Aktuelt


Innkalling årsmøte 2017

lagt inn 10. feb. 2017, 05:17 av Sandefjord Seilforening   [ oppdatert ]

Sandefjord Seilforening avholder ordinært årsmøte torsdag 9 mars kl 19.00 på Granholmen.

Forslag som skal behandles på årsmøtet må være sendt til styret innen 23. februar.
Fullstendig saksliste og årsmøtedokumenter vil være tilgjengelig på foreningens hjemmeside fra 2. mars.
Enkel bevertning.

Styret

SAKSDOKUMENTER

Sandefjordseilere avsluttet regattasesongen i Stockholm

lagt inn 5. okt. 2016, 13:12 av Sandefjord Seilforening   [ oppdatert 10. feb. 2017, 05:18 ]

Edvin Iver, Ferdinand og Nora var på plass når KSSS inviterte til Olympic Class Regatta i helgen. Dette er Skandinavias største jolleregatta med deltakere i hele 12 ulike jolleklasser. Optimistklassen hvor våre deltok var som vanlig størst og talte 171 deltakere fra Sverige, Finland, Norge og Latvia.

På lørdagen var det friske forhold med store vindskift, vanskelige vindhull og kraftige vindkast. Ikke helt ulikt forhold vi har hjemme på nordavind forteller Simen Doksrød som fulgte regattaene tett. På søndagen var vinden borte. Det ble venting på land før det kom en lett nordlig bris som gjorde det mulig å seile. I alt ble det gjennomført seks race, fire på lørdag og to på søndag.

Våre seilere gjorde alle sakene sine bra. Edvin som er ferskest på dette nivået imponerte stort, spesielt på lørdag, og holdt seg lenge inne topp 100 på resultatlisten. Han var dessverre litt uheldig i den lette vinden på søndag, men havnet likevel på en respektabel 119 plass. Kjempeinnsats av Edvin i dette selskapet oppsummerer Simen. Ferdinand fortsatte den positive trenden fra tidligere i sesongen. Han viser spesielt i hardvind at han har nivået inne. I race nummer tre lå han topp 10 helt til siste lensen. Dessverre seilte han litt for aggressivt med negativ kurs og slakke skjøter når et kraftig vindkast kom bakfra. Resultatet ble en ytterst ergerlig kullseiling rett før mål. I forsøk på å reparere sammenlagtplasseringen på søndag pådro han seg BFD i race fem. Alt i alt havnet han på en 84 plass. Og med litt mer flyt ville sammenlagtresultatet selvfølgelig vært mye bedre. Nora viser at hun har stabilisert seg på et høyt nordisk nivå. Hun traff riktignok ikke helt i de skiftende forholdene på lørdag, men unngikk dårlige resultater. På søndag viste hun stabil, solid seiling i lettvinden. Nora hadde gode starter og bra båtfart, men slet litt med å treffe alle de store vindskiftene forteller Simen. Med resultater stort sett mellom 10 og 25 endte hun til slutt opp på en 28 plass. Fjerde beste norske seiler og niende beste jente totalt uten at hun fikk fullklaff, det lover godt for neste sesong.

Og for de som trodde at våre optimistseilere pakket sakene sine sammen for vinteren, ja de må tro om igjen. Vi fortsetter med treningssamlinger og uhøytidlige regattaer utover i oktober og november. Det blir treningssamling med overnatting på Seilerholmen 22-23 oktober før vi drar helgen etter til Hvasser på bølgesamling sammen med Tønsbergseilerne. I november står blant annet juletreseilas på programmet. Samtidig starter vi opp den fysiske treningen på Ranvik ungdomsskole.

http://www.ksss.se/Nyheter/ksss-play/
http://www.ksss.se/Kappsegling/Kappseglingar/OCR/Results/


NORGESCUP OPTIMIST 2016

lagt inn 22. aug. 2016, 01:39 av Sandefjord Seilforening   [ oppdatert 5. okt. 2016, 13:17 ]

Sandefjord seilforening ser frem til årets NC for Optimistjoller 10.-11. september!
Vi får besøk av 4 amerikanske landslagseilere, årets sølvinner i VM og flere andre toppseilere kommer. Uken før regattaen blir det trening i Sandefjord. Mer informasjon om treningen kommer.

