Naslov: Kopališka ulica 4, 1230 Domžale - info(@)sah-domzale.si


Sponzor društva v 2018. in 2019. je TAJFUN PLANINA.                              Facebook stran domžalskega šaha Novoletno društveno srečanje

Vsi člani in njihovi družinski člani vabljeni v soboto 15. 12. 2018 v sejno sobo Zavoda za šport Domžale (pri kopališču) na tradicionalno novoletno srečanje Šahovskega društva Domžale. 

Začeli ga bomo ob 9h s šahovskim turnirjem, prijetno druženje pa bomo zaključili s pica kosilom (okrog 12h) in prazničnimi voščili. 

Zaradi priprave pogostitve vas prosim za predhodnje najave, kdo in koliko vas pride…!Vabilo na 4. Miklavžev šahovski turnir za mlade  - do 16 let


 • Kraj igranja: Sejna soba Zavoda za šport Domžale, Kopališka 4, 1230 Domžale 
 • Čas igranja: nedelja, 9. 12. 2018, s pričetkom ob 10. uri 
 • Pravica udeležbe: vsi otroci do 16. leta (rojeni letnik 2002 in mlajši) 
 • Predprijave: sprejemamo do petka 7. 12. 2018 do 23. ure prek SMS na 041625254 ali na elektronski naslov info@sah-domzale.si. Vsi (predprijavljeni!) bodo dobili Miklavževo darilo (sladko in uporabno). 
 • Prijave: Prostor omejuje nastop za maksimalno 35 igralcev. Možne so prijave tudi na licu mesta na dan turnirja najkasneje do 9:45, v kolikor kvota predprijavljenih še ne bo zasedena (vendar je v nedeljo prijavnina 10 eur). 
 • Prijavnina: 5 EUR za predprijavljene – prijavnina se nakaže na društveni TRR račun, odprt pri NLB št. SI56-0230-0001-5018-622 (pod namen nakazila vpišite ime in priimek otroka). Pri nakazilih v pet 7.12. po 12. uri in sob 8.12. 2018 morate nujno poslati tudi potrdilo o nakazilu. Za prijave v soboto po 20. uri in v nedeljo je prijavnina 10 eur in jo bo možno plačati v gotovini. Člani ŠD Domžale imajo prijavnino gratis.
 • Sistem: švicarski, 7 kol, igralni čas: 10 min + 5 sek/igralca, pravila FIDE z dodatkom za pospešeni šah, določanje parov s programom Winsvicar. Turnir bo prijavljen za slovenski enotni rating. 
 • Rekviziti: vse zagotovi organizator. 
 • Malica: odmor za malico (sirova štručka, sadje in voda) bo predvidoma po 3. ali 4. kolu. 
 • Nagrade: poleg Miklavževega darila bomo dodatno podelili tudi praktične nagrade za najboljše. Razpored nagrad bo objavljen na začetku turnirja. Za donatorstvo se zahvaljujemo TIC Domžale.
 • Razno: Kar ni določeno z razpisom, bo opredeljeno s turnirskim pravilnikom.
 • Stanje predprijav najdete tukaj


Regijsko OŠ posamezno prvenstvo PC Domžale do 12 in 15 let

Prvenstvo v pospešenem šahu (10 min + 5 sek/ potezo) je potekalo v torek 4. 12. 2018 na OŠ Rodici z začetkom ob 15h. Pravico nastopa imajo učenci in učenke iz osnovnih šol PC Domžale iz občin: Medvode, Vodice, Domžale, Lukovica, Mengeš, Moravče, Kamnik, Trzin, Komenda. Rezultati po konkurencah so dosegljivi na spodnjih linkih:

- fantje do 12 let

- dekleta do 12 let

- fantje in dekleta do 15 letSvetovno veteransko prvenstvo

V času od 18. do 24. novembra je na Bledu potekloa Svetovno veteransko prvenstvo, kjer nastopajo tudi naši člani. V kategoriji seniorjev nad 65 let so naši člani dosegli: Karnar Marjan 6 točk in 36 mesto, Skok Jože 5 točk in 93. mesto, Čokan Mirko pa 4 točke in 162.mesto Rezultate lahko spremljate na tej povezavi, uradna stran tekmovanja pa obiščete s klikom na naslednjo povezavoVolilni občni zbor društva

