Newsletter SAMRO #88 (august 2016)
Arhiva 2015-2016
https://samro.ro

CUPRINS

- Lansarea Cărții Albe a IMM-urilor din România [prof O. Nicolescu]
- 10th INTERNATIONAL MANAGEMENT CONFERENCE „Challenges of Modern Management”
- Invitație pentru publicarea în revista Management and Economics Review
- Planul de activități pentru 2016 
Responsabilii cu informarea privind activitățile SAMRO la nivel local
Invenții brevetabile și inventatori consacrați [Prof. Mihail Țîțu]
- Volumul „RSO/DS – O nouă provocare pentru întreprinderea românească” [Conf. dr. Angelica-Nicoleta Neculaesei]
- Corporate Brand is what you say, what you do, and who you are
Interviu cu dna Simona Cristina Șerban, directorul executiv al Fundației Comunitare Cluj [Dr. Alexandru Codrean]


 Sub coordonarea prof. Ovidiu Nicolescu și cu aportul a doi autori membri SAMRO, a fost lansată 

Cartea Albă a IMM-urilor din România, Ediția XVI 


În 14 iulie a avut loc la Teatrul Elisabeta lansarea Cărții Albe a IMMM-urilor din România.

Atașăm prezentarea PPT făcută de autori la acest eveniment. 


 The second call to invite you to submit papers to the 10th International Management Conference „Challenges of Modern Management”organized by the Faculty of Management from the Bucharest University of Economic Studies in partnership with Management Academic Society in Romania (SAMRO), which will take place on November 3rd - 4th, 2016, in Bucharest, Romania.

Areas of interest that academics, doctoral students and practitioners may wish to consider while developing their papers include:

  • Business Administration, Project Management and Organizational Performance
  • Education, Knowledge Management and Innovation
  • Strategic Management, Change Management and Entrepreneurship
  • HR Management, Organisational Culture and Leadership 
  • Business Ethics, Philosophy of Management and Applied Social Sciences

The sessions will not be limited to the announced topics and all papers in related fields are welcome.

Important dates:

September 16th, 2016: Deadline for submission of full papers.

Notification of Acceptance: Within 2 week from submission date (in most cases)

October 1st, 2016:  Deadline for registration and payment of registration fee.

November 3rd-4th, 2016: Conference

For detailed information please visit the web page of the http://conference.management.ase.ro/

Prof. Ion Popa

Decan al Facultății de Management

Academia de Studii Economice Bucuresti

 Invitație pentru a publica în Management and Economics Review


Din activitatea comunității SAMRO 

 Vă invităm să consultați Lista activităților SAMRO pentru 2016


⇨ Așteptăm în continuare materiale de la colaboratorii din filiale, responsabili cu informarea privind activitățile SAMRO la nivel local:    

Filiala București – Conf.dr. Andreea Zamfir 

Fililala Cluj        Conf.dr. Adina Negrușa

Filiala Iași          – Prof.univ.dr. Grigoruța-Maria-Viorica Bedrule 

Filiala Sibiu         Prof.univ.dr. Mihail Țîțu

Filiala Timișoara  Prof.univ.dr. Doina Dănăiață

Pe lângă materialele informative așteptăm din partea colaboratorilor desemnați din filiale interviuri cu cadre didactice universitare, membri SAMRO sau nemembri SAMRO. De asemenea, tot în conformitate cu decizia Consiliului Director, așteptăm din partea colaboratorilor din filiale și interviuri cu manageri de companie reprezentativi. 

În continuare ne-au rămas datoare cu interviuri filialele Cluj și Iași.