Regattaens hjemmeside med kunngjøring og annen informasjon

Direkte link til påmelding
Se påmeldte deltakere

NM H-BÅT 2016

lagt inn 9. aug. 2016, 02:40 av Sandefjord Seilforening   [ oppdatert 22. aug. 2016, 01:39 ]

NM for H-båt 2016 arrangeres i Sandefjord 20.-21. august.

Påmelding
Se påmeldte deltakere

Seilingsbestemmelser

Resultater

NORA DOKSRØD I OPTIMIST-EM

lagt inn 15. jul. 2016, 14:18 av Sandefjord Seilforening   [ oppdatert 20. jul. 2016, 03:19 ]

Nora Doksrød er på plass i Crotone helt syd i Italia sammen med Mathilde Robertstad fra Tønsberg og 6 andre norske for å seile EM i Optimist.

Nordmennene var blant de første som ankom, og har i skrivende stund allerede et par treningsdager bak seg i vind fra 4 til 15 m/s. Værmeldingen indikerer at det vil bli hardværsforhold i begynnelsen av mesterskapet, mindre vind de siste dagene.

Det deltar 290 gutter og jenter fra 46 nasjoner i mesterskapet.

Første seildag er søndag 17. juli og det er planlagt seiling hver dag til og med torsdag 21. juli, maksimalt 3 seilaser pr dag og maksimalt 10 seilaser totalt. Det vil være mulig å følge seilasene live via tracking fra linken under.

Tracking
Live streaming fra seilforeningen
Mesterskapets hjemmesider
EM-lagets facebookside
Jollegruppas facebooksider med oppdateringer fra Team Doksrød

Resultater gutter
Resultater jenter


"GØY PÅ VANNET" SJØLEIR 1. - 5. AUGUST

lagt inn 5. jul. 2016, 05:05 av Sandefjord Seilforening   [ oppdatert 9. aug. 2016, 02:41 ]

Det er fortsatt noen ledige plasser på årets "Gøy På Vannet" sjøleir. Leiren er åpen både for medlemmer og ikke medlemmer av Sandefjord seilforening.Påmeldingsfrist 15. juli.

Mer informasjon og påmelding

TIRSDAGSCUP 21. OG 28. JUNI

lagt inn 20. jun. 2016, 08:08 av Sandefjord Seilforening   [ oppdatert 20. jun. 2016, 08:08 ]

Regattasjefen rapporterer om at opptil flere lurer på om det er flere Tirsdagscuper igjen før sommerferien.

Svaret på det er "ja". Både i morgen 21. juni og neste tirsdag 28. juni er det Tirsdagscup.
Dere finner datoene for Tirsdagscup og andre arrangement i Aktiivitetskalenderen til høyre på forsiden.

SYDOSTSEILASEN 2016

lagt inn 12. jun. 2016, 14:53 av Sandefjord Seilforening   [ oppdatert 17. jun. 2016, 15:14 ]

Sandefjord seilforening ønsker Tur/Hav velkommen til Sydostseilasen lørdag 18. juni 2016.

Påmeldingsfristen er torsdag 16.06 kl 24:00. Etteranmelding mulig mot tilleggsgebyr.

Siden vi arrangerer Seilsportligaen samme dag blir det i år ikke start/målgang fra Seilerholmen, men fra utlagt start/mållinje i området øst for Seilerholmen. Eksakt angivelse vil følge av Seilingsbestemmelsene.

Etter seilasen inviteres alle seilere til St.Hansefest på Seilerholmen. Gratis entre til festen for deltakerne, mat kan kjøpes på stedet eller man kan ha med selv. Seilerholmens Venner sørger for griller.