Na rednem (volilnem) občnem zboru v soboto 24. 11. 2018 ob 9h v prostorih sejne sobe Zavoda za Šport Domžale, Kopališka 4, 1230 Domžale smo za predsednika društva za 1 leto ponovno imenovali Boštjana Grošlja, spremenili članstva v organih, sprejeli prenovljen statut društva, se seznanili z novostmi in pravilniki. Hvala vsem 13 udeleženim članom za konstruktivno sodelovanje.Umrl je Ljubša Milič

V 92 letu starosti je umrl Ljubša Milić, ki ga je večina poznala kot Ljuba. Vse do smrti je bil član Šahovskega društva Domžale. Bil je med vodilnimi v Papirnici Količevo, po smrti Iva Sonca leta 1981, dotedanjega predsednika ŠD Domžale in direktorja Papirnice Količevo, je bil tudi sam direktor omenjenega podjetja in je ves čas pomagal pri delovanju ŠD Domžale, zlasti pri zagotavljanju ustrezne materialne podlage.  Papirnica Količevo je v znatni meri podpirala ŠD Domžale vse do leta 1993, ko  je društvo dobilo novega sponzorja in se je preimenovalo v ŠD Napredek Domžale. Ljubo Milić je manj tekmoval, rad je igral zlasti na delavskih srečanjih, bil pa je vedno na voljo, ko je bila društvu potrebna zlasti gmotna pomoč, seveda tudi s svojim vplivom v širšem okolju. Bil je odgovorni urednik zbornika - 50 let šaha na Domžalskem, ki je izšel leta 1996. Prijateljeval je tudi z že pokojnim Vidom Vavpetičem, v zadnjih letih pa se je nekako umaknil iz šahovskega življenja. Ljubo je bil prijetna osebnost in sogovornik, s šahovskimi prijatelji se je rad srečeval, ostal nam bo v lepem spominu. Jože Skok

Na fotografiji Ljubo Milič (desno) med partijo z Alojzijem Jagodicem na enem od spominskih domžalskih turnirjev izpred let...Mlada ekipa Domžal odlična v Osrednjeslovenski ligi 2018 (OSL)

Ker mladi nujno potrebujejo počasne igre, smo letos v OSL prijavili mlade šahiste, ki s tem nabirajo izkušnje ter preverjajo svoje znanje iz šahovskih šol.
 Kapetan ekipe Jure Plaskan je poskrbel, da sta v vsakem krogu v ekipo prišla vsaj dva mlada... Borili so se v 1. ligi in na koncu osvojili odlično 3. mesto v konkurenci enajstih ekip. Več na povezavi...Člani končali 1. moško ligo zahod 2018 na odličnem 3. mestu

1. članska liga zahod, v kateri se domžalska ekipa bori že vrsto let, je tudi letos potekala v Komendi (večnamenska dvorana gasilskega doma) in sicer tri vikende: 28.- 30.9., 12.- 14.10. in 26.- 28.10. 2018.  Za zmago se je borilo 10 ekip.

Prvi vikend smo Domžalčani opravili odlično (3 zmage), drugega dobro (1 zmaga, 1 remi in 1 poraz), tretjega pa zelo dobro (1 poraz in 2 zmagi). Zmagala je ekipa iz Iga, v razburljivem razpletu v zadnjem krogu je drugo mesto osvojilo Kočevje, tretje pa Domžalčani. Za Domžale je po letih boja za obstoj to odličen uspeh, blizu pa smo bili celo drugemu mestu. POhvaliti gre prav vse igralce, predvsem Jureta Plaskana MK ter seveda oba tujca - Buraka Firata GM in Mladena Milenkovića IM. Več na povezavi...Podpora prespektivnim domžalskim mladim šahistom 

