Naslov: Kopališka ulica 4, 1230 Domžale - info(@)sah-domzale.si

VABILO NA društveno praznovanje 70-letnice šaha na Domžalskem 

Obletnico je potrebno primerno proslaviti, zato vse člane šahovskega društva vabimo na srečanje članov našega društva, ki bo v nedeljo, 4. septembra 2016, s pričetkom ob 12. uri, v Sahara baru na Viru. Pogostili se bomo z golažem in testeninami, društvo pa članom »časti« tudi prvo pijačo. Seveda je pri Mirkotu za pijačo poskrbljeno, tako da si bo vsakdo po želji lahko pogasil žejo.

Poskrbeli bomo tudi za popularizacijo šaha, saj bomo na košarkaškem igrišču nasproti bara, ob sprehajalni stezi Kamniške Bistrice, postavili velik vrtni šah in nekaj miz s šahovnicami, kjer se bo igralo. Vsi vabljeni. Tu pričnemo že uro prej, torej ob 11-ih.

Po kosilu se seveda spodobi, da se v sproščenem vzdušju pomerimo tudi za šahovnico, zato bomo izvedli tudi turnir, ki ne bo štel za rating. Predvidevamo 7 kol z igralnim časom 10 minut na igralca, vse pa je odvisno od števila udeležencev. Tisti, ki se turnirja ne boste udeležili, se medtem lahko podate na sprehod ob Kamniški Bistrici ali poklepetate med seboj.

Letos smo (končno ;-) pripravili tudi kratke majice z napisom društva, ki jih člani s plačano članarino za leto 2016 dobite brezplačno (nečlani pa z doplačilom).POLETNI ŠAHOVSKI TABOR V DOMŽALAH

Tudi letos bomo v Domžalah organizirali poletni šahovski tabor po preskušenem konceptu:

 • od ponedeljka do petka 8.30 (9h) – 15h pod vodstvom Lan Timoteja Turka
 • šah + rekreacija na igrišču + kopanje na kopališču
 • topla malica v času kosila v restavraciji Park
 • ugodna cena : okvirno 60-80 eur/ osebo – odvisno od števila prijavljenih, ugodnejše za člane društva, popust za več prijavljenih iz iste družine
 • Zaradi velikega zanimanja domačih mladih šahistov bomo izvajali kar 3 tabore 
  • starejša skupina (od 12 let), JULIJSKI termin 18. - 22. 7. 2016 - 5 prijavljenih (Straže Matija in Jurij, Hiti Erik in Tim, Rudi Olenik Čampa) - Tule je kratek zapis voditelja po izvedbi tedna: "Super je blo, vsak dan smo bli na bazenu. Hrana je bla dobra, skoraj vedno smo vse pojedli". Seveda pa se je tudi šahiralo, reševalo problemčke, iskalo najboljša taktična nadaljevanja... Za okus objavljamo nekaj fotk, vabljeni pa k vpisu na naslednje termine.
     
     

  • starejša skupina (od 12 let), AVGUSTOVSKI termin 8.-12. avgust 2016 - 3 prijavljeni (Hiti Erik in Tim, Kaja Grošelj)
  • mlajša skupina (cca do 10 let), POTRJEN termin od 22.-26. avgust 2016 - 6 prijavljenih (Jerneja Grošelj, Rudi Olenik Čampa, Matej Špehar, Amadej Tibaut, Janoš Ivanec, Pavel Kandus)

Priključitve so možne do max. števila (6) oz do petka pred začetkom tabora.

Predprijave in informacije na tel 041 625 254 (Boštjan) ali info(@)sah-domzale.si.

 Domžalski šah odslej tudi na FB
!


Šahovsko društvo Domžale lahko odslej spremljate tudi na novi Facebook strani, ki jo ureja Lan Turek. Na njegov mail tureklan(@)gmail.com mu lahko pošljete najrazličnejše informacije, slike, povabila... v zvezi s šahovskim dogajanjem na domžalskem...


Državna ženska liga v Domžalah!

Aprila 2016 se je  DRŽAVNA ŽENSKA ŠAHOVSKA LIGA odvijala tudi v Hotelu Krona v Domžalah. Ekipa Domžal se je tokrat borila za obstanek in na koncu osvojila predzadnje mesto, zato pa smo organizacijo izvedli na visokem nivoju. Povabilu na odprtje lige se je odzval domžalski župan Toni Dragar, vse navzoče pa smo presenetili z glasbeno točko mladega violonista Gala Juvana... Spomnili smo se tudi nedavno preminulega velikega domžalskega šahista in športnika Vida Vavpetiča.

