Salkolan kyläyhdistys ry

Salkolan kyläyhdistyksen perustaminen

Vuoden 1996 heinäkuussa Salkolan kylän naiset kokoontuivat Tuomisen pihalle kahvin ja lättyjen kera miettimään, millä saisimme pieneen kyläämme lisää elämää. Silloin syntyi ajatus kyläyhdistyksestä.

Perustava vuosikokous oli silloisessa Salkolan Motellisssa 16.8.1996. Kyläläisiä ja kesäasukkaita oli paikalla noin 70 henkilöä. Yhdistykseen liittyi kokouksessa 35 jäsenperhettä. Kyläyhdistyksen puheenjohtajana on Leila Mäkilä, joka on toiminut yhdistyksen moottorina vuosien ajan.

Jäsenperheitten määrä on ollut enimmillään 126 ja tällä hetkellä 110 perhettä. Jäsenmaksu on perheeltä 17 euroa. Jäsenperheille on tarjolla erilaisia etuuksia kyläyhdistyksen eri tapahtumissa.

Kyläyhdistys on järjestänyt erilaisia kesätapahtumia Salkolanjärven kylänrannassa useampaan teemaan liittyen. On Juhannusjuhla kokkoineen, kesätori, Metka-Köörin esiintyminen, ja hartaushetki. Joulurauhan julistus ja erilaisia talkoita kylän ja yhdistyksen jäsenten hyväksi, jotka ovat olleet suosittuja.

Kyläyhdistys on tehnyt perinteisesti kaksi teatterimatkaa vuodessa eri kohteisiin sekä monta lähialuematkaa Suomenlahden eteläpuolelle.

Salkolan kyläyhdistyksen lehtiä on saatavilla kyläyhdistyksen järjestämissä tapahtumissa Salkolanjärven rannassa.