Invenții brevetabile și inventatori consacrați 

Un astfel de eveniment nu putem să nu îl marcăm cum se cuvine în Newsletter-ul SAMRO și anume Expoziția Europeană a Creativității și Inovării EUROINVENT cu numărul 8 a avut loc la Iași, în Atrium Palas Mall, între 19 și 21 mai 2016, fiind organizată de Forumul Inventatorilor Români, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași, Asociața pentru Ecologie și Dezvoltare Durabilă „Europe Direct” Iași și Universitatea „Al. I. Cuza” Iași, sub egida IFIA – International Federation of Inventors’ Associations și a WIIPA – World Invention Intellectual Property Associations. Ediția din anul acesta a fost un eveniment complex ce a adunat sub același acoperiș 560 de invenţii şi teme de cercetare, din 43 de ţări și a găzduit: Expoziția de Invenții și Cercetare, Conferința Internațională de Cercetare și Inovații, Salonul de carte și manifestări artistice, Expoziția de Artă Vizuală.

Conferința Internațională în Cercetare și Inovații, este parte a EUROINVENT și a reunit elita cercetării academice, dar și ale unor cercetători și inventatori particulari, specialiști în domeniul Ingineriei și Științei Materialelor. Expoziția Europeană a Creativității și Inovării EUROINVENT 2016 a promovat creativitatea românească în context internațional prin expunerea contribuțiilor școlilor consacrate de educație și cercetare de nivel academic, dar și a inventatorilor individuali. Expoziția a reprezentat un exemplu de bună practică mondială prin: diseminarea și promovarea rezultatelor cercetării științifice și inovării, încheierea de parteneriate de cercetare-inovare, crearea unor noi direcții de cercetare-dezvoltare-inovare, facilitarea transferului tehnologic de la inventatori la mediul de afaceri, implementarea invențiilor și recunoașterea științifică a contribuțiilor autorilor. Categoriile reprezentate cu cel mai mare număr de inventii au fost: agricultură și industria alimentară, medicină - sănătăte, protecției mediului și energie, mecanică și procese industriale, electronică și informatică, securitate, construcții, știință domestică și noutăți practice.Aceste invenții aduse de companii, universități dar și de inventatori privați, acoperă domenii de activitate extrem de diferite datorită diversității culturale și a  problemelor care diferă de la țară la țară. Expoziția Europeană a Creativității și Inovării EUROINVENT 2016 s-a bucurat de prezență internațională, fiind prezente delegații oficiale din Croația, Egipt, Indonezia, Iran, Qatar, Maroc, Malaezia, Polonia, Spania, Federația Rusă & Ucraina, Marea Britanie, America de nord și Korea, Statele Unite ale Americii, Turcia și Taiwan.

Acordarea premiilor a fost decisă de un juriu internațional compus din specialişti, nume cu rezonanță în lumea cercetării şi inventicii din țară și străinătate. Astfel, premiul pentru cel mai tânăr inventator i-a revenit echipei unui liceu vietnamez. Cei trei tineri: Nguyen Ba Hai, Nguyen Minh Nam și Do Thi Phuong au realizat un sistem de monitorizare a mediului cu alarmă la atingerea valorilor de poluare. Mariana Rodica Ion, de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Chimie și Petrochimie ICECHIM București a primit Premiul național pentru femeia inventator, iar Premiul internațional pentru femeia inventator a fost acordat unei inventatoare din Tailanda, Wilasinee Kositchaiwat. Premiul pentru Medicină i-a fost acordat Institutului pentru Medicină de Urgență din Republica Moldova. Un produs foarte apreciat de juriul internațional a fost pudra compactă pe bază de nucă de cocos și orez realizată de Wilasinee Kositchaiwat din Tailanda. 
Polonia a prezentat la ediția din 2016 a EUROINVENT  două invenții foarte interesante din domeniul alimentar. Una dintre acestea se referă la o tehnologie inovativă de uscare a cărnii de struț astfel încît să i se imbunătățească proprietățile nutritive iar cea de a doua se referă la o metodă de control a alergenilor din produsele pe bază de carne de porc. Vietnamul a fost reprezentat cu succes de un grup de tineri cu o invenție ce se încadrează de asemenea în domeniul alimentar și se referă la un fotobioreactor de accelerare a creșterii algelor din familia Spirulina Platensis ce sunt folosite ca și suplimente alimentare. Aceași echipă de tineri a prezentat un sistem de monitorizare a mediului ce avea incorporată o alarmă de poluare. Slovenia a prezentat o centură menită să relaxeze coloana vertebrală, ideală pentru cei care își petrec foarte multe ore la birou. Invențiile prezentate laaceastă ediție au fost deosebit de ingenioase și folositoare fiind foarte apreciate de juriul internațional.  Marele Premiu Euroinvent 2016, în valoare de 10.000 de lei, oferit de Fundația Dan Voiculescu pentru dezvoltarea României, i-a revenit tânărului Răzvan Marcuș de la Asociația Corneliu Group Cercetare-Inovare, pentru carcasa de smartphone care încarcă bateria acestuia prin transformarea luminii, temperaturii, mișcării, sunetului, semnalului de telefon, Wi-Fi, GPS în electricitate, eliminând astfel necesitatea încărcătorului și a prizei.

