Aktuelt‎ > ‎

Sandefjordseilere avsluttet regattasesongen i Stockholm

lagt inn 5. okt. 2016, 13:12 av Sandefjord Seilforening   [ oppdatert 10. feb. 2017, 05:18 ]
Edvin Iver, Ferdinand og Nora var på plass når KSSS inviterte til Olympic Class Regatta i helgen. Dette er Skandinavias største jolleregatta med deltakere i hele 12 ulike jolleklasser. Optimistklassen hvor våre deltok var som vanlig størst og talte 171 deltakere fra Sverige, Finland, Norge og Latvia.

På lørdagen var det friske forhold med store vindskift, vanskelige vindhull og kraftige vindkast. Ikke helt ulikt forhold vi har hjemme på nordavind forteller Simen Doksrød som fulgte regattaene tett. På søndagen var vinden borte. Det ble venting på land før det kom en lett nordlig bris som gjorde det mulig å seile. I alt ble det gjennomført seks race, fire på lørdag og to på søndag.

Våre seilere gjorde alle sakene sine bra. Edvin som er ferskest på dette nivået imponerte stort, spesielt på lørdag, og holdt seg lenge inne topp 100 på resultatlisten. Han var dessverre litt uheldig i den lette vinden på søndag, men havnet likevel på en respektabel 119 plass. Kjempeinnsats av Edvin i dette selskapet oppsummerer Simen. Ferdinand fortsatte den positive trenden fra tidligere i sesongen. Han viser spesielt i hardvind at han har nivået inne. I race nummer tre lå han topp 10 helt til siste lensen. Dessverre seilte han litt for aggressivt med negativ kurs og slakke skjøter når et kraftig vindkast kom bakfra. Resultatet ble en ytterst ergerlig kullseiling rett før mål. I forsøk på å reparere sammenlagtplasseringen på søndag pådro han seg BFD i race fem. Alt i alt havnet han på en 84 plass. Og med litt mer flyt ville sammenlagtresultatet selvfølgelig vært mye bedre. Nora viser at hun har stabilisert seg på et høyt nordisk nivå. Hun traff riktignok ikke helt i de skiftende forholdene på lørdag, men unngikk dårlige resultater. På søndag viste hun stabil, solid seiling i lettvinden. Nora hadde gode starter og bra båtfart, men slet litt med å treffe alle de store vindskiftene forteller Simen. Med resultater stort sett mellom 10 og 25 endte hun til slutt opp på en 28 plass. Fjerde beste norske seiler og niende beste jente totalt uten at hun fikk fullklaff, det lover godt for neste sesong.

Og for de som trodde at våre optimistseilere pakket sakene sine sammen for vinteren, ja de må tro om igjen. Vi fortsetter med treningssamlinger og uhøytidlige regattaer utover i oktober og november. Det blir treningssamling med overnatting på Seilerholmen 22-23 oktober før vi drar helgen etter til Hvasser på bølgesamling sammen med Tønsbergseilerne. I november står blant annet juletreseilas på programmet. Samtidig starter vi opp den fysiske treningen på Ranvik ungdomsskole.

http://www.ksss.se/Nyheter/ksss-play/
http://www.ksss.se/Kappsegling/Kappseglingar/OCR/Results/