Companii care au facut bani buni de pe urma genocidului lui Hitler

postat 25 ian. 2015, 07:14 de Salvati Turda   [ actualizat la 25 ian. 2015, 07:26 ]
    De cele mai multe ori, se spune că staful oamenilor de afaceri TREBUIE sa fie lipsit de conștiință. Ei bine, au existat unele Companii care au facut bani buni de pe urma genocidelor. Să nu incurcam lucrurile însă, nazistii au fost, fara indoiala, niste monstri, Dar multi au profitat de pe urma lor. Companiile urmatoare au platit compensatii de Milioane de dolari, în speranta ca vor mai repara ceva din greseala morala, savarsita în Timpul razboiului.
 
10. Kodak
     Legatura Kodak-ului cu nazistii o fost mai intunecata decat negativul unei pelicule foto. Wilhelm Keppler areprezentat unul dintre cei mai rasfatati economisti ai lui Hitler, spunandu-i dictatorului cum sa gestioneze aurul nazist, cand si unde sa forteze nota. Agentii secreti americani il numeau "Omul de la Kodak" pentru afacerea sa si Relatia cu Kodak. 
    Keppler a fost un dublu agent , furnizand informatii catre Kodak si alte companii mici din SUA. De exemplu, odata ce Hitler ua preluat puterea în Germania, Keppler a sfatuit compania Kodak sa "beneficieze" de pe urma disponibilizarii tuturor angajatilor evrei. Keppler o fost un personaj negativ al ONU, dar sa uitam nici de pacatele Kodak-ului din Germania, unde a folosit prizonieri din lagarele de concentrare si a fabricat Inclusiv tragace, detonatoare si alte echipamente militare.
  
9. Chase Bank 
    Multe banci au profitat de pe urma nazistilor, inclusiv cele din Elvetia. Chase o fost una din cele mai rele. Sucursala Chase din Paris o facut afaceri cu nazistii iaramericanii stiau ACEST LUCRU; Asta se intampla inainte de atacul de la Pearl Harbor. Chase s-a impacat bine cu regimul lui Hitler. De-a lungul anilor, banca o fost acuzata ca "inghetat" banii unor evrei din Europa compromind sansa acestora de a fugi Intr-o tara aliata  100 de Conturi ale evreilor au fost Inchise de Chase în timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.
 
8. Nestle
    Ne gandim deindata la ciocolata si alte bucurii. Ei bine, nazistii se strecoara si in aceasta â "reteta". În 2000, Nestle a platit compensatii de 14,6 Milioane dolari catre supravietuitorilor Holocaustului. Nestle un facut donatia deoarece una din subsidiarele care comercializau produsele Maggi in timpul celui dea-l Doilea Razboi Mondial, a folosit prizonieri la munca fortata, proveniti din lagarele de concentrare de la granita Germaniei cu Elvetia. Tinerii evrei erau ademeniti cu batoane de ciocolata Nestle, inainte sa fie dusi în lagare. 
 
7. BMW

    In Timpul Celei de-a Doua conflagratii Mondiale, forta de munca o BMW era alcatuita din prizonieri, furnizati de nazisti. Numarul acestora a ajuns la 50.000. BMW a fost detinut de Gunther Quandt, prieten cu Hitler. Fabricile BMW produceau exclusiv componente pentru masinile si avioanele nazistilor.     in fapt, multi "sclavi" au lucrat la CONSTRUCTIA motoarelor avioanelor folosite de Luftwaffe, AVIATIA germana, cu precadere BMW 132. Quandt a beneficiat si de pe urma exterminarii evreilor, furandu-le afacerile. În 2001, ONU a emis un raport unde au fost dezvaluite profiturile companiei din Timpul razboiului. Dupa publicarea acestui raport, Gabriele Quandt o pentru declarat la publicatia Die Zeit ca intr-adevăr, o serie de prizonieri au murit în timp pentru ce munceau pentru BMW.
 
6. Bayer
    
    Bayer a facut parte din gigantul german farmaceutic IG Farben. Farben a fost dezmembrat in 1952, dupa ce s-a descoperit ca a colaborat cu nazistii. Compania s-a folosit de forta de munca formata din prizonieri si a fabricat Gazul toxic Zyklon B, Introdus în camerele de gazare în care erau ucisi evreii. În anii 1890, aspirina o fost inventata de doi angajati ai Bayer, Felix Hoffman - un chimist tanar - si seful Sau, Arthur Eichengrun. În anii '30, cand Partidul nazist a venit la putere, contributia lui Eichengrun la inventarea celebrei aspirină o fost stearsa din istoria medicala. De ce? Eră farmacistul evreu si Bayer nu o vrut sa se asocieze imaginea cu evreii, în timpul razboiului.
 