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a prezentat în competiție șapte invenții și un proiect de cercetare: “Reactor de decontaminare a aflatoxinei M din lapte”, invenție realizată de un colectiv condus de Ketney Otto; “Metoda de restaurare ecologică a cenușii de cărbune și / sau halde de steril” realizată de un colectiv de autori îndrumați de Alexandru Coman; “ Procedeu de obținere a unei compoziții de miere de salcâm cu adaos de extract antocianic de afine de pădure ” realizată de un colectiv de autori condus de Oancea Rodica Simona; “Batiu nervurat” realizat de un colectiv de autori condus de Cioară Gheorghe Romeo; “Automat de presare hipocicloidal sferic, ecuatorial” invenție realizată de un grup de autori condus de Răceu Răzvan Alexandru. Profesorul universitar și Medic Chirurg domnul Sabău Dan a condus două echipe de cercetare care au realizat invențiile  “Aspirator cu penetrație și cu priză de aer” și “Proteză şi procedeu de protezare esofagiană laparogastroscopică” ce au fost prezentate cu succes la EUROINVENT. Proiectul de cercetare prezentat aparține domeniului medicinei dentare și a fost realizat de doamna Mona Ionaș. Fiind primul proiect care și-a propus identificarea capacității antocianilor, alcolului, acidului tartric, apei, vinului roșu în inducerea modificărilor coloristice a mai multor clase de materiale compozite dentare în diferite condiții de preparare și măsurare a probelor, acesta a fost foarte apreciat de juriu și de către cei care au vizitat standul ULBS.

Prin acest proiect s-a dovedit că  antocianii au cel mai puternic efect colorant asupra materialelor compozite dentare. Invențiile ULBS au fost extrem de apreciate, primind medalii de aur, de argint și  o medalie de bronz. În plus, profesorul Mihail ȚÎȚU de la ULBS a primit un premiu pentru excelență în inovare de la WIIPA dar și premiul special din partea președintelui Juriului Internațional profesor la Universității Malaysia Perlis pentru devotament în domeniul inovării. De asemenea, ULBS a primit premiul special din partea Universității Malaysia Perlis pentru invenția “Batiu nervurat”, invenție care se referă la un batiu deschis, realizat în structură monobloc prin turnare, cu rigiditate sporită.

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, reprezentată la Iași de Prof. univ. dr. ing. și dr. ec. Mihail Aurel ȚIȚU, membru al juriului internațional, a apreciat eforturile și creativitatea inventatorilor prezenți la cea de a 8 a ediție a Expoziției Europene a Creativității și Inovării EUROINVENT 2016 prin decernarea a unor premii speciale. Premiul special al ULBS a fost acordat colectivului format din Prof. Ir. Dr. MuhdFadhilNuruddin, Amir Fauzi, Prof. Dr. Nasir Shafiq,  AP. Dr. Bashar S. Mohammed, Ahmad B. Malkawi de la Universiti Teklologipetronas pentru invenția “GeoDeco“. Premiul special al ULBS a fost acordat de asemenea și Forumului Inventatorilor Români reprezentat de domnul Andrei Victor Sandu pentru excelență în inovare,  reprezentanților universităților Maejo University și Changmai Universitydin Tailanda pentru invenția “Enriched Omega-9 Fish Oil From Hibrid Freshwater Catfish By-product“. Invenția “The use of artificial insemination in falcon for the first time in the word“, realizată de Prof. Dr. Hazim Jabbar Al-Daraji de la Universitatea din Bagdad, Iraq a fost apreciată de ULBS, primind un premiu special.

