Kymin JoulurastijahtiMonilajisen rogainingin erikoisseuran,Repolan Raittiusseuran tontuilla  on kunnia järjestää yhteistyössä Kymin Suunnistajien kanssa Rastijahti. Kyseessä on äärimmäisen matalan kynnyksen tapahtuma, ja se tapahtuu aikavälillä 20.12.2017-07.01.2018. Eli voit lähteä kyseisellä aikavälillä aivan milloin haluat, pimeällä, valoisalla, kylläisenä, nälkäisenä etc. Eli aivan milloin huvittaa. Vaikka kaksi kertaa.


Koska kaikille on haluttu antaa kinkusulatteluun tarpeeksi aikaa, on tapahtuma aiemmista kerroista poiketen Rastijahti, ei Rogaining. Erotuksena on siis se, että aika riittää nopeimmille kaikkien rastien hakuun, ja reittisuunnitteluhaastetta ei hirveästi ole oikean rogan tapaan. 
Sijoitukset määrätään siis:
   -pisteiden mukaan
   -tasapisteillä käytetyn ajan mukaan.

Lähdön ja maalin sijainti: Aleksanterinreitti, 48230 Kotka¨

Tuloksia voi seurata täältä : http://verkossa.kiiski.fi/kys/roga/race/17/

Rastit ovat kohtuullisesti piilossa, ja siksi käytössä on sanalliset rastimääritteet. Rasteilla voit leimata kännykällä; joko NFC:llä, tai QR-koodilla. Tai voit reippailla kisan ulkopuolella ilman leimausta. 
 
Lataa kartta ja määritteet tästä: KARTTA
(Koko A4, Tulostuskoko:Alkuperäinen)
       
Koska pitkä ajanjakso on ilkivallalle altis, ilmoitathan sivun alaosasta löytyvään osoitteeseen mikäli rasteja puuttuu maastosta.

Alla tarkempia ohjeita. Tarkempi leimausohje on täällä (   Testikisa ei ole nyt voimassa)


Mikä?
Rogaining on laji, jossa tietyssä aikamääressä on käytävä maastoon sijoitetuilla rasteilla keräten mahdollisimman monta pistettä. Jokainen rasti on pisteytetty vaativuuden, etäisyyden ja helppokulkuisuuden mukaan. Näin esim. 5 km päässä oleva mäen päällä oleva rasti voi antaa 7 pistettä, mutta 1 km päässä tienristeyksessä sijaitseva vain 2 pistettä. Kilpailijoille annetaan kartta etukäteen jossa on kaikki rastit ja he saavat suunnitella oman ratansa. MIkäli kilpailija suunnittelee ylipitkän radan ja ei ehdi ajoissa maaliin, tulee sakkoja, ja tarpeeksi suuresta ylityksestä hylätään.

Kilpailuaika on 120 minuuttia.
Rastipisteet ovat 3,4,5,7 ja 10 pisteen arvoisia. 
Myöhästymisestä sakotetaan 3 pistettä /alkava minuutti. Yli 15 min myöhästyjät hylätään. 
Kilpailu käydään pullautuskartalla, mittakaava 1:15000


Mitä mukaan?

- Maasto/Polkukelpoiset kengät jotka sopivat valitsemallesi etenemistavalle. Nastoja suositellaan.
- Kompassista on apua
- Kynä suunnitteluun
- QR-koodien lukuun soveltuva älypuhelin.  Katso ohjeet tästä:QR-Koodit
- TAI NFC-lukuun pystyvä puhelin (Android/Windows Phone)
- Varovaisuutta suurimpien teiden ylitykseen ja virtaavan veden lähistöllä toimimiseen
- Kello

Miten toimitaan?

1. Tee joukkue ja keksi sille nimi. Joukkueessa voi olla jäseniä yhdestä ylöspäin.  Ilmoita joukkueesi kännykällä jota käytät kisassa alla olevaa linkkiä käyttäen. Huom. Joukkueen on kuljettava yhdessä ja leimattava yhdellä ja samalla kännykällä.

Preview of your QR Code

2. Printtaa kartta. . Sateen sattuessa oma karttamuovi mukaan. Kartta on kokoa A4.

3. Saatuasi tai printattuasi kartan aloita suunnittelu.  Tee itsellesi rata jonka luulet 2 tunnissa löytäväsi.  

4.Kun olet valmis, siiirry lähtöleimaukseen. Lähdössä on sekä ilmoittautumislomake että lähtöleimasin. Jos olet ilmoittautunut jo aiemmin, ei uutta ilmoittautumista tarvita vaan voit suoraan lukea lähdön QR-koodin/NFC-leiman ja täten kilpailusi alkaa.

5. Kun löydät rastin, niin lue QR-koodi ja siirry ehdotettuun osoitteeseen. Leimaus rekisteröityy.  

 6. Kun saavut maaliin, lue maalileimasin, ja näin suorituksesi on valmis. 

Esimerkkikarttapalan näet alla. Huomaa lähtö-ja maalisymbolit. Rastin vieressä on on ilmaistu rastitunnus, jonka ensimmäinen numero ilmaisee saatavat pisteet. Esim. 33=3 pst, 72 =7 pst ja 101 = 10 Pistettä. Huomaa: kartta ei ole kyseisestä tapahtumasta.


Mikäli aiheesta kumpuaa kysymyksiä, ne voi lähettää osoitteeseen kalletarhonen(ÄT)gmail.com. Korvaa (ÄT) @-merkillä

Comments