Knina , optuženog za ratni zločin nad civilnim stanovništvom , cjelokupnoj hrvatskoj javnosti dajemo na uvid orginalne dokumente o stravičnom ratnom zločinu pripadnika jugosrpske paravojske u selu Ervenik kod Knina 18.siječnja . 1992 godine , kada je zvjerski pobijena četveročlana obitelj Čengić , u čemu je sudjelovao i optuženi Damir Travica .

Dajemo Vam na uvid „ zapisnike o primljenim obaveštenjima „ ovlaštenog „ starešine „ Organa bezbednosti Vojne pošte 7280 Knin kapetana I. klase  Dragomira Pećanca , koje je , uz nazočnost zapisničarke Snježane Sladić , 13.veljače 1992 godine u 18:30 sati , „ na osnovi člana 151. stav 2 . Zakona o krivičnom postupku „ , dobio od osumnjičenih počinitelja tog ratnog zločina Damira Travice , Slobodana Kovačevića  i Nebojše Travice .

U vrijeme kad aje počinjen ratni zločin nad obitelji Čengić , 34-godišnji Damir Travica bio je vojni obveznik VP 4527 Knin , Slobodan Kovačević imao je 24 godine i bio je vojni obveznik 2.br. TO , a Nebojša Travica bio je 27-godišnji  vojni obveznik 2.br. TO .

Također Vam dajemo na uvid i foto elaborat  cijelog ratnog zločina nad obitelji Čengič s potresnim slikama tog strašnog zločina , koji je sačinio  „ Odjel za operativne poslove  javne bezbednosti Sekreterijata za unutrašnje poslove Knin „ 1.veljače 1992 godine .

Na uvid Vam dajemo i informaciju o uhićenjima Nikole Travice , Željka Travice , Nebojše Travice , Damira Travice , Slobodana Kovačevića , Vuje Šašića i Milorada Macure koju je sačinila „ Komanda 9.Korpusa „ 13.veljače 1992 godine .

Među dokumentima koje Vam stavljamo na uvid nalazi se i potvrda o privremeno oduzetim predmetima od Ruže Šašić iz Ervenika , supruge Vuje Šašića , jednog od uhićenih pripadnika jugosrpske paravojske iz siječnja 1992 godine . Objavljujemo i „ službenu zabelešku za Milana Kovačevića „ koji je posjedovao automatsku pušku  „ kojom je izvršeno ubistvo porodice Čengić „ od 17.veljače 1992 godine .

Objavljujemo i dokument označen  kao „ vojna tajna – strogo poverljivo „  od 14. veljače .1992 godine o  „ informativnom razgovoru s Boškom Kovačevićem „ kao i „ zapisnik o primljenim obaveštenjima od civila Milorada Macure iz Ervenika „  na okolnost saznanja o ubojstvu obitelji Čengič .

Sve ove dokumente o ratnom zločinu nad obitelji Čengić u Erveniku dajemo vam na uvid  kako se taj užasni događaj ne bi umanjio ili relativizirao , kako bi cjelokupna javnost  znala punu i pravu istinu o tom strašnom događaju .

Orginalne dokumente predočujemo Vam kako bi dobili potpunu sliku tih događaja , kako bi Branitelji , a time i cijela hrvatska javnost , znali što je istina , a što je jeftino glumatanje onih koji taj događaj i priču žele medijski eksploatirati .

 

 

 

 


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.istraga.tv 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

...