Încurajarea și susținerea reală a activităţilor în domeniul inovării a devenit actualmente un imperativ extrem de important al politicilor tuturor ţărilor înrolate în edificarea societăţii bazate pe cunoștințe. De aceea cei care vor reuși să încurajeze și să susțină creativitatea, inovarea și implicit cercetarea vor fi cei care vor culege roadele în viitor. Trebuie păstrat în minte că evoluţia spectaculoasă a ştiinţei şi tehnologiei, a noului, a lucrului făcut cu responsabilitate, se datorează investiției în resursa creatoare.

Pentru a afla mai multe, pentru a fi la curent cu noutățile apărute, vă recomand accesarea site-ului: https://www.facebook.com/Centrul-PatLib-Sibiu-Protecția-Proprietății-Intelectuale. [Sibiu, 12 august 2016]

 Prof.univ.dr.ing. și dr.ec.-mg. Mihail Aurel ȚÎȚU

Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu,

Departament Protecția Proprietății Intelectuale și Centrul PatLib din Sibiu


Din actualitatea națională și internațională 

Am primit de la dna Conf. dr. Angelica-Nicoleta Neculaesei (Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, Universitatea "Al. I. Cuza" din Iasi) date legate de o nouă apariție editorială la Iasi:

Volumul „RSO/DS – O nouă provocare pentru întreprinderea românească” (Sedcom Libris, Iaşi), al cărei coordonatori sunt Dumitru Zaiţ (FEAA Iaşi) şi Blandine Vanderlinden (ICHEC Bruxelles), rezultat al unui proiect bilateral de cercetare găzduit de Universitatea Valahia din Târgovişte, surprinde realitatea managementului întreprinderii româneşti aflat în situaţia de a înţelege un nou concept şi de a-l integra în practicile organizaţionale. Cartea propune „ o viziune profund critică şi constructivă asupra a ceea ce întreprinderea românească, mai ales cea cu capital integral sau majoritar autohton, ar trebui şi ar putea să întreprindă pentru a beneficia de avantajele competitive pe care i le poate oferi angajarea prin RSO (responsabilitatea socială a organizaţiei) şi DS (dezvoltarea sustenabilă) a realizării misiunii şi obiectivelor sale”.

Colectiv autori: Alexandru Căpăţână, Ruxandra Ciulu, Nicoleta Cristache, Pierre Dupriez, Camelia Frăţilă, Angelica-Nicoleta Neculăesei, Maria Tătăruşanu, Blandine Vanderlinden, Dumitru Zaiţ.

Cuprins: 

1. Responsabilitatea socială a organizaţiei. Conţinutul unei politici integrate; 2. Cadrul legislativ al RSO pentru întreprinderile din România; 3. Contextul socioeconomic şi cultural românesc; 4. RSO şi DS pentru specialişti şi percepţia media; 5. O metodologie pentru realizarea cercetării; 6. Şapte întreprinderi româneşti: comportamente RSO/DS; 7. Analiza şi interpretarea situaţiilor întâlnite; 8. Concluzii: ce am putea reţine?


Corporate Brand is what you say, what you do, and who you are
Corporate reputation is the reflection of these efforts in stakeholders' perception of a company. According to Reputation Institute's study on more than 100 global companies there is a close link between a company's reputation and its corporate brand: companies with an excellent reputation tend to have strong brands and vice versa. See how corporate brand and reputation are so closely related. Read the blog post, the research brief, and infographic.