Ob praznovanju 70-letnice šahovske dejavnosti na Domžalskem smo ob tem dogodku prvič predstavili tudi nov znak – logotip - Šahovskega društva Domžale, ki ga je oblikovala in izdelala naša članica Maja Nadvešnik.

Odprtje lige je posnela ekipa Domžalca ter naredila zanimivo foto in video reportažo, ki si jo lahko ogledate na tej povezavi. Tukaj pa je link do prispevka, ki ga je objavila občina Domžale na svojem portalu. Fotke, ki jih je posnel sodnik Franc Poglajen, si lahko ogledate v galeriji.


DRŽAVNO MLADINSKO PRVENSTVO (do 8,10,12,14,16,18 let) V PORTOROŽU
Na tej povezavi si lahko pogledate rezultate iz standardnega mladinskega DP  od 20. do 26. februarja ter pospešenega mladinskega DP 27. februarja 2016, kjer je v različnih konkurencah nastopalo kar 11 nadebudnih šahistk in šahistov iz Šahovskega društva Domžale.
Najboljši je bil Jure Uštar v konkurenci do 8 let, ki je dosegel 3. mesto, a mu je kazalo še bolje, pa je moral 2 kroga pred koncem zaradi bolezni tekmovanje zaključiti. Vse uvrstitve na DP v standardnem šahu so naslednje:

Čestitke vsem za dobro igro in borbenost, s katero so si zaslužili veliko čokolado, ki smo jim jo podarili zadnji igralni dan!SLOVENIJA DRUGA NA SVETU!

Po več kot treh letih se je končala 18. olimpijada v dopisnem šahu. Slovenija je osvojila drugo mesto in SREBRNO MEDALJO, kar je daleč največji ekipni uspeh v vsej zgodovini slovenskega dopisnega šaha. V slovenski ekipi so nastopili: Marjan Šemrl, Iztok Brunšek, Aleš Borštnik, Jernej Šivic, Danilo Korže in Borko Bošković (prva navedena sta člana Šahovskega društva Domžale).

Olimpijski zmagovalci so postali Nemci, ki so našo vrsto prehiteli le za pol točke, bronasta medalja pa je pripadla Špancem. V finalu se je iz kvalifikacij prebilo 13 ekip. S tem izjemnim rezultatom smo se Slovenci dokončno zapisali med velesile na svetovnem zemljevidu dopisnega šaha. Več o tekmovanju si lahko preberete na povezavi
.Umrl je VID VAVPETIČ
Dan po slovenskem kulturnem prazniku je v 82. letu starosti umrl član Šahovskega društva Domžale Vid Vavpetič. Svojemu klubu je bil zvest od samega začetka, aktivno se je v njegovo delo vključil že leta 1953, ko je prevzel skrb za podmladek. Preminul je v letu, ko društvo obeležuje 70 let šaha na Domžalskem. Vid je bil ves čas med najbolj dejavnimi člani društva kot organizator in kapetan ter vzgojitelj mlajših rodov. Bil je nezamenljivi igralec in kapetan ekipe, ko so Domžale v 70. letih prejšnjega stoletja tekmovale tudi v prvi zvezni ligi tedanje šahovske velesile Jugoslavije. Postal je delavski prvak Jugoslavije leta 1976, kar je bil za tiste čase izjemen uspeh.
Vida so krasile požrtvovalnost in predanost šahu, negovanje športne igre in spoštovanja do nasprotnikov. Tekmoval je, dokler so mu dopuščale moči, celo po tem, ko so mu po srčni kapi zdravniki
odsvetovali igranje šaha, s šahovskimi prijatelji v društvu pa se je kljub bolezni družil vse do konca. Bil je izjemen človek in športnik.
Zaradi svoje vsestranske športne aktivnosti (dolga leta se je uspešno udejstvoval v nogometu, kegljanju, tenisu in pri namiznem tenisu), zaslug pri razvoju šaha na Domžalskem in uspehih Šahovskega društva Domžale je leta 2010 prejel
priznanje občine Domžale za življenjsko delo na področju športa, leta 2015 pa srebrno plaketo Šahovske Zveze Slovenije za dolgoletno aktivno in uspešno delovanje na šahovskem področju.
Dragi Vid, pogrešali te bomo...                              Jože Skok in Boštjan Grošelj


ČLANARINA ZA 2016


Šahovsko društvo Domžale krije stroške prijavnine državnih prvenstev vsem članom s plačano članarino. Za leto 2016 je članarina 5 eur za mladino do 20. leta, za člane pa je 15 eur. NOVOST: Vsi člani s plačano članarino bodo letos prejeli kratke majčke z logotipom Šahovskega društva Domžale.


