Arhiv 2012‎ > ‎

Arhiv 2013
EKIPE DEKLIC IN FANTOV USPEŠNE NA 2. DRŽAVNEM EKIPNEM KLUBSKEM PRVENSTVU DO 12 LET 2013

 

 

 
20. oktobra 2013 sta v Kranju na ekipnem klubskem DP do 12 let sodelovali  tudi 2 ekipi ŠD Domžal. Dekliška ekipa v postavi Kaja Grošelj  in Kaja Faganel je med 8 ekipami dosegla odlično 2. mesto, fantovska ekipa - v postavi Straže Matija, Straže Jurij, Hiti Erik, pa odlično 5. mesto med 19 ekipami. Posebna pohvala velja tudi staršem, ki so otroke na tekmovanje peljali in jih spremljali.

  

ČLANSKA EKIPA ŠD DOMŽALE OSVOJILA ODLIČNO 2. MESTO NA 1. MOŠKI LIGI ZAHOD 2013V šahovskem domu v Ljubljani se je končala 1. moška liga zahod, ki je potekala 3 vikende v septembru in oktobru 2013. Ekipa Domžal je bila vodilna vse do zadnjega kroga, ko smo bili prosti in so odločali dvoboji naših konkurentov. Po razburljivem zaključku nas je za las prehitela ekipa Komende. Tretja je bila ekipa Val Koper.

Tudi tokrat velja pohvaliti izjemen kapetanski vložek Franca Koširja, ki je sestavljal in vodil ekipo ter bil z njo od začetka do konca.


 
Vabljeni na ciklus pospešenih turnirjev vsako drugo soboto v mesecu ob 9h v Sejni sobi Zavoda za šport Domžale. Igra se z elektronskimi urami. Igralni čas: 10 min + 5 sek dodatka na vsako potezo na igralca.  Novost - sladke nagrade za otroke do 15 let. Naslednji turnir bo v soboto 14.12.2013. Stanje po 10 turnirjih v letnem točkovanju.


POLETNI ŠAHOVSKI TABOR V DOMŽALAH 2013

Za : otroke od 8 let naprej, ki želijo izboljšati svoje šahovsko znanje

Razpisana skupina: nadaljevalna - predznanje III. Šah. kategorije

Kdaj: od pon 15. do pet 19. julija 2013 od 9. do 15. ure

Kje: v prostorih Šahovskega društva na Kopališki 4, Domžale

Voditelj: Lan Timotej Turek

Program: Šahovska igra na 1001 način, taktično razmišljanje, reševanje šahovskih nalog in problemov, turnir, igranje na uro, presenečenja…

Za priboljšek: Topla malica vsak dan, kopanje na domžalskem bazenu.

Pogoj udeležbe: Resno sodelovanje in plačan prispevek, za člane Šahovskega društva Domžale priznamo popust

Prijave: info@sah-domzale.si, 031 495 567 (Turek Lan), 041 625 254 (Boštjan Grošelj)Umrl je Vinko Piber

 V 77. letu starosti je umrl Vinko Piber iz Ljubljane, član Šahovskega društva Domžale. Vinko Piber je sodil med močnejše mojstrske kandidate, njegov najvišji rating je bil sicer 2045 v njegovem 67 letu starosti. Po letu 1991, torej po osamosvojitvi Slovenije, je nastopal na vrsti počasnih turnirjev. Največkrat smo ga lahko srečali na turnirjih Ljubljena Open, na Bledu, Portorožu, Novi Gorici in Kranju. Pogumno je nastopal tudi na turnirjih v Avstriji in na Madžarskem. V izbrane moštvene vrste Šahovskega društva Domžale se je vedno rad odzval.