Învățământul de management față în față cu nevoile practicii manageriale

- Ediția 2016 -

Simona Cristina Șerban este directorul executiv al Fundației Comunitare Cluj încă de la înființarea acesteia în anul 2008. A făcut parte dintr-un grup de lideri comunitari care au pionierat conceptul atât la nivel local cât și național. Este fondator și în prezent membru în Consiliului Director al Federației “Fundațiile Comunitare din România”. Contribuie în mod activ în rețelele europene și globale de Fundații Comunitare. Înainte de poziția actuală, a lucrat în Cluj ca și consultant în inițiative de mobilizare de resurse locale pentru proiectele Clujului. A construit încredere pentru dezvoltarea filantropiei și consolidarea societății civile, pregătind astfel înființarea Fundației Comunitare Cluj. În anul 2007 a absolvit un program de masterat în domeniul dezvoltării comunitare în cadrul Departamentului de Administrație Publică și în 2015 un program MBA în cadrul Maastricht School of Management România. Este specializată în consiliere filantropică și dezvoltare comunitară, atragere de resurse și acordare de finanțări.

Fundația Comunitară Cluj este un finanțator privat local care pune în legătură nevoile comunității și organizațiile locale cu donator locali și naționali. Organizează evenimente de strângere de fonduri, precum Swimathon, Cercuri de Donatori, și gestionează fonduri numite ale unor donatori individuali sau companii, pe care le direcționează spre nevoile comunității, sub formă de granturi și burse. În perioada 2008-2015, a acordat finanțări în valoare totală de peste 2.000.000 de lei pentru peste 335 de granturi și pentru pentru peste 264 de burse. Fundațiile Comunitare din România contribuie la construirea unor comunități conștiente, generoase, incluzive și durabile, capabile să evolueze împreună spre potențialul lor maxim. 

Interviul a fost realizat de Dr. Alexandru Codrean. 

1. Din interviurile anterioare a rezultat cã existã o diferențã semnificativã între managementul predat în universitãți și cerințele practicii manageriale. Ce sugestii aveți pentru ca SAMRO sã influențeze orientarea învãțãmântului spre nevoile firmelor și, implicit, a societãții?

Contextul curent, atât local cât și global, este unul caracterizat de un ritm al dezvoltării ridicate, dinamism și transformare accelerată. Suntem provocați „să facem față”, să fim deschiși spre nou, să admitem că nu știm ce ne rezervă viitorul, să găsim soluții din mers, să ne confruntăm cu multiple paradoxuri.

Având ca referință experiența personală în dublă ipostază, atât de manager al unei organizații non profit, Fundația Comunitară Cluj cât și de student în cadrul unui program de Master în Administrarea Afacerilor (MBA), recent încheiat, prețuiesc, tot mai mult, învățarea adaptativă, personalizată, flexibilă și inclusivă.

Provocările cu care organizațiile non-profit se confruntă, relevante și pentru Fundația Comunitară Cluj, vin din cinci arii fundamentale: concentrarea pe misiune, componentele de dezvoltare organizațională, atragere de fonduri și sustenabilitate, dezvoltarea consiliului director pentru o bună guvernare, planificarea succesiunii, și măsurarea performanței. Pentru a putea lua cele mai bune decizii în situații complexe devine tot mai important, atât la nivel individual cât și organizațional, să punem accent și să valorizăm abordarea „experimentării și a eșecului” pentru a stimula gândirea critică și a susține învățarea, adaptarea continuă.

În acest sens, SAMRO, poate coaliza resursele remarcabile de capital uman din educație, cercetare și business, existente local și național; respectiv să stimuleze generarea de soluții inovative care să adreseze nevoia de formare-învățare experiențială și să redefinească felul în care învățăm și ne conectăm cu nevoile practice, relevante azi.

2. Care considerați cã sunt principalele modele neperformante de management întâlnite în România de azi. Cum credeți cã s-ar putea implica SAMRO în corectarea acestor modele?

Modelele neperformante rămân, din punctul meu de vedere, cele tradițional bazate pe ierarhie, birocratice și în care responsabilitatea este plasată în exterior. În experiența recentă avută în cadrul programului de MBA al Maastricht School of Management, am descoperit noi modele de management dintre care Holacracy merită o atenție mai mare în dinamica socio-economică curentă.

