Domžalski mladi upi

Z začetkom šolskega leta 2009/10 smo začeli z izvajanjem krožkov na OŠ Rodica, OŠ Venclja Perka, OŠ Dob in OŠ Preserje. Tako smo tekom leta pridobili nekaj novih šahistov, ki bi lahko v naslednjih letih krojili slovenski mladinski šah.
Že sedaj nas presenečajo z lepimi dosežki na mladinskih turnirjih. Na regijskih prvenstvih je Grošelj Kaja v kategoriji deklic do 8 let osvojila srebrno medaljo, v isti kategoriji fantov pa so Učakar Žan, Košak Klemen in Škorjanc Aljoša osvojili 4., 6. In 7. mesto. V kategoriji deklic do 12 let  sta Volf Nastja in Šušteršič Nika osvojili 5. In 6. Mesto. Kobetič Nika pa je na področnem prvenstvu deklic do 9 let osvojila bronasto medaljo.

Njihovo šahovsko znanje sedaj nadgrajujejo v šahovski šoli, ki jo vodiva Filip Matej in Turek Lan in je odprta tudi za vse mlade, ki bi radi  izvedeli kaj več o šahu.

 
Na ekipnem področnem prvenstvu je ekipa Rodice osvojila 2. mesto, ekipa Venclja Perka pa 6. mesto.
 
Na 6. In 7. notranjski ligi mladih so dosegli naslednje rezultate:

Škorjanc Aljoša (23. mesto, 4 točke)

Jarc Žan(23. mesto,  4 točke)

Filip Tjaša(24. mesto, 3.5 točke)

Učakar Žan(34. mesto,3 točke)

Volf Nastja(35. mesto, 3 točke)

To je bil odličen rezultat upoštevajoč starost naših tekmovalcev (Aljoša, Žan U. in Klemen so stari le 7, Tjaša 9, Nastja 10, Žan J. pa 12 let). Žan U., Klemen in Aljoša so na regijskem prvenstvu osvojili IV. Kategorijo, Jarc Žan pa se zanjo ravno sedaj bori na kategorniškem turnirju v Ljubljani.

 
Izpostaviti je treba izjemno uvrstitev, ki jo je na državnem prvenstvu dosegel Učakar Žan z odličnim 5. mestom, na regijskem prvenstvu skupaj z leto starejšimi fanti pa je le za polovico točke zaostal za prvim mestom, ter končal na nehvaležnem 4. mestu,  kar je zelo lepa popotnica za naslednja leta.
 
Glede na hiter napredek je v prihodnje pričakovati še boljše rezultate. 
mentorja Matej Filip in Lan Turek
Comments