ODLIČNI REZULTATI na regijskem mladinskem posamičnem prvenstvu v Komendi

Mladi domžalski šahisti so v soboto 16.1.2016 na ljubljanskem regijskem klubskem posamičnem prvenstvu v Komendi igrali odlično. Imamo kar štiri regijske prvake, enega podprvaka in eno tretje mesto:
 • v konkurenci fantov do 8 let je Jure Uštar osvojil 1. mesto
 • v konkurenci fantov do 10 let je Rudi Olenik osvojil 2. mesto, Jaka Gregorin pa je bil 10.
 • v konkurenci fantov do 12 let je Erik Hiti osvojil 1. mesto
 • v konkurenci fantov do 14 let je Matija Straže osvojil 1. mesto, Jurij Straže pa 3. mesto
 • v konkurenci deklet do 14 let je Kaja Faganel osvojila 1. mesto
Regijsko tekmovanje predstavlja tudi kvalifikacije za udeležbo na državnem mladinskem prvenstvu, ki bo letos konec februarja v Portorožu. Več podatkov in slike s tekmovanja si lahko pogledate na povezavi...MALA ŠAHOVSKA ŠOLA 2015/16 za 7-9 let stare otroke 

NADALJEVALNA MALA ŠAHOVSKA ŠOLA
Namenjena je vsem šahistom, ki radi igrajo šah, si želijo nabrati več znanja ter se preizkusiti na tekmovanjih (pogoj: redna udeležba na šolskem krožku, primernih šahovskih tekmovanjih). Vodi jo šahovski mentor Bojan Osolin MK, poteka pa bo ob torkih od 16.30 do 18.15 v šahovski sobi v Zavodu za šport Domžale, Kopališka 4 (nasproti Mercator centra) 1x tedensko. Šola bo potekala predvidoma do maja 2016.

Doslej prijavljeni: Jure Uštar, Jaka Bregar Gregorin, Jerneja Grošelj, Gal Juvan, Žiga Dovč
Mesečni priporočeni prispevek je za člane ŠD Domžale ugodnejši.

ZAČETNA MALA ŠAHOVSKA ŠOLA - zbiramo prijave za novo skupino
Namenjena je vsem šahistom, ki radi igrajo šah, poznajo osnovna pravila in bi se radi naučili več, pa nimajo teh možnosti drugje (krožki itd) . Vodil bo šahovski mentor Bojan Osolin, MK, potekala pa bo v terminu po DOGOVORU v šahovski sobi v Zavodu za šport Domžale, Kopališka 4 (nasproti Mercator centra) 1x tedensko.  Mesečni priporočeni prispevek je za člane ŠD Domžale ugodnejši.
Omejitev števila: 4-6. 

Za prijavo na pripravnico zadoščajo podatki (ime, priimek, naslov, razred in OŠ otroka, gsm in mail staršev). Prijave: info(@)sah-domzale.si ali 041 625 254 (Boštjan Grošelj).DOMŽALSKA ŠAHOVSKA ŠOLA 2015/16
 
V šolskem letu 2015/16 vabimo na DOMŽALSKO ŠAHOVSKO ŠOLO otroke iz bližnje okolice. Koncept dela v Domžalski šahovski šoli je skupinski:
 • v interakciji z vrstniki lažje razvija kritičnost in neodvisnost šahovskega mišljenja ter pridobiva navade za samostojno šahovsko izpopolnjevanje
 • skupina je otroku v spodbudo pri učenju, vrednotenju šahovskih izkušenj in rezultatov, v njej se učijo sodelovanja, spoznavajo timski šahovski pristop ter ustvarjajo prijateljsko skupnost
 • poudarek pri vsebini: končnice, taktika, srednja igra
 • namenjena je mladim od 10. leta dalje s šahovskim predznanjem vsaj III. kategorije (pogoj: redno udeleževanje primernih turnirjev) ozir. ratingom 1700 točk

Vodila  jo bo Špela Orehek, wFM in FIDE mentorica, poteka pa ob PONEDELJKIH od 17h do 19h od septembra 2015 do februarja 2016 v šahovski sobi ŠD Domžale . Od februarja naprej bomo uskladili nov termin, ki bo ustrezal večini. Priporočeni prispevek je odvisen od števila udeležencev. 

Doslej prijavljeni: Jurij Straže, Matija Straže, Kaja Grošelj, Klemen Košak, Rudi Olenik. Priključitev možna do zapolnitve mest.

Prijave in zanimanja pošljite na info(@)sah-domzale.si ali 041 625 254 (Boštjan Grošelj).

.
Podstrani (23): Prikaži vse
Ċ
Šahovsko društvo Domžale,
7. dec. 2015 14:37
Comments