Holacracy schimbă radical modul în care o organizație este structurată, modul în care se iau deciziile și modul în care este distribuită puterea. Este un model pe care îl aplicăm organic în munca pe care o desfășurăm local în cadrul Fundației Comunitare Cluj dar și național în cadrul Federației « Fundațiile Comunitare din România « . Oameni sunt tot mai mult motivați de o misiune și de angajamentele personale. Prin Fundațiile Comunitare capitalizăm pe această dimensiune, mobilizând resurse financiare și umane pentru dezvoltarea locală ; respectiv, contribuim la construirea unor comunități conștiente, generoase și durabile, capabile să evolueze împreună spre potențialul lor maxim. Leadershipul este, astfel, distribuit. Fiecare devine antreprenor în propriul rol, liber să-și exprime propria viziune, să se auto-organizeze și să contribuie în cadrul grupurilor vizate din perspectiva motivațiilor personale.

3. Având în vedere faptul cã absolvenți proveniți din alte facultãți decât cele de management încearcã sã devinã antreprenori, cum credeți cã ar putea interveni SAMRO în sprijinire acestora?

Antreprenoriatul începe cu o gândire antreprenorială iar oportunități de a face bine și de a face afaceri găsești peste tot. În România, cultura antreprenoriatului este în curs de dezvoltare, într-un context legal-fiscal provocator. Un sprijin semnificativ pentru antreprenori este ca ei să aibă acces la resurse adecvate pentru fiecare etapă prin care inițiativa lor trece de la idee, la o afacere performantă.

În perioada petrecută în Olanda, la Maastricht School of Management, mi s-a oferit oportunitatea de a participa la o școală de vară de antreprenoriat social organizată de Maastricht Centre for Entrepreneurship. Acolo mi-a venit ideea creării unui atelier social de reparat biciclete, în care să fie angajate persoane defavorizate. Am revenit în Cluj cu un plan de afaceri care, la aproape un an, este în prag să fie lansat în parteneriat cu o companie locală de IT. Având această experiență, am realizat cât de important este să ai acces la resurse, spații online și off-line în care antreprenorii pot accesa expertiză, pot fi parte dintr-o comunitate activă.

4. Care ar putea fi cãile de îmbunãtãțire a colaborãrii dintre universitãți și firme, astfel încât absolvenții programelor de învãțãmânt de management sã fie cât mai competitivi pe piața muncii? Ce sugestii aveți pentru SAMRO în acest sens?

Un fenomen în plină expansiune în Cluj, este faptul că tot mai multe firme își dezvoltă propriile programe de formare sau programe educaționale pe care le dezvoltă împreună cu parteneri din sistemul public sau privat de educație. Există un interes tot mai mare în dezvoltarea unor școli private în România și implementarea unor sisteme alternative de educație. Există motivație, inițiativă și resurse pentru a fi investite în educație. Firmele se așteaptă să fie implicate mai intens și mai structurat în procesul de redefinire a învățământului, fiind pregătite să își asume roluri în componenta pregătirea practică a studenților și a profesorilor, precum și în oferirea infrastructurii și a resurselor-suport din cadrul companiilor.

Aducerea la aceeași masă a reprezentanților din mediul de afaceri, cu cei din mediul academic, creează un cadru pentru capitalizarea investițiilor în educație, din zona privată. De asemenea, contribuie la îmbunătățirea cooperării între autorități, furnizorii de formare și angajatori a certificărilor recunoscute local și național; susține dezvoltarea unor sisteme de predare-învățare care combină educația cu învățatrea la locul de muncă.

5. Cum vedeți contribuția SAMRO la îmbunãtãțirea relației dintre școlile de management și alumni (comunitatea absolvenților) indiferent de activitatea pe care aceștia o desfãșoarã în prezent, astfel încât ambele pãrți sã aibã de câștigat?

