ŠPANIJA - MARINELAND in WATERWORLD

 
 
MARINELAND
 
 
 
 
V tednu dni našega dopusta smo si želeli ogledati čim več, hkrati uživati in odklopiti. Ena izmed opcij je bil tudi Marineland - živalski in vodi park, le nekaj km od Santa Susanne. Brezplačen avtobus nas je pobral skoraj pred hotelom. Glede ogleda sem bila zelo skeptična, ker se mi je zdelo, da bo ta park bolj za družine z majhnimi otroki. Velikokrat se izkaže, da če so pričakovanja majhna izpade vse dosti bolje, kot je izgledalo. In na srečo je res bilo tako. Uživala sem, kot še nikoli!
 
Najprej so nas pozdravile papige, ki s prosto letale po parku. 
 
 
 
 
Začelo se je s predstavo papig. Slike leta papige mi ni uspelo naredit, ker so imele take akcije, da smo samo gledali in ploskali. Letele so nizko, tik nad našimi glavami, vsakič so priletele iz drugega konca. Res predstava za 5. Trajala je ravno prav dolgo, da je bilo ves čas zanimivo.
 
 
  
 
Med drugim so papigre predstavile svojo brihtnost. Vstavljale so like v prave modele, računale, .... čeprav tega o računanju ne verjamem preveč.  
 
  
Naslednja predstava je bila z morskimi levi in delfini. Seveda so bili najprej manj zanimivi morski levi. Po hranjenju so povabili tudi gledalko, da sodeluje pri igrici "skoči skozi obroč". Postaviti se je morala čisto na rob bazena in čimbolj stegnit roko z obročem nad bazenom. Pa morski lev ni skočil skozi obroč ampak jo je presenetil od zadaj.
 
 
 
 
   
 
Bila sem prepričana, da je mučenje delfinov, če morajo bivat v majhnem bazenu in zabavat folk. Ampak tisti dan se to pozabila in uživala v predstavi.
 
Bilo je kar nekaj akcij, ki pa sem jih gledala skozi objektiv, da ne bi česa zamudila. Na žalost moj kompakt ni najhitreši, uspelo mi je ujati nekaj trenutkov:
 
 
    
 
 
       
 
 
       (tu je animatorka poletela čez vrv)
 
 
Ogledali smo si še ostali del parka, nato pa se odpravili na fast-food kosilo in na plažo k toboganom. Ti niso bili nič posebnega, zato sem se še enkrat odpravila v park. Kljub vročini in žgočemu zg. popoldanskemu soncu so bile živali pripravljene pozirat.  
 
KLIKNI SLIKO ZA POVEČAVO
 
                                
 
 
 
 
 
WATER WORLD (L'loret de Mar)
 
 
 
 
 
 
     
 
 V katalogu smo prebrali, da gre za enega največjih evropskih vodnih parkov. To je bil tudi eden od razlogov, da smo odšli na dopust na Costa Bravo. Cel teden na plaži namreč ne bi zdržali. Potrebovali smo aktivnosti in adrenalin.
 
Španci in natančnost ne gre skupaj. Smo kar težko ugotovoli, kje v Sta. Susanni je abtobusna postaja do WaterWorlda, ker je na več avtubusnih postajah še vedno visel star vozni red, drugačen od tistega v letaku. Do vodnega parka v L'loretu je namreč 2x dnevno vozil avtubus (kao brezplačen, ker je bila vstopnina ful previsoka). Ker nas je tisti dan več kot 50 čakalo so na srečo poklicala še en avtobus, ker folk je bil že malo nesramno grebast. Pravočano smo prispeli in se takoj zagnali na tobogane.
 
 
 
 
Tudi formula španija = sonce ne drži. Začelo se je oblačno in tako tudi ostalo cel dan. Po eni strani kar super, da smo si izbrali tak dan, saj naša koža ne bi zdržala in bi se morali kopat v majici. Ampak, da nas bo zeblo si pa nismo mislili. Tudi samo ena brisača je bila premalo, ker je bila že zgodaj mokra in se ni posušila.
 
Na splošno smo bili nad parkom kar razočarani. Hčerki (13) se je zdelo absolutno premalo adrenalinsko. Jaz sem bila raje tiho, ker nisem za nikaršne vodne atrakcije (tudi v Gardalandu sem bolj gledala kot sodelovala). Z možem sva se strinjala, da premalo vlagajo in bi bila okolica lahko malo bolj doterana.
 
 
 
 
 
 
 
Comments