Racó de llengua‎ > ‎

Com redactar un comentari al bloc

Introducció (Un paràgraf)

Identifica el tema de l'entrada. Explica el contingut d’aquesta o un aspecte que t'haja cridat especialment l'atenció. Conta per què has triat l’entrada.

Parla de tu i explica quin és el teu coneixement o experiència sobre el tema.

Intenta atraure l’atenció de qui et llegeix perquè no deixe de fer-ho i crega que el que contaràs serà interessant.

Si vols, pots explicar esquemàticament de què parlaràs a continuació.

Argumentació (Diversos paràgrafs. És la part més extensa)

Exposa la tesi (la teua opinió sobre el text, el vídeo...) i els arguments.

Cada paràgraf ha de tractar un tema, però els paràgrafs han de tindre relació (ser bons veïns). Recorda: a) que has de separar tipogràficament els paràgrafs, o bé amb l’espaiat o bé amb el sagnat; b) els paràgrafs tenen una llargària mitjana de 4 línies; per tant, un seguit de frases inconnexes no constitueix un bon text.

En aquesta part pots comentar també les opinions d'altres companys o companyes. Per a fer-ho, has de dir el seu nom (Pel que fa a l'opinió d'X, estic/no estic d'acord...). Recorda que contraargumentar amb respecte és molt saludable i no significa faltar al respecte a l'altra persona.

Conclusió (Un paràgraf)

Tanca el text: pots repetir la tesi (en unes altres paraules) i fer un resum dels principals arguments. Intenta deixar un bon record en qui et llegeix.

També pots acabar amb una anècdota, una imatge ocurrent que resumisca el text, una frase d'ànims o que convide a reflexionar o a actuar, etc.

 

Notes

1. El nombre de paràgrafs és orientatiu. 

2. Llegeix sempre els comentaris anteriors i intenta no repetir el que ja s'ha dit. 

3. Recorda que aquest és només un model i que en la mesura que vages practicant i millorant, podràs canviar-lo i que el teu comentari tinga una estructura més oberta i dinàmica.

4. Per a fer el comentari d’una cançó a Villena.so, explica en la introducció de què tracta la cançó. En l’argumentació, comenta si t’ha agradat o no i les raons. Fes referència a la lletra, al ritme, a l’estil musical... No penses que la persona que ha penjat la cançó s’ofendrà si no t’agrada. Hi ha cançons i cantants per a tots els gustos i la diversitat és bona. Comenta amb respecte i tot anirà bé. En aquesta part pots també recomanar altres cançons semblants (que tracten del mateix tema, per exemple), o del mateix grup que t’agraden més, etc.  


Comments