Tudi v letu 2018-19 dajemo možnost 50 % sofinanciranja individualnih treningov za

 mlade perspektivne šahiste. Mladi si lahko sami izberejo enega izmed trenerjev (Jure Plaskan, Špela Orehek, Bojan Osolin, Lan Timotej Turek). S to ponudbo bomo nadaljevali tudi v prihodnje, mladi pa jo lahko "ujamejo" z dobrimi rezultati na tekmovanjih v preteklih dveh koledarskih letih.
ŠAHOVSKE ŠOLE JESEN 2018 

Jesenski termini šahovskih šol v šolskem letu 2018/19 so:
- višja šahovska šola za mlade - ob sredah od 17.00 do 19.15 v Ljubljani (ŽU Dravlje) pod vodstvom Jureta Plaskana in Špele Orehek (4 udeleženci)
- torkova šahovska šola za otroke 
ob torkih med 18.00 in 19.30 v domžalski šahovski sobi  pod vodstvom Lana Timoteja Turka in Bojana Osolina (6 udeležencev)
- petkova šahovska šola za otroke 
ob petkih med 16.00 in 17.30 v domžalski šahovski sobi  pod vodstvom Lana Timoteja Turka in Bojana Osolina (4 udeleženci)

Šole so se začele septembra. Udeleženci dobijo tudi lično gradivo. 

Subvencionirana cena šahovskih šol za člane (za 10 srečanj)  je 50 eur za 20 šolskih ur  ozir 75 eur za 30 šolskih ur (nečlani 20 % dražje).  Subvencija občine Domžale za programe športa pokriva razliko cene v višini cca 25%. Šolnino se poravna na TRR društva do tretjega srečanja.

Naknadna priključitev je še vedno možna - kandidata povabimo na ogledno srečanje, glede priključitve nato odloči mentor.

Informacije in prijave: Boštjan Grošelj, info@sah-domzale.si, 041 625 254Tradicionalni domžalski šahovski društveni piknik in nov sponzor društva TAJFUN PLANINA 

V nedeljo 2. 9. 2018 se nas je kakih 30 članov Šahovskega društva Domžale, skupaj z družinami, zbralo na Viru pri baru Sahara na že 5. šahovskem pikniku. 
Jedi na žaru so bile odlične, za kar so poskrbeli naši šahovski mojstri... Po kosilu smo odigrali prijateljski turnir, ki smo ga tudi letos popestrili z nagradnim skladom od doma.
 Mladina pa je z mentorji udarila še košarkaško in nogometno tekmo...

Ob tej priložnosti smo sporočili že članom, na tem mestu pa še "urbi te orbi" z veseljem sporočamo, da smo sklenili enoletno sponzorsko pogodbo s podjetjem Tajfun Planina.

"Podjetje Tajfun Planina d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1967. S prodajno mrežo v več kot 50 državah po vsem svetu, učinkovitim servisom in poprodajno podporo zagotavlja celovite rešitve na področju gozdarske mehanizacije. Njihov osnovni proizvodnji program obsega eno- in dvobobenske gozdarske vitle, rezalno-cepilne stroje, mobilne gozdarske žičnice, traktorska dvigala in gozdarski informacijski sistem TajGO ter dodatno gozdarsko opremo. Izvajajo popolno kontrolo funkcij vseh izdelkov ter izpolnjujejo vse predpisane mednarodne standarde o kakovosti in varnosti. Z najsodobnejšimi CNC stroji, vrhunsko tehnologijo, računalniško nadzorovanimi sistemi, uporabo laserskih rezalnikov in senzorskih orodij so razvili napreden proizvodi proces. Njihov cilj je ustvarjati zmogljive in varne gozdarske stroje, prijazne uporabnikom in podprte z gozdarskim informacijskim sistemom, ter zagotoviti celovito in konkurenčno rešitev za zadostitev potreb v gozdarski logistiki."
Šah v Češminovem parku ali ob Kamniški Bistrici - bi SODELOVALI tudi vi? 