Alumni sunt o resursă importantă pentru mediul academic, încă insuficient valorificată în România. SAMRO poate susține crearea de bune practici pentru implicarea comunității alumni, respectiv diseminarea și replicarea acestora în școlile de management. În acest sens, schimburi de experiență cu Universități sau Facultăți din țările cu o tradiție mai puternică în implicarea alumni ar fi utile pentru dezvoltarea unor strategii eficiente.

O modalitate la îndemână este crearea unui spațiu on line, deschis, în care să fie exprimate nevoi, soluții, să se genereze conversații relevante și povești inspiraționale.

6. Cât de utile considerați cã sunt emoțiile în procesul de management? Puteți da un exemplu în care latura emoționalã v-a ajutat sã luați decizia corectã?

Ca o sumarizare a celor menționate anterior privind importanța tot mai mare a componentei de soft skills în formare, dimensiunea emoțională este una care merită o atenție tot mai mare. Un concept nou definit și descoperit de mine este “critical feeling” care presupune folosirea sentimentelor într-un mod strategic pentru îmbunătățirea vieții oamenilor și a comunităților, derivat din conceptul de “critical thinking” în care este utilizată capacitatea de a raționa pentru a obține rezultate optime.

Conceptul de “critical feeling” este, astfel, unul cu care rezonez și se referă la abilitatea de a face lucrul potrivit “the right thing” într-o situație dată. Mai mult decât gestionarea emoțiilor personale sau ale celor din jur, un check-list la care revin personal adesea și pe care îl recomand din rolul de manager este următorul: empatie - înțelegi? esti sensibil? acordaj – asculți atent? ești acordat la stările altora? conștientizare organizațională - apreciezi? înțelegi rețelele sociale? influența – ești persuasiv? primești suport? contribui la dezvoltarea celorlalți – ești un coach pentru ceilalți? oferi feedback? inspirație - articuleze o viziune convingătoare? conduci? munca în echipă – soliciți și iei în considerare părerile celorlalți, îi susții pe ceilalți?

7. Credeți cã s-ar impune introducerea în pregãtirea viitorilor (sau actualilor) manageri dezvoltarea competențelor lor emoționale și dacã da, ce s-ar putea face în acest sens? Oare SAMRO ar putea interveni în vreun fel?

Managementul poate fi perceput mai mult ca o artă decât știință sau știință și artă iar diferite situații solicită diferite tipuri de conducere, uneori inteligență emoțională versus performanță eficientă. Astfel, abilitățile de auto-gestionare precum auto-conștientizarea, auto-reglementarea și motivarea, capacitatea de a ne raporta la alții: empatia și abilitățile sociale sunt important de a fi deprinse cât mai timpuriu și cultivate pe tot parcursul formării și activării profesionale.

SAMRO poate pune mai mult accent pe importanța dezvoltării “abilităților de caracter” cum ar fi perseverența, sociabilitatea și curiozitatea care sunt apreciate de către angajatori și se corelează în strâns cu capacitatea angajaților de a se adapta la situații noi și să dobândească noi competențe. Caracterul poate fi, prin urmare, considerat mai degrabă o abilitate decât o trăsătură, iar formarea acestuia este o investiție durabilă și eficace.

SAMRO poate conecta opțiunile diferite de învățare-formare, pe acest palier dar și în general, astfel încât să pună bazele unui sistem complex adaptat nevoilor individuale și să genereze astfel un impact maxim la nivel de formare de capital uman și social. În prezent, există foarte multe platforme on-line cu resurse accesibile pentru învățare auto-didactă. Utilizatorii și potențialii angajatori consideră însă uneori că este dificil de spus care dintre ele oferă o valoare bună. Astfel, SAMRO poate administra un mecanism de evaluare pentru selectarea și recomandarea personalizată a unor surse sau pachete de resurse.


Notă

Toate contribuțiile din partea colaboratorilor la Newsletter sunt incluse exact așa cum sunt primite de la autori, fără vreo intervenție asupra textului.


Coordonator: Dr. Rodica M. Candea, Cercetător științific I, Prof. univ. asociat la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca

Membru fondator SAMRO