Kunngjøring Ver 1.1 (19.06.2016: H-båt utgår)
Påmelding og deltakerliste

Seilingsbestemmelser
Bestemmelser for Skagerrak Skjærgårdscup
Sandefjord Seilforenings regattakart

SANDEFJORD SEILFORENING BEST I ÅSGÅRDSTRAND

lagt inn 7. jun. 2016, 14:08 av Sandefjord Seilforening   [ oppdatert 8. jun. 2016, 00:51 ]

Sandefjord seilforening dominerte ikke bare i antall med sine 15 seilere, det var også Sandefjordseilere på toppen i begge Optimistklasser med rangering under Vestfold Cup i Åsgårdstrand sist helg.

I Optimist A vant Ulrik Quamme foran Marie Lepperød fra Tønsberg og Sindre Angell-Hansen. Mari Grundvig Hvidsten ble 5, Edvin Iver Stakston 7 og Emil Vestli 8.

I Optimist B vant Sandefjords Liva Løset Eriksen foran Jacob Andresen, Tønsberg og Ola Eidsmoen, Svelvik. Ole Jacob Hoholm og Helene Grundvig Hvidsten ble henhvoldsvis 6 og 7.

I klassene for de yngste seilerne, der det ikke utarbeides resultatlister, deltok Emanuel Hoholm, Christine Gyllenhammar-Wiig, Sophie Bergman, Ada Vestli, Maren Angell-Hansen, Alexander Thorvaldsen Wilhelmsen og Pernille Baan Eftang.

Totalt deltok 43 Optimistseilere i regattaen som ble avviklet under flotte forhold med lett til laber bris.

Link til resultatliste

Sindre Angell-Hansen - Ulrik Quamme - Marie Lepperød

Liva Løset Eriksen og øvrige premievinnere i Optimist B

Verdig 125 års jubileum

lagt inn 30. mai 2016, 05:33 av Sandefjord Seilforening   [ oppdatert 30. mai 2016, 05:34 ]Sindre Angell-Hansen

The Cunninghams


Sola smilte, gjestene smilte, Seilerholmen sto fram i all sin nyoppussede og videreutviklede prakt, og maten smakte utmerket da bortimot 100 gjester benket seg til 125 års jubileumsfest.

Leder Espen Berg ønsket velkommen og hilste gjestene med mange velvalgte ord, Harald Holtan foredro om foreningens historie, Ole Børresen med et humoristisk tilbakeblikk på mer eller mindre selvopplevde og -oppfattede opplevelser fra egen barndom, ungdom og voksenliv på holmen. Unge Sindre Angell-Hansen viste seg som en talefør ung mann da han hilste fra foreningens mange unge seilere, og i det underholdende bandet The Cunninghams viste flere medlemmer at de kan mer enn å seile.

Foreninger og idrettslag overlever ikke uten at medlemmer løfter i flokk. Allikevel vil det alltid være noen som løfter mer og lenger enn andre, og slike blir ofte beæret med hedersbevisninger. Så også i Sandefjord Seilforening som benyttet jubileumsfesten til å være rause.

Disse ble utnevnt til æresmedlemmer:

  • Per Robert Jentsch
  • Erik Krister
  • Vidar Larsen
  • Ernst Birger Doksrød
  • Harald Holtan

Nye innehavere av Merket ble:

  • Tone Dahl Sørensen
  • Ole Morten Larsen
  • Oddvar Kristoffersen
  • Asbjørn Engen
  • Simen Doksrød

Som seg hør og bør når seilforeningen feirer og fester, varslet en ny dag sitt komme før Elling Hem og hans kompanjong sang sine siste strofer og pakket ned sine instrumenter, og de siste gjester ble fraktet i land eller trakk seg tilbake i sine båter.

30.05.2016/Harald Holtan

1-10 of 32