Gele Band

Gefeliciteerd, met het behalen van je Witte band.
Als je deze teksten leest ben je je reis in de moderne krijgskunst aan het vervolgen.
De informatie die je per band gaat krijgen vormen later samen een boek, dit boek noemen we de “Tora no maki” of wel Tijger scrol.
Een Tijger scrol was het boek of perkament rol die werd over gedragen van Ninja leraar op leerling de teksten hierin waren vaak gecodeerd of in moeilijk te begrijpen taal geschreven, dit om te voorkomen dat de informatie in de verkeerde handen zou vallen.
De Tora no maki beschreef de stijl van een school de filosofie, technieken wapens en werkwijzen.
De bedoeling was dat de leerling nadat hij de scrol gekregen had zijn eigen toevoeging deed aan de al aanwezig informatie en deze door gaf aan zijn leerlingen. 
Wij hebben deze informatie verwerkt in diverse manuals en een groot boek, daarnaast kun je tot oranje band op deze website vinden. De website en de manuals zijn echter onbruikbaar zonder veel training, naar mate je verder komt zul je ook meer moeten gaan trainen.
Dit is niet altijd in de vorm van fysieke training ook mentaal zul je jezelf gaan ontplooien.

Het vervolg
De gele band staat in het teken van de geboorte, je gaat nu kennis maken met de inhoudelijke krijgskunst  Ryu Ha Shin Ninjitsu. De Ninja was een zeer veelzijdige krijger en was van vele markten thuis, het was deze veelzijdigheid die hem een effevtieve krijger maakten. Door de eeuwen heen zijn krijgskunsten zich steeds verder gaan uitkristaliseren tot de essentie van een klein onderdeel van de moeder kunst.
Vroeger was er in japan slechts één alomvattende ongewapende stijl, Bujutsu of Jujutsu. Deze stijl had alles: stoten, trappen, worstelen en grond vechten. Naarmate de tijd vorderde zijn er diverse grondleggers geweest die zich in een deel van de training zijn gaan specialiseren en zo ontstonden er stijlen als Karate, Judo, en Aikido. Elk op zich zeer effectief maar minder wanneer de stijlen tegen elkaar moesten vechten. In de 90tiger jaren toen vechtsporten een absoluut hoogte punt kenden ontstonden ook de kooigevechten waarbij elke stijl tegen elke andere stijl kon vechten. Hier Kwam men er al snel achter dat als je een kans wil maken dat je alle aspecten van het gevecht moet beheersen en zo werd mixed martial arts populair. De technieken die je in het Ryu Ha Shin Ninjutsu gaat leren zijn net als  MMA en de oorginele Jujutsu een alles omvattende stijl met als verschil dat wij ook wapens hanteren.