Esittely ja yhteystiedot

Sakarat -laulupelimannit (Laulu- ja soitinyhtye Sakarat)

Sakarat perustettiin vuonna 1988 Sakaran koululla, jossa ryhmä silloin harjoitteli. Ryhmä aloitti Itä-Helsingin Kansalaisopiston musiikkiryhmänä ja siirtyi opistojen sulautumisen myötä Helsingin Kaupungin Suomenkielisen Työväinopiston musiikkiryhmäksi. 1990-luvun loppupuolella ja vielä seuraavan vuosituhannen alussa harjoituspaikkana toimi Itäkeskuksen koulu Olavinlinnantiellä. Kun Vuosaareen valmistui uusi iso Vuotalo, muutti myös Sakaratkin sinne. Syksyllä 2010 Sakarat erkanivat työväenopistosta omaksi ryhmäkseen ja harjoittelupaikaksi vaihtui Vuosaaren kirkko ja sittemmin Albatrossin seurakuntatila. 
Ryhmää on alusta alkaen vetänyt Huk, eläkkeellä oleva musiikkiluokanopettaja, kansanmusiikkiin erikoistunut muusikko, dir. mus. Anja Hinkkanen.

Sakarat ovat esiintyneet monissa niin kotimaisissa kuin ulkomaisissa juhlissa ja tapahtumissa. Suomessa mainittakoon mm. Kaustisen kansanmusiikkijuhlat, Sepän Soitto, Miehikkälän pelimannipäivät, Helsingin juhlaviikot, Itä-Helsingin kulttuuriviikot, Samuelin Poloneesi ja jokavuotinen Folklandia- risteily. Ulkomailla ryhmä on esiintynyt mm. Floridassa (97), Kanadassa (00), Ruotsissa, Pietarissa, Tallinnassa sekä Australiassa.

Ryhmän ohjelmistoon kuuluu niin suomalainen kansanmusiikki, tanssimusiikki, hengellisiä lauluja (mm. Kansanlaulumessu) sekä erillaisia potpureita vanhoista lastenlauluista lähtien.

Sakarat ovat Uudenmaan Kansanmusiikkiyhdistys ry:n (UKMY) ryhmä. UKMY julkaisi 22.4.1999 cd:n, jolla myös Sakarat soittavat
ja laulavat. Kappaleemme cd:llä on Sörkän nurkilta (Ellin Boxin sävel). Syksyllä 1999 Sakarat esiintyivät radio Kiss FM:n suorassa lähetyksessä esittämällä Jenkkasikermän yhdessä nuorten kansanmusiikkiyhtyeiden Tasapelin ja Hännänhuippujen kanssa.
 
Sakaroissa on laulajia n. 30 sekä kuusihenkinen soitinyhtye (haitari, klarinetti, saksofoni, kitara, rummut, perkussiot).
 
 
Ryhmää voi tilata esiintymään:
Anja Hinkkanen
0500-850 788
anja.hinkkanen (at) gmail.com
 
Comments