Šahovski programi, turnirji, dogodki, rezultati - info@sah-domzale.si

DRŽAVNO MLADINSKO PRVENSTVO (do 8,10,12,14,16,18 let) V PORTOROŽU in ČLANARINA ZA 2016


Letos bo na počasnem mladinskem DP  od 20. do 26. februarja ter pospešenem mladinskem DP 27. februarja 2016  v različnih konkurencah nastopalo 10 nadebudnih šahistk in šahistov iz Šahovskega društva Domžale: poleg spodaj navedenih iz regijskega prvenstva še sestri Kaja in Jerneja Grošelj. In mogoče še kdo... Morebitni novi kandidati naj pohitijo, saj se čas za prijave izteka. Povpraševanje pošljite na info@sah-domzale.si.

Šahovsko društvo Domžale krije stroške prijavnine državnih prvenstev vsem članom s plačano članarino. Za leto 2016 je članarina 5 eur za mladino do 20. leta, za člane pa je 15 eur. NOVOST: Vsi člani s plačano članarino bodo letos prejeli kratke majčke z logotipom Šahovskega društva Domžale.


ODLIČNI REZULTATI na regijskem mladinskem posamičnem prvenstvu v Komendi

Mladi domžalski šahisti so v soboto 16.1.2016 na ljubljanskem regijskem klubskem posamičnem prvenstvu v Komendi igrali odlično. Imamo kar štiri regijske prvake, enega podprvaka in eno tretje mesto:
  • v konkurenci fantov do 8 let je Jure Uštar osvojil 1. mesto
  • v konkurenci fantov do 10 let je Rudi Olenik osvojil 2. mesto, Jaka Gregorin pa je bil 10.
  • v konkurenci fantov do 12 let je Erik Hiti osvojil 1. mesto
  • v konkurenci fantov do 14 let je Matija Straže osvojil 1. mesto, Jurij Straže pa 3. mesto
  • v konkurenci deklet do 14 let je Kaja Faganel osvojila 1. mesto
Regijsko tekmovanje predstavlja tudi kvalifikacije za udeležbo na državnem mladinskem prvenstvu, ki bo letos konec februarja v Portorožu. Več podatkov in slike s tekmovanja si lahko pogledate na povezavi...MALA ŠAHOVSKA ŠOLA 2015/16 za 7-9 let stare otroke 

NADALJEVALNA MALA ŠAHOVSKA ŠOLA
Namenjena je vsem šahistom, ki radi igrajo šah, si želijo nabrati več znanja ter se preizkusiti na tekmovanjih (pogoj: redna udeležba na šolskem krožku, primernih šahovskih tekmovanjih). Vodi jo šahovski mentor Bojan Osolin MK, poteka pa bo ob torkih od 16.30 do 18.15 v šahovski sobi v Zavodu za šport Domžale, Kopališka 4 (nasproti Mercator centra) 1x tedensko. Šola bo potekala predvidoma do maja 2016.

Doslej prijavljeni: Jure Uštar, Jaka Bregar Gregorin, Jerneja Grošelj, Gal Juvan, Žiga Dovč
Mesečni priporočeni prispevek je za člane ŠD Domžale ugodnejši.

ZAČETNA MALA ŠAHOVSKA ŠOLA - zbiramo prijave za novo skupino
Namenjena je vsem šahistom, ki radi igrajo šah, poznajo osnovna pravila in bi se radi naučili več, pa nimajo teh možnosti drugje (krožki itd) . Vodil bo šahovski mentor Bojan Osolin, MK, potekala pa bo v terminu po DOGOVORU v šahovski sobi v Zavodu za šport Domžale, Kopališka 4 (nasproti Mercator centra) 1x tedensko.  Mesečni priporočeni prispevek je za člane ŠD Domžale ugodnejši.
Omejitev števila: 4-6. 

Za prijavo na pripravnico zadoščajo podatki (ime, priimek, naslov, razred in OŠ otroka, gsm in mail staršev). Prijave: info@sah-domzale.si ali 041 625 254 (Boštjan Grošelj).DOMŽALSKA ŠAHOVSKA ŠOLA 2015/16
 
V šolskem letu 2015/16 vabimo na DOMŽALSKO ŠAHOVSKO ŠOLO otroke iz bližnje okolice. Koncept dela v Domžalski šahovski šoli je skupinski:
  • v interakciji z vrstniki lažje razvija kritičnost in neodvisnost šahovskega mišljenja ter pridobiva navade za samostojno šahovsko izpopolnjevanje
  • skupina je otroku v spodbudo pri učenju, vrednotenju šahovskih izkušenj in rezultatov, v njej se učijo sodelovanja, spoznavajo timski šahovski pristop ter ustvarjajo prijateljsko skupnost
  • poudarek pri vsebini: končnice, taktika, srednja igra
  • namenjena je mladim od 10. leta dalje s šahovskim predznanjem vsaj III. kategorije (pogoj: redno udeleževanje primernih turnirjev) ozir. ratingom 1700 točk

Vodila  jo bo Špela Orehek, wFM in FIDE mentorica, poteka pa ob PONEDELJKIH od 17h do 19h od septembra 2015 do februarja 2016 v šahovski sobi ŠD Domžale . Od februarja naprej bomo uskladili nov termin, ki bo ustrezal večini. Priporočeni prispevek je odvisen od števila udeležencev. 

Doslej prijavljeni: Jurij Straže, Matija Straže, Kaja Grošelj, Klemen Košak, Rudi Olenik. Priključitev možna do zapolnitve mest.

Prijave in zanimanja pošljite na info@sah-domzale.si ali 041 625 254 (Boštjan Grošelj).

Podstrani (23): Prikaži vse
Ċ
Šahovsko društvo Domžale,
7. dec. 2015 14:37
Comments