Se vam zdi, da imamo v Domžalah premalo šahovske ponudbe?  Ali pa bi zgolj radi igrali šah, pa nimate partnerja? Potem bo naslednji izziv ravno pravšnji za vas!

V Domžalah želimo približati šahovsko igro ljudem, zato se udeležujemo različnih dogodkov, pri čemer pa nam manjka navdušencev, ki bi ob teh dogodkih malce animirali dogajanje. Naša želja je, da se začne šahirati na čim večih mestih ob Kamniški Bistrici, kjer so na voljo klopi in mize. Kaj potrebujemo: nekoga (še bolje dva), da 1x mesečno tja prinese svojo šahovsko garnituro za 1-2 urici in šah na svežem zraku se lahko začne. 

Vas zanima?   Vse zainteresirane vabimo, da se nam oglasijo in se dogovorimo za sodelovanje.Poletni šahovski tabori v Domžalah za otroke in mladino 2018 uspešno končani 

Tudi letos smo v Domžalah organizirali poletne šahovske taboe v Domžalskem športnem parku po preskušenem konceptu in zelo ugodni ceni:

 • od ponedeljka do petka 9h – 15h pod vodstvom Lana Timoteja Turka
 • šah v šahovski sobi + rekreacija na igrišču + kopanje na kopališču (ki so ga mladi lahko popoldan poljubno podaljšali)
 • topla malica v času kosila v restavraciji Park
 • ugodna članska cena:  70 eur/osebo, popust za več prijavljenih iz iste družine, nečlani plačajo 10 eur višji prispevek
 • število udeležencev na skupino: 4-8
Tabore smo izvajali v šahovski sobi (ali pred njo) v več ločenih skupinah in sicer v naslednjih terminih:
 • 16. - 20. julij za mlajše (do 10 let) - končano - 4 udeleženci
 • 6. - 10. avgusta 2018 za starejše (nad 10 let) - končano -  7 udeležencev
 • 20. - 24. avgusta 2018 za mešano skupino - zbiramo prijave - - končano - 5 udeležencev
- Informacije in prijave: Boštjan Grošelj, info@sah-domzale.si, 041 625 25420. julij 2018 - mednarodni dan šaha - na kopališču v Domžalah  

Letos smo se v Domžalah pridružuli organizaciji aktivnosti ob mednarodnem dnevu šaha - v petek 20.julija 2018. In sicer vabimo vse ljubitelje šaha na domžalski bazen, kjer smo od 14.ure dalje imeli vrtni šah ter nekaj šahovskih garnitur za igranje na tleh. Nekateri so šah igrali kar v bazenu, vztrajali pa smo vse do dežja...  Vstop na bazen je našim članom (s plačano članarino) krilo društvoHvala Zavodu za šport in rekreacijo Domžale, ki nam je dovolil obeležiti mednarodni dan šaha na kopališču! 

O dogodku je prispevek naredil in objavil lokalni portal Domžalec.si 

Povezava do galerije slik...


Umrl je Ivo Bajec 

V 87. letu starosti je umrl član Šahovskega društva Domžale, mojster FIDE in znani novinar, tudi za področje šaha, Ivo Bajec. Zelo je zaznamoval zlasti tekmovalno plat našega društva v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je nastopal za Domžale v prvi in drugi jugoslovanski zvezni ligi - zahod, v slednji  nekajkrat kar na prvi deski. V službi na RTV Ljubljana se je zelo posvetil novinarskemu delu in tudi nastopal na televiziji, zato zadnja desetletja ni tekmoval.  Ostal pa je v prijateljskih odnosih z nekaterimi člani našega društva in se je vedno zanimal, kako društvo deluje, njegov član pa je ostal vse do smrti. Z Ivom smo izgubili prijetnega in po naravi veselega človeka, ki ga je šah, kot je sam dejal, kar »zastrupil«, in v katerega lepote se je nenehno poglabljal in ga občudoval.  (Jože Skok)Domžalčanke druge na 1. ženski šahovski ligi 2018 V Murski Soboti

