Pàgina d'inici


 NOVETAT : PUBLICACIÓ D'UN CADÀVER INQUIET


Benvinguts a la pàgina web de SALVADOR CASAS, destinada a 
la promoció de la seva obra literària en Novel·la Negra i Policíaca.

Podreu llegir els dos primers capítols de cada novel·la a l'enllaç del final de cada pàgina, fins i tot us podeu descarregar "Temps difunt" -novel·la guanyadora del premi literari Col·legi d'advocats de Mataró- en la seva totalitat.

               
 

   

Des de l’any 1994 (molt abans que als escriptors famosos els vingués al cap fer novel·la negra) que omplo el meu temps lliure inventant històries truculentes, destructives, delictives i criminals, en les quals no sempre el triomf del bé és el principal fi de la història.

 

    Més que narrar els fets des d’una investigació policial o detectivesca, propis de la novel·la enigma, m’agrada portar el fil narratiu des del cantó del delinqüent que, a vegades, només és còmplice d’algú encara més malvat que ell.

 

    En cap cas la meva pretensió és alliçonar ni impartir exemplaritat moral (allò de: veus com els dolents sempre els pesquen!), més aviat al contrari, que tothom carregui amb el farcell de les seves culpes, frustracions i desencisos, en tot cas m’agradaria fer notar aquell punt fosc que tots tenim amagat en algun lloc del nostre enteniment, de la nostra fantasia, imaginant  com s'activen els instints més foscos de l'ésser humà.

 

    La meva obra està marcada, com no podia ser d’altra manera, per la reina de la novel·la negra i ambigüitat moral: Patricia Highsmith. Influenciat per ella, m’he submergit en el món de la suplantació i la impostura, i sovint els meus personatges, a contracor, interpreten papers que no els eren propis i adopten rols improcedents que, malgrat tot, porten la farsa i l’engany a la total versemblança, convertint-se el propi personatge en fervent actor que acaba per creure’s la seva pròpia falsedat.

 

    Ja sabem que l’essència de l’ésser humà és feble. Fernando Pessoa, de la ploma del seu heterònim Álvaro de Campos, així ho va escriure a Tabacaria:

 

                                                    

 

No sóc res

 

No seré mai res

 

No puc voler ser res

 

A banda d’això, tinc dins meu

 

tots els somnis del món

   


E-mail de contacte:   casas.b.s@gmail.com

Twitter: @scasasb


Fotos: Ferran Casas
Comments