5. Allianz

    Allianz a fost infiintata în Germania în 1890, capitalizand venirea nazistilor la putere, în anii '40. CEO-ul Allianz-ul, Kurt Schmitt, fost ministrul al economiei în GUVERNUL lui Hitler a facut numeroase afaceri cu acestia. Allianz a asigurat toate unitatile cu angajatii de la Auschwitz. E greu de imaginat asocierea unui Lagar de concentrare cu sistemele de  Asigurari? Inainte de Holocaust, Allianz-o facut profituri uriase din Politele de Asigurare de viata platite de Evrei. Dupa razboi, unii supravietuitori au incercat sa incaseze polita de Asigurare a familiei, dar au fost refuzati de Allianz, deoarece nu existau "certificatele de deces"; EI bine, de cate ori au emis nazistii un certificat deces, dupa ce exterminau un grup de Oameni? Afacerile sunt fara onoare, Dar uneori, devin grotesti.
 
4. Standard Oil

    Din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Standard Oil a avut o colaborare cu IG Farben, anticipand ce implicații se vor în conflictul cu SUA. Standard Oil a asigurat carburantul pentru submarinele naziste si uneori le permitea germanilor sa foloseasca primii puturile de petrol. Dar cineva nu o ca dorit ca Standard Oil sa scape basma curata, dupa ce a profitat de pe Urma lui Hitler. Eră acel Nelson Rockefeller A., lui nepotul al lui John D. Rockefeller, unul dintre fondatorii Andrews, Clark and Company, care a devenit Standard Oil. 
    Rockefeller nu a putut influenta putut planurile directă bord-ului, dar a nascocit un plan pentru ONU. În timp era un coordonator al Inter-americane  de afaceri, Rockefeller a scris cartea sa Sequel to the Apocalypse: How You Helped Pay for Hitler's War. Rockefeller a aranjat ca, acesta carte scrisa sub protectia anonimatului, sa fie trimisa la ambasadele SUA din toata lumea, dezvaluind relatia nefireasca Dintre Standard Oil si nazisti. Cartea o Marcat deteriorarea relatiilor Dintre IG Farben si Standard Oil iar cand SUA o declarat razboi Germaniei în decembrie 1941, afacerile erau ca si terminate Intre Cele doua entitati. Standard Oil s-a dizolvat, formand Chevron si BP, precum si Alte Companii moderne foarte cunoscute.

3. Coca-Cola

    In anii '40, Coca-Cola ii racorea pe soldatii americani, iar sucursala germana Coca-Cola GmbH, avea prietenii cu nazistii, construind fabrici în statele ocupate si facandu-si publicitate in presa germana. În 1941, cand Conducerea Coca-Cola a sistat livrarea catre germani o siropului necesar productiei de Coca-Cola, Max Keith, omul din spatele Coca-Cola GmbH, o decis sa inventeze un produs nou. Acesta o fost Fanta - o bautura inventata exclusiv pentru nazisti.
 
2. Ford

    Hitler l-a laudat pe Henry Ford în cartea sa, Mein Kampf si avea un portret cu Fondatorul companiei auto în Birou. În 1938, Hitler a oferit printre altele lui Ford Marea Cruce a Vulturului German, cea mai inalta distinctie nazista, pentru strainii "respectati". Fabricile Ford din Germania au folosit prizonieri si aripa germana un companiei Ford a susținut efortul nazist al razboiului. Unii manageri americani din Germania Nazista au fost de acord sa produca echipamente militare pentru nazisti. În ciuda eforturilor depuse de avocatii companiei Ford în ultimii ani, brandul vrea sa se ​​dezica de istoria sa nazista  Ford a primit fonduridin partea Germaniei de pana la 60.000 dolari pe un Intre 1940-1943 - lucrurile Sunt cunoscute. 
    Henry Ford a fost recunoscut ca si un antisemit. 
 
1. IBM

    IBM a construit masini de calcul cu cartele perforate, astfel Incat nazistii sa poata pastra evidenta evreilor care ajungeau în lagarele de concentrare de la Auschwitz si Treblinka. Pe scurt, IBM o furnizat nazistilor echipamentul necesar unui sistem "Eficient" de exterminare a celor indezirabili. 
    IBM a declarat de nenumarate ori ca sucursala sa germana fusese "acaparata" de nazisti. Totusi, au existat Legaturi cu Biroul de la Geneva, în razboiului Timpul. IBM a facut numeroase donatii In conturile supravietuitorilor Holocaustului si ACEST FAPT nu reprezinta doar o coincidenta.
Comments