Letos sta se 1. ženske lige konec maja v hotelu Diana udeležili kar dve domžalski ekipi. Obe sta bili v številčni in raznoliki konkurenci zelo uspešni: Špela Orehek in Petra Grošelj (Domžale 1) sta osvojili odlično 2. mesto, Kaja in Jerneja Grošelj (Domžale 2) pa 8. mesto. Vse v zvezi s tekmovanjem si lahko ogledate na spletni strani lige.Turnir ob prazniku občine Domžale & 2. memorial Vida Vavpetiča uspešno končan, zmagal je Burak Firat, član ŠD Domžale!!

V dvorani KS Vir je v nedeljo, 15. 4. 2018 potekal turnir ob prazniku občine Domžale & 2. memorial Vida Vavpetiča. Nastopilo je rekordnih 69 igralcev. Zmagal je GM Burak Firat, član Šahovskega društva Domžale (sicer tujec), 2. mesto je osvojil FM Piotr Timagin, 3. mesto pa slovenski velemojster Marko Tratar. Podeljenih je bilo 35 (denarnih in praktičnih) nagrad, tako da je bila nagrajena kar polovica vseh udeležencev! Končni vrstni red si lahko ogledate na naslednji povezavi, fotogalerijo pa tukaj.

Veseli smo, da so udeleženci v spominskem kotičku prispevali svoj delček in napisali nekaj spominov na Vida Vavpetiča. Hvala vsem!


Nagradni turnir ob prazniku občine
 Domžale & 2. memorial Vida Vavpetiča

- Kje: Dvorana KS Vir, Šaranovičeva c. 19, 1230 Domžale 
- Kdaj: NEDELJA 15. 4. 2018, 
odprtje turnirja ob 9:50, začetek  1. kroga ob 10.00 uri
- Predprijave: nujne zaradi zagotovitve prostora in opreme in jih sprejemamo do petka 13. 4. 2018 do 20h na info@sah-domzale.si. Prostor je omejen na največ 80 igralcev. Seznam predprijavljenih je objavljen na tej strani.
- Potrditev prijave: na dan turnirja najkasneje do 9:40, morebitne zamudnike se priključi v drugo kolo. 
- Prijavnina: 10 EUR, ženske 8 EUR, osnovnošolci 6 EUR, člani ŠD Domžale s plačano članarino imajo 50% popusta. Vplača se jo v gotovini ob potrditvi prijave na licu mesta ali s predplačilom na TRR SI56-0230-0001-5018-622. 
- Sistem in igralni čas:  švicarski, 9 kol, 10min + 5 sek/igralca, pravila FIDE z dodatkom za pospešeni šah, določanje parov s programom Winsvicar. Turnir bo prijavljen za slovenski rating. 
- Rekviziti: igralci prinesejo s seboj elektronske ure. Nekaj ur si bo možno izposoditi. 
- Nagradni sklad cca 800 eur: denarne nagrade v višini cca. 400 EUR in praktične nagrade v višini cca. 400 EUR. Vse nagrade se med seboj izključujejo. Nagrajenih bo vsaj 30 (število se lahko še zviša) igralcev* .
- Denarne nagrade (bruto): 1.mesto = 100 EUR, 2. mesto = 70 eur, 3. mesto = 50 eur, 4. mesto 40 EUR, 5. mesto 30 EUR, najboljši do ratinga 2100/1800 po 20 EUR, najboljša ženska 20 EUR, najboljši mladinec/mladinka (do 20 let) 20 EUR, najboljši senior (nad 60 let) 20 EUR. Podeljene bodo tudi druge specialne denarne nagrade. Nagrade se izplačajo ob predložitvi davčne številke**.
- Praktične nagrade: za 2. in 3. mesto v posameznih kategorijah, za najboljšega člana ŠD Domžale in občana ter za osnovnošolske otroke v kategorijah do 9, 12 in 15 let). Točen razpored praktičnih nagrad bo objavljen na turnirju. 
- Drugo: poskrbljeno bo za malico ter vodo, prigrizek in sadje. Kar ni določeno z razpisom, bo opredeljeno s turnirskim pravilnikom. 
- Informacije in prijave: Boštjan Grošelj, info@sah-domzale.si, 041 625 254 