Vinko je veljal za umirjenega in izjemno fer šahista. Njegove partije so bile pogosto zelo razburljive in polne preobratov. Čeprav šahisti partije neradi zgubljamo, je poraze vedno prenašal športno, tudi po zelo težkih spopadih. Velikokrat si je po partijah v beležke zapisoval razne podatke, ki so mu služili kot priprava na prihodnje partije. Le tako je mogoče tudi zmagovati, česar se zaveda vsak dober šahist, med katere je sodil tudi naš dobri šahovski prijatelj Vinko Piber. (Jože Skok)Odlični rezultati mladih šahistov iz Domžal na mladinskem DP v Murski Soboti
- Kaja Faganel, državna podprvakinja v standardnem šahu do 10 let

 

Med letošnjimi zimskimi počitnicami, od 23. 2. do 1. 3. 2013, je v Murski Soboti potekalo 20. državno posamično šahovsko prvenstvo mladih. Kajo Faganel je na tekmovanju spremljala vsa družina, imela pa je tudi odlično podporo s strani Šahovskega društva Domžale in mentorice Špele Orehek, ki je v času trajanja prvenstva Kajo pripravljala na vsak dvoboj posebej, po njem pa sta opravili tudi temeljito analizo. Od 9 možnih točk je osvojila 7,5 točk in samo za pol točke zaostala za prvo uvrščeno. Kot državna podprvakinja v kategoriji deklic do 10 let si je "odprla vrata" za svetovno ali evropsko prvenstvo v standardnem šahu za leto 2013. Da je bilo veselje na koncu še slajše, je poskrbela njena klubska prijateljica in soimenjakinja Kaja Grošelj, ki je v kategoriji deklic do 12 let osvojila 3. Mesto, kar ji je uspelo z zmago prav v zadnjem krogu.

Uspeh deklet sta dopolnila brata, ki sta se dobro borila v močni konkurenci vrstnikov: Jurij Straže z 6. Mestom pri fantih do 10 let in Matija Straže z 10. Mestom pri fantih do 12 let. Preko spleta je uspehe naših tekmovalk spremljal tudi Bojan Osolin, ki obe Kaji in druge domžalske mlade šahiste poučuje šahovskih mojstrovin v Domžalski šahovski šoli.

Dan potem - v soboto, 2. marca, je v Murski Soboti potekalo še 14. mladinsko državno prvenstvo v pospešenem šahu, na katerem je Kaja Faganel v kategoriji deklic do 10 let osvojila 3. mesto. Ker sta z drugouvrščeno tekmovalko dosegli enako število točk, je o drugem in tretjem mestu odločal srednji Buchholzov koeficient, ki je bil pri Kaji nižji le za 0,5 točke. 

Od ostalih domžalskih šahistov so uspeh na tem prvenstvu dopolnili: Kaja Grošelj s 4. mestom v konkurenci deklic do 12 let, Matija Straže z 9. Mestom pri fantih do 12 let, Jurij Straže z 12. Mestom pri fantih do 10 let in Klemen Košak z 32. Mestom pri fantih do 12 letŠAHOVSKA PRIPRAVNICA v Domžalah 2013

Poteka  ob petkih POPOLDAN od 16.30 do 18.30 v sobi Šahovskega društva Domžale, Kopališka 4, Domžale.  Vodi jo  naš član Lan Timotej Turek. Za člane je mesečni prispevek ugodnejši, k pripravnici pa seveda lahko pridejo tudi nečlani. Omejitev števila: 4-8.
Za prijavo na pripravnico zadoščajo podatki (ime, priimek, naslov, razred in OŠ otroka, gsm in mail staršev). Prijave: info@sah-domzale.si ali 031 495 567 (Turek Lan) ali 041 625 254 (Boštjan Grošelj)ŠAHOVSKA PONUDBA 2013
  • Individualni ŠAHOVSKI TRENINGI za otroke od 8.leta dalje. V šahovski sobi v Domžalah 1x tedensko, termin po dogovoru (mentor Bojan Osolin, MK).
  • DOMŽALSKA ŠAHOVSKA ŠOLA za mlade, pridne in ambiciozne šahiste.
  • TRENING NA DALJAVO - preko skypa, izvajalec mednarodni mojster Mladen Milenkovič
Comments