Praktične nagrade so omogočili Občina Domžale, KUD F. Bernika - Mestni kino Domžale, Mladinska knjiga Ljubljana, Šahovska trgovina MUBA Kranj, Dušan Borštar s.p. in člani društva, za kar se jim iskreno zahvaljujemo!
** Za nagrade po ratingu se upošteva enotni slovenski rating. Denarne nagrade veljajo v primeru najmanj 60 udeležencev, če jih bo manj, se proporcionalno znižajo.
Državno mladinsko prvenstvo v Portorožu - pospešeni tempo

Mladinsko DP v Portorožu v pospešenem tempu je bilo v soboto 3.3.2018. Spet se je izkazal Rudi Olenik Čampa, ki je v močni konkurenci osvojil 7. mesto. Vse rezultate pa si lahko ogledate na spletni strani prvenstva. 
Hvala vsem staršem, ki ste ponudili in omogočili prevoze v eno ali drugo smer in s tem olajšali logistikoDržavno mladinsko prvenstvo v Portorožu - standardni tempo

Mladinsko DP v Portorožu v standardnem tempu je potekalo od sobote 24.2. do petka 2.3.2018. Na uradni strani prvenstva lahko najdete vse informacije in rezultate, 
Tule pa so zapisani rezultati domžalskih mladih šahistov ter nekaj zanimivosti. Odlično je igral Rudi Olenik Čampa, ki mu je v močni konkurenci le malo manjkalo do 3.mesta.  Končno stanje:
 • fantje do 12 let - Rudi Olenik Čampa (6 iz 9) = 4. mesto v konkurenci 31 igralcev, zmagal je Janez Paternoster
 • fantje do 14 let - Erik Hiti (4,5 iz 9) = 12. mesto v konkurenci 24 igralcev, zmagal je Jan Šubelj
 • fantje do 10 let - Jure Uštar (4,5 iz 9) = 18. mesto v konkurenci 32 igralcev, zmagal je Igor Jalovec
 • dekleta do 16 let - Kaja Grošelj (2,5 iz 6) = 4. mesto v konkurenci 7 igralk, zmagala je Nuša Hercog
 • dekleta do 12 let - Jerneja Grošelj (3 iz 7) = 11. mesto v konkurenci 13 igralk, zmagala je Vesna Mihelič
Kaja in Erik sta tekmovanje začela v soboto, Jerneja, Rudi in Jure pa v ponedeljek. Štab domžalske ekipe je letos bil v apartmaju, kjer so se mladi poleg šahovskih priprav in analiz pod vodstvom Lana Timoteja Turka učili sobivanja in sodelovanja pri pripravi in pospravi obrokov. Jure in Rudi sta bivala drugje in sta se ekipi občasno pridružila na analizah in pripravah.

Zanimivost - v štabu so pred ponedeljkovim popoldanskim krogom na pobudo mentorja sprejeli novo pravilo. In sicer da odslej posodo po obrokih pomiva(jo) tisti, ki izgubi(jo). Mladi domžalski šahisti so ta izziv, kot vse kaže, vzeli zares in na ponedeljkovem popoldanskem krogu vsi zmagali. In tako je po večerji posodo pomival mentor... 

Kuharsko pomivalska zgodba ima seveda zanimivo nadaljevanje. Po tem, ko je ekipa izvedela, da bo zaradi poškodbe drugega kuharja morala drugo polovico prvenstva kuhati kar sama, so mladinke in mladinci vzeli kuho v svoje roke (čestitke za to odločitev). V torek so spekli - poleg vrste zmag in nekaj remijev - tudi odlične palačinke. Mentor je seveda spet užival v pomivanju posode...

Zato pa se je v proti koncu tedna slika žal obrnila. No, mladi so poraze hitro preboleli in se družno odločili, da za večerjo ne bodo jedli nič takega, za kar bi rabili posodo. Ja, domišljija mladih ne pozna meja...
Trening partije kot priprava na državno mladinsko prvenstvo v Portorožu

Ker je dobro, da mladi odigrajo nekaj trening partij v počasnem tempu z obveznim pisanjem partij, 
smo se v našem društvu odločili za sledečo ponudbo:
 • igralni prostor = šahovska soba v Domžalah, Kopališka 4 (stavba pri  drsališču/balinišču, prvo nadstropje, vhod zadaj)
 • možni dnevi = čet 8.2. , sob 10.2. , ned 11.2. 2018
 • igralni termini (okvirni) = dop 10h-14h, pop 16h-20h
 • igralni pari = sestavi se jih PREDHODNO na podlagi prijav za posamezne igralne termine; če je kandidatov več, se pare sestavi tako, da so približno enakovredni po moči (o tem odločijo mentorji ŠD Domžal)
 • objava parov = bo prek SMS in na www.sah-domzale.si; če se bo le dalo, bomo pare objavili toliko vnaprej, da bo možen tudi čas za pripravo na nasprotnika
 • tempo igranja = 60min/30s ali 90min/30s; praviloma ga izbereta igralca (če sta neodločena, o tem odločijo mentorji ŠD Domžal) 
 • število odigranih iger = odvisno od razpoložljivosti igralcev
 • vabljeni = uvrščeni na mladinsko DP ter šahisti iz Domžal in okolice
 • prispevek = člani ŠD Domžale brezplačno, nečlani prispevajo dar za ogrevanje/vzdrževanje prostora in stroške "ključarja"
 • prijave zbiramo na mail sah.domzale@gmail.com ali z SMS na 041625254 
 • sporočite nam: ime,priimek, gsm, ugodne igralne termine, število iger, ki bi jih radi odigrali, izbrani igralni čas
Predvideni igralni pari po dnevih:
 • čet 8.2.2018 ob 16h: kaja grošelj vs erik hiti,ajda lapnje vs jerneja groselj
 • sob 10.2.2018 ob 16h: erik hiti vs rudi olenik čampa, kaja grošelj vs bor lucijan turek, jerneja grošelj vs aleksander kosanovič
 • ned 11.2.2018 ob 9h matija straze vs ales klander, jure žličar vs rudi olenik čampaPodpora prespektivnim domžalskim mladim šahistom 


Člani UO smo na zadnji seji sklenili, da podaljšamo možnost 50 % sofinanciranja individualnih treningov za

 mlade perspektivne šahiste do mladinskega DP v Portorožu, saj se je pokazalo, da treningi prinašajo hitrejši napredek  Mladi si lahko sami izberejo enega izmed trenerjev (Jure Plaskan, Špela Orehek, Bojan Osolin, Lan Timotej Turek). 

V začetku marca 2018 pa bomo na novo identificirali perspektivne mlade šahiste (na podlagi preteklih uspehov zadnje 2 leti), ki bodo lahko to ugodnost koristili v letu 2018.Mala šahovska šola in pripravnica v Domžalah ter domžalska šahovska šola v Ljubljani za mlade - pomlad 2018

MALA ŠAHOVSKA ŠOLA V DOMŽALAH

Namenjena je mladim šahistom s predznanjem, ki radi igrajo šah, si želijo nabrati več znanja ter se preizkusiti na tekmovanjih (pogoj: redna udeležba na šolskem krožku, primernih šahovskih tekmovanjih.
 • Šola poteka celo šolsko leto, novi kandidati lahko pridejo enkrat na ogled. 
Voditelja sta šahovski mentor Bojan Osolin in Lan Timotej Turek, poteka pa v šahovski sobi
tedensko ob torkih v 2. SKUPINAH.
         • MLAJŠA SKUPINA (do 10 let) od 18.00 do 19.30 
         • STAREJŠA SKUPINA (od 10 let) od 19.30 do 20.00

ŠAHOVSKA PRIPRAVNICA v DOMŽALAH

Namenjena je šahistom začetnikom, ki radi igrajo šah, poznajo osnovna pravila in bi se radi naučili več, pa nimajo teh možnosti drugje (krožki itd). Poteka v šahovski sobi ob petkih od 16.00 do 17.30. Voditelja sta 
šahovski mentor
 Bojan Osolin in Lan Timotej Turek. 
 • Šola poteka celo šolsko leto, novi kandidati lahko pridejo enkrat na ogled.


DOMŽALSKA ŠAHOVSKA ŠOLA V LJUBLJANI
 
Namenjena je mladim od cca 11. leta dalje s šahovskim predznanjem vsaj III. kategorije (pogoj: redno udeleževanje primernih turnirjev) ozir. ratingom 1700, poudarek pri vsebini pa je na končnicah, taktiki in srednji igri. Voditelja sta  Fide inštruktorica Špela Orehek in Jure Plaskan, MK, poteka pa ob torkih od 16.00 do 18.30 v prostorih Župnije Dravlje.

Prijavljeni: Kaja Grošelj, Erik Hiti, Rudi Olenik Čampa, Jure Uštar, Klara Vidmar


Koncept dela v vseh šolah je skupinski: skupina je otroku v spodbudo pri učenju, pomoč pri vrednotenju šahovskih izkušenj in rezultatov, v njej se učijo sodelovanja, spoznavajo timski šahovski pristop ter ustvarjajo prijateljsko skupnost.
Omejitev števila: 4-6. 
Prispevek za šolo je za člane Šahovskega društva Domžale ugodnejši, odvisen pa je od števila udeležencev.
Za prijavo zadoščajo podatki (ime, priimek, naslov, razred in OŠ otroka, gsm in mail staršev). 
Prijave: info(@)sah-domzale.si ali 041 625 254 (Boštjan Grošelj).Regijsko mladinsko posamično klubsko prvenstvo ljubljanske regije
 
Potekalo je v soboto 20.1. in nedeljo 21.1. 2018 v Komendi. Udeležilo se ga je kar 9 naših šahistov, ki so dosegli imenitne uvrstitve. V posameznih konkurencah so vidnejše uvrstitve dosegli:
 • 1. mesto pri fantih do 12 let = Rudi Olenik Čampa
 • 1. mesto pri fantih do 14 let = Erik Hiti
 • 2 mesto pri fantih do 10 let = Jure Uštar
 • 2. mesto pri dekletih do 10 let = Viktorija Vugrinec
 • 2. mesto pri dekletih do 12 let = Jerneja Grošelj
 • 5. mesto pri fantih do 12 let = Aleksander Kosanovič
 • 5. mesto pri mladincih in mladinkah = Kaja Grošelj
Več lahko najdete na spletni strani prvenstva.Področno ekipno OŠ prvenstvo PC Domžale do 12 in 15 let
 
 Izvedli  ga bomo v petek 9. 3. 2017 ob 15h na OŠ Rodica. Razpis sledi v kratkem...


Lokacija prostorov šahovskega društva in članarina 2018

Šahovska soba se nahaja v stavbi pri balinišču poleg domžalskega drsališča (1. nadstropje, vhod zadaj). Gre za nekdanjo šahovsko sobo, kjer se je odvijala že marsikatera domžalska šahovska zgodba in ki je sedaj prijetno obnovljena. Naš naslov ostaja enak kot prej - Kopališka 4, 1230 Domžale. 

Za leto 2018 ostaja članarina nespremenjena: 5 eur za mladino do 20. leta, za člane pa je 15 eur. 

Vsi člani s plačano članarino prejmejo kratke majčke z logotipom Šahovskega društva Domžale.

Če vam je majčka všeč, jo lahko dobite (imamo še večino moških velikosti in nekaj ženskih) v zameno za vaš podporni dar